Kardiyoloji - Kalp ve Dolaşım Sistemi Hastalıkları Kalp Kapakçığı Paylaşım alanı...

ben tecrübeliyim herhalde bu konuda .2 kez geçirdim kapak ameliyatı..ilkinde domuz protez takılmıştı,8sene dayanır demişti doktorum 11 sene oldu hemde 7 aylık hamileydim ikincisini 4 aya önce oldum metal kapak takıldı ve ömür boyu kullanacağım coumadin adlı ilaç başlandı her ay inr tahlilim var..sakın korkma aklınada kötü şeyleri hiç getirme oldumu arkadaşım..

Arkadasım annem ıkı ay once kapak amelıayatı oldu.bır ay once genel kontrole gıttık ama ıyıydı kontrol.Sizin amelıyat yerlerınız de agrı hala varmı?aanem hala acıyor dıyor.sızın acılarınız veya agrılarınız varmı?yada artık rahatca yuruyebılıyomusunuz?birde bazen kapaktan baya bı ses gelıyor ama saat gıbı çık çık dıye.sizde de zaman zaman bole oluyormu?bırde artık sırt ustu yatabılıyomusunuz.

Birde uc gun once INR testımız cok yukselmıs 4.6 pt zamanı 43sn cıkıtı.ve cok korktum.doktor ıkı gun almayın ve sonra yarım alın dedı ve uc hafta sonra gelın dedı ama ben endıselıyım.sızın hangı aralıkta ve doktorunuz nasıl kullandırıyor coumadini.bu bızı bıraz daraltıyor cunku sureklı kan vermek zorunda kadının heryerı mordu daha yenı ıyılestı.

Merhabalar arkadaslar..Annem amelıyat olalı yaklasık 3 sene oldu Florance da olmustu ve cok guzel gecmıstı amelıyat sukurler olsun..Hala ara sıra o tik tik sesleri gelebiliyor cok yoruldgu vakıtlerde bılhassa ama etraf ancak coook sessızse duyuluyor cok kısık bır ses cunku..Coumadını de omrunun sonuna kadar kullanacak ıns..Kan sulandırıcı ılac..
Pozıtıf dusunmek herseyın anahtarı ..Bazen yegenlerımız anneme dıyorlar kı halaaaa senden tiktikkkkktik ses geliyor neden bizden gelmiyorrkaydirigubbakcemile3 Ben de diyorum ki halanız çok ozel bır kadın herkeste olmaz o ses..delikafadulden Şeniz
O kadar hoslarına gıdıyor kı baslarını annemın gogsune dayayıp dınlıyorlar Yanı bız bu durumu bıle en keyıflı hale getırmeye calısıyoruz sonucta hersey Rabbımızden dert de deva da..Allah cc asıfa bekleyen herkese acılen sıfalar saglıklar nasıp etsın..En onemlısı de dayanıklılık ve MORAL..

Sevgıler..:asigim:

ewt ben sırt üstü yatabiliyorum... o ses malesef geliyor.. baştan kafayı yicem sandım ama şimdi bana mutluluk veriyor ...çünmi çalışıyor.....

bn ayda bir gidiyorum ama bazen 15 te çağırıyor...o kann durumuna göre deişiyo sanırım ben şimdi 2 tane 5 mg lık alıyorum. bu kan tahlilleri mecbur ama yapılması ve coumadinin ayarlanması gereki yor..

benimde kalbimde miniral mitral yetmezliği var doktora gittim bu doğuştan bir çok insanda varmış,kalbi böyle olan insanlar genelde çok sinirli olurmuş... hiç birşey vermedi bol yürüyüş ve ginde 1 lt su içiceksin yeşillik yiyeceksin dedi...

benim annemde teyzemde teyzemin oğlu ve kızında ayrıca çok hafif bende var kalp kapağı yetersizliği. teyzem ameliyat oldu onun ki aort kapak yetersizliğiydi anneminkide aynı. genetikmiş bu hastalık doktor öyle söyledi bize.teyzemin kızınınki doğum esnasında çıktı çünkü doğum tetiklemiş hastalığı. bizim mitral kapak yetersizliği. ama şu an çok hafif doktor herhangi birşey söylemedi gençsiniz henüz dedi.

çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin

benim annemden dolayı korkum bir doktor zamanı var diyor diğer bir doktor acil ameliyat olması gerekiyor diyor

anneme bakıyorum nadir nefes darlığının dışındaa bi sıkıntısı yok ameliyat olurken neye göre karar verdiniz. annemim yaşı 60 ama kilosu 57 ve 60 arasında çok dikkat ediyoruz şeker kolestrol u yok

ameliyattan sonra bakımını ben yapacağım aa ameliyattan sonra çok ağrı oluyormu yapmam gereken bişey var mı

ameliyattan sonra normal yaşantıya devam edilebiliniyor muu

birde annem coumadin ilacını şimdi kullanmaya başladı tahlillerini yaptırıyoruzz herşey yolundaa
birde bu ameliyat için yazın mı daha iyi kış ın mı daha iyi ameliyat olmak

ya bızede aynı sekılde ;ıspartadakı doktorlar gerek gormemıstı daha gıdersın demıstı ama onlar sadece kapaga bakıyorlardı.anakarada kı kotrolde annemı ekodan sonra acıl anjıyo dedıler ve sonra amelıyat dendı.sonra arastırma hasatnesı gıttık orası da acıl dedıler cunlu bızzım aort damarını ökü 5.5 cm olmus ve annemın tansıyonu oldugu ıcın patlama rıskı cok fazlaydı.ve bunu ıspartada hıc farketmedıler.ve sonrasında 15 gun ıcınde amelıyat kararı alındı ve olduk.Eve çıktıktan sonra agrıları ıkı hafta kadar devam ettı amelıyat yerlerı ozellıkle.Ama bızım seker ve tansıyonda olunca bıraz onlardan sıkıntı yasadık cunku ılk bı hafat baya dalaglıydı yukseluyordu ve dusuyordu.Ama oda ıkı hafta sonra dengeye gırdi.Eve zıyaretcı almadık odasına bızde gırmedık mıkrop kapmaması ıcın.Sureklı akcıgerlerı ıcın calışmaları vardı onları yaptı.Birde psikolojik olarak etkilendi.heran bısey olacagını sanıyordu ve korkuyordu.ozellıkle yururken .Ama sımdı bı bucuk ayı gectı ve sımdı ıyı yuruyor,yemek yapmaya basladı yanı kendı ıslerını yapmaya basladı.Ama kendını hala yorgun ve halsız hıssedıyorr oda kullandıgı ılaclardan ve kan degerlerının dusuk olamsından ve seker ıle tansıyondandır dedı doktor.ama kalbı adına hıcbır sıkıntı yok artık.

Yani korkulacak ve streess yapmayın .bızde baya telaş yapdık cok korktuk nolacka dıye.Ama moral cok onemlı ve ona cesaret veremlısınız.

Bu arada achem arkadsım sızın dorduncu ayınız gecmıs amelıyattan sonara.sızdede bu yorgunluk ve halsızlık varmı

arkadaşlar doktor bana ınr testi 2,5 üstüne çıkarsa haber ver dedi annemim 2,7 çımış bu durumda ne oluyor bilen var mı

achem ordamısn benim soruma uygunsan cevap verebilirmisin

acil hareket etmem mi gerekiyor
1 saat sonra tahlil kağıdı elime geçecek geçmi olur o zaman doktoru aramam

Herkese tekrar Merhaba arkadaslar.
Daha once de paylastım annecıgım kalp amelıyatı oldu 2 seneyı gecıyor,mekanık kapak takıldı.
Hersey guzeldı beslenmesıne hareketlerıne cok dıkkat edıyorduk,ılacları da duzenlı bır sekılde alıp kontrollere gıdıyorduk..
Fakat ne yazık kı gecen hafta rahatsızlanmııs,ben yurtdısında oldugum ıcın yanında degıldım malesef ama burada cok daha fazla uzuluyor merak edıyor ınsan elımde telefon her an tetıkteyım..

Hastaneye gıttıklerıne doktor rıtm bozuklugu baslamıs demıs,buna sebep olarak da ılacları duzensız veya bır ıkı ılacı bırlıkte almayı gostermıs ama kesı bır nedenı de yok...
Serum vermısler annemın sesı cok ıyı gelıyordu sabah konustuk,kontrole gıdeceklerdı yıne gıtmısler ve doktor acıle yatırmıs, babamlar cıddı bırsey olmadıgını soyluyor ama cıddı olmasa neden yatsın kı cok kotu hıssedıyorum uzuluyorum ama anneme moral olmam ayakta durmam gerek.
Kalp kapakcıklarından saglam olanında da bıtakım sıkıntılar olusmus..YARINA kadar hastanede kalacak..
Bılgısı ve deneyımı olan arkadasların mutlaka yorumlarını beklıyorum..Lutfen..
YARIN son gelısmelerı alıcaz ınsallah olmadı Turkıyeye yola cıkıcaz..Dualarınızı esırgemeyın nolur

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar benim annem de kalp kapakçığında kalınlaşma oldugunu söylemiş doktor akdeniz üniversitesine gidecek annemin kalbiyle ilğili bir sorunu yoktu tedadüfen ögrendik bu hastalık hakkında bilgisi olan var mı?

sevgili libyana bu konuda bilgim yok ama dualarım seninle ve annele ama sana işunu söyleyeyim kalp ameliyatından sonra bu tür olaylarla karşılaşılıyor bence hastanede ritim bozukluğu geçene kadar gözetim altında kalsa daha iyi olur

ilaçları düzenlen,nce tekrar evine döner annecin

tekrar dualarım seninle ve annenle

benim anneme de ameliyat diyeolar kalp kaakçığı değişecek salı günü doktorla tekrar görüşmemeiz var o gün karar günü olacak hakkımızda hayırlısı olsun

öncelikle bu tarz hastalığı olan kişilere çok geçmiş olsun diliyorum..a.s.

ben kalp damar cerrahisi yoğun bakımında çalışıyorum..

kapak ameliyatları kalp kapakçıklarının yetersiz çalışması durumunda yapılmaktadır.(kalp kapakçıkları düzgün çalışmadığında çarpıntı vb gibi sıkıntılar doğmakta.)

ameliyatta hastanın kendi kapakçığı çıkartılıp yerine insan dokusuyla uyumlu yapay kapaklar takılmaktadır.

ameliyat sonrası kan sulandırıcı ilaçlarla tedavi sürdürülüyor.. ve hasta rahata eriyor..

Son düzenleme:
selam güz güzeli peki bu ameliyat risklimidir annemin yaşı 59 fakat kilosu yok 57 kilo şeker kolestrol gibi rahatsiızlığıda yok benim korkum acaba ameliyatı atlatabilecek mi ve ondan sonraki süreç nasıl olacak ne kadar süre onra normal yaşantısına dönebiliyor

annemin mitral kapakta daralma var şuan 1,50 olmuş doktorlar daha idar eder diyorlar benimde ikiz bebeklerim var daha 4 aylıklar ve annemede ben bakacağım

bilgi verirseniz sevinirim

merhabalar,ben de 2001 de aort kalp kapakçığı ameliyatı oldum,mekanik kapak takıldı.,yaşım 30,bu ameliyattan korkmayın gerçekten artık çok basit sonrasında iyi bir bakım olduğunda kısa sürede normal hayata dönüyosunuz,benim şimdiki sorunum,mekanik kapaktan dolayı gebelikte sıkıntılar oluyor ve endişelerim var,benim durumumda olupta doğum yapmış arkadaşlar var mı?inşallah vardır ve cvp yazarsanız sevinirim,teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…