Kalorifer şımarıklığı

Bu komşunuz nasıl biridir; samimiyetiniz nedir, ne kadar doğru bir insan olarak görürsünüz onu?
Ben samimiyet derecemle orantılı olarak, evladıma şımarık diyen birisi karşısında öfke de duyabilirim-hak da verebilirim.
Benim görmediğimi görmüş olabilir, ya da bende gördüğünü boş boş eleştiresi gelmiştir.

Komşunuzu bi süzün, sonra bu lafı düşünün.
Keyfini seven, akıllı, kendini şartlara değil, şartları kendine uydurabilecek rahatlıkta sevimli bir çocuk olduğunu düşündüm kızınızın. Havalar soğudu, belki kat kat giyinmeyi sevmiyor, rahat hareket edemediğini düşünüyor, belki yaz aylarını çok seviyor çocukçağız... Hemen de "Şımarık" aman aman.
Şımarık değil, akıllı bence. Üşüdüğünü bilip, kendisine kat kat giydirilmesi harici "Kaloriferlerin" yakılması gerektiğini Ekim sonunda idrak edebilen bir çocuk. Eh, keyfini de seviyor, harcadığı ana-babasının parası. Parayı açıklarsanız, anlar muhtemelen. Ona sebeplerini verince, huyunu da tartar. Tutumluluk-eli açıklık-cimrilik nedir filan da görür yavaştan. Siz kendi "Tutumluluğunuzu" tartın. Komşunun hayatı, komşuya. :)

Komşu anca dışarıdan görür böyle.
"Şımarık" lafından da hiç hazzetmem. Çocukken çok duydum ve komşuların ağzını kapamayı da bacak kadar boyumla öğrenmiştim. Ah ne günlerdi.. Elalem az mı kınadı. :)
Sizin akıllıca ve çok bilmiş (işine gelmeyenlerin) cevaplarınız çok hoşuma gidiyor dün bi konu vardı mama ile kedi besleme en çok sizin yazdıklarınıza güldüm. Eminim çocukken hayatta kendinizi ezdirmemiş ve cevap vermişsinizdir.

Ekim 15 oldu mu açarım ben kombiyi
Dışarda yeterince üşüyoruz evi sıcak seviyorum ben.
3-4 senede bir grip olan biriyim soğuk evde oturmakla direnç kazanılmaz genetik ve iyi beslenmeyle alakalıdır direnç tamamen.

Ben Antalya’da yaşıyorum evlerimiz genelde klimalıdır. Çünkü yazın klima şart kışın da en azından iki ay yakarsınız yeter. Benim de komşum var tutumlu mu desem, pinti mi, savurgan mı bilemedim? Çünkü durumları çok iyi altlarında karı koca ayrı ayrı araba (BMW) deli gibi gezerler, marka giyinirler ama bazı şeyler de çok para düşünürler. Mesela bazen arabaları olmuyor (alım satım işi yapıyor eşi) bi işi olursa bizden araba isterler veriyoruz helali hoş olsun km yi sıfırlar gidiş dönüş bakar kaç km gazı hesaplar gider 5 tl gaz attırır getirir 5 tl nedir yani o kadar hesap kitap yapmaya değer mi 10 at 15 at yada hiç atma. Mesela en üst katta oturuyorlar be Antalya’da en üst kat sıkıntı yazın çok sıcak kışın çok soğuk olur ama yazın evine giderim Ağustos’ta bütün camlar kapılar açık asla esmiyor ama o estiğini sanıyor klima açmaz hiç görmedim 5 dakika oturur duramam sıcaktan geri gelirim kışın en soğuk ayda giderim kazak üstüne yelek altına panduf üstünde battaniye öyle oturur bana da verir bi battaniye yani tutumlu insan vardır anlarım ama 250 lira nakit tak diye çıkarıp bir terlik alabilecek durumu olup da bazı konularda bu kadar ince hesap yapmanın adı nedir ben de bilmiyorum ama bugüne kadar çok samimi olmamıza rağmen bir kez bile niye klima açmıyorsun demedim rahatsızsam gitmem evine ama beni ilgilendirmez bana hesap vermek zorunda değil. Bir de insanlar kendilerinin yapamadığı şeyleri başkaları da yapamasın isterler mesela kendi açamıyor ya faturadan vs. sizin de açamamanızı istiyor içten içe demişsiniz ya çok soru sorar eşimin yardım edip etmediğini mesela büyük ihtimalle kendi eşi yardım etmiyor ve tek olmadığını bilmek bunun normal olduğunu düşünmek için yandaş istiyor yanına yani sizin de evet benim eşim de yardım etmiyor demenizi istiyor yada evet fatura çok geliyor ben de açmadım demek onu rahatlatacak yani tam anlatamadım ama siz anlayın

Biz Ankaradayız ve 3 gün oldu açalı. Bana kalsa daha erken ama eşim başımın etini yer çocuklar aman hasta olmasın diye. :hasta:
Ben de evi havalandırma bahanesiyle akşama kadar pencereyi kapatıyor balkonu açıyorum , balkon kapısını kapatıp pencereyi açıyorum :63:

Erkenmiymis.sanane deseydin.bizim 2 haftadir yaniyor merkezi sistem diye.yakmasalar carlardim ben zaten.evde cocuk var herkesin cocuguda ayni degil sonucta.

Istanbuldayim. Disarisi soguk cidden ama evim oyle usutecek kadar sogumadi. Belki komsunun evi sizin kadar soguk degildir ya da cimridir. Her durumda kendisini ilgilendirmiyor tabiki...

Valla bebeğim var ben de bugün açtım bize iyi ama ona soğuk haklısınız ama kadın da haklı bu tarz aliskanliklar kazandırmalisin soğuk kız çocuğuna yaramaz bilirsiniz kadınlık zor. Sizi düşünmüş ama üslup bazen yanlış anlaşılmaya sebep olabiliyor

Aslında ev sıcak ama kızım üşümüş.
"Ev sıcak, ne üşümesi" demek de saçma olur diye düşündüm. gerçekten üşüyordur değil mi?
Cocuklarin bir cok konuda ufak tefek tatli yalanlar uydurdugunu gordum.ama yalandan usudum diyenine hic rastlamadım. bence usumustur kiyamam:)
Ben kendimi bildim bileli cok usurum.herkez dalga geciyo benimle.banada sorsaniz ekim sonu kasim basi isiticilar devreye girmeli.

Sizin akıllıca ve çok bilmiş (işine gelmeyenlerin) cevaplarınız çok hoşuma gidiyor dün bi konu vardı mama ile kedi besleme en çok sizin yazdıklarınıza güldüm. Eminim çocukken hayatta kendinizi ezdirmemiş ve cevap vermişsinizdir.

Evet; ezdirmedim ama çocuk aklıyla içimde ezildim; çok etiket duydum:
Şımarık, çok bilmiş, saygısız, terbiyesiz, uyumsuz, asi.... :)

Hepsi bana "Kim" olduklarını, "Çocuk aklı-bedeni" diye hadlerini aşarak gösterdiler sağ olsunlar. :))
Yetişkin bedenindeki çocukları gördüm en azından :)))

Teşekkür ederim iltifatın için.
"Utanmaz" lafını da çok işittim, ama övgü aldığımda utanırım. Güzel çelişki ^_^
Benle güzel konuşsalar -utandığımı görürlerdi, çirkin konuşup edepsizliğimi görmeyi tercih ettiler. Çocuk kafası böyle işler.. Biz büyüdük zannedip unuturuz sadece..

Evet; ezdirmedim ama çocuk aklıyla içimde ezildim; çok etiket duydum:
Şımarık, çok bilmiş, saygısız, terbiyesiz, uyumsuz, asi.... :)

Hepsi bana "Kim" olduklarını, "Çocuk aklı-bedeni" diye hadlerini aşarak gösterdiler sağ olsunlar. :))
Yetişkin bedenindeki çocukları gördüm en azından :)))

Teşekkür ederim iltifatın için.
"Utanmaz" lafını da çok işittim, ama övgü aldığımda utanırım. Güzel çelişki ^_^
Benle güzel konuşsalar -utandığımı görürlerdi, çirkin konuşup edepsizliğimi görmeyi tercih ettiler. Çocuk kafası böyle işler.. Biz büyüdük zannedip unuturuz sadece..
peteğin üstüne gazoz koydum şimdi biraz soğuğu kırılsın içeceğim.Bak ne işlere yarıyor şu meret

Kendi kızları da üşüyor ama 3-4 kat giydiriyor. :)
Komşuna kalmadı bu konu, saçmalamış ama siz de baya baya dalga geçiyorsunuz. Belki tasarruf etmek zorunda. Belki ay sonunu zor getiriyor her konuyu detaylı düşünmeye mecbur. Burada ben çocuklarınızda bir şey görmedim şımarıklığı sizde gördüm...

Komşuna kalmadı bu konu, saçmalamış ama siz de baya baya dalga geçiyorsunuz. Belki tasarruf etmek zorunda. Belki ay sonunu zor getiriyor her konuyu detaylı düşünmeye mecbur. Burada ben çocuklarınızda bir şey görmedim şımarıklığı sizde gördüm...
insanların harcamalarına karışanlara ben de çok sinir olurum cevaplarını da pat pat veririm.İstedığım yerden kısar istedığım yerde de savururum bu anca beni ilgilendirir.haklısınız eleştirmek te.Herkes nasıl mutlu oluyorsa parasını öyle harcamalı bana zararı yoksa banane der gecerim

Vallahi ben de açtım bugun ankarada. K8onu maddiyatsa ilaca vereceğim parayi doğalgaza veririm sağlığım yanima kar kalir. Kime ne?

İyi akşamlar hanımlar;
Malum havalar soğudu.
Biz de bugün açtık petekleri 4 yaşındaki kızım üşüyorum dediği için. Asla hırka, çorap giymez, gece yataktan iner boş parkede uyur, üstü hep açıktır.
Diğer kızlarım üşümüyor ama onlar da yukarıda yazdığım alışkanlıklara sahipler.

Tutumlu bir komşum var ve çocukları şımarttığımı söylüyor. Petekleri açmak için erkenmiş, çocuklara hırka, çorap alışkanlığı kazandırmalıymışım, çok şımartmışım. O kar yağmadan petek açmaz, evde iki kat giyer vs.

Şımarık mı benim kızlar?
Şımarık demeyelim de, yaz ve kış aylarında sıcaklığın aynı olamayacağını bu nedenle kışın kalın giyinildiğini ona kabul ettirmeniz lazım. Çocuklarda çorap çıkatma olayı çok vardır ama parke üzerinde uyuması falan bana fazla serbest kalıyor gibi geldi. Bence kışın ev hamam gibi olmamalı. Sonuçta kış. Kombiyi tabii ki üşüyorsan yakacaksın ama adı üstünde “üşümeyecek kadar”. Evde don atlet gezinecek kadar değil. Hele bu dönemde 1000 lira fatura gelir alimallah.

Vallahi ben de açtım bugun ankarada. K8onu maddiyatsa ilaca vereceğim parayi doğalgaza veririm sağlığım yanima kar kalir. Kime ne?
bugün dondurucu Ankara zaten yağmur da cabası.yav aklıma geldi benim özel direksıyon hocam da cayır cayır sıcak ta masraf olmasın diye klıma açtırmazdı cam acardık.kolumun teki bronzlaşmıştı güneşten teki beyaz kalmıştı.ben gık demedim sevmiştim kadını nolcak sanki

Şımarıklık derken?
Ben çocuklarımı soğuğa alıştırdım ama ev soğuğuna değil.
Gayet kışın tshirt giyeriz evde, stabil 24 derecedir.
Hatta ne zamandır söyleniyordum sitemiz bir türlü ısıtmaya başlamadı diye, 2 haftadır yandı da yüzüm güldü.
Çocuklarım bırakın kazağı, çorap bile tutmaz ayaklarında, üstleri açık yatarlar.
Sizinkiler şımarıksa benimkiler ve ben neyim acaba?
Asıl mühim kısma geldik, kime ne?

bugün dondurucu Ankara zaten yağmur da cabası.yav aklıma geldi benim özel direksıyon hocam da cayır cayır sıcak ta masraf olmasın diye klıma açtırmazdı cam acardık.kolumun teki bronzlaşmıştı güneşten teki beyaz kalmıştı.ben gık demedim sevmiştim kadını nolcak sanki
Haha yorumlarını seviyorum ceycey. Dikmenden selam :)

X