-
- Konu Sahibi TesterTester
sevgili libyana bu konuda bilgim yok ama dualarım seninle ve annele ama sana işunu söyleyeyim kalp ameliyatından sonra bu tür olaylarla karşılaşılıyor bence hastanede ritim bozukluğu geçene kadar gözetim altında kalsa daha iyi olur
ilaçları düzenlen,nce tekrar evine döner annecin
tekrar dualarım seninle ve annenle
benim anneme de ameliyat diyeolar kalp kaakçığı değişecek salı günü doktorla tekrar görüşmemeiz var o gün karar günü olacak hakkımızda hayırlısı olsun
Öncelikle selamlar güzel dilli,güzel yürekli LibyanaAllah cc razı olsun güzel yüreğinin halis duaları kabul olsun tüm şifa bekleyenler adına,Şafi olandan..:Saruboceq:
Arkadaşlar sizlere de çok geçmiş olsun..Bol mutlu ve saadetli günler dilerim..
Annem haftaya anjiyo olacak inşaAllah,umarım bir problem yoktur..Dualarımızı birbirimizden esirgemeyelim inş..
Sevgiler
Arkadaşlar bende de mitral yetmezliği varmış,
birkaç sene önce öğrendim,ilaç verdiler ama
kullanmıyorum çünkü,tansiyonumu düşürüyor,
ekstra birşey yapmıyorum aslında,ama bazen
geceleri taşikardi yapıyor,bilmiyorum 1.derecedeydi,arttı mı acaba,
kanamalı işlerde antibiyotik depoluyorlar,ama
derecesi artar mı,ameliyat gerektiri mi ileride ki,
gerektireceği de kesin herhalde...
6 ayda bir eko çektiriyorum,kış aylarında üşenmezsem penadur vurunuyoum...
Allah hepimize şifa versin inşallah...
sevgiler...
benimde kalbimde miniral mitral yetmezliği var doktora gittim bu doğuştan bir çok insanda varmış,kalbi böyle olan insanlar genelde çok sinirli olurmuş... hiç birşey vermedi bol yürüyüş ve ginde 1 lt su içiceksin yeşillik yiyeceksin dedi...
merhaba herkese geçmiş olsun.ben bu sayfaların tümünü okudum.şimdi bikaç sorum olucak.
- ınr testi hangi durumlarda yapılmalı
- penadur iğnesi her kalp hastasına uygulanırmı?
- mitral kapak yetmezliğinde hamilelik ve doğum risklimi???
ben sezeryanla dogum yapmıştım ama ozaman bilinmiyordu hastalığım.
ayrıca tensinor verdi doktorum.bende sürekli uyku yaptı sürekli kullanmıyorum.acaba bu artan bır hastalıkmı???????
öncelikle bu tarz hastalığı olan kişilere çok geçmiş olsun diliyorum..a.s.
ben kalp damar cerrahisi yoğun bakımında çalışıyorum..
kapak ameliyatları kalp kapakçıklarının yetersiz çalışması durumunda yapılmaktadır.(kalp kapakçıkları düzgün çalışmadığında çarpıntı vb gibi sıkıntılar doğmakta.)
ameliyatta hastanın kendi kapakçığı çıkartılıp yerine insan dokusuyla uyumlu yapay kapaklar takılmaktadır.
ameliyat sonrası kan sulandırıcı ilaçlarla tedavi sürdürülüyor.. ve hasta rahata eriyor..
---------------------------------------------------
Merhabalar,
Bende de hafif derecede romatizmal kalp kapakçığı yetmezliği çıktı. Doktor şimdilk bişeye gerek yok dedi, ama ben rahat değilim. Çok zorluyor beNİ.Bir de hem siz hemde dğer arkadaşlar ameliyat falan demiş. Ben geç kalmak istemiyorum. Ve Siyami Ersek hastanesine gitmeyi düşünüyorum.
Annemi kalp yetmezliğinden kaybettik, 3 yaşında oğlum var, çok endişeliyim.
Bana yol gösterirmisiniz, oğlumu bu kadarken annesiz bırakmak istemiyorum.
günaydın, öncelikle şunu belirtmeliyim, lütfen rahat olun , bu ölümcül bir hastalık değil, ben 12 yaşımdan beri bu hastalıkla yaşıyorum, 10 yıldırda protez kapağım var...
hangi hsataneye gittiniz bilmiyorum ama eğer böyle bir tanı konulduysa, dediğiniz gib bu konuda iyi olan bir yere gitmeniz ve kontrollerinzi sürekli orda yaptırmanız en doğrusu, ameliyat için kapağın olması gereken bir derece var, buda ileri derecedir.. yani 3ten sonrasıdır.. ayrıca penadur kullanıyormuusnuz?? bunların hepsi önemli... ama korkulacak birşey yok... ameliayatta gerçekten zor değil, her ameliyatta olduğu gibi ilk günler biraz zor ama öncelikle siz bu endişelerinizi bir kenara bırakmalısınız.. ki ortada ameliyat kararı da yok.... ve eğer dikkat ederseniz kendinize eminimki ameliyata hiç gerek te kalmayacak....
sağlıklı günler:))
Çok teşükkürler cevap verdiğiniz için.Ama inanın o kadar kafam karışık ki. İyi br hastane derken benim bildiğim en iyi hastane Siyami Ersek .Eğer sizin bildiğiniz tavsiye edebleceğiniz Ssk anlaşmalı hastane veya doktor varsa ona da gidebilirim.Bugün randevu aldım 31 Aralığa . Devamlı aynı yere ve doktora gitmek istiyorum.
Bu arada hiçbir ilaç kullanmıyorum, doktor hiçbişeye gerek yok dedi.Ben de öyle şey olmaz diye iyi bir yere gitmek istiyorum.Beklersem ilerleyeceğini düşünüyorum.
İnanın korkum ölümden değil, oğlumu bu yaşta savunmasız, yalnız ,annesiz bırakmaktan yanadır.
İnşallah dediğiniz gibi olurda oğlumla ömür boyu beraber olurum.
Teşekkürler,