• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Harika inşaallah sağlık sıhhatle kucağınıza almak nasip olur ve isteyen herkese de ......
2 tüp bebek (arası bir düşük) sonrası, ben de metilfolat formu olan (aç karnına yemekten yarım saat önce dilaltı eriyen) folikasit başladığımda öğrendim gebe olduğumu bir de çinko bakır başlamıştım. Bakalım hayırlısı coraspin ve iğneye de başladım.
Siz de inşallah sağlıcakla kucağınıza alın..
Ben yeni öğrendim mutasyon oldugunu genlerimde.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Herkese merhaba buraya ne cok yazdım bilseniz.Simdi umut olmak için yazıyorum.cunku benim de umut aradığım ağladığım gunler geceler öyle çok olmuştu ki.3 defa kimyasal düşük yaşadım.1 yıl içinde.her seferinde hüsran.genetik test yaptırdım.pai 4g4g homozigot, mthfr677 ve mthfr 1298 heterozigot çıktı.3 doktor iğne gerek yok dedi.1 perinatolog ve 1doktor iğne coraspin kullancaz dedi hamile kalınca.ama ben ne zaman hamile kalsam 5. 6. Hqftada düşüyordu zaten.degerler 70 den 30 dan düşüyordu.yine 3. Kez kimyasal oldu dedim artık olmuyor benim.hemen o düşük arkasına hamile kalmışım ve bu sefer değer 158 ve ben şok.sonra hemen coraspin ve iğne ve metil folat olan folik asit başladık bu sefer oldu iste Allah izin verdi.cok şükür sağlıkla doğum yaptım.benim gibi düşük yaşayan üzülen arkadaşlarım en kısa zamanda sağlıkla evladınızi kucaklamaniz dileği ile....
merhaba folik asit olarak hangi marka kullandunuz?

Harika inşaallah sağlık sıhhatle kucağınıza almak nasip olur ve isteyen herkese de ......
2 tüp bebek (arası bir düşük) sonrası, ben de metilfolat formu olan (aç karnına yemekten yarım saat önce dilaltı eriyen) folikasit başladığımda öğrendim gebe olduğumu bir de çinko bakır başlamıştım. Bakalım hayırlısı coraspin ve iğneye de başladım.
merhaba. folik asit adını söyleyebilir misiniz?

bilgi için çok teşekkürler. benim doktorum folic 1 verdi. ama sanki metil folat daha iyi gibi. doktoruma danışıp değiştireyim.
Bende metilfolat iceren zfol kullandim gebe kalmadan baslamistim gebelikte de 2 ay kullandim pihtilasma sorunu olanlarda folik asit yeterli olarak kana karışmiyormus metilfolata dönüşmüyormuş yani folik asitin ham hali daha önemli bizim için

Bende metilfolat iceren zfol kullandim gebe kalmadan baslamistim gebelikte de 2 ay kullandim pihtilasma sorunu olanlarda folik asit yeterli olarak kana karışmiyormus metilfolata dönüşmüyormuş yani folik asitin ham hali daha önemli bizim için
bilgi için çok teşekkürler.

Herkese merhaba, ben eylul ayinda bos gebelik sebebi ile kurtaj oldum. Bu kurtaj sonrasi doktorum trombofili paneli ve eşimle benden kromozom analizi istedi. Suan icin panel sonuclarim cikti, digerini bekliyorum, henuz doktorumla gorusme firsatim olmadigi icin buradan sizlere sormak istedim. Aşağıdakiler ne anlama gelir acaba? ( Bir turlu fotograf ekleyemedigim icin ayri ayri yaziyorum kusura bakmayin.)

MTHFR C677T HOMOZIGOT
MTRR A66G HOMOZIGOT
MTR A2756G HOMOZIGOT
PAI-1 4G/5G HETEROZIGOT

Herkese merhaba, ben eylul ayinda bos gebelik sebebi ile kurtaj oldum. Bu kurtaj sonrasi doktorum trombofili paneli ve eşimle benden kromozom analizi istedi. Suan icin panel sonuclarim cikti, digerini bekliyorum, henuz doktorumla gorusme firsatim olmadigi icin buradan sizlere sormak istedim. Aşağıdakiler ne anlama gelir acaba? ( Bir turlu fotograf ekleyemedigim icin ayri ayri yaziyorum kusura bakmayin.)

MTHFR C677T HOMOZIGOT
MTRR A66G HOMOZIGOT
MTR A2756G HOMOZIGOT
PAI-1 4G/5G HETEROZIGOT
Sizinde pihtilasmaniz var maalesef.Bizler gibi kan sulandırıcı iğne +hap kullandirabilir doktorunuz.3 geniniz homozigot tabi bu daha risk taşıyor.
Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bir sonraki gebeliginizde.

Sizinde pihtilasmaniz var maalesef.Bizler gibi kan sulandırıcı iğne +hap kullandirabilir doktorunuz.3 geniniz homozigot tabi bu daha risk taşıyor.
Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bir sonraki gebeliginizde.
Merhaba,umarim.. cok tesekkur ederim cevabiniz icin.
"3 geniniz homozigot tabi bu daha risk taşıyor." Bu tam olarak ne demek oluyor yani homozigot olmasi ne anlama gelir nasil bir risk var?

Merhaba,umarim.. cok tesekkur ederim cevabiniz icin.
"3 geniniz homozigot tabi bu daha risk taşıyor." Bu tam olarak ne demek oluyor yani homozigot olmasi ne anlama gelir nasil bir risk var?
Kolay anlaşılır şekilde pıhtılaşma için daha riskli bir faktör daha etken diyelim.
Ama burda önemli olan hangilerinin homozigot olduğu.
Mesela faktör V en önemli faktörlerden biri bunun homozigot olması daha büyük risk taşır pıhtılaşma adına..
Bende bu forumdan öğrendim hep.Doktorunuza gösterin isterseniz size daha iyi anlatır.

Back