Mesaj Linki
--------------------------------------------------------------------------------
Merhaba;
2007 eylül ayından itibaren 3 kez hamilelik yaşadım. İlk hamileliğim 6,5 haftalıkken kendiliğinden düşük ile sonuçlandı. 2,Hamileliğim de 3. ayda bebeğimde nöral tüp defekti olduğu ve kafatası kemiğinin gelişmediği söylenerek bebek alındı. Zaten alınmasa da ya anne karnında öleceği yada doğduğu gibi öleceği belirtildi.
Bu kayıbıda yaşayınca Hacattepe ye Sinan Bey e gitmemiz önerildi. Yapılan genetik testler neticesinde mthfr homozigot olduğum belirtildi.Bu mutasyon neticesinde vücudumda B12 vitamini çok düşük Folik asit ise çok yüksek çıkıyor.Çünkü vücut folik asiti aktifleştirmiyor.Folik asit kullanılmayıncada bebekte nöral tüp defekti (ense kalınlığı,omirilik problemleri,kafatası kemiği oluşmaması...) oluşuyor.( Yanlış anlamadıysam tabi.)Birde bu mutasyon sonucunda kan pıhtılaşması sorunu ortaya çıkıyor. Haftanın belirli günlerinde kullanılmak üzere corasprin+becozym+folik asit verdi,hamile kalıncada kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiği söylendi.
Evet konusunda uzman fakat çok ama çok yoğun çünkü aynı zamanda bölüm başkanı.Benim gibi şehirdışından gelenler için inanılmaz sahmetli bir durum 5 ssat bekliyorsunuz 5dk. yüzünü göremiyorsunuz doktorun.O söylemek istediklerini söylüyor,siz soru soramıyorsunuz zaten kapıda kuyruk var.Belirsizlik içinde gelip belirsizlik içinde dönüyorsunuz. 3. hamileliğim tamamen tesadüfi oldu ama hamile olduğumu öğrendim bir sonraki hafta düşük yaptım.
Son hamileliğimin üzerinden 7 ay geçti.3aydır Samsunda tedaviye devam ediyorum.Şuanki doktorum yumurtlama tarihi itibariyle kan sulandırıcı iğne yaptırıyor.Ama henüz sonuç yok.
Bu rahatsızlıktan muzdarip olanlar tedavileri ve sonuçları ile ilgili bilgi verebilirlerse çok sevinirim...