Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sizin akıllıca ve çok bilmiş (işine gelmeyenlerin) cevaplarınız çok hoşuma gidiyor dün bi konu vardı mama ile kedi besleme en çok sizin yazdıklarınıza güldüm. Eminim çocukken hayatta kendinizi ezdirmemiş ve cevap vermişsinizdir.Bu komşunuz nasıl biridir; samimiyetiniz nedir, ne kadar doğru bir insan olarak görürsünüz onu?
Ben samimiyet derecemle orantılı olarak, evladıma şımarık diyen birisi karşısında öfke de duyabilirim-hak da verebilirim.
Benim görmediğimi görmüş olabilir, ya da bende gördüğünü boş boş eleştiresi gelmiştir.
Komşunuzu bi süzün, sonra bu lafı düşünün.
Keyfini seven, akıllı, kendini şartlara değil, şartları kendine uydurabilecek rahatlıkta sevimli bir çocuk olduğunu düşündüm kızınızın. Havalar soğudu, belki kat kat giyinmeyi sevmiyor, rahat hareket edemediğini düşünüyor, belki yaz aylarını çok seviyor çocukçağız... Hemen de "Şımarık" aman aman.
Şımarık değil, akıllı bence. Üşüdüğünü bilip, kendisine kat kat giydirilmesi harici "Kaloriferlerin" yakılması gerektiğini Ekim sonunda idrak edebilen bir çocuk. Eh, keyfini de seviyor, harcadığı ana-babasının parası. Parayı açıklarsanız, anlar muhtemelen. Ona sebeplerini verince, huyunu da tartar. Tutumluluk-eli açıklık-cimrilik nedir filan da görür yavaştan. Siz kendi "Tutumluluğunuzu" tartın. Komşunun hayatı, komşuya. :)
Komşu anca dışarıdan görür böyle.
"Şımarık" lafından da hiç hazzetmem. Çocukken çok duydum ve komşuların ağzını kapamayı da bacak kadar boyumla öğrenmiştim. Ah ne günlerdi.. Elalem az mı kınadı. :)
Cocuklarin bir cok konuda ufak tefek tatli yalanlar uydurdugunu gordum.ama yalandan usudum diyenine hic rastlamadım. bence usumustur kiyamam:)Aslında ev sıcak ama kızım üşümüş.
"Ev sıcak, ne üşümesi" demek de saçma olur diye düşündüm. gerçekten üşüyordur değil mi?
Sizin akıllıca ve çok bilmiş (işine gelmeyenlerin) cevaplarınız çok hoşuma gidiyor dün bi konu vardı mama ile kedi besleme en çok sizin yazdıklarınıza güldüm. Eminim çocukken hayatta kendinizi ezdirmemiş ve cevap vermişsinizdir.
peteğin üstüne gazoz koydum şimdi biraz soğuğu kırılsın içeceğim.Bak ne işlere yarıyor şu meretEvet; ezdirmedim ama çocuk aklıyla içimde ezildim; çok etiket duydum:
Şımarık, çok bilmiş, saygısız, terbiyesiz, uyumsuz, asi.... :)
Hepsi bana "Kim" olduklarını, "Çocuk aklı-bedeni" diye hadlerini aşarak gösterdiler sağ olsunlar. :))
Yetişkin bedenindeki çocukları gördüm en azından :)))
Teşekkür ederim iltifatın için.
"Utanmaz" lafını da çok işittim, ama övgü aldığımda utanırım. Güzel çelişki ^_^
Benle güzel konuşsalar -utandığımı görürlerdi, çirkin konuşup edepsizliğimi görmeyi tercih ettiler. Çocuk kafası böyle işler.. Biz büyüdük zannedip unuturuz sadece..
Komşuna kalmadı bu konu, saçmalamış ama siz de baya baya dalga geçiyorsunuz. Belki tasarruf etmek zorunda. Belki ay sonunu zor getiriyor her konuyu detaylı düşünmeye mecbur. Burada ben çocuklarınızda bir şey görmedim şımarıklığı sizde gördüm...Kendi kızları da üşüyor ama 3-4 kat giydiriyor. :)
insanların harcamalarına karışanlara ben de çok sinir olurum cevaplarını da pat pat veririm.İstedığım yerden kısar istedığım yerde de savururum bu anca beni ilgilendirir.haklısınız eleştirmek te.Herkes nasıl mutlu oluyorsa parasını öyle harcamalı bana zararı yoksa banane der gecerimKomşuna kalmadı bu konu, saçmalamış ama siz de baya baya dalga geçiyorsunuz. Belki tasarruf etmek zorunda. Belki ay sonunu zor getiriyor her konuyu detaylı düşünmeye mecbur. Burada ben çocuklarınızda bir şey görmedim şımarıklığı sizde gördüm...
Şımarık demeyelim de, yaz ve kış aylarında sıcaklığın aynı olamayacağını bu nedenle kışın kalın giyinildiğini ona kabul ettirmeniz lazım. Çocuklarda çorap çıkatma olayı çok vardır ama parke üzerinde uyuması falan bana fazla serbest kalıyor gibi geldi. Bence kışın ev hamam gibi olmamalı. Sonuçta kış. Kombiyi tabii ki üşüyorsan yakacaksın ama adı üstünde “üşümeyecek kadar”. Evde don atlet gezinecek kadar değil. Hele bu dönemde 1000 lira fatura gelir alimallah.İyi akşamlar hanımlar;
Malum havalar soğudu.
Biz de bugün açtık petekleri 4 yaşındaki kızım üşüyorum dediği için. Asla hırka, çorap giymez, gece yataktan iner boş parkede uyur, üstü hep açıktır.
Diğer kızlarım üşümüyor ama onlar da yukarıda yazdığım alışkanlıklara sahipler.
Tutumlu bir komşum var ve çocukları şımarttığımı söylüyor. Petekleri açmak için erkenmiş, çocuklara hırka, çorap alışkanlığı kazandırmalıymışım, çok şımartmışım. O kar yağmadan petek açmaz, evde iki kat giyer vs.
Şımarık mı benim kızlar?
bugün dondurucu Ankara zaten yağmur da cabası.yav aklıma geldi benim özel direksıyon hocam da cayır cayır sıcak ta masraf olmasın diye klıma açtırmazdı cam acardık.kolumun teki bronzlaşmıştı güneşten teki beyaz kalmıştı.ben gık demedim sevmiştim kadını nolcak sankiVallahi ben de açtım bugun ankarada. K8onu maddiyatsa ilaca vereceğim parayi doğalgaza veririm sağlığım yanima kar kalir. Kime ne?
Sanane dersin bir dahakine haddini aşacak laflar soylemez boyleceSoruyor açtın mı diye.
Haha yorumlarını seviyorum ceycey. Dikmenden selam :)bugün dondurucu Ankara zaten yağmur da cabası.yav aklıma geldi benim özel direksıyon hocam da cayır cayır sıcak ta masraf olmasın diye klıma açtırmazdı cam acardık.kolumun teki bronzlaşmıştı güneşten teki beyaz kalmıştı.ben gık demedim sevmiştim kadını nolcak sanki