Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım ben heterozıgotum ve bu kan pıhtılasma zamanı testı nedır tam olarak anlayamadım ben ıstesem sımdı gıdıp yaptırabılırmıyım bu neyı gosterıyo bana bıraz acıklarmısın?

Canım sanırım her sağlık kuruluşunda yapılabilen çok basit bir test,parmak ucundan bir ka. damla kan alıyorlar,cam bir hazne üzerine, 10 dk sonra sonucu veriyorlar . Yaptırman iyi olur bence,hepimiz yaptırmalıyız. İlaçlaeımızın ve iğnelerimizin etkisini net olarak takip edebiliriz bu şekilde.

Canım sanırım her sağlık kuruluşunda yapılabilen çok basit bir test,parmak ucundan bir ka. damla kan alıyorlar,cam bir hazne üzerine, 10 dk sonra sonucu veriyorlar . Yaptırman iyi olur bence,hepimiz yaptırmalıyız. İlaçlaeımızın ve iğnelerimizin etkisini net olarak takip edebiliriz bu şekilde.

hımmm cok saol canım yam merak etttım bende nedır dıye ogrendıgım ıyı oldu bı ara mutlaka yaptırcam merak ettım sımdı acaba benımkı ne durumda?

Dinamisscim bende homozigotum,dün kan pıhtılaşma zamanı testi yaptırdım, referans aralığı 5-10 iken bendeki sonuç 2,95 çıktı. Bu testten yaptırdın mı? Sen hangi iğneyi kaç oranında kullanıyorsun?

Canım ben bu testi hatırlamıyorum yapılmadı bana. Bana yapılanlar protein s, protein c nin normal, Faktör V leiden analizinin normal, protrombin gen mutasyonu normal, MTFHR gen mutasyonu Mutant 1298AC heterozigot ve Mutant 1298CC Homozigot.
Canım ben cleaxane 0.2 kullanıyorum.

cok saolun arkadslar..cevaplarınız ıcın..
rabbım hepımızın yardımcısı olsun...
celencım senın yazılarının cogunu okumustum zaten..masahalah kızna dıyorum:nazar:
[/B]
saol canım.seninde hayırlı uğurlu olsun.rabbim sağsalim kucağına almayı nasip etsin :Saruboceq:
TAMAM CANIM BOL BOL TUKETIRIM INSALLAH FAYDASI OLUR SENINKI GIBI

:1hug:

:1hug:

MASALLAH CANIM OGLUNUDA OP BENIM ICIN BENDE GORMEK ISTERDIM AMA OLSUN

CANIM 0.4MGLIK DEMEK ISTEDIM AMA BENDE 4MGLIKTA VAR HANGISINI KULLANAYIM SENCE?CANIM BENIM KULLANDIGIM BURDA DISPRIL DIYE BI HAP IGNEYI VEREN DRUM YAZMISTI ONUDA CORASPIN GIBIDIR BELKI ODA

MASALLAH SIZE INSALLAH SAGLIKLA KUCAGINA ALIRSIN YAVRUNU
ok disprili biliyorum..ama etken maddeleri hakkında hiçbir bilgim yok.doktorun onu önerdiyse eminim muadilidir coraspinin yerimseniben
Canım arkadaşlarım. Ben dünden beri iğnelerimi yapmaya başladım. Doktorum tüm imkanlarını seferber etti. Cuma günü keseyi görmemiz gerekiyormuş nolur bi dua edin kalp atışlarını ve keseyi göreyim. Rabbime yalvarıyorum. Korkularım var halen. Darısı tüm diğer arkadaşlarıma olur inşallah tez vakitte. Ben bugün farklı bir iğne daha olmaya gidecem. Sonrasında izin aldım evde dinlenecem. Hepinize kucak dolusu sevgiler. Kendinize ii bakın dualarınızı eksik etmeyin.,
elifcim kac haftalık oluyor şimdi:1hug:
nasıl beslenmem lazım bu gen bozuklugunun risklerini nasıl ber taraf edebilirim aranızda hic mthfr 1298 homozigot olan varmı benimle tecrubelerini paylasabilir mi
esteryacım panikleme lütfen.bizim bir listemiz var.orda kim hangi gende ne mutasyonunda ve ne sekilde tedavi oluyor/olucak hepsi yazıyor.ilk önce ona bak.sonra güzel boş bir vaktinde bu topiği bastan sona oku.tedaviler, yasanan sevinçler/üzüntüler :çok üzgünüm: iice bi göz gezdir.zaten sıkılmıycaksın.masal gibi gelicek sana.sonra kafana takılan bir sey olursa yine sor konusuruz.ama istediğin herseyi gecmiş sayfalarda bulucaksın.beslenme listesine kadar yerimseniben
Bi yakınım beni rüyasında görmüş; amcasının kızı ki vefat etmiş biri, benim bebeğime örgü patik ceket kazak filan örmüş getirmiş ama ben çocuğuma giydirmiyormuşum niye ona örüyorsun diyormuş rüyasında gören arkadaş bana ör onu tanımazsın, yok diyormuş ona örücem onun bebeği var sende bişi yok kaçtır götürüyorum giydirsin diye bir türlü beğenipte benim ördüklerimi giydirmiyo bebeğine diyormuş sabah sabah yolumu kesip anlattı kızcağız hamile olduğumdan haberi yok ama belki tahmin etmiş olabilir ayyy şimdi bu nekine??? bu arada perşembeye sor bir gün!!!!
sülal cim allah hayra cıkarsın.ölü diriye cıkar.inşallah sende yarın bebeğini sağsalim görürsün.bide sorsaydın ne renk miş ördüğü CADIARZU
bide canım şöyle bir seyde var "rüyanda ne görüdğün önemli değil ne hissettiğin önemli" sıkıldıysa sıkıntılı sevindiyse mutluluğa cıkar derdi bi arkadasım :1hug:
:
cokacimcoook celen banada yap su corbandan

