Kan pıhtılaşması yüzünden bebeğini kaybedenlerin sohbet ve dua paylaşımı

Kizlar 100 adet duamizdan okudum eklerseniz.bugun kontrolumuz vardi cok sukur hersey iyi bebek dogum pozisyonunu almis kan falan istedi onlari verdim rabbim hepimizin sagsalim kucagina versin insallah....

kızlar bende sizi takip ediyorum:KK9::KK9: kiviyi yazdım bir köşeye Rabbim tekrar nasip etsinde yiyeceğim bende:KK9: yediklerinize dikkat edip etmemekten bahsetmişsiniz ? bilgi verirmisiniz neye dikkat ediliyor ? birde bende durumumu öğrendikten sonra araştırmıştım domates portakal kiraz ve limonu öğrenmiştim şimdi kiviyide sizden öğrendim.bu beslenmeye dikkat etmeyle ilgili bilgilendirirmisiniz benide.doğuma az kamış doğurunca sizleri bulmak zor bebişlerle meşgul olursunuz inşallah sağsalim kavuşum yumuklarınıza :nazar::nazar:
yediklerimize dikkat etmek derken; benim dr um diyet verdi. metioninden fakir diyet adı. yani aldığım proteinini azaltarak yiyorum. mesela günde 1 köfte büyüklüğünde et, tavuk balık ne yiyorsam bu büyüklükle olacak. bakliyatlar çok az yenecek. haftada iki yumurtayı geçmiyceksin. süt ürünleri de kısıtlı yiyeceksin. tüm hayvansal gıdalar kısıtlı yenecek. tüm yemekler zeytinyağla pişecek. diyetten kasıt bu.
Kızlar birşey sormak istiyorum..Kan sulandırıcı iğne kullanırken yenilenlere dikkat edilmesi gerekiyormuş..Kivi kanı sulandırıyor diyorsunuz ya..Kanın çok sulu olmasıda problem yaratmazmı?

Canım Allah sabırlar versin, birşey söylemenin bir anlamı yok şu an biliyorum senin için tesellisi yok bunun ama inan hepimiz yaşadık bu günleri bir düşük, bir dış gebelik geçirdim bende. Rabbime hep dua ettim hayırlısı böyleymiş ama bundan sonra bu acıları yaşatma Allahım sen sağlıkla ver evlatlarımızı diye. Sende yine dualarından kopma Rabbimden başka sığınacak kimsemiz yok. O OL demeden bir şey olmuyor, OL dediğindede hiçbir şey ona engel değil... İnşallah sağlıkla hayırlısıyla kucağına alacağın evlatını nasip eder en kısa zamanda sanada.. Rabbim yardımcın olsun inşallah..

Canım bu aptt var yaaa neymiş bu yaaa.. Bazıları bu kadar önem verirken benim gittiğim doktorlar buna hiç önem vermiyor. Hani dedim ya benim doktorum hiç önem vermiyor diye geçenlerde gaziye gittim ben gazi üniversitesinde riskli gebelik doktoru doçent.. Ona muayene oldum geçen ay ve ona sordum hocam bu kan pıhtılaşmasında aptt değeri önemlimi..baktırmam gerekiyor mu sürekli, bazı doktorlar buna çok önem veriyormuş diye.. O da hayır aptt kanaman felan olursa ve kan çok sulanırsa baktırılır. Çok da zaten sulanmasını istemiyoruz biz normal insanlar kadar olsun yeter diye. Sen iğne kullanıyorsun, asprin kullanıyorsun zaten daha fazla sulanamaz diyor..

Kimeee inancazz şimdi..? Sizinkiler öyle benim sorduklarım böyle.. Ayy emine sen takma bunu diyorsun ama mecburen takıyoruz işte. Ben kiraz yediğimdede çok dikkat ediyordum aşırı sulandırıyormuş diye kividede aynı şey olmasın..

kanın çok fazla sulanması gibi bir şey sözkonusu olamaz zaten ayda bir aptt değerine bakıldığı için kontrol zaten bizde olacak kızlar. hatta bildiğim kadarıyla elifin dr u da hiç baktırmadı aptt ye ama doğumdan önce bir kez de olsa baktı. doğumda çok kanaması olmasın diye bunu kontrol ediyor zaten dr lar.
benim değerim gebeliğin başlarında çok iyiydi. çok normal gidiyordu herşey ama iki aydır birden düşüşe geçti ve 15 günde 1,5 birim düşmeye başladı. ve dr um 29 un altına düşerse iğneyi ikiye çıkarırız dedi. benim de 30 a düşmüştü. bence gebeliğin bazı dönemlerinde düşüyor bu değer ve çok şükür sanırım kivi sayesinde yükseldi ve normale döndü.

