- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
- Konu Sahibi melodysilk
- #2.381
geçmiş olsun cnm.keşke herkez normal doğum yapabilse.adı üstünde normali o.
Slm arkadaşlar şubat annelerinden koptum da geldim 8haftalık ilk bebeğimi kaybettim.3ay oldu. Genetik sonucumw göre Mthfr 1298 homozigot ve protein s 52 çıktı.beni neler bekliyor pek bilmiyorum. Dr kurtaj sonrası 6 ay beklememi hamilelikten önce aspirin ve hamilelikte iğne kullanacağımı söylüyor.icimde korku var benimle aynı şeyleri yaşayanlarla paylaşmak istedim
kızlar merabalar size birşey sormak istiyorum,şuan hamileyim ve bu benim ikinci gebeliğim,ilk gebeliğimde bebeğim 6 haftalıkken düştü,şimdi de nerdeyse 20 haftalık olcam....doktora kan pıhtılaşmasını hiç sormadım açıkçası sadece neden düşmüş olabilir dediğimde ilk düşüğü normal kabul ediyoruz ard arda 3 düşük yapınca genetik olarak araştırma yapıyoruz o da masraflı birşey felan demişti...bir tanıdığım 28 haftalıkken bebeğinin kalbi durdu kaybetti ve sonra pıhtılaşma teşhisi kondu 4.gebeliğinde iğnelerle felan bebeğini kucağına aldı şükür....
sorum şu kii ben nasıl anlayacam bende olup olmadığını? bi ton kan tahlili yaptılar,ikili testte bebeğe giden kan akışı gayet güzel felan dediler ama bunları 28 haftalıkken bebeğini kaybeden akrabamıza da demişlerdii....içimi ferah tutmaya çalışıyorum ama yine de korkuyorum kanda hangi değere bakıyorlar pıhtılaşma için biliyormusunuz?
faktor V leiden testlerine bakiliyor pihtilasma icin.sadece ozelde bakturabilirsin bunlara.cunku uc dusukte devlette ucretsiz yapiliyor.
bana bakilanlari yaziyim sana.
faktor V leiden (g1691a)
protrombin (g20210a)
mthfr (c677t)
mthfr (a1298c)
pai-1 (4g/5g)
bunlara baktirabilirsin.sonuclar heterozigot veya homozigotsa problem car demektir.normal yazarsa problem yoktur.