Kalorifer şımarıklığı

Bende iZmirdeyim ve iki gündür açıyorum kızım üşür diye.

Ben Hollanda'da yasiyorum. Bizde gece sıcaklığı su aralar 5 ila 10 derece arasi. Ama biz hala kalorifer yakmadik. Bize gore bu hala soguk sayilmaz. Burda insanlar cocuklarini yagmur çamur disari cikartir, bisiklete bindirir. Türklerde kat kat giyindirir cocuklarini, hic soguga alistirmaz sık sık hasta olurlar. Ben gece hala cami acarim biraz yillardir grip olmadim. Bu Hollandalilarin cocuklari hastalik bilmiyor. Bence de kalorifer acmak icin erken ama acarsaniz da kim ne diyebilir sizin eviniz.

Vay simarik kizlar vaaay, benimkiler de yagli radyatör simarigi, hatta şımarık olan benim galiba çünkü 2 aylık bebegim usudugunu soylemiyor. Komsuya herkesin hayatina kimse karisamaz videosunu izletsene :))

Burası şuan gündüz bile 3 derece.

biz çoktan açtik hala yelek giydiriyorum. 1,5 yaşında.. çocuk üşür genelde..
şehire baglı o komşu size lafa düşmez deseydin biz açalim siz faturayi ödeyin felan

evin sıcaklığı tek kat kıyafet ile üşümeye elverişli ise açılabilir. yani demem o ki atlet üstüen uzun kol bir sweat ya da tısort gıdıgınde usuyorsan açabilirsin, birde faturayı ödeyecek olanın düşünmesi lazım bunu komşuna ne ki??? biz hala yakmadık şimdi 3 gün yokuz büyük ihtimal tatil dönüşü yakarız burada dağa kar yağdı , bu sabahta cidden ayaz vardı genelde kasımda yakar nisan ın 2. haftası gibi kapatırız biz doğalgazı.
kışın da ortalama 40 derecede yanar 3+1 evimiz. aşırı sıcak olmaz soğukta olmaz, üşürsek bir sweat alırız üstümüze yeter..
kızım var şu anda gıydıgı atlet ustune pamuklu pıjama ayagına da corap o kadar... dışardada yıne aynı model uste sweat yada uzun kol body ustune mont yalla dısarı modundayız..

Komşuyu ilgilendiren bir konu değil ki bu? Ben bile üşüdüm dün bizde açtık kaloriferi akşam çocuklar da üşüdü çünkü.

ben de daha tam kis gelmeden kalorifer acilmamasi gerektigini dusunuyorum,
hem biraz usumek lazim, hem de kis bu ya, kazak hirka giymek lazim :)

amma velakin biz de aksamlari aciyoruz hatta ben evdeyim bir kac gundur gunduz de acmaya basladim.

Insan rahatliga alisiyor birincisi. Ikinci olarak da cocuklarin oksuruk problemi var ve soguk tetikliyor bizde.
kaloriferi acinca da ortam kuruyor, bu sefer de bogazlari tahris oluyor, bir sekilde nemlendirmeye calisiyorum odalari ve muhakkak havalandiriyorum ama yeterli olmuyor.

evet bence acmamak lazim diyorum kisaca,
hocanin dedigini yapin yaptigini yapmayin

bizde açmadık kar yağıyor bugun açacam akşama gıdınce.bızım kız çok hareketlı olduğu için tersi terlıyor o yuzden hrıka yelek gıymez. ayağından çorap ekslımez tabı.bırde hazırana kadar yanar bızım petekler o yuzden ne kadar geç yaksak kar bızım için.boğaz kuruluğunu sız düşünün buranın havası zaten kuru bırde petekler açılınca su falan kar etmıyor. akşamlarıda kataratık yakıyoruz.

ona ne lazım ayrıca. ıstersen yazın ortasında bıle yakarsın şımarıklıkla donmanın alakası yok.heralde faturaları kendı odıcek.

bizde açsak mı açmasak mı diye düşünüyoruz..
Peki hanımlar açtığınızda gece ve ya evden çıkarken kapatıyor musunuz ?
Bazıları ev soğumasın diye kapatmıyolar, yeniden ısıtmak için aynı gazı harcayacak falan diye ? mantıklı mı değilmi bilemedim. siz nasıl yapıyorsunuz, hep açık kalsa çok yüksek bi fatura gelmez mı ?

Bizim en düşük 40 derece

Sürekli aç kapa daha fazla ödemene sebep olur .

Ben de konyadayım bizimki merkezi bir haftadır yanıyor zaten ki ben hep yazlık modda dolaşırım evde kat kat kalın giyinmeyi sevmem evde dışarda zaten giyiniyoruz evde rahat giyinirim
Her apartmanın sistemi farklı demekki bende kalın giyemem hele ki kazak hiç giyemem alerjim var

Hep açık, çok soğuk günlerde salonum tek petek açık, diğer günlerde petekten kapatıyorum
Eve girince yatak odasını açıyorum, yatarken sıcacık oluyor
En rahat böyle oldu, en güzeli ev termostatı sabit sıcaklıkta kalması ama yaptıramadık

Bizde 1 aydır açık kaloriferler. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama dün sabah 6 dereceydi burası gayet soğuk, herkes yakıyor tabi ki.

Kızımla bir arkadaşımın çocuğu geçen sene aynı oyun grubuna gidiyordu.
Ben kışın pantolon altına külotlu çorap giydiriyordum, onunki tek kotla gidiyordu.
Onun kızı kışın etek altına tek külotlu çorapla hasta olmazken ben etek giymek isterse ya kalın tayt gibi çorap ya da iki kat çorap giydirmek zorunda kalıyordum.
Bir iki kere denedim öyle giydirmeyi yaptığım zaman ya gazdan ya