Kardiyoloji - Kalp ve Dolaşım Sistemi Hastalıkları Kalp Kapakçığı Paylaşım alanı...

Merhabalar

Maalesef iki kere randevu almama rağmen, oğlumu bırakabileğim kimse olmadığı ve eşimde işten izin alamadığı için gidemedim siyami ersek'e.HA

Son düzenleme:

Merhabalar

Maalesef iki kere randevu almama rağmen, oğlumu bırakabileğim kimse olmadığı ve eşimde işten izin alamadığı için gidemedim siyami ersek'e.Hatta bu yüzden eşimle tartıştık.Hastalığım için gitmem lazım ama müdürü izin vermezmiş.
Ben de isyan ettim, gitmiyorum doktora falan diye. Çünkü küçücük çocukla bu soğukta hastanede yollarda rezil olurum, hasta ederim diye.
Bakalım yaza kadar bekliycem, yazın randevu alıp oğlumla beraber gidicem artık. İnşallah o zamana kadar bişey olmaz.
Dediğiniz gibi inşallah uzun yıllar oğlumla beraber olurum...
Teşekkürler,

canım benim eşimde siami ersekte kalp kapak ameliyatı oldu o hastaneyi karış karış biliyorum malesef eşim 21 gün yattı çükü
inan bana çok zor bi hastane değil oğlunla gidebilirsin zaten hastanenin kapısında iniyosun arabadan bence üşümez oğlun
hastalık ihmale gelmez heleki kalp ben eğer eşimi zorla ikna edip hastaneye götürmeseydim belkide ölücekti çünkü hastaneye gittiğimizde %70 her an ölüm riski var hayret nasıl ayakta gezebiliyo eşiniz dediler hemen yoğun bakıma aldılar
halbuki eşimin çok belirgin bi sorunuda yoktu
yani demem o ki hastalık ihmale gelmez hiç birşeyin olmasa bile rütun kontrollere bile girmelisin
bence al randevunu hemen zaten 1 haftaya veriyolar hemen çocuğunu kucakla git derim ben
çok geçmiş olsun kalbinin gayet iyi durumda olduğuna eminim hiç bir sorunda çıkmıcak allahın izniyle oğlunla gezmiş olucaksın sadece
ayrıca testlerin sonucunu beklemek için kule binadaki kafeteryaya gitmeni tavsiye ederim orası daha rahat ve çocuğunla beklemen için daha uygun

Çok geçmş olsun canım, allah korumuş.
Umarım bende bişey çıkmaz, ama huzursuzum işte. Dün aldım gidemedim en son, olmazsa ömümüzdeki hafta tekrar alıyım, kalabalık , yol uzak diye korkuyorum. Karşıda oturuyorum, 2-3 otobüs yapıcam, oğlumda fazla yürümüyor hemen kucağa.
Ben son günlerde fena oluyorum, çok yorulunca falan, ateş basıyor elim ayağım boşalıyor.
O yüzden de cesaretim yok açıkcası.
Bi yolunu bulucaz artık napalım..

canım bende levent civarında oturuyorum banada uzak yani ama inan imkansız değil benimde çocuğum var benim günde 2 kez gidip geldiğim bile oldu siami erseke
beşiktaşa gidiceksin motora binip üsküdar a geçceksin
sarı dolmuşlar var heman kalkıyo zaten hastanenin önündede iniceksin yani çok fazla yorulmuyosun sadece üsküdardan dolmuşa kadar az bişey yürüceksin bu kadar
korkma allahın izniyle her şeyin normal çıkcak bir sorun olasa bile üzülme erkenden öğrenmek çok önemli
unutma erken teşhis hayat kurtarır

kalp ameliyatı geçirmiş arkadaşlar
soğuk algınlığı olduğunuz zaman
belirtiler hafif olsada doktora gitme gereği duyuyomusunuz
yoksa evde ıhlamur falan içip düzelmeyemi çalışıyosunuz

eşim 4 ay önce kapak ameliyatı geçirdi
şimdi biraz hasta hapşuruyo öksürüyo birazda halsiz gözleri kızarmış
çok abartılı değil ama
kalp ameliyatı geçirdiği için acaba dahamı geç atlatır ya mikrok kaparsa kanına mikrop bulaşırsa
arkadaşlar bana bi fikir verirmisiniz bi sorun çıkarmı acaba

ya arkadaşlar yazdıklarınız okuyunca moralim bozuldu.bende çarpıntılarım için doktora gıtmiştim bendede mitral yetmezlik 1 cıktı ama doktor önemli bişey değil dedi ilaç filan vermedi çarpıntıların psikolojik dedi hipertroidim var oda yapıyo biliyorum ama emin olmak için bide kalbe baktırayım dedım.yani diş cekimi ile ilgili ilaç filan hiç bişey demedi bana.başka bi doktora sordum oda önemli bişey degıl dedi her sağlıklı kalpte olabilen bişey hatta o esnada vucudundaki su oranı azlığı bile bu şekilde gösterebilir dedi ekoda.ama ilerlermi bilmiyorum 2 senede arad bi eko çektir dedi okadar.ama panadur filan benimde içmem gerekirmi acaba korumak için bilmiyorum..

canım endişelenme... penadur vuruluyorsa için rahat olsun.. ama doktora yinede gitsin tabi.. en azından çabuk atlatması için ilaç verilir.. çok geçmiş olsun..

sana da geçmiş olsun canım. 1 derece mitral yetmezliği herkeste olabiliyor.. bunu kalp hastası olarak değerlendirmemek lazım.. içini ferah tut ve düşünme böyle böyle birşeyi..

penadur kullanmıyo sadece kumadin
kullanıyo doktor başka ilaç vermedi
acaba niyeki vermesimi lazımdı
yoksa biz gidip alsak acilde yazdırsak olurmu
yada bekleyelim kendini kdaha kötü hissedersemi doktora gitsek acaba

Bende de dogumsal mitral kapak prolapsusu mevcut.Gecen yaz ögrendim.Doktor beta bloker yazdi ve önemli birseyin yok dedi,kacak yok dedi ,senede bir kontrole gel dedi vs.Benim hastaligimin semptomlarini tetikleyen sey gecen kis gecirdigim agir depresyon oldu.Kalp carpintisi ile basladi.Ilk basta kansizliktanir dendi ve üc paket kan hapi kullandirttilar.Yaza dogru ,tasikardi ve tekleme seklinde aritmiler hissetmeye basladim iyice süphelenmeye basladim derken bir gün yari baygin sekilde siyami ersek hastanesine kaldirilanakadar.Orda iyiyce kontrol ettiler ancak asiri tasikardi deyip bir de beta bloker yutturmaya calisip ( tabi yine yutmadim) eve yolladilar.Benim icim rahat etmedi tekrar bir kardiologa gittim ve nihayet tehsis konuldu.Mitral kapaklarin ikisinde de anomalite varmis yani normal insanda düz sekilde acilip kapanirken benimkiler biraz ice dogru cökük bir sekilde acilip kapaniyorlarmis.

Arastirmalarim sonucu sunlari paylasabilirim.
Toplumumuzda kadinlarda daha SIK rastlanan bu hastalik cok kötü seyreden bir hastalik degil.
Mitral kapak prolapsusu olanlarda önemli olan doktorun belirttigi süre araliklarinda kontrole gitmek.
Zamanla kapaklar daha fazla deformasyoa ugrayip pompalanan kanin geri kacmasina neden olabiliyor.Ilerleyen durumlarda kalp yetmezligine yol aciyor.Kacak denilen durum da yine kapagin yetmezligi gibi doktor tarafindan derecelendiriliyor.
1.dereceden 4 e kadar uzaniyor.Hastaligin semptomlarini ( tasikardi,aritmi) azaltmak icin betablokerler öneriliyor. bu semptomlari hic hissetmeyen hastalar da olabiliyor ,onlara genelde ilac yazmiyor doktorlar.Ileri kapak yetmezliginde ise cerrahi müdahale sart.Burda kapak ya düzeltiliyor ya da tamamen degistiriliyor.

Mitral kapak prolapsusu olanlara sigara,siyah cay,kahve ve stres pek iyi gelmiyor..o yüzden uzak durun

Dis cekimi öncesinde kana mikrop bulasma riski oldugundan antibiyotik kullanilmali ve dis hekimi bilgiglendirilmeli.Anestezi öncesinde de doktorunuzu hastaliginiz hakkinda bilgilendirirseniz süper olur.
Dis cekimi öncesi antibiyotik su yüzden almak zorundasiniz.Cünkü Mitral kapak prolapsusu nedeniyle kapakciklar daha hassas.Kan dolasimina giren mikroplar hassas kapakciklara daha kolay yuvalanabiliyorlar.

Yasam kalitenizi yüksek tutarsaniz,saglikli beslenip,stresten uzak durursaniz ve kontrollerinizi düzenli bir sekilde olursaniz hicte korkulcak bir hastalik degil.

Hastalik ile ilgili konusmak isteyenler bana özel mesaj atabilirler..ayrica burda da paylasirsaniz sevinirim ...

sevgiler

benm gibi bu acıyı yaşayanlarla tanışmak ve paylaşmak istiyorum..

merhabalar . Öncelikle çok çok geçmiş olsun Allah evladınıza sevdiklerinize bağışlasın sizi.

Benim kardeşim beta mikrobu sebebiyle ne yazık ki bu rahatsızlığa yakalandı.
yaklaşık 7 senedir çekiyor.

kendisi için aşırı derecede üzülüyorum o na bişey olacak diye çok korkuyorum , şu an bile gözlerim dolu dolu oldu. Artık ameliyat olsam da kurtulsam diyor. Muayene olduğu doktor henüz gerekli görmüyormuş.

Ama doktorların biri hemen olsun diğeri olmasın diyor insanı ikilemede bırakıyorlar.

Sürekli
ateş basması , baş ağrısı , öksürük , yorgunluk çekiyor. Haftaya tekrar muayenesi var bakalım bu sefer ne diyecekler. İçimden bir ses ameliyat olacağını söylüyor. Hayırlısı..

Bu ameliyattan ne kadar süre sonra ayağa kalka bildiniz ?

Evlilik hayatınızı - yaşantınızı olumsuz yönde etkileyecek bir durum yaşadınız mı ya da yaşıyor musunuz ?

Aklıma başka hangi soruları soracağım gelmiyor , sanki kardeşim değil de

ben ameliyat olacakmışım gibi acı çekiyorum.

canım çok geçmiş olsun
korkmana hiç gerek yok o kadarda kötü değil
tamam ameliyat sonrası iyi bi bakım ve dikkat gerekiyo ama iyileşince hiç bişeyi kalmıyo
bu ameliyat hiç bişeyinide etkilemez
benim görümcem ve eşim kalp ameliyatı oldu
görümcemin kalbi delikti
eşimede kapak takıldı
daha 8 ay oldu eşim ameliyat olalı gayet iyi korkma

eşim 8 ay önce kapak ameliyatı + bay pas oldu
bide bi damarı iptel ettik direk bağladık dediler
bir hafat önce hastaneden bi doktor aradı
eşimi kontrole çağırdı
eşim gitti kan vermiş ekg çekilmiş bide kalbe ultrasonla bkıyolarya o yapılmış
doktror bizzat kendi ilgilenmiş
sonuçlara bakıp ameliyatta senin bi damarın bulunamadı alamadık damarı demiş
ve miyokard perfüzyon sintigrafisi yapcaz sana demiş
bu tahlili niye istedi anlamadım
bişeyde söylememiş tam
8 inde bu uygulama yapılcak eşime
acaba sizden ameliyattan aylar sonra böyle tahliller istemişlermiydi
çünkü rütun kontrolde ınr sine ekg sine ve röntgenine bakıyolardı
böyle şeyler istemiyolardı
acaba bi sorunmu var diye düşünüyorum

bilgisi olan yokmu kızalr kalp ameliyatı olanlar sizden sintigrafi istenmişmiydi

slm...
canım bende kapak ameliyatı oldum ama benden böyle br tetkik istenmedi...
çok kafana takma... umarım herşey yolundadır.. ki zaten bir problem olsaydı eşin kesinlikle hissederdi... eğer sağlığı yerindeyse yapılan tetkik sadece kontrol amaçlıdır canım...
geçmiş olsun..

inşallah dediğin gibi sadece kontrol amaçlıdır
ama doktor bişeyden şüphelenmeseydi eğer sintigrafi istemezdi diye düşünüyorum

Bendede minimal mitral kapak sorunu ve propolusu var. 2 yıl önce çıktı ve bu seneki kontrolümde aynı seviyedeydi. Doktor banada bir ilaç vermedi. ılerleme ihtimalinin çok zayıf olduğunu çünkü doku fazlalığı bulunmadığını söyledi.Ama bende arkadaşlar bazen nefes darlığı şikayeti oluyor. Nasıl bir nefes darlığı ama yemek bile yiyemiyorum. Dönemsel yani PMS döneminde sonra geçiyor. Benim gibi bir sorun yaşıyormusunuz diye merak ettim. Bu olay bende taaa üniversite yıllarımdan beri var bunu kalpteki soruna bağlayayımmı. Doktora sorduğumda yapmaz dedi ve hertürlü sporu yapabileceğimi söyledi.

tuleme... çok geçmiş olsun...

bu dediğin kapakla ilgili olabilir ama sendeki kapak problemi çok düşük seviyelerdeymiş sanırım...
nefes darlığı için bence başka bir doktora git ve araştırılmasını sağla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…