- 7 Aralık 2007
- 606
- 2
SILAYACIM , öncelikle merhaba diyorum uzun zamandır yazmıyordun ..İyisin çok şükür , az bi zamanın kaldı.dogum yapan arkadaslara bi sorum var arkadaslar.......
ben 35 haftalik hamileyim. 9 tane ignem kaldi.
doktorum artik kullanmami istemiyor.
ama sabahlari kardegic yani asprine devam dedi.
ama korkuyorum yinede ne kadar bana anlattiysada
ignenin ilk zamanlar onemli oldugunu. su an bebegin iyice buyudugunu. evhamyapiyorum yinede.
sizler kac aylikken kestiniz igneyi. ben 8 aydan 2 hafta aldim henuz.
hemen hemen doguma 6 hafta var siz kac hafta kala kestiniz igneleri.
cevap veirseniz sevinirim.
buaradarabbim bebek isteyenlere en kisa zamanda bebek, hamile olanlarada bebeklerini kucagina almayi nasip etsin. hepinizi opuyorum.
Canım iğneyi ve aspirini bırakma konusunda ben buradaki arkadaşları çok takip ettim.Ve 2-3 doktorla görüştüm bu konuyu.İki hoca aspirini 34. haftada bıraktıracağını söyledi . Bu haftadan itibaren bırakmak önemliymiş çünkü bebeğin kalbindeki delik normalde doğuma kadar kapanıyormuş ama aspirin bu süreyi uzatıyormuş , kalpteki deliğin kapanması için bu haftada aspirini bırakmak gerekiyormuş. Hatta ben 34. haftanın başında mı sonunda mı bırakacağız diye sordum , farketmez başında bırakalım dedi.
İğne konusunda da benim devam ettiğim hoca , bi de Adanadan görüşünü aldığım bi hoca ( Lal in de doktoruydu ) doğumdan iki gün önce bırakacağımızı söyledi . Ben de çok rahatladım , erken bırakmak istemiyordum. Gerçi 1 hafta önce bırakan arkadaşlar da bi sorun yaşamadılar çok şükür , ama bu konuda hiç risk almak istemiyorum.Her iki doktor da iğneyi bırakamadan aniden doğuma girsek bile hiç sorun olmayacağını , kanamayı durdurmanın hiç sorun olmayacağını söyledi. Doğumu yapacak doktorum tedbir olarak , kan grubumdan kan verecek kişiyi doğumdan önce ayarlamamı istedi , doğumdan önce eşim kan verecek bana.
Böyle işte canım , bi fikir sahibi olabilmişsindir umarım , çok öpüyorum..