.
kıyamaaaaammm hasta olmus benm kuşuuummm :teselli:
aranızda hic mthfr a1298c homozigot mutant ve protein s eksikili sorunu olan yokmu bu konuda biriyle konusmaya cok ihtiyacım var

kizlar ben 6 sene dogum kontrol hapı kullandım ya :KK43: :KK43: :KK43:

sen dediğim gibi gecmişi oku esteryacım yerimseniben bunların cvplarını bulucaksın gerilerde yerimseniben

günaydın kızlar... benim küretajımın pataloji sonusunu yazıyorum anlayanlar açıklasın...
mole,atipi ve mailginite lehine yorumlanacak bir bulgu yoktur...

patalojik değerlendirme...
iltihabi nekrotik desidua gestaysonel endomektium ve plasental vıllus yapıları....

Çalıkuşum,canım benim,tüp bebek tedavimi aşama aşama sana anlatıyorum ki tecrübelerinden faydalanabileyim.Umarım seni yormuyorumdur. Cuma dr ye gittim lucrin iğne verdi adet olana kadar 10 çizgisine kadar vurulacaksın.Adetin ilk günü 5 çizgisine kadar vurul dedi, adetin 2. günü çağırdı. Ptesi adet oldum,dün dr ye gittim. Bundan sonra lucrin 5 çizgisinde devam,yarından itibaren yani bugün oluyor) , gonal-f 200 çizgisine kadar kullanmamı istedi.yani iki iğne birden kullanıcam. birde corasprini transfere kadar bırakmamı istedi.transferden sonra fragmin kan sulandırıcı iğneye başlayacaksın dediler. Açıkçası dr lere çok güvenmiyorum artık.Sizlerin tecrübesi daha güvenilir geliyor bana,tedavimde eksik olan bir şey var mı? mikro enjeksiyon yapacaklarmış öğrendim; daha başka öğrenmem gereken bir şey var mı?Dikkat etmem gereken bir şey var mı?

günaydın kızlar... benim küretajımın pataloji sonusunu yazıyorum anlayanlar açıklasın...
mole,atipi ve mailginite lehine yorumlanacak bir bulgu yoktur...

patalojik değerlendirme...
iltihabi nekrotik desidua gestaysonel endomektium ve plasental vıllus yapıları....

canım ben sadece iltihap oldugunu anladım baska bır problem yok gıbı.

bi şansımı deniyeyim dedim belkide kuşum belkide öyledir bugün son yarın meraklı bekleyişim bitiyor inşallah yüzüm güler melekimin pıt pıtları başlamıştır benim için bu gece uyumadan önce amin demeyi unutmayın kızlar :kedi:

Canim Insallah görüceksin :Saruboceq: Allahin izniyle hem görmesende henüz daha erken ümidini sakin kaybetme. opuyorumnanaktan
aranızda hic mthfr a1298c homozigot mutant ve protein s eksikili sorunu olan yokmu bu konuda biriyle konusmaya cok ihtiyacım var
Canikom arkadesler yazmislar zaten ben sadece MTHFR heterezygotum yani pihtilasmam homolara göre daha az.Burdaki tüm sayfalari oku canim gercekten tüm sorularinin cevabi burda

kıyamaaaaammm hasta olmus benm kuşuuummm :teselli:
burnum akiyo bideeee :çok üzgünüm: öksürüyom bide basim agriyo bide halsizim ama limon depoluyom masam limon agacina döndü kaydirigubbakcemile3 biryandada kokulu mumlar iyi geliyo opuyorumnanaktan valla ama senin su corban olsaydi simdi fena olmasdi yani :çok üzgünüm:

