merhaba sülal,
senin gibi aynı soru ve sorunları bende üç ay önce yaşamıştım. ikinci düşük-kürtajdan sonra kanamalarım çok azalmıştı. gittiğim birçok doktor zamanla geçer dedi fakat olmadı. altı ay sonra rahim filmi çekildim. filmimle hacettepede bir hocaya gittim. o da filmin tam anlaşılır olmadığını söyledi. ultrason sonuçlarına görede şüphelenip histeroskopi önerdi. fakat histeroskopi raporumun sonucunda yapışıklık izlenmediği sadece minimal septum kesildiği yazıyordu. bu arada rahim filminin hiç biir zorluğu yok. kendini korkutma derim. bir an önce çektir ve için rahatlasın. çünkü eğer bir yapışıklık varsa bu kanamalarda azalmaya sebep oluyor zaten. ve ancak rahim filmi yada histeroskopi ile anlaşılabiliyor.
bugün doktora gittim kalp atımını aldım bebeğin.mutlu oldum.ama bakalım 3 aya kadar riski var
birde iğne raporu çıkardım.normalde 5 hafta 6 günlük.doktor 6 hafta 2 günlük ölçümlere göre dedi.biliyormusunuz 5 bebek kürtaj oldum hiç birinin kalp atışını duyamadım.şuan heran bir şey olcakmış gibi içim buruk
birde çalışıyorum.öğretmenlik 3 e kadar ayaktayım sınıf çok kalabalık.okul eve uzak. bakalım 9 ayı getirebilecekmiyim.
melin mrb, seninle aynı haftalardayız, sen nasılsın nasıl gidiyor,
bugün doktora gittim kalp atımını aldım bebeğin.mutlu oldum.ama bakalım 3 aya kadar riski var
birde iğne raporu çıkardım.normalde 5 hafta 6 günlük.doktor 6 hafta 2 günlük ölçümlere göre dedi.biliyormusunuz 5 bebek kürtaj oldum hiç birinin kalp atışını duyamadım.şuan heran bir şey olcakmış gibi içim buruk
birde çalışıyorum.öğretmenlik 3 e kadar ayaktayım sınıf çok kalabalık.okul eve uzak. bakalım 9 ayı getirebilecekmiyim.
canım ben bilmiyorum ama burdaki arkadaşlar ve nette araştırdığım kadarıyla doğuma 2 hafta kala yada o civarlarda bırkılıyor iğne.doktorunun dediği gibi kanama olabilirmiş ve biliyorsundur sezeryanla olacak doğumlarımız.
çok teşekkür ederim bana doktor illa sezeryan olacak demedi ama kontrole gittiğimde sorarım neden illa sezeryan doktorda pek fazla bilgi vermiyor ortada kaldım....
Ayşecim hoşgeldin ,selam papatyasüreyya,
canım sana birşey soracağım senin histeroskopiden sonra adet kanamaların düzelmişmiydi. benim yapışıklık olmadığı yazıyordu (sineşi izlenmedi) histeroskopi sonuç raporumda birde hala adet kanamalarım çok az ve kısa sürüyor. hormon değerlerim ve yumurtlamamda normal.
ben hazirandan beri korunmayı bıraktım.doktorum ekime kadar kalmazsan gel demişti.yani öyle gebe kalma sorunun yokmuş senin hemen aşılama yaparlarmı bilmiyorum.bende ne olacak diye korkuyorum aşılama tüp bebek korkuyorum bu tur şeylerden o yuzden soruyorum canım
Arkadaşlar merhaba,
ya ben konu açmıştım ama kimse cevap yazmadı..bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz, çok gerildim.
Ben dün test yaptırmıştım, pıhtılaşma testi olduğunu düşünüyordum ama..sonuçtan hiçbirşey anlamadım..bu nedir...
Antikardiolipin (ACA IgM) Negatif 3.5
Antikardiolipin (ACA IgG) Negatif<2.0
slm arkadaşlar,
uzun zamandır yazmadım yazamadım. yaz tatili boyunca ankarada değildim. döndüğümden buyanada elim gitmedi bir türlü yazmaya. her ay hüsrana uğramak çok yıpratıcı. heleki tatilde olur diyordum çok umutluydum yine olmadı. benim tam bir yıl oldu ikinci düşüğümden bu yana. şu an kısırlık tedavisi yapan başka bir doktora gittim önümüzdeki ay için aşılama yapalım dedi. başka yolla olmayacak gözüküyor zaten. inşallah aşılamaylada olsa olur diyorum. önceki iki hamileliğimdede böyle sorun yaşamamıştım. ilki beşinci ayımda ikinci ise hemen ilk ayda olmuştu.
tüm hamile arkadaşlarımı kutluyorum umarım darısı bir an önce bize olur.
ayşe bak bilmiyorum senin başka bir sorunun mu var ama benim de adetlerim çok az ve kısa sürüyordu birde kahverengi olmaya başlamıştı biraz moralle ilgili olabilir.
