- 1 Ekim 2018
- 4.348
- 3.219
- 63
Asıl olması lazım cümlesini doktorunuz mu kullandı?İlginç.Asıl olması lazımsa ben yanlış yapıyorum demek ki.Ne yapalım hayırlısı... :)Morarma illaki olur dedi doktor bana asıl olması lazım hemşire yaptı oldu ağrı da desen illaki az da olsa oluyor
Hemsire ogretti bizede,bilmiyrm dikkat edyrz bizde izledik hep,bazen ışıkla arayp buluyrm en son vurulan yeri bazen moraryr iste ne bilim,faydasi olsun da baska bisi istemiyrm,bende 22 mi ne oldu sayisiBen eşimle belden denedim morardı o da aceleyle arabada yanlış yere yapmışız onun dışında yaşamadım.Şöyle ki 20 tane iğne vuruldum artık.Öncelikle eşime yabancı videoları izlettim ve ona da öğrettim.İzledik ve doğru uyguladık.Karnımda ufak noktalar var onlar da zamanla geçiyor öyle bezeler falan da yok.45 derece yağ tabakasının az olduğu noktalarda yapılıyor diye okumuştum.Birincisi ben de her seferinde söz konusu iğne olduğu için geriliyorum.Bezle göbeğime buz tutuyorum ve eşim ıslak mendille siliyor.İğnenin ucunu pamukla siliyor ki ilaç kalıp yakmasın diye.Sonra eliyle büzüp dik şekilde sokuyor.Enjekteyi olabildiğince yavaş veriyor.Sonrasında çekiyor pamuk tıkıyor 2 dk bastırıyorum.Sonrasında buz tutup devam ediyorum.Çok abartıldığı için korkmuştum ama ya çok narinsiniz ya da yanlış şeyler yapıyorsunuz bu ağrılı bir işlem değil.
Morarma olacak bunlar normal endişelenmeyin dedi evet. İğneyi yaparken acı illaki oluyor demek istemiştim canım valla ben demekki hala alışamadım çok yakıyor her seferindeAsıl olması lazım cümlesini doktorunuz mu kullandı?İlginç.Asıl olması lazımsa ben yanlış yapıyorum demek ki.Ne yapalım hayırlısı... :)
Pıhtılaşma dışında bir sorun olmasın mesela lupus vs bağışıklıkla ilgili sıkıntılar?Allah yardimciniz olsun...
Lupus negatif bende bagisiklikla ilgili nasil bir test var ki acabaPıhtılaşma dışında bir sorun olmasın mesela lupus vs bağışıklıkla ilgili sıkıntılar?
Cnm baska folic asit kullandinmi hamilelikten once yoksa sadece osende mi ictin. Birde coraspin hamile kalinca basla diyolar ya hamile kalacagimiz ayi kestiremedigimiz icin aylarca coraspin icmis de oluyoruz.sen nasil ictin pekicanım ben kan pıhtılaşmasının yumurtanın kalitesini bozabildiğini okumuştum yabancı kaynaklarda.folik asit ve b12 de yumurta kalitesini artırıyor ama mthfr mutasyonu söz konusu olunca folik asiti folata çeviremiyor vücut.o yüzden metilkobalamin ve folat içeren osendeyi önerdim.ben de şuan hamileyim osende kullanıyorum
Cnm ben ankara tipta hemotoloji prof ile gorustum.bana .0,4 veya 0.6 kullan dedi 3lu panel kan sonuclarimi gorunce hamile kaldigimda da coraspin .son gebeligimde dis gebeligi ekarte etmek icin alttan muayene edince kanamam oldu ondan sonra 2 hafta ara verdi kan sulandiricilara o sirada kaybettim son bebegimi yani olacak varya zincirleme ilerledi hepsi iste.hematoloji sonuclarinda farkli birsey isteniyor mu peki cnm.ona gore poloklinige gideyim. Birde sana neden 0.6 verdiler homozigot old icin mi acaba son gittigimde 90 kilonun uzerine 0.6 igne veriliyor demisti doktor demekki pihtilasma derecelerine gore degiskenlik gosteriyor.benimde 4 g 4g mutasyon riskli digeri hetorozigot onemsiz dendi.bu siralar su metilfolat olayini arastiriyorum.bakalim ne cikacak.Canım ben de 2 yıl önce en son 10 haftalık bebeğimi kaybettikten sonra (sonraki 2 tanesi kimyasal oldu onları saymıyorum) Gazi hematolojiye gittim ve detaylı araştırma yaptılar. Genetik teste ilaveten 3 tane daha sorun buldular ve normal hayatımda da coraspin