Çalıkuşum,canım benim,tüp bebek tedavimi aşama aşama sana anlatıyorum ki tecrübelerinden faydalanabileyim.Umarım seni yormuyorumdur. Cuma dr ye gittim lucrin iğne verdi adet olana kadar 10 çizgisine kadar vurulacaksın.Adetin ilk günü 5 çizgisine kadar vurul dedi, adetin 2. günü çağırdı. Ptesi adet oldum,dün dr ye gittim. Bundan sonra lucrin 5 çizgisinde devam,yarından itibaren yani bugün oluyor) , gonal-f 200 çizgisine kadar kullanmamı istedi.yani iki iğne birden kullanıcam. birde corasprini transfere kadar bırakmamı istedi.transferden sonra fragmin kan sulandırıcı iğneye başlayacaksın dediler. Açıkçası dr lere çok güvenmiyorum artık.Sizlerin tecrübesi daha güvenilir geliyor bana,tedavimde eksik olan bir şey var mı? mikro enjeksiyon yapacaklarmış öğrendim; daha başka öğrenmem gereken bir şey var mı?Dikkat etmem gereken bir şey var mı?
Tatlim ne demek elimden gelen birsey varsa seve seve yaparim.
Aslihancigim benim ilaclarda dozlarda farkliydi biliyorsun.
Simdilik bunlari kullan canim zaten devamli ultrason ve E2 diye bir test var onu yapacaklardir sana yumurta kalitesini ölcmek icin sonra belki dozu böyle birakir yada artirirlar yumurta sayina bagli canim bazende cok yumurrta olunca dozu kisiyorlar.
ICSI yaptirman iyi olacak canim biliyosun benim IVF yapildi ve olmasi :gitme: benim doktor bana adetin 15. gününden itibaren mutlaka igneye ( kan sulandirici 0,3 ml) baslamamiz lazim dedi.
Aspirini ben ondan gizli aliyom onlara kalsa hic birseye gerek yok ama ben yinede aspirini hep aldim.
Canim baska birsey sormak istersen seve seve cevaplarim opuyorumnanaktan
Haa eger cok döllenme olursa mutla dondurmayi kabul et canim

elif geçmişi okurken gördüm
tebrikler çok sevindim çok sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirirsin inşallah

kızlar kaç gündür hastayım.biraz sayfaları okudum.elifcim.hayırlı olsun canım.ben iyiyim.dört gözle sonuçlarımı bekliyorum bakalım.şu kromozom testi beni korkutuyo.genetik doktoru,iğneye yanıt vermeyen kadınlarda kromozomlarda birsorun olma olasılı yüksek dedi.inşlh temiz çıkar sonuçlarım.lütfü bey,bir sorun olacağını zannetmiyorum dedi.ama bakalım hayırlısı olsun.

ozpor merhaba
geçenlerde çok sıkıntılıydın,umarım biraz daha iyisindir
hayatı ve olayları akışına bırakabilmek çok önemli,biliyorum çok zor ama inan akışına bırakınca mucizevi bir şekilde herşey yolunda gidiyor
iyi haberlerini bekliyorum senin ve diğer tüm arkadaşların
sevgiyle kalın

rapunzell evet kalp atımını duydun mu sen?

evet ben kalp atımını duydum....
ınsallahda hep duyarız :)
bende tekden ahmet beye gıdıyorum.
mustafa basbuga gıtsemmı dıyede dusunmuyor degılm.sanırı pıohtılasmada kayserıde en ıyı dr oldugunu soyluyorlar...
benım dr zaten basladı ıgneye ve aspırını.
bsbuga oda aynı seyı dıyecektır dıye dusunuyprum...
ama onada gıtmek ıstıyorum..
eve bır tane ultrason cıhazımı alsak ne :)))

allah sizi ne yapmasın krizantem dışında kimse birşey yazmamış... tü size pis kızlar... neyse bende anlamamıştım sizinde anlamamanız normal zaten.... bu tıp diline varya.... doktorun söylediği sadece mol gebelik ve üzüm gebeliği gibi kötü bir durum yok o yönden rahatız dedi.. gerisini de bilmiyorum artık...

merhaba herkese..geçmişi okudum yine ama isimleri aklımda tutamıyorum :kedi:melek beni de listeye eklediğin için teşekkürler..yeni hamile kalan arkadaşlara allah sağlıklı hamilelikler nasib etsin..birde bebeğinin kalp atışını duymayı bekleyen arkadaşım..umarım müjdeli haberlerle gelirsin.rabbim yüzünü güldürsün..mesajıma cevap yazan herkese de teşekkür ederim..