önümüzdeki hafta hem kadın doğumcuyla hem de üroloji doktorumla randevum var stresli zamanlar yine hayırlısı...

kızlar merhaba dun kontrolumuz vardı cok sukur hersey yolunda oğlusum kocaman olmus ekımın 2.hftası dogum 10.10.2013 olabılır buyuk ıhtımal tam bayram bebegı olcak ınsallh.rabbım herkese nasıp eylesın.bu gunlerı gordugumuze doğumu konustgumuza ınanamıyorum saka gıbı valla...

kızlar bende sizi takip ediyorum:KK9::KK9: kiviyi yazdım bir köşeye Rabbim tekrar nasip etsinde yiyeceğim bende:KK9: yediklerinize dikkat edip etmemekten bahsetmişsiniz ? bilgi verirmisiniz neye dikkat ediliyor ? birde bende durumumu öğrendikten sonra araştırmıştım domates portakal kiraz ve limonu öğrenmiştim şimdi kiviyide sizden öğrendim.bu beslenmeye dikkat etmeyle ilgili bilgilendirirmisiniz benide.doğuma az kamış doğurunca sizleri bulmak zor bebişlerle meşgul olursunuz inşallah sağsalim kavuşum yumuklarınıza :nazar::nazar:

güzel dileğin için teşekkürler canım.darısı senin ve isteyen herkesin basına inşallah.ben kirazın da cok faydasını gördüm cok yedim şimdi de kivi yiyorum.bunlar kanı sulandırıyor.Metioninden fakir diyet diye bişey var tam yapmıyoruz bu diyeti ama oradaki gıdalara ve mktarlarına uygun beslenmeye çalışıyoruz.

Kızlar birşey sormak istiyorum..Kan sulandırıcı iğne kullanırken yenilenlere dikkat edilmesi gerekiyormuş..Kivi kanı sulandırıyor diyorsunuz ya..Kanın çok sulu olmasıda problem yaratmazmı?

canım ben iğne olduğum halde aptt değerim düşmeye devam etti ama gıdalarla destekleyince düzene girdi.ben kendimce böyle bir çözüm buldum.kanımın pıhtılaşmasındansa sulanması daha iyi çünkü bebeğime bir zararı yok benim dikkat etmem gerekiyor.pıhtılaşmada bebek ölümü riski var

Canım bu aptt var yaaa neymiş bu yaaa.. Bazıları bu kadar önem verirken benim gittiğim doktorlar buna hiç önem vermiyor. Hani dedim ya benim doktorum hiç önem vermiyor diye geçenlerde gaziye gittim ben gazi üniversitesinde riskli gebelik doktoru doçent.. Ona muayene oldum geçen ay ve ona sordum hocam bu kan pıhtılaşmasında aptt değeri önemlimi..baktırmam gerekiyor mu sürekli, bazı doktorlar buna çok önem veriyormuş diye.. O da hayır aptt kanaman felan olursa ve kan çok sulanırsa baktırılır. Çok da zaten sulanmasını istemiyoruz biz normal insanlar kadar olsun yeter diye. Sen iğne kullanıyorsun, asprin kullanıyorsun zaten daha fazla sulanamaz diyor..

Kimeee inancazz şimdi..? Sizinkiler öyle benim sorduklarım böyle.. Ayy emine sen takma bunu diyorsun ama mecburen takıyoruz işte. Ben kiraz yediğimdede çok dikkat ediyordum aşırı sulandırıyormuş diye kividede aynı şey olmasın..