canım benim, merhaba....yaşadıklarını bizden daha iyi kimse anlayamaz, ama umutsuzluk da yok tamam mı? doktor aşılama uygun görüyorsa öyle olsun, herkes normal yolla hamile kalmıyor ya...9 yıllık evli bir arkadaşım var, kaç yıldır bebek istiyorlar ama olmuyor herşey yolunda görülüyor sebepsiz yani en sonunda ikna oldular ve geçtiğimiz günlerde tüp bebeğe ikna etti doktorları ve şimdi yıllardan sonra hamile...sen gelecek ay yaptır aşılamanı inşallah herşey yolunda gidecek, dualarım seninle....bizi habersiz bırakma olur mu?? bu arada ben ve bebiş iyiyiz çok şükür teyzesi, darısı canı gönülden başına olsun inşallah...herşeye rağmen moralini yüksek tutmaya çalış, öpüyorum...
Ayşecim hoşgeldin ,
Lütfen moralini bozma . Ruh halini çok iyi anlıyorum çünkü 4 aydır aynı hayal kırıklığını ben de yaşıyorum. Ama ümidimizi kaybetmememiz lazım. Biz seninle aynı dönem korunmayı bırakmıştık galiba. Ümitsizlik için daha erken değil mi ? Yani hiçbir sorunu olmayan bir kadında bile ancak 1 seneden beri gebelik elde edilememesi halinde araştırmaya başlanıyor , bir sorun olduğu düşünülüyor. Ki her ay yumurtlama da olmuyor . Senenin 4-5 ayında yumurtlama gerçekleşiyormuş.Kaldı ki yumurtlama olsa bile hamile kalma şansı % 25 oranındaymış.
Ayrıca sen bundan önce iki kez doğal yolla gebelik elde etmiştin. Doktorun aşılamaya neden gerek gördü bilmiyorum.Herşeyin normal olduğunu yazmışsın. Hakkında hayırlısı olsun diyorum Ayşecim.
Eğer aşılama düşüneceksen sana çok iyi bir doktor tavsiye ederim.Hacettepeden Prof. Dr. Timur Gürgan. Çankayada özel kliniği var. Kesinlikle mükemmel bir hoca.Dünyanın en iyi kadın-doğumcularından biri olarak gösteriliyor. Hasta yaklaşımı da çok iyi. Benim rahimdeki septumu ultrasonda tespit eden , düşüklerin nedenini belirleyen Timur Bey oldu. Ben mersinde defalarca doktora gitmeme rağmen ( biri doçent , 2 tanesi de prof olmak üzere ) hiçbiri rahimdeki septumu farkedemedi. Timur bey çok ayrıntılı inceleme istedi ( genetik testler , hormonal testler , rahim filmi , pıhtılaşmayla ilgili testler , bağışıklık testleri , v.s,.. ) Sonuç olarak pıhtılaşma bozukluğu tespit etti.
Sonradan artık sorunum belli olmuştu, gebelik elde edersem devam edeyim diye riskli gebelikler konusunda uzman doktor araştırdım.Timur bey de daha çok tüp bebek -aşılama üzerine yoğunlaşmış bir doktor olduğu için , Prof. Lütfü Önderoğluna devam ettim . O da kesinlikle çok mükemmel bir hoca. Bizim durumuzda olan çok hastası var. Zaten Timur bey de riskli seyreden gebeliklerde ara ara Lütfü bey e yönlendiriyormuş baksın diye.
Ankarada olduğuna göre , düşünürsen Timur bey e bir git derim. Eğer normal yolla gebelik edebileceğini düşünürse , hemen aşılama önermeyecektir. Hiç ticari kafada biri değil çünkü. Belki öncesinde başka şeyler önerir ( yumurtlama iğnesi gibi şeyler )
Bu arada , soruna gelince Ayşecim. Benim histereskopiden sonra adet kanama miktarım normale döndü diyebilirim .
Şu an moralini düzgün tutmanı ve tek doktorun tespitiyle yetinmemeni tavsiye ederim Ayşecim. Gene yazışalım. Sevgiler..
merhabalar.iğneyi hızlıca sokup yavaş veriyorsunuz iğneyı o zamn daha az acıyor.bilginiz olsun.bende göbeğimden vuruyorum ve bi sefer damara denk geldi ama ilacı vermedim ben.yani bana demişti hemşire batırınca kontrol et diye tıpayı cok az yukarı cekiyorsun kan gelirse damara dnk gelmiş demektir demişti.bende kontrol ediyorum önce sonra ilacı veriyorum.o zamanda kan gelmişti zaten herzamankınden cok acımıstı iğneyi sokarken.ilacı vermeden iğneyi çıkardım ve başka yere yapmıstım.sende kan geldimi.eminmisin damara geldiğinden.yani dktorunu ara sor istersen.deri altı yapılması gereken bir iğne çünkü.ne olur ne olmaz bizim bilgilerimizle hareket etme yinede.[/QUO
mrb esimde igneyi yapınca kontrol ediyor ama görmemiş kanı galiba. yaptıktan sonra enjektorde gördük doktoru aradım. bişey olmaz ama dikkatli olun dedi. ben yine de cok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?