Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Siz de inşallah sağlıcakla kucağınıza alın..
Ben yeni öğrendim mutasyon oldugunu genlerimde.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

merhaba folik asit olarak hangi marka kullandunuz?

merhaba. folik asit adını söyleyebilir misiniz?

Merhaba bende de kalp durması nedeniyle bir kayıp var, MTHFR C677T çıktı. Mart'tan beri Osende 2M kullanıyorum. Burada görmüştüm onu da.
bilgi için çok teşekkürler. benim doktorum folic 1 verdi. ama sanki metil folat daha iyi gibi. doktoruma danışıp değiştireyim.

bilgi için çok teşekkürler. benim doktorum folic 1 verdi. ama sanki metil folat daha iyi gibi. doktoruma danışıp değiştireyim.
Bende metilfolat iceren zfol kullandim gebe kalmadan baslamistim gebelikte de 2 ay kullandim pihtilasma sorunu olanlarda folik asit yeterli olarak kana karışmiyormus metilfolata dönüşmüyormuş yani folik asitin ham hali daha önemli bizim için

bilgi için çok teşekkürler.

Herkese merhaba, ben eylul ayinda bos gebelik sebebi ile kurtaj oldum. Bu kurtaj sonrasi doktorum trombofili paneli ve eşimle benden kromozom analizi istedi. Suan icin panel sonuclarim cikti, digerini bekliyorum, henuz doktorumla gorusme firsatim olmadigi icin buradan sizlere sormak istedim. Aşağıdakiler ne anlama gelir acaba? ( Bir turlu fotograf ekleyemedigim icin ayri ayri yaziyorum kusura bakmayin.)

MTHFR C677T HOMOZIGOT
MTRR A66G HOMOZIGOT
MTR A2756G HOMOZIGOT
PAI-1 4G/5G HETEROZIGOT

Sizinde pihtilasmaniz var maalesef.Bizler gibi kan sulandırıcı iğne +hap kullandirabilir doktorunuz.3 geniniz homozigot tabi bu daha risk taşıyor.
Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bir sonraki gebeliginizde.

Merhaba,umarim.. cok tesekkur ederim cevabiniz icin.
"3 geniniz homozigot tabi bu daha risk taşıyor." Bu tam olarak ne demek oluyor yani homozigot olmasi ne anlama gelir nasil bir risk var?

Merhaba,umarim.. cok tesekkur ederim cevabiniz icin.
"3 geniniz homozigot tabi bu daha risk taşıyor." Bu tam olarak ne demek oluyor yani homozigot olmasi ne anlama gelir nasil bir risk var?
Kolay anlaşılır şekilde pıhtılaşma için daha riskli bir faktör daha etken diyelim.
Ama burda önemli olan hangilerinin homozigot olduğu.
Mesela faktör V en önemli faktörlerden biri bunun homozigot olması daha büyük risk taşır pıhtılaşma adına..
Bende bu forumdan öğrendim hep.Doktorunuza gösterin isterseniz size daha iyi anlatır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…