kullanmamı ve hamile olur olmaz oraya gelmemi söylemişlerdi. Ben de geçen salı günü eski teslerimle gider gitmez hemen oksapar 0,6 verdiler. Önceki gebeliklerdeki kese gördükten sonra kadın doğumcunun verdiği iğneler hep 0,2 ymiş eksik doz kullanmışsın dediler. O günden beri iğnemi yapıyorum. Perşembe günü de iyi bir perinatolog buldum gittim. Keseyi gördük..O da iğneye devam etmemi ve ilaveten progestan başlattı sadece geceleri 4ay kullanacağız dedi (progesteron değerim iyi çıktığı halde tedbir olarak verdi). Bu cuma günü tekrar kontrolüm var. Önümüzdeki hafta da hematoloji sonuçlarım çıkacak tekrar iğne dozunu değerlendirecekler. Bu sefer tedbirli ilerliyorum bakalım inşallah hayırlısı.. Sen de bir hematolojiye (üniversite hastanesine) gidip testlerini detaylandırabilirsin. Sadece genetik testle değil çünkü bunlar kanama zamanının ve bazı değerlerin de değerlendirilmesi gerekiyor. Benim 3lü panel genetikte 677C Homozigot diğerleri normal çıkmıştı. Ama 12 li panel bile var başka pıhtılaşmalar olabilir. Çok geçmiş olsun inşallah bir daha Allah yaşatmasın hiçbirimize
Ya doktorlar kalp durmalarini, dusmeleri normal karsiliyor AMA bu kurtaj olayina gelince sik kurtaj riskli derler.o zmn zamaninda tedbir alalim da dusuklerimiz,kayiplarimiz olmasin ki kurtaj olmayalim.ilk dusukte bile yonlendirmemeleri cok sacma.Ben sona gelmedim daha ama bende o yollardan gectim,bir cocukktan snra 3 kurtaj oldum biri mol ikisi boş,iki mutasyonda heterozigot cikti,maalesef birinci bos gebelikten snra bana demediler ki test yaptır ben ikinci boş gebelikten snra yaptırdım oda sadece bir dok.onermesi ile kacina gittiysem olabilir olabilir,ve gunluk ignelerden snra ilk defa kalp atışıni duydum insallah iyi gider allahim boyle skntilar yasayanlarin yardimcisi olsun sanada cok gecmis olsun,yipraniyor insan ister istemez,
Hemşire bana enjeksiyondaki havayı almam gerektiğini söylemişti mesela ve enjeksiyonu çok hızlı yaptı baya yaktı.Meğerse bu iğne hazırmış havası alınması gerekmiyormuş ve yavaş enjekte edilmesi gerekiyormuş.Hemşireler de bazen yanlış yönlendiriyorHemsire ogretti bizede,bilmiyrm dikkat edyrz bizde izledik hep,bazen ışıkla arayp buluyrm en son vurulan yeri bazen moraryr iste ne bilim,faydasi olsun da baska bisi istemiyrm,bende 22 mi ne oldu sayisi
enjeksiyonu çok yavaş ver canım canın yanmaz o zamanMorarma olacak bunlar normal endişelenmeyin dedi evet. İğneyi yaparken acı illaki oluyor demek istemiştim canım valla ben demekki hala alışamadım çok yakıyor her seferinde
Folbiol kullanıyordum ama araştırdıktan sonra hemen osendeye başladım.Canım ben iki seferde de korunmadığım ayda hamile kaldım o yüzden bebe aspirinine bebeği düşünür düşünmez başladım her gün içtim.Hamile kaldığımda doktorum coraspin ve iğne başlattı.şimdi bir gün osende bir gün efamom alıyorum.Cnm baska folic asit kullandinmi hamilelikten once yoksa sadece osende mi ictin. Birde coraspin hamile kalinca basla diyolar ya hamile kalacagimiz ayi kestiremedigimiz icin aylarca coraspin icmis de oluyoruz.sen nasil ictin peki
O zmn hamilelikten once bebe aspiriniyle basladin sonrasinda coraspin anladim cnm hayirli ugurlu olsun bebegin hayirlisiyla kucagina al insallahFolbiol kullanıyordum ama araştırdıktan sonra hemen osendeye başladım.Canım ben iki seferde de korunmadığım ayda hamile kaldım o yüzden bebe aspirinine bebeği düşünür düşünmez başladım her gün içtim.Hamile kaldığımda doktorum coraspin ve iğne başlattı.şimdi bir gün osende bir gün efamom alıyorum.