canım mesela benim doktorum aptt ye önem veriyor her gittiğimde test yapıyor düzenli olarak.ama mesela bana diyetten hiç bahsetmedi. ben diyeti burada kendim buldum ve dikkat etmeye karar verdim. iğneye başladığım ilk ay benim aptt değerim 33 den 26 ya düştü iğne olduğum halde. doktor baya gözümü korkuttu 26 nın altı bebek ölümü falan diye. ben yıkıldım tabi. hemen arastırmalara giriştim emine nin yaptığı diyete dikkat etmeye karra verdim ve kan sulandırıcı yiyecekleri ararştırdım.hergün kiraz yedim. ve bir daha 30 un altına düşmedi. kiraz mevsimi geçtiği için de artık kivi yiyorum doğuma kadar da yiyeceğim inşallah.
benim gördüğüm kadarıyla bu pıhtılaşma bozukluğu konusunda ortak bir tedavi yöntemi yok. her doktor kendi tedavi şeklini belirlemeye çalışıyor.ben zaten bu konuda doktorlara %100 güvenmiyorum.geçenlerde trt1 de anne elimi tutsana adlı programda iki profesörün konusmasını dinledim bu konuyla ilgili. biri ben iğneye inanıyorum diğeri ben inanmıyorum diyor. biri Aptt değerleri bizim için anlamlı diğeri bizim için homosistein değerleri daha önemli diyor.işler karışık yani bizim kendi kendimizi izlememiz ve biraz da kendi doktorumuz olmamız gerekiyor gibi geliyor bana..

kızlar merhaba dun kontrolumuz vardı cok sukur hersey yolunda oğlusum kocaman olmus ekımın 2.hftası dogum 10.10.2013 olabılır buyuk ıhtımal tam bayram bebegı olcak ınsallh.rabbım herkese nasıp eylesın.bu gunlerı gordugumuze doğumu konustgumuza ınanamıyorum saka gıbı valla...

canım bakarsın belki aynı gün doğururuz:)

Duamıza katılmak isteyen arkadaşlar gerçek isimleriyle, kaç adet okuduklarını yazabilirler

1-Hangi dilek için okunuyorsa niyet edilir. (aşağıdaki duamız okunur).
2-Euzu besmele çekildikten sonra duaya başlanır.
DUAMIZ
Yerleri ve gökleri yaratan Rabbim, senin her şeye gücün yeter sen diledikten istedikten sonra her şey ama her şey olur. Ya hayyu ya kayyum, ya zel celali vel ikram kapına geldim, senden diliyor ve dileniyorum, hakkımızda hayırlısıysa, sağlıklı ve hayırlı evlatlarla sağ salim doğum yaparak anne olabilmemizi, eşlerimizi baba yapabilmemizi, evlerimizin evlatlarımızla şenlenebilmesini ve evlatlarımızın ana baba sözü dinleyenlerden ve senden korkanlardan olmasını Peygamber efendimiz HZ:MUHAMMED MUSTAFA(S:A:V)hürmetine, ............................................(okuyanların isimleri) ve isteyen herkese nasip etmeni senden diliyor ve dileniyorum. İnşallah nasip edersin Ya Rabbim AMMMMİİİNNNNNN
DUA:
Okunuşu:Subhânekellâhumme ve bi hamdik. ve tebârakesmuk ve teâlâ cedduk. ve lâ ilâhe ğayruk)
Anlamı : Allah'ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka ilah yoktur.

NICK
GERÇEK İSİM TOPLAM

elif5507 -Elif:

*01as-Aslı:

*senay079-Şenay:

*slvy1987-Selvi:

*eoe-Emine: 100

serap06_06-Serap: 260

rengarenk00 -Serpil:

*nazka86 -Nazife:

umud40-Vildan:50

*muco509-Emel:

*Eylül06-Berna:100

Slmeng-selma :200

*AzraNur68-Gül:

*06 kelebek-Neşe:100

Mayd-Aycan:

Atis-Senem:199

Adalet 1990-tuğçe:195

Gül_neva-İrem:100

Cbdefne-Canan:100

Ayşe_23Ayşe:

aslibarlikli-aslı:250

67elif-elif:800

TOPLAM: 2454

DUAYA BAŞLAMA.TARİHİ: 12/09/2013

DUA TOPLAMA TARİHİ: 19/09/2013

zikirler ve dualar abdestsiz okunabilir. Eğer bir murat için okunacaksa dua ve zikirleri abdestli okumaya çalışılmalıdır denir. Ama hayızlı kadın Besmele, selavat-ı şerif, kelime-i tevhid, istigfar dualarını okur ve tesbih çekebilir. Sorun yoktur denir. Dua niyetiyle okunarak Rabbena, Fatiha, Rabbenagfirli gibi dualarda ezberden okunabilir.

