arkadaşlar ben ilk gebelik kaybımı Kasım 2007 de(6+4 anembriyonik gebelik),ikincisini Kasım 2008 de yaşadım(gerçi ikincisine benim doktorum kimyasal gebelik demişti,ama şu anki doktoruma gittim ve o da erken dönemde bebek gelişmediği için düşük yapıyorsun dedi)
Ve bana Coraspin(enterik kaplı olduğu için bağırsaklarda çözünüyor ve mideye dokunmuyor ki,ben ileri derecede mide hastasıyım,aklınızda olsun,normal bebe aspirini yerine coraspini tercih edin,bizler uzun süre kullanacağımız için dokunmaması önemli),Neuvitan 50 mg,ve Folbiol verdi ve en az 3 ay günde 1 adet kullanmamı istedi,gebelik olduğu zamanda sende hemen iğneye başlayacağım dedi.Ben iğne için spesifik testler olduğunu,yaptırıp yaptırmayacağını sordum ama ben o testlere gerek duymuyorum dedi,ama diğer tüm tetkikleri mi istedi,
Neyse ben yaklaşık 1 yıl bu 3 ilacı kullandım ve gebelik düşünmedim taki EYLÜL ayına kadar Ekim 2009 da idrar testinde gebe olduğumu öğrenir öğrenmez doktoruma gittim,Kanda BHCG baktırdı ve hemen Clexane 0,4 ü,Megadyne vitamini ve Progestanı da ekledi ilaçlara,BHCG 1000 i geçmeden keseyi göremeyiz dedi ve beni 1 hafta sonra çağırdı,keseyi ve emriyoyu gördü,ancak o hafta benden 3 gün kırmızı leke gelince yatacaksın dedi 9 hafta,riskli süreci atlatana kadar.......
Ve işte benim hikayem ......
Bugün 7+0' ız,dün kalp atışlarını duyduk,her hafta doktorum çağırıyor,batından yapıyor kontrollerimi biraz görmek zor olsada,çünkü ne zaman bende vajinal ultrasanografi uygulansa problem yaşıyorum,biliyorum tıbben vaginal ultrason düşük nedeni değil ama elimde değil,12.haftadan sonra zaten daha rahat görecek : ))
Bundan sonrası Allah' emanet diyorum,herşeyin hayırlısı
Bu arada herkes kendini tanıtmış ben 31 yaşındayım 5 yıllık evliyiz,Gıda Mühendisiyim ve Freelance çalışıyorum,eşim Veteriner Hekim ikimizin adı da Deniz : )) 2007 de bebek sahibi olmaya karar verdik ama nasip olmadı,zaten evlenirken 5 yılı devirelim sonra bebeğimiz olsun demiştik,kabul olmuş demek ki : ))
Allah isteyen herkese nasip etsin,hayatta herşeyin bir zamanı var,ondan ötesi yok ve ne kadar pozitif olursak herşey o kadar yolunda gidiyor
Sevgiler.........