Kardiyoloji - Kalp ve Dolaşım Sistemi Hastalıkları Kalp Kapakçığı Paylaşım alanı...

arkadaşlar bende 7 yaşımda kalp kapakcıgımda delik olması uzerine ameliyata alındım 2 ay boyunca oncesi ve sonrası hastahane sureci gecirdim ruhuma bıraktıgı oyle derin bir 2 aydıki şu yaşıma ragmen seneler gecmesine ragmen hala bugun gibi hatırlarım ... allaha şukur şuan iyiyim ameliyattan sonra iyi bakım sart ! yoksa benim yaşımda ameliyat olanların fiziksel gelişimde sorun oluyormuş... allaha sukur ailem bana cok iyi baktılar suan bi sorunum yok .... dogum yapacagımda sezeryan istedik birşey olur diye ama kardiyoloji dr u bana en saglam insandan bile daha saglamsın bir deil 9 tane normal dogum yapabilin dedi :CüvCüv: neyse normal dogum yaptım bi sorun yaşamadım kaydirigubbakcemile5 ve affedersiniz köpek gibide sigara içiyorum :tomato: bi sorunum yok bu ameliyattan tek sorunum o yaşta dikişler acıdıgı için tabi ben ilerde doguracagı sonucu idrak edemedigim için dikişlerim gerildikce acıyodu kambur yuruyodum ailemde herkes beni gelen gecen duzeltip geciyodu duz yuru diye onların sayesinde cok hafif bi kamburluk var ama yadırganacak kadar deil cok dikkat edilmedikçe kimse fark etmiyor :1rolleyes: bu ameliyatı olacak kişi veya kişi yakınları varsa uzulmeyin ve telaş etmeyin umarım sapa salim ameliyat olur kurtulurlar... bu dertten muzdarip herkese acil şifalar ve geçmiş olsun...

Allah cc razı olsun güzel yüreğinin halis duaları kabul olsun tüm şifa bekleyenler adına,Şafi olandan..:Saruboceq:
Arkadaşlar sizlere de çok geçmiş olsun..Bol mutlu ve saadetli günler dilerim..
Annem haftaya anjiyo olacak inşaAllah,umarım bir problem yoktur..Dualarımızı birbirimizden esirgemeyelim inş..
Sevgiler

Öncelikle selamlar güzel dilli,güzel yürekli Libyana.
Canım çok çooook geçmiş olsun anneciğine:teselli:.Senin güzel yüreğinin yüzü suyu hürmetine anneciğin sağlığına kavuşur inşallah bir an önce:Saruboceq:.

bende de mitral yetmezlik var.Zayıf bünyelilerde olur dedi doktor.10 kişiden 3-4 kişisinde görülürmüş..
Dİkkat etmem gereken şey diş çekimi falan yapılacaksa antibiyotik kullanmam gerektiği..
kahve,çay içmiyorum..kırmızı et,tereyağ da yemiyorum..sigara,alkolde yok.. hastalığımı öğrenmeden önce de böyleydi..şimdide böyle :) ama öğrendikten sonra daha pozitifim hiç birşeyi takmıyorum ..
benden önemlisi mi var be :dilcikar: laelaelaelaelae

Selam arkadaşlar..

Öncelikle hepinize çok geçmiş olsun.. Hepinizin tedirginliğini azda olsa giderebilmek için yazmaya karar verdim..
Ben 92 den beri kapak hastasıyım ve 97 de aort kalp kapağım değiştirildi, mekanik protez takıldı.. 12 yıldır da hiçbir şikayetim yoktu... Düzenli olarak coamadin(kan sulandırıcı) kullanmak, yılda bir eko yaptırmak ve penadur iğne vurulmak şartıyla bir problem yaşanmıyor.. ve tabi kiloda önemli...

Ameliyata gelince, tıp ülkemizde o kadar ilerlediki.... artık kalp nakli bile yapılıyor ve örnekleri her geçen gün artıyor... Bu konuda içiniz rahat olsun... tabiki o ameliyathane kapısında bekleyenlerin durumunu anlamak zor... ben içerde hiç bir şeyi farkında değildim... ameliyattan sonra hastanın enfeksiyon kapmaması için bir kaç gün yoğun bakım süreci var... ama inanınki ben ameiyattan 3 saat sonra uyanıp çok rahat konuşup, isteklerimi ve şikayetlerimi dile getirebiliyordum, belki bunda yaşımın küçük olmasının etkisi vardır.. ama şuda bir gerçekki keşke bende 40 yaşında bu hastalıkla tanışmış ve kapağım ileri yaşlarda değiştirilmiş olsaydı... çünkü çocuk sahibi olmak biraz riskli.....

eğer bu konuda sormak istedikleriniz varsa seve seve cevaplarım... yapacağınız tek şey bol bol dua edip, doktorlarımıza güvenmek...

umarım en yakın zamanda anneniz sağlığına kavuşur..

sevgilerimle:))

Arkadaşlar bende de mitral yetmezliği varmış,
birkaç sene önce öğrendim,ilaç verdiler ama
kullanmıyorum çünkü,tansiyonumu düşürüyor,
ekstra birşey yapmıyorum aslında,ama bazen
geceleri taşikardi yapıyor,bilmiyorum 1.derecedeydi,arttı mı acaba,
kanamalı işlerde antibiyotik depoluyorlar,ama
derecesi artar mı,ameliyat gerektiri mi ileride ki,
gerektireceği de kesin herhalde...
6 ayda bir eko çektiriyorum,kış aylarında üşenmezsem penadur vurunuyoum...
Allah hepimize şifa versin inşallah...
sevgiler...

benım annemde 15 sene once kalp kapagı amelıyatı oldu amelıyatdan sonra bıraz dıkkat etmek gerekıyor hastanın enfoksıyon kapmaması gerekıyor mesela annem bundan 2 sene once ayagından bır enfoksıyon kaptı ve 2 gun yogun bakım 40 gun normal servısde yattı bu cunku enfoksıyon ates yaptıgı ıcın dırek kalp kapagını etkılıyor buyuzden grıp olmakta bazı zamanlar bu hastalıgı zorluyor ben bu konuda bır cok ogrendım cunku canım annem Allah uzun omurler versın omur boyu bu hastalıkla yasayacak ama sukurkı suanda ıyı butun ekolarımız ekglermız ıı cıkıyor Allah herkese acıl sıfalar versın sormak ıstedıgınız bırsey olursa yardımcı olmaya calısırım bu bolume gırmeye bılırım ozelden mejas atabılırsıznız

Ben 18 yaşındayım ve bu kış kalp kapakçığımda sorun olduğunu öğrendim..kalp kapakçığımda kaçaklık varmış yani kan kaçaklığı..merdiven bile çıkamıyorum koşamıyorum ama gezmekten kendimi alamdığım için yürümeye alıştım :) ama çok uzun süre yürüdğümde de hasta oluyorum hastane sırasında benden yaşça çok büyük kişilerle sıra beklemek bazen zoruma gidiyor tabikide onlarla alakası yok zaten çoğuyla arkadaş olduk :) 31 temmuzda ege üniversitesinde efora giricem hastalığımın gidişatı o zaman bellli olucak..Herkese çok geçmiş olsun kalbinize iyi bakın : )

bende de en hafif derecede mitral yetmezlik var..birde mitral kalp prolapsusu (mvp)..
buna baglı olarak taşikardi de var..dr önemsemedi,sadece günlük yaşantımda rahatsız oldugumu söylediğim için bir ilac verdi..bazen kullanıyorum bazen kullanmıyorum..
geceleri yattıgımda saga veya sola döndüğümde baya çarpıntı oluyor bazen cok huzursuz ediyor..
dr ince uzun yapılı insanlarda olur,kafaya takılıcak bişey değil sadece 2 yılda bir ekg cektir kontrolunu yaptır dedi..

Son düzenleyen: Moderatör:

neden sinirli oldugum belli oldu

merhaba herkese geçmiş olsun.ben bu sayfaların tümünü okudum.şimdi bikaç sorum olucak.
- ınr testi hangi durumlarda yapılmalı
- penadur iğnesi her kalp hastasına uygulanırmı?
- mitral kapak yetmezliğinde hamilelik ve doğum risklimi???
ben sezeryanla dogum yapmıştım ama ozaman bilinmiyordu hastalığım.
ayrıca tensinor verdi doktorum.bende sürekli uyku yaptı sürekli kullanmıyorum.acaba bu artan bır hastalıkmı???????

mrb, öncelikle çok geçmiş olsun... sorularına bildiğim kadarıyla cevap vereyim canım...
-inr testi kan sulandırıcı ilaç kullanan, kapağında protez olan veya pıhtı olayı yaşamış kişilerde kandaki su oranını takip etmek amacıyla yapılır.
-penadur kapak hastalarınca soğuk algınlığı, enfeksiyon ve girip gibi hastalıklara karşı dirençli olmak ve mümkün olduğunca kolay atlatmak için vurulunur. bunu kapağının koruyucusu olarak düşünüp kullanman gerekli..
kapak yetersizliklerinde normal yada sezeryan problem değil.. tabiki doktorunla bu konuyu paylaşman geekli.. kapağının durumunu en iyi o bilir..
-eğer ilacın yan etkisi var doktorunla görüşüp değiştirmesini rica edebilirsin..

ve sana önerim; bu iğnene ve ilaçlarına dikkat ettiğin sürece artan bir hastalık değil.. herşey biizm elimizde.... ve hayatta hiç ama hiçbirşey kendi sağlığımızdan daha önemli olmamalı canım..

sağlıklı günler...

---------------------------------------------------

Merhabalar,

Bende de hafif derecede romatizmal kalp kapakçığı yetmezliği çıktı. Doktor şimdilk bişeye gerek yok dedi, ama ben rahat değilim. Çok zorluyor beNİ.Bir de hem siz hemde dğer arkadaşlar ameliyat falan demiş. Ben geç kalmak istemiyorum. Ve Siyami Ersek hastanesine gitmeyi düşünüyorum.
Annemi kalp yetmezliğinden kaybettik, 3 yaşında oğlum var, çok endişeliyim.
Bana yol gösterirmisiniz, oğlumu bu kadarken annesiz bırakmak istemiyorum.

günaydın, öncelikle şunu belirtmeliyim, lütfen rahat olun , bu ölümcül bir hastalık değil, ben 12 yaşımdan beri bu hastalıkla yaşıyorum, 10 yıldırda protez kapağım var...
hangi hsataneye gittiniz bilmiyorum ama eğer böyle bir tanı konulduysa, dediğiniz gib bu konuda iyi olan bir yere gitmeniz ve kontrollerinzi sürekli orda yaptırmanız en doğrusu, ameliyat için kapağın olması gereken bir derece var, buda ileri derecedir.. yani 3ten sonrasıdır.. ayrıca penadur kullanıyormuusnuz?? bunların hepsi önemli... ama korkulacak birşey yok... ameliayatta gerçekten zor değil, her ameliyatta olduğu gibi ilk günler biraz zor ama öncelikle siz bu endişelerinizi bir kenara bırakmalısınız.. ki ortada ameliyat kararı da yok.... ve eğer dikkat ederseniz kendinize eminimki ameliyata hiç gerek te kalmayacak....

sağlıklı günler:))

Öncelikle herkese geçmiş olsun... Benim kızım 12 günlükken aort damarından ameliyat oldu. ciddi oranda aort koarktasyonu (aort darlığı) vardı. Hastanenin aciline gittiğimizde hemen yoğun bakıma aldılar ve iki gün sonra da kalbi biraz toparladıktan sonra (çünkü çok yorulmuştu minicik kalbi) hemen ameliyata aldılar... Sonra tekrarladı balon falan yapıldı 2,5 aylıkken ama şuan o konuda bi sorunumuz yok çok şükür. Sadece normalde 3 tane olması gereken aort kapakçığı kızımda iki tane var. Doktorumuz ilerde bi sorun çıkmama ihtimali olduğunu söylüyor ama problemlerin neler olabileceğini henüz erken olduğu için söylemiyor. Benim internetten araştırdığım kadarıyla 40'lı yaşlardan sonra mitral kapak enfeksiyonu ya da çökmesi olabiliyormuş. Sizlerin mesajlarını okuduktan sonra bunun doğruluk payının yüksek olduğunu anladım yalnız bişeyi merak ediyorum acaba annelerinizin ya da sizlerin de biküspit aort kapağı mı var? ya da aort koarktasyonu geçirmiş olabilir misiniz? Eğer ciddi bir daralma yoksa uzun yıllar farkedilmiyor ve ilerde yüksek tansiyon hastası olunabiliyormuş... Kızımın yüksek tansiyonu olmaması için ameliyatından beri kapril kullanıyordu. yeni kestik. Bilgisi olan varsa bu konuda paylaşırsa çok sevinirim.. Zira çok zor günler geçirdim (nerdeyse kaybediyordum yavrumu) ve hala aklımda çok fazla soru işareti var, özellikle geleceğiyle ilgili...

Çok teşükkürler cevap verdiğiniz için.Ama inanın o kadar kafam karışık ki. İyi br hastane derken benim bildiğim en iyi hastane Siyami Ersek .Eğer sizin bildiğiniz tavsiye edebleceğiniz Ssk anlaşmalı hastane veya doktor varsa ona da gidebilirim.Bugün randevu aldım 31 Aralığa . Devamlı aynı yere ve doktora gitmek istiyorum.
Bu arada hiçbir ilaç kullanmıyorum, doktor hiçbişeye gerek yok dedi.Ben de öyle şey olmaz diye iyi bir yere gitmek istiyorum.Beklersem ilerleyeceğini düşünüyorum.
İnanın korkum ölümden değil, oğlumu bu yaşta savunmasız, yalnız ,annesiz bırakmaktan yanadır.
İnşallah dediğiniz gibi olurda oğlumla ömür boyu beraber olurum.

Teşekkürler,

arkadaşlar kapak ameliyatı olanınız ve kan sulandırıcı kullanananız varsa bişey sormam gerekiyo lütfen bana mesaj bırakabilirmisiniz

günaydın, kusura bakmayın lütfen, yeni gördm mesajınızı... sanırım doktora gitmiş ve sonuçları almışsınızdır. umarım herşey yolundadır...
bu konuda benim de önerebileceğim siyami ersek ve koşuyolu kalptir..ayrıca bir de avrupa yakasında haseki kardiyoloji enstitüsü vardır.. ilaç değilde penadur önermeleri gerekir aslında... ama dediğim gibi kapağıızın durumunu bilmeden bu yorumları yapıyorum.. ve son olarak şundan emin olun... kesinlikle oğlunuzla beraber daha çok uzun yıllar geçireceksinizz:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…