sevgili arev74,sevgili şen ve ayşe .......ve diger arkadaşlar.bugün çok üzgünüm,hamileligimin olmadıgını ögrendim.kısmet tabi,ama bazen sabır etmek çok zor.sizlerin iyi olmasına sevindim.bendede yapişıklık olma ihtimalini düşünüyorum,ancak doktor arkadaşım bir ay daha beklememi adetimden 10 gün sonra endometrium kalınlıgına baktıktan sonra filime karar vermemizin daha uygun oldugunu söyledi.,ignelere gelince DMAH sanıldıgından fazla kullanılıyor ve genelde hasteneler toplu alım yaptıklarından dolayı piyasada bundan dolayı olmadıgını sanmıyorum.ve hr defasında rapor yenilemek gerçekten işkence.hepinizi öpüyorum.
canım yaşadığın sıkıntıyı inan çok iyi anlıyorum. bende dört aydır
tekrar deniyordum ve her ay öyle bir strese giriyordumki özellikle regl olmaya yakın uykularım bile kaçıyordu. birde sonuç olumsuz olunca sorun ne deyip kendi kendimi yiyordum. yapışıklık olma ihtimaline gelince benim filmlerden birşey anlamadığı için lütfü hoca histeroskopi önermişti. ordada yapışıklık değilde minimal septum gözlenmiş. birde lütfü hocaya gittiğimde adetimin 11. günü idi. endometrium kalınlığımın 3mm olduğunu bununda yapışıklıktan veya hormonlardan kaynaklanabileceğini söylemişti. endometrium kalınlığı yumurtlama gününü doğru en az 6 ençok 14mm olması gerekiyormuş . tüp bebek denemelerinde bile 6 mm altında olunca uygulamayı erteliyorlarmış. yani benim bu değerle hamile kalmam zaten mümkün değilmiş. bence sende endometrium kalınlığını ölçtür derim. zaten ultrasonla hemen ölçülebiliyor. herhangi bir zorluğu yok. ordan aldığın sonuca göre karar verirsin ne yapacağına. bu arada stres yapmamaya çalış. bence streste etkiliyor bizleri. ben bu ay öyle rahatımki en azından bu ay denemiyorum. gün hesaplamalar, ateş ölçmeler, akıntı kontrol etmeler vs vs.bu ay yok. tekrar denersem bu ayki gibi olmaya çalışacağım tabi yapabilirsem. kendine iyi bak gelişmelerden bizleri haberdar et.