• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Yanlışlıkla ders programı göndermişim 😂 silmeyi de bilmiyorum 🙈
Bu arada benim de bir kalbi duran kürtajım birde 4 ay önce 7 aylık bebeğimi beslenememesi ve gelişim geriliğinden dolayı kaybettim malesef pıhtılaşmayla ilgili sadece bir genim bozuk çıktı paı-1 homozigot yazıyor. Henüz doktora gitmedim bilen varsa yorumlayabilir mi acaba

Yanlışlıkla ders programı göndermişim 😂 silmeyi de bilmiyorum 🙈
Bu arada benim de bir kalbi duran kürtajım birde 4 ay önce 7 aylık bebeğimi beslenememesi ve gelişim geriliğinden dolayı kaybettim malesef pıhtılaşmayla ilgili sadece bir genim bozuk çıktı paı-1 homozigot yazıyor. Henüz doktora gitmedim bilen varsa yorumlayabilir mi acaba
Silebilmek için yöneticilerle görüş mune ye mesaj at çünkü isim soyismi yazıyor. Gelişim geriliğinden kaybettiğin bebeğin kaçıncı haftada doğdu? Bundan sonrası için mutlaka bir perinatolog ile ilerlemelisin. Seni en iyi o yönlendirecektir.

Silebilmek için yöneticilerle görüş mune ye mesaj at çünkü isim soyismi yazıyor. Gelişim geriliğinden kaybettiğin bebeğin kaçıncı haftada doğdu? Bundan sonrası için mutlaka bir perinatolog ile ilerlemelisin. Seni en iyi o yönlendirecektir.
27 haftaydı ama aslında 22 haftayla uyumluydu. Preaklampsi yani gebelik zehirlenmesi dediler yaşadığım şey için. Ya bende perinatologla ilerlemek istiyorum ama gebe kalmadan onlar ilgileniyorlar mı bilmiyorum İstanbul da Üniversite hastanelerinde tavsiye edeceğiniz perinatologlar var mı

27 haftaydı ama aslında 22 haftayla uyumluydu. Preaklampsi yani gebelik zehirlenmesi dediler yaşadığım şey için. Ya bende perinatologla ilerlemek istiyorum ama gebe kalmadan onlar ilgileniyorlar mı bilmiyorum İstanbul da Üniversite hastanelerinde tavsiye edeceğiniz perinatologlar var mı
Oncesinde git bi gorus al. Ben İstanbul u bilmiyorim Ankara da yasiyorum.

Merhaba arkadaşlar, uzun yazacağım ama lütfen okuyun! Ben 40 yaşındayım. 5 yıllık evliyim ve doğal yolla çocuk sahibi olamıyorum. 5 tüp bebek denemesi yaptım. İlki 2017'de oldu ve canım kızıma hamile kaldım. 6.ayında hidrosefali teşhisiyle apar topar normal doğuma alındım ve yavrumu kaybettim. İkinci denemem negatif oldu. Rahim biyopsisi ve rahim çizdirme yapıldı. Üçüncü denememde boş gebelik geçirip kürtaj oldum. Ardından genetik testler ve pıhtılaşma testleri yapıldı. Genetiğimiz normal çıkmasına rağmen, bende 1298 aç gen bölgesinde heterozigot taşıyıcı ve 4g/4g çıktı. 4.denemem kan sulandırıcı iğneler kullanmama rağmen negatif oldu. Rahim filmi çekildi, temizdi. Histereskopi yapıldı, rahim duvarında iltihaplanma görüldüğü için toplam 60 bin mg antibiyotik kullandım ve 5.denemeyi yaptım. Kan sulandırıcı iğne kullandım. Yine boş gebelik oluştu ve 3 ay önce kürtaj oldum. Hematoloğa gittim. Tekrarlayan düşüklerle ilgili kan testleri yaptırdım özel..hepsi normal çıktı. Doktorum, heterozigot taşıyıcı bölgesindeki kan pıhtılaşmasının masum olmadığını, tutunma sorunu veya düşük yapabileceğini söyledi. Bu ay, çok ilginç bir şekilde adetim bir hafta gecikti. Kendiliğinden kimyasal gebelik geçirdim ve cmt günü kanamam başladı. Bu durum nasıl olur nasıl geçer bilmiyorum. Benim yaptırmadığım test kalmadı. Yaşımdan dolayı bekleyecek bir zamanım yok. İçimdeki evlat acısıyla oradan oraya koşturup çare aradım. Hepimize sabır diliyorum.

Allah sabirlar versin tez zamanda alin bebeginizi insallah kucaginiza siz de cok zor gunler yasamissiniz benim gibi sizi cok iyi anliyorum.