Duamıza katılmak isteyen arkadaşlar gerçek isimleriyle, kaç adet okuduklarını yazabilirler

1-Hangi dilek için okunuyorsa niyet edilir. (aşağıdaki duamız okunur).
2-Euzu besmele çekildikten sonra duaya başlanır.
DUAMIZ
Yerleri ve gökleri yaratan Rabbim, senin her şeye gücün yeter sen diledikten istedikten sonra her şey ama her şey olur. Ya hayyu ya kayyum, ya zel celali vel ikram kapına geldim, senden diliyor ve dileniyorum, hakkımızda hayırlısıysa, sağlıklı ve hayırlı evlatlarla sağ salim doğum yaparak anne olabilmemizi, eşlerimizi baba yapabilmemizi, evlerimizin evlatlarımızla şenlenebilmesini ve evlatlarımızın ana baba sözü dinleyenlerden ve senden korkanlardan olmasını Peygamber efendimiz HZ:MUHAMMED MUSTAFA(S:A:V)hürmetine, ............................................(okuyanların isimleri) ve isteyen herkese nasip etmeni senden diliyor ve dileniyorum. İnşallah nasip edersin Ya Rabbim AMMMMİİİNNNNNN
DUA:
Okunuşu: Kul e'ûzu birabbinnâsi. Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min şerrilvesvâsilhannâs. Ellezî yuvesvisu fî sudûrinnâsi. Minelcinneti vennâs.
Anlamı: (Ey Muhammed!) De ki: İnsanlardan ve cinlerden ve insanların gönüllerine vesvese veren o sinsi vesvesecinin şerrinden, insanların ilahı, insanların hükümranı ve insanların Rabbi olan Allah'a sığınırım.
Okunuşu: Kul e'ûzu birabbilfelak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğasikın izâ vekab. Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.
Anlamı: (Ey Muhammed!) De ki: Yaratıkların şerrinden, bastırdığı zaman karanlığın şerrinden, düğümlere nefes eden büyücülerin şerrinden, hased ettiği zaman hasedçinin şerrinden, tan yerini ağartan Rabbe sığınırım.

NICK GERÇEK İSİM TOPLAM

elif5507 -Elif:

*01as-Aslı:

*senay079-Şenay:

*slvy1987-Selvi:

*eoe-Emine:

serap06_06-Serap:

rengarenk00 -Serpil:

*nazka86 -Nazife:

umud40-Vildan:

*muco509-Emel:

*Eylül06-Berna:

Slmeng-selma :

*AzraNur68-Gül:

*06 kelebek-Neşe:

Mayd-Aycan:

Atis-Senem:

Adalet 1990-Tuğçe:

Gül_neva-İrem:

Cbdefne-Canan:

Ayşe_23-Ayşe:

aslibarlikli-aslı:

67elif-elif:

TOPLAM

DUAYA BAŞLAMA TARİHİ: 19/09/2013

DUA TOPLAM TARİHİ:26/09/2013

zikirler ve dualar abdestsiz okunabilir. Eğer bir murat için okunacaksa dua ve zikirleri abdestli okumaya çalışılmalıdır denir. Ama hayızlı kadın Besmele, selavat-ı şerif, kelime-i tevhid, istigfar dualarını okur ve tesbih çekebilir. Sorun yoktur denir. Dua niyetiyle okunarak Rabbena, Fatiha, Rabbenagfirli gibi dualarda ezberden okunabilir.

cnm bu haftaki duamız nas ve felak çok güzel ama bir hafta nası bir hafta felağı okusak daha iyi olmaz mıydı.bir duaya başlıyosun onla devam ediyosun.nasıl yapcaz şimdi.çünkü kimi nası fazla okur kimi felağı fazla okur.eşitsizlik olabilir.ben şahsen karıştırırım hangisini kaç tane okudum diye.evlendikten sonra beyin hücrelerim rahmetli oldu galiba.benim nacizane fikrim bu hafta felağı okuyalım diğer hafta nası okuruz.herkez kabul ederse tabi ki.cevabını bekliyorum cnm.

Son düzenleme:
X