selam papatyasüreyya,
canım sana birşey soracağım senin histeroskopiden sonra adet kanamaların düzelmişmiydi. benim yapışıklık olmadığı yazıyordu (sineşi izlenmedi) histeroskopi sonuç raporumda birde hala adet kanamalarım çok az ve kısa sürüyor. hormon değerlerim ve yumurtlamamda normal.
Ayşecim hoşgeldin ,
Lütfen moralini bozma . Ruh halini çok iyi anlıyorum çünkü 4 aydır aynı hayal kırıklığını ben de yaşıyorum. Ama ümidimizi kaybetmememiz lazım. Biz seninle aynı dönem korunmayı bırakmıştık galiba. Ümitsizlik için daha erken değil mi ? Yani hiçbir sorunu olmayan bir kadında bile ancak 1 seneden beri gebelik elde edilememesi halinde araştırmaya başlanıyor , bir sorun olduğu düşünülüyor. Ki her ay yumurtlama da olmuyor . Senenin 4-5 ayında yumurtlama gerçekleşiyormuş.Kaldı ki yumurtlama olsa bile hamile kalma şansı % 25 oranındaymış.
Ayrıca sen bundan önce iki kez doğal yolla gebelik elde etmiştin. Doktorun aşılamaya neden gerek gördü bilmiyorum.Herşeyin normal olduğunu yazmışsın. Hakkında hayırlısı olsun diyorum Ayşecim.
Eğer aşılama düşüneceksen sana çok iyi bir doktor tavsiye ederim.Hacettepeden Prof. Dr. Timur Gürgan. Çankayada özel kliniği var. Kesinlikle mükemmel bir hoca.Dünyanın en iyi kadın-doğumcularından biri olarak gösteriliyor. Hasta yaklaşımı da çok iyi. Benim rahimdeki septumu ultrasonda tespit eden , düşüklerin nedenini belirleyen Timur Bey oldu. Ben mersinde defalarca doktora gitmeme rağmen ( biri doçent , 2 tanesi de prof olmak üzere ) hiçbiri rahimdeki septumu farkedemedi. Timur bey çok ayrıntılı inceleme istedi ( genetik testler , hormonal testler , rahim filmi , pıhtılaşmayla ilgili testler , bağışıklık testleri , v.s,.. ) Sonuç olarak pıhtılaşma bozukluğu tespit etti.
Sonradan artık sorunum belli olmuştu, gebelik elde edersem devam edeyim diye riskli gebelikler konusunda uzman doktor araştırdım.Timur bey de daha çok
tüp bebek -aşılama üzerine yoğunlaşmış bir doktor olduğu için , Prof. Lütfü Önderoğluna devam ettim . O da kesinlikle çok mükemmel bir hoca. Bizim durumuzda olan çok hastası var. Zaten Timur bey de riskli seyreden gebeliklerde ara ara Lütfü bey e yönlendiriyormuş baksın diye.
Ankarada olduğuna göre , düşünürsen Timur bey e bir git derim. Eğer normal yolla gebelik edebileceğini düşünürse , hemen aşılama önermeyecektir. Hiç ticari kafada biri değil çünkü. Belki öncesinde başka şeyler önerir ( yumurtlama iğnesi gibi şeyler )
Bu arada , soruna gelince Ayşecim. Benim histereskopiden sonra adet kanama miktarım normale döndü diyebilirim .
Şu an moralini düzgün tutmanı ve tek doktorun tespitiyle yetinmemeni tavsiye ederim Ayşecim. Gene yazışalım. Sevgiler..