herkese merhabalar SEYDAM ve CALIKUSU sizden hemen cevap bekliorum bugun almanyada resmi tatil varmi?bizim burda varda.biz bugun real e ve depo ya gitmek istiyoz bize en yakin yer aachen ama aksadan beri ugrasiom adres bulamadim bana yardim ci olurmusunuz lutfen

Canim Insallah görüceksin :Saruboceq: Allahin izniyle hem görmesende henüz daha erken ümidini sakin kaybetme. opuyorumnanaktan

Canikom arkadesler yazmislar zaten ben sadece MTHFR heterezygotum yani pihtilasmam homolara göre daha az.Burdaki tüm sayfalari oku canim gercekten tüm sorularinin cevabi burda

burnum akiyo bideeee :çok üzgünüm: öksürüyom bide basim agriyo bide halsizim ama limon depoluyom masam limon agacina döndü kaydirigubbakcemile3 biryandada kokulu mumlar iyi geliyo opuyorumnanaktan valla ama senin su corban olsaydi simdi fena olmasdi yani :çok üzgünüm:

Tatlim ne demek elimden gelen birsey varsa seve seve yaparim.
Aslihancigim benim ilaclarda dozlarda farkliydi biliyorsun.
Simdilik bunlari kullan canim zaten devamli ultrason ve E2 diye bir test var onu yapacaklardir sana yumurta kalitesini ölcmek icin sonra belki dozu böyle birakir yada artirirlar yumurta sayina bagli canim bazende cok yumurrta olunca dozu kisiyorlar.
ICSI yaptirman iyi olacak canim biliyosun benim IVF yapildi ve olmasi :gitme: benim doktor bana adetin 15. gününden itibaren mutlaka igneye ( kan sulandirici 0,3 ml) baslamamiz lazim dedi.
Aspirini ben ondan gizli aliyom onlara kalsa hic birseye gerek yok ama ben yinede aspirini hep aldim.
Canim baska birsey sormak istersen seve seve cevaplarim opuyorumnanaktan
Haa eger cok döllenme olursa mutla dondurmayi kabul et canim

Canım çok teşekkür ederim, aklıma takılan soru olursa rahatsız ederim yine seni,öpüyorummmmmmmmmm.

kızlar hepinize günaydınnnnn. Dün öğlenden sonrada net yoktu bizim kurumda. Giremedim çıldırdım buralarda. Birde doğumgünümde sinirlerimi altüst eden bir olay oldu işyerinde resmen dün çok gergin geçti. Ama akşam kocişimin süpriziyle tüm gerginliğimi attım. şimdi hızlı bir şekilde geçmişe bakıcam.
Doğum günümü kutlayan tüm arkadaşları kocamannnnnnnnnnnn öpüyorum. Bekleyin beni anacım gelicemmmmmm
canım noldu ya dogum gunun senı ne sınır ettı oh ne guzek kocısın neler almıs kkkıııızzzzzzzzz
canım arkadaşlarım. Ben dünden beri iğnelerimi yapmaya başladım. Doktorum tüm imkanlarını seferber etti. Cuma günü keseyi görmemiz gerekiyormuş nolur bi dua edin kalp atışlarını ve keseyi göreyim. Rabbime yalvarıyorum. Korkularım var halen. Darısı tüm diğer arkadaşlarıma olur inşallah tez vakitte. Ben bugün farklı bir iğne daha olmaya gidecem. Sonrasında izin aldım evde dinlenecem. Hepinize kucak dolusu sevgiler. Kendinize ii bakın dualarınızı eksik etmeyin.,
hadı bakalım hayırlı olsun sorunsuz gecsın ınsallah farklı olan ıgne nedır canım
sülalcim inanki dün gece senin için de buradaki bütün arkadaşlarım içinde dualar ettim de uyudum..halimi görseniz bir elimde karnımda dua ediyorum, kızım da dualara ortak olsun diyorum:)
inşallah hepiniz için, kendim için ettiğim dualar, dilekler kabul olur:)
ınsallah kabul olur canım amınnnnnn
ben şimdilik çıkayım bir saate gelirim açıklamalarını bekliyorum sorumla ilgili

allah sizi ne yapmasın krizantem dışında kimse birşey yazmamış... Tü size pis kızlar... Neyse bende anlamamıştım sizinde anlamamanız normal zaten.... Bu tıp diline varya.... Doktorun söylediği sadece mol gebelik ve üzüm gebeliği gibi kötü bir durum yok o yönden rahatız dedi.. Gerisini de bilmiyorum artık...

canım bır bılgım yok bu konuda olsa emın ol yazardım optum

rapunzel miğde bulantılar filan varmı ben hala alamadım kalp atımını yarın gideceğim dua ediyorum bol bol başkası gelmiyor elimden

X