darısı başına canım inşallah.sen de kan pıhtılaşman varsa hemen başla metil formda b12 ve folataO zmn hamilelikten once bebe aspiriniyle basladin sonrasinda coraspin anladim cnm hayirli ugurlu olsun bebegin hayirlisiyla kucagina al insallah
Himm yok orta hizla dedi ne cok yavas ne cok hizli dedi bnaHemşire bana enjeksiyondaki havayı almam gerektiğini söylemişti mesela ve enjeksiyonu çok hızlı yaptı baya yaktı.Meğerse bu iğne hazırmış havası alınması gerekmiyormuş ve yavaş enjekte edilmesi gerekiyormuş.Hemşireler de bazen yanlış yönlendiriyor
işte yavaş verilse daha az acı oluyor.yabancı kaynaklarda da öyle yazıyor 10-20 sn arasında yapın diyorHimm yok orta hizla dedi ne cok yavas ne cok hizli dedi bna
Hemde ne sacma beni 3 kere kurtaj eden doktoru sevmistim aslinda ilgiliydi ama cok sasirdim sen gitsende sana bakmazlar dedi senin saglikli cocgun var dedi,baska doktorlara gittim onlrda olabilir dedi,yasadigim yere doktor geldi yillar snra onada gidim dedim,bence gitmeliydin dedi sonradan sknti olmaz dedir ler dedim olurmu oyle şey tabiki snradan da olabilir skintilar dedi onun demesiyle gittim iste,kismet herseyin basi da iste insan nie dusunmuyorlar doktorlar dio ister istemezYa doktorlar kalp durmalarini, dusmeleri normal karsiliyor AMA bu kurtaj olayina gelince sik kurtaj riskli derler.o zmn zamaninda tedbir alalim da dusuklerimiz,kayiplarimiz olmasin ki kurtaj olmayalim.ilk dusukte bile yonlendirmemeleri cok sacma.
Evet aynenişte yavaş verilse daha az acı oluyor.yabancı kaynaklarda da öyle yazıyor 10-20 sn arasında yapın diyor
Şöyle canım protein-C, Protein-S, Antitrombin 3 aktivitesi bunlara bakıyorlar benim hepsi ciddi şekilde düşük çıktı bu da pıhtılaşma eğilimim yüksek riskli demekmiş. Kilomu sordu şu an 62 kiloyum 0,6 kullanman gerek dedi ve aynı zamanda coraspine devam edicem. bir de kadın doğum doktoru folattro diye bir folik asit verdi. Ben yaklaşık 5 yıldır (ilk hamileliğimden beri) neredeyse aralıksız folik asit ve D vitamini kullanıyorum ama pıhtılaşmam nedeniyle galiba alt sınıra yakın çıkıyor folat değerim ve D vit değerim.Cnm ben ankara tipta hemotoloji prof ile gorustum.bana .0,4 veya 0.6 kullan dedi 3lu panel kan sonuclarimi gorunce hamile kaldigimda da coraspin .son gebeligimde dis gebeligi ekarte etmek icin alttan muayene edince kanamam oldu ondan sonra 2 hafta ara verdi kan sulandiricilara o sirada kaybettim son bebegimi yani olacak varya zincirleme ilerledi hepsi iste.hematoloji sonuclarinda farkli birsey isteniyor mu peki cnm.ona gore poloklinige gideyim. Birde sana neden 0.6 verdiler homozigot old icin mi acaba son gittigimde 90 kilonun uzerine 0.6 igne veriliyor demisti doktor demekki pihtilasma derecelerine gore degiskenlik gosteriyor.benimde 4 g 4g mutasyon riskli digeri hetorozigot onemsiz dendi.bu siralar su metilfolat olayini arastiriyorum.bakalim ne cikacak.
sen ne kadarlık hamileydin canım? ben bugün işe zor geldim midem çok bulanıyor napsam bilemedim çubuk krakerden bile soğudumEvet aynen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?