Merhaba arkadaşlar ismim neslihan benim de 11 düşük artı 6,5 aylık karnımda engelli ölen bir bebeğim var 10 senelik evliyim çocuğum olmadi henüz. Bende pıhtılaşma sebebi altında bu düşükleri yaptım iğnenin her dozunu kullanmama rağmen 2,5 3 aylık hep çocuklarım karnımda öldü kürtaj oldum bir kaç kez kimyasal yaşadım. 2 senedir düşünmedim gebeliği yeni yeni düşünmeye başladım bu ay da henüz adet olmadım sağ kasıgım müthiş ağrımaya başladı bugün test yapmaya elim varmiyo 😓😓 ama ağrım olmaz genelde adet olacağım zaman sadece belim ağrır Rabbim hepimize yardim etsin
Allah yardimciniz olsun...

6 tane kaybım var canım. 3'ü kürtaj oldu ve genetik incelemeler yapıldı ne bebeklerde ne de eşim ve bende genetik bir sorun da çıkmadı. Bende 4 tane trombofili var..başka bir neden bulamadılar malesef :KK43:
Hikayenizi bastan sona 0kudum.bana benzer durumun var cnm.benim de 3 kaybim 1298 677 hetorozigot 4g 4 g mutasyon Dendi ankara tip cerrahpasa ve degisik illerde 10 tane doktora gittim.6 si igne ve ilac kullanacaksin 4 u hayir sende pihtilasma yok igne ve ilac kullanma dedi hangisine inanacagimi sasirdim.ustelik en son dusugumde icerde parca kaldi diye yine kurtaja girdim sonra yine parca kaldi histereskopiye gireceksin dediler.cnm Benim bu kayiplarimda igne ilac kullanamadim kalpleri durdu.birkac doktor artik hamile kaldigin anda baslayacaksin dedi.sanirsam onlara gidecegim.vakit kaybetmeden igne veren doktorlari bulsan iyi olur donusu yok.ust uste kurtajin da sakincalari var cocugun olmayabilir diye umutsuz konusanlar bile oldu.toplamda 4 kere kurtaj oldum.bir bebegi iki operayonda temizleyemediler.o yuzden ust uste kurtaja girdim.bu konuda o kadar arastirdim ki tez yazacagim nerdeyse.sana tavsiyem CNm hic zaman kaybetme.ankarada bulamiyorsan istanbula git derim.gecmis olsun hayirlisiyla bebeklerimiz kucaklarimiza alalim insallah🤲

Mrb kizlar burda eski gecen yazda ki Yazilanlari okumak istiyorum ama tek tek git bitmiyo
Kolay bi Yolu var mi direk gecmenin?

Hikayenizi bastan sona 0kudum.bana benzer durumun var cnm.benim de 3 kaybim 1298 677 hetorozigot 4g 4 g mutasyon Dendi ankara tip cerrahpasa ve degisik illerde 10 tane doktora gittim.6 si igne ve ilac kullanacaksin 4 u hayir sende pihtilasma yok igne ve ilac kullanma dedi hangisine inanacagimi sasirdim.ustelik en son dusugumde icerde parca kaldi diye yine kurtaja girdim sonra yine parca kaldi histereskopiye gireceksin dediler.cnm Benim bu kayiplarimda igne ilac kullanamadim kalpleri durdu.birkac doktor artik hamile kaldigin anda baslayacaksin dedi.sanirsam onlara gidecegim.vakit kaybetmeden igne veren doktorlari bulsan iyi olur donusu yok.ust uste kurtajin da sakincalari var cocugun olmayabilir diye umutsuz konusanlar bile oldu.toplamda 4 kere kurtaj oldum.bir bebegi iki operayonda temizleyemediler.o yuzden ust uste kurtaja girdim.bu konuda o kadar arastirdim ki tez yazacagim nerdeyse.sana tavsiyem CNm hic zaman kaybetme.ankarada bulamiyorsan istanbula git derim.gecmis olsun hayirlisiyla bebeklerimiz kucaklarimiza alalim insallah🤲
Canım ben de 2 yıl önce en son 10 haftalık bebeğimi kaybettikten sonra (sonraki 2 tanesi kimyasal oldu onları saymıyorum) Gazi hematolojiye gittim ve detaylı araştırma yaptılar. Genetik teste ilaveten 3 tane daha sorun buldular ve normal hayatımda da coraspin kullanmamı ve hamile olur olmaz oraya gelmemi söylemişlerdi. Ben de geçen salı günü eski teslerimle gider gitmez hemen oksapar 0,6 verdiler. Önceki gebeliklerdeki kese gördükten sonra kadın doğumcunun verdiği iğneler hep 0,2 ymiş eksik doz kullanmışsın dediler. O günden beri iğnemi yapıyorum. Perşembe günü de iyi bir perinatolog buldum gittim. Keseyi gördük..O da iğneye devam etmemi ve ilaveten progestan başlattı sadece geceleri 4ay kullanacağız dedi (progesteron değerim iyi çıktığı halde tedbir olarak verdi). Bu cuma günü tekrar kontrolüm var. Önümüzdeki hafta da hematoloji sonuçlarım çıkacak tekrar iğne dozunu değerlendirecekler. Bu sefer tedbirli ilerliyorum bakalım inşallah hayırlısı.. Sen de bir hematolojiye (üniversite hastanesine) gidip testlerini detaylandırabilirsin. Sadece genetik testle değil çünkü bunlar kanama zamanının ve bazı değerlerin de değerlendirilmesi gerekiyor. Benim 3lü panel genetikte 677C Homozigot diğerleri normal çıkmıştı. Ama 12 li panel bile var başka pıhtılaşmalar olabilir. Çok geçmiş olsun inşallah bir daha Allah yaşatmasın hiçbirimize :dua: :dua:

Kızlar selamunaleykum. Sıze hıkayemı anlatmak istiyorum belki umut olur. 2017 agustos hamılelık ögrendım havalara uctuk tabi ama 6. Hafta kalp atısı alınamama sebebiyle kürtaja girdim malesef. İlk düşük olduğu için hiçbir test yapılmadı. Kürtajdan sonra bellı bı korunma suresı oldu tabi sonra 2018 ocak yeni bir hamilelik haberi. Budefa hiçbir test yapılmamasına rağmen sadece tedbir amaçla clexan 04 ve coraspın basladı doktorum ama buna ragmen ve yine 6. Hafta kalp atısı alınamama sebiyle 2. Kurtaj. Artık okadar yıpranmıstımki pskolojik sorunlar yaşadım. Bu forumda çooookça zaman gecirdim aynı şeyi yaşayan arkadaslarla dertleştik acımızı patlaştık. Hamıle kalanlarlada mutlulugu tabi.. neyse 2. Düşükten snra trambofılı ve kromozom testlerı yapıldı. Kromozomlar eşimdede bendede temizdi çok şükür trambofılıde mtfra 1298 heterezıgot pai 4g 5g heterezıgot. Kendi doktorum dahil biçok doktor testlerin temiz oldugunu soyledı. Ama kendı doktorum testler temiz bile olsa yıne tedbır amaçlı budefa hamıle kalırsam sabah akşam iğne dedi ve yıne ecopin.. hematolaga gıttım. Oda ıgne kullan tedbır amaclı ama ecoprın fazla dedi. Kaç doktora gttıysem hep ayrıştı. Kafam allakbullaktı. Hamileliği zorluyodum ama pskolojım okadar bozuktukı olmuyodu. 9ay ovulasyon yumurta takıbı ugrastım durdum. 9. Ay hamıle kaldıgımı ögrendım yıne çok şükür. Doktorlar sulandırucı konusunda ayrıştıgı için birini dinlemem gerekti ve kendı kadın dogum doktorumu dınledım. Sabah akşam 04 enox ve gunde 1tane 150mg ecopınle başladık. Bide progestan sabah akşam. Karnım mosmor oldu iğnelerden vuracak yer bulamadım ama Budefa herşey yolunda gitti çok şükür ve kalp atısını aldık. Ama ben hep streslıydım. Doktor detaylı ultasona kadar yanı 22 haftaya kadar bu doz gıdecegız dedi. 22. Hafta detaylıdan snra ıgne gunde 1 e düştü. Ozaman ayrı korktum ya az gelırse dıye neyse sorun olmadı Allaha sonsuz şükür. Enson 34 haftaya geldık artık ıgneler ve ılaçlar kesilecek dedi ozman aklım oynıcaktı korkudan..kesmek ıstemedım bsy olursa dıye. Doktorumu bunaltırcasına sorular sordum ama kesmemız gerektıgıni soyledı. Dua ede ede kestim sulandırıcıları. Çooook şükürki 39 Haftaya geldik doguma girdim ve şimdi 4aylık bi oğlum var hamd olsun.. belki umut olur diye yazdım. Birebir yaşayan olarak bılıyorum çok zor süreçler ama Rabbim ol deyince oluyo bol bol dua edin kızlar. Ve 1 doktor bulup ona güvenin çünkü tıp çok ayrışıyo bu konuda. Hepinizin İnşallah hayırlı sağlıkla evları olsun..

Kızlar selamunaleykum. Sıze hıkayemı anlatmak istiyorum belki umut olur. 2017 agustos hamılelık ögrendım havalara uctuk tabi ama 6. Hafta kalp atısı alınamama sebebiyle kürtaja girdim malesef. İlk düşük olduğu için hiçbir test yapılmadı. Kürtajdan sonra bellı bı korunma suresı oldu tabi sonra 2018 ocak yeni bir hamilelik haberi. Budefa hiçbir test yapılmamasına rağmen sadece tedbir amaçla clexan 04 ve coraspın basladı doktorum ama buna ragmen ve yine 6. Hafta kalp atısı alınamama sebiyle 2. Kurtaj. Artık okadar yıpranmıstımki pskolojik sorunlar yaşadım. Bu forumda çooookça zaman gecirdim aynı şeyi yaşayan arkadaslarla dertleştik acımızı patlaştık. Hamıle kalanlarlada mutlulugu tabi.. neyse 2. Düşükten snra trambofılı ve kromozom testlerı yapıldı. Kromozomlar eşimdede bendede temizdi çok şükür trambofılıde mtfra 1298 heterezıgot pai 4g 5g heterezıgot. Kendi doktorum dahil biçok doktor testlerin temiz oldugunu soyledı. Ama kendı doktorum testler temiz bile olsa yıne tedbır amaçlı budefa hamıle kalırsam sabah akşam iğne dedi ve yıne ecopin.. hematolaga gıttım. Oda ıgne kullan tedbır amaclı ama ecoprın fazla dedi. Kaç doktora gttıysem hep ayrıştı. Kafam allakbullaktı. Hamileliği zorluyodum ama pskolojım okadar bozuktukı olmuyodu. 9ay ovulasyon yumurta takıbı ugrastım durdum. 9. Ay hamıle kaldıgımı ögrendım yıne çok şükür. Doktorlar sulandırucı konusunda ayrıştıgı için birini dinlemem gerekti ve kendı kadın dogum doktorumu dınledım. Sabah akşam 04 enox ve gunde 1tane 150mg ecopınle başladık. Bide progestan sabah akşam. Karnım mosmor oldu iğnelerden vuracak yer bulamadım ama Budefa herşey yolunda gitti çok şükür ve kalp atısını aldık. Ama ben hep streslıydım. Doktor detaylı ultasona kadar yanı 22 haftaya kadar bu doz gıdecegız dedi. 22. Hafta detaylıdan snra ıgne gunde 1 e düştü. Ozaman ayrı korktum ya az gelırse dıye neyse sorun olmadı Allaha sonsuz şükür. Enson 34 haftaya geldık artık ıgneler ve ılaçlar kesilecek dedi ozman aklım oynıcaktı korkudan..kesmek ıstemedım bsy olursa dıye. Doktorumu bunaltırcasına sorular sordum ama kesmemız gerektıgıni soyledı. Dua ede ede kestim sulandırıcıları. Çooook şükürki 39 Haftaya geldik doguma girdim ve şimdi 4aylık bi oğlum var hamd olsun.. belki umut olur diye yazdım. Birebir yaşayan olarak bılıyorum çok zor süreçler ama Rabbim ol deyince oluyo bol bol dua edin kızlar. Ve 1 doktor bulup ona güvenin çünkü tıp çok ayrışıyo bu konuda. Hepinizin İnşallah hayırlı sağlıkla evları olsun..
Ben sona gelmedim daha ama bende o yollardan gectim,bir cocukktan snra 3 kurtaj oldum biri mol ikisi boş,iki mutasyonda heterozigot cikti,maalesef birinci bos gebelikten snra bana demediler ki test yaptır ben ikinci boş gebelikten snra yaptırdım oda sadece bir dok.onermesi ile kacina gittiysem olabilir olabilir,ve gunluk ignelerden snra ilk defa kalp atışıni duydum insallah iyi gider allahim boyle skntilar yasayanlarin yardimcisi olsun sanada cok gecmis olsun,yipraniyor insan ister istemez,

Kızlar MTHFR 1298 homozigot
Dün hamile olduğumu öğrendim 326 değerim
Ama doktorum çok kötü konuştu oksapar verdi pruloton iğne verdi haftada bir bunları kullanmazsan kesin düşer dedi çok moralim bozuk umreye gidecektim gidersen kesin düşürürsün sen bilirsin dedi içim çok kötü 😔😔
Pıhtılaşma olup benim gibi bebeğine kavuşanlar veya kavuşmayı bekleyenler lütfen içimi aydınlatın🤲
kız o ne?doktorum da bana düşük riskin var dedi ama niye öyle konuşmuş ki.ben de 1298 homozigot bir şey olmaz Allahın izniyle oksaparı kullanalım

Back