canım ben doktora gittim kan pıhtılaşması için değil ama başka testler istedi. bide yine de kan pıhtılaşması ihtimaline karşı aspirin verdi ve hemen başla dedi.şimdi aspirin kullanıyorum..bu arada adetim 2 gün geçti ama adet günü yaptığım idrar testinde bişey çıkmadı.14.gün korunmasız ilişki oldu sonrasında korunduk yani eşim dikkat etti.acaba hamile olma ihtimalim varmı kiii çok merak ediyorum ama bu defa acele edip hayal kırıklığı yaşamak da istemiyorum.. Rabbim hayırlısıyla nasip eder inşallah hepimize de..
bende bu soruyu sordum ama kımısı once başlanmış kımısı gebe kalındığında başlanmış..
sanırım kısıden kısıye degısıyor..
banada hamıle kalınca ıgne ve daha sonra aspırıne baslıycaz dedı doktorum...
anlıyorum canım bana da önce aspirin sonra iğne dedi ama aspirin ne kadar sure kullanıcam onu bilmiyorum...
sağlık ocağında ne testı yaptırmstın canım?
merhaba kızlar..
36 gun once dusuk yaptım daha doğrusu bebegım rahımde pıhtılaşmış 7 haftalıkken.kurtaj oldum sonra ılk adetımı gordum..
20 gun öncede trombofılı paneli testı yaptırmıştım.
normalde bu 3 düşükten sonra yapılıyomus ama ben 1.de yaptırmak ıstedım.
ve mhftr heterezigot cıktı.
yanı kan pıhtılaşması.
doktor ılk dedıgınde sasırdım beklemıyodum yanı böyle bır sey..
sonra 2 ay daha korunun sonrakı ayda folıkasıte basla dedı.
anne olmayı düşündükten sonrakı adetın bır gun geçse bıle hemen kan testı yaptır.ve pozıtıf çıkarsa o gun yanıma gel ıgne ve aspırın tedavısıne baslıycaz dedı..
benım kafama takılan bu ıgneye ve aspırıne kan pıhtılaşmasını ogrendıgım gun mu başlamalıydık yoksa gebe kaldığımı ogrendıgım gunmu...
bugun o kadar sasırdım ve afalladımkı doktora bunu sormak aklıma bıle gelmedı.
sızın fıkırlerınızı aldıktan sonra yarın doktoruma tekrar danıscam.
bılgısı ve basından gecmıs bayanlar bana yardımcı olursanız sevınırım..
doktoruna sordun mu pekii..?
kafana ne takılıyorsa sor hıc cekınme sağlığın soz konusu..ha bı de o kadar para verıyoz yani
Merhaba
Bende ilk bebeğimde kimyasal gebelik yaşadım. İkincide 8,5 haftalıkken kalbi durdu. Kürtaj olmak zorunda kaldım. Pıhtılaşmadan şüphelendiler. Test için tıp fakültesine gittim. Dediğiniz gibi 3. kayıptan sonra yapıldığını sölediler. Bende yaptırmadım. 2 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Doktorum hemen iğneye başlattı. Şu anda 29 haftalık hamileyim. Allah nasip ederse bebeğime kavuşucam. Hiç düşünmeyin derim. İğnenin zararı olduğunuda sanmıyorum. Korkulcak bişeyde değil. Ben kan aldırmaktan bile korkardım. Şimdi iğnemi kendim yapıyorum. Umarım en kısa zamanda hayırlısıyla bebeğinize kavuşursun. Rabbim kimseyi aratmasın inşallah. Sağlıklı günler dilerim.
B12 Demir falan bunlara baktırayım cnm hamileyken çok düşmüştü doktora söyleyince o yazıyor zaten yaptırman gerekenleri
canım ıdrardan yapma hemen gıt kandan yaptır testı benım doktor hemen adetın gecıkır gecikmez kandan test yaptır ve aynı gun yanıma gel dedı eger pozıtıf çıkarsa dıye..
lütfen ıhmal etme sendee
valla Allah verdımı verıyor bırıncıdede verıyor onbesıncıdede..belkıde hamılesındır..
cok heycanlı bekleyıs yaaa..
bende bu ayın çıkmasını bekliyorum hazıranın ıkncı haftasından sonra korunmadan tekrar baslıycaz çalışmalara..
aklım olsaydı eger evlenir evlenmez yapardım bu cocugu ama ne bılecen böyle olcagımı
protein c biraz düşük çıktı takibi olarak torombafili paneli ve koromozom analizi testlerini yaptırdım şimdi onların çıkmasınıı bekliyorum. bu arada benim 1 tane oğlum var allah bağışlasın 5 yaşında ikincide problem çıktı... ben kimyasaldan sonra 1 dış 1 de 7 haftalık düşük yaşadım canım malesef... adetin gecikmesi çok normal cnm yeni düşük yaşamışsın... inşllah hayırlı sonuçlar alırsın.
benimde bir oğlum var 6 yaşında. ikinciyi istediğimde sorun çıktı. mthfr 677- 1298 heterozigot pozitif çıktı.
metiononin kısıtlı diyet yapıyorum. dört kaybım oldu.geçmiş olsun şimdi napıyosun.
Kızlar bugün kendi doktoruma gittim test sonuçlarımı göstermek için.sonuçlarsa mthfr677 heterozigot / mthfr1298 normal çıkmıştı.doktorumda bugün bana sende pıhtılaşma yok bir sorun gözükmüyor dedi pıhtılaşma var diyebilmek için iki sonucunda heterozigot çıkması gerekdi dedi.ama daha önce arkadaşımın tanıdığına gösterdiğim doktorda bana evet pıhtılaşma var hamile kaldığında aspirin ve ayda bir iğne demişti ben hangisine inanayım şimdi kafamı karıştırdılarrr off(
canım gecikmenin 3. gününde geldi adetim malesef
tüh yaaa
evet canım dediğin gibi bilsek hemen başlardık ama onunda bi zamanı var biz ne yaparsak yapalım o yine zamanında gelecek..umarım o zaman da çok çok yakındır.bizde büyük ihtimal haziranda tekrar başlayacağız..bu ay rahim filmi çektiricem..özel olduğu için biraz pahalı ama başka doktora da güvenemiyorum..hakkımızda hayırlısı artık.. canım sen hangi şehirdesin..
oyle şey mı olur canım heterozigot çıkıyorsa eger pıhtılaşma vardır..
ama sen yınede başka bır doktora gözük 2 doktorla yetınme...
oda eger yok dıyosa yıne başka doktora gozuk...
ıhtımallerın söz konusu olacağı bır mesele degıl cunku bu....
Haklısın cnm bende öyle yapıcım zaten bi kaç doktora daha göstericem.bubarada netten de araştırdım biraz benim doktorun dediği gibi yazıyor tek başına sorun teşkil etmiyormuş.yani bu konuda doktorlar ikiye ayrılıyor kimisi evet pıhtılaşma var deyip aspirin ve iğne öneriyor kimisinde hayır pıhtı değil diyip folik asit ve b12 takviyesi öneriyor.
ama netıcede sende bır dusuk yapmışsın ve kım bılır sebebi bu kan pıhtılaşmasıdır...
madem oyle sorun teskıl etmıyor bu çocuk nıye dustu dıyede ınsanın sorası geliyor..
ama sen yınede bı kac doktora daha gıt..