Kalorifer şımarıklığı

Biz de Bursada iki gündür açtık petek kardeşleri,bizim ev sıcak da olsa soğuk da olsa benim kızçe üstünü açar,o yüzden anlamıyorum üşüyüp üşümediğini.
Bazıları çok meraklı herşeyi sorar ya ben işime geleni moduma göre cevaplıyorum

Haha yorumlarını seviyorum ceycey. Dikmenden selam :)
selammm .dikmen çok soğuk olur amaa.valla akpınardaydım ben de ama ev hiç ısınmıyordu yak yak 6 sene once 800 tl yakıta verıyordum .tek iyi yanı her yere yakınlığıydı yokuşlarında araba sürmek eziyetti yav.ama seğmenler parkını özledim bak

Antalyadayım k.çım dondu
Petek soba ne bulursam yakıcam yeter dondum be

Komşuda çok konuşmasın

Ona neymiş? O mu ödüyor faturayı?..

Neredeyse 10 gündür geceleri kombi hep açıktır bizde. Çünkü oğlum üstünü açıyor. Gece uyanabilirsem bir gidiyorum ayakları falan buz gibi olmuş. Vicdan azabı çekmektense kombi açarım daha iyi.
Kalın da giydiremiyorum. Terleyen bir çocuk. Terlerse daha çok hasta olur..

Kime ne isteyen istediği gibi ısınır..

Aslında ev sıcak ama kızım üşümüş.
"Ev sıcak, ne üşümesi" demek de saçma olur diye düşündüm. gerçekten üşüyordur değil mi?

Eve bir termometre alın. Ortalama sıcaklık 25-26 olmalı. Fazlası pek sağlıklı değil zaten.

Öyle de güzel kalorifer açma havası var ki
Köyde dam evinde mi yaşıyoruz, niye hırkayla oturalım?
Ben de bikiniyle dolanmıyorum evde, ama üşüyorum açıyorum.
Param var ki ödüyorum faturamı.

Hiç vazifesi değil eleştirmek, ayıp etmiş
O ödüyor sanki ısınmayı

Komsuya ne .Herkes kendi cebine bakar .Bizim merkezi .Konya'dayiz.Sizin komsu gibiler yuzunden daha bugun açabildiler .3 aylik bebegimi hasta edecegim diye cok korktum.
O da büyük sorun, kansızlık var, bebek var, kuş var, üşümek var.
Genelde yaşlılar istemez sanırım yaşlılarla dolu bir site/apartman yönetimi var.
Konya’da açılmaz mı ya?
Ben 1 ay önce İzmir’den Ankara’ya taşındım, her gece açtım kombiyi.
Ege insanıyım ben, soğuğa gelemem, zaten papağanım var büyük, hasta olur soğukta.
İlla ısıtıcı aldırır öyle apartman, ne var yani gece 10 sabah 6 arası açsa bile Ekim başından?

v
valla abla sen biraz pintisin galiba deseydin keske evdeyim yani kazakla oturcak halim yok biz 1 aydır yakıyoz evde öyle kalın kıyafeti hic sevmem

Ov yokuş kelimesini duymak istemiyorum.

Valla ben donuyorum yanmıyodu bugün yaktılar ama ilkgün ondan mı ısınamadık
Hırka da giyse üşücek çocuklar soğuk yani
O üşümüyosa soyunuversin bizahmet yakılsın kaloriferler

10 küsur senedir yaşadığım bütün apartmanları ısıtmaktan canım çıktı. Dünyada bir tek ben üşüyorum gibi geliyor bana. Kışın en soğuk zamanlarinda komşuların artık nihayet yaktigini evin ısınabilmesinden anliyorum. Alt ve üst kat yakmayinca ne kadar yakarsan yak ev ısınmıyor. Ya da ben yakınca onların da duvarları ısınıyor ve ihtiyaç duymuyorlar artık. Feci dertliyim belli

Bu arada ben yaklaşık bin kat kıyafet ve merkezi sistemin yetmediği düşünüldüğünde elektrik ya da gazlı soba da yakılarak büyüdüm. Sonuç şu an dört mevsim en ufak rüzgârla yatak döşek olan ve mütemadiyen üşüyen biriyim. Eklemek istedim.
Sizin çocuğunuza nasıl bakacağınıza kimse karisamaz. Herkesin üşüme eşiği de farklıdır. Bence komşunuz sizin alt katinizda olsaydı yak derdi ki onun evi de isinsin. Olmayınca kıskanmış alt komşuyu yakma demiş

Valla bende tam bu havalarda açmak isterdim ama 2 ay oldu biz açalı .
Bence çocuklu evde iyi yapıyorsunuz açarak ..
Eşimin her kış aynı şeyi derrr.
Açsakmı açmasakmı diye düşünürken ..
Hastaneye ödiceğimize o parayı doğalgaza veriyim içim rahat etsin derrr.

Merkezi sistem zor cidden.

Bildiğim kadarıyla yasa var.
10. ayda açılır, 4. ayda kapatılır diye
Çok zor cidden. Biz de 15 ekim de açılacak diye bekliyorduk hala yok. 15 kasım dediler. Bebek olmasa idare edeceğiz de o üşütürse diye korkuyoruz. Siz de boşverin komşuyu bizim yerimize de ısının ısıtın, şımartın yavruları :)))

Kaloriferi acarsin " har vurup harman savuruyor' derler.
Acmazsin " parayi mezara goturecek galiba, bunlar nasil ana baba yavrudan onemli mi fatura" derler.
Eger kaloriferin 5 tane ayari varsa 2.499 dahil bi ayardaysa pinti, 2.501 ve ustu ayardaysa hesabini kitabini bilmeyen bi birey olursunz.
Demem oki elalem hep bisey der.
Bu durumlarda ne yapmak gerek?
Caniniz ne istiyorsa onu yapmak ve kimseye kendinizi kanitlama cabasina girmemem. Sorarsa da oyle dersiniz" canimiz oyle istedi"

Evet şımarık. Paramız var diye çocuğa hırka çorap bile giydirmeden kaloriferi yakamayiz. Şu an kullanma imkanımız var diye enerjiyi sorumsuzca tüketemeyiz.

Hayırdır komsu dan mı çıkıyormuş.? Hayatınıza bukadar Hiç kimseyi dahil etmeyin. Para sizin evlat sizin... Eğer gerek görürsem yazın ortasında açarım kime ne bu söz hakkını neden verdiniz ? Şımarıklık sa size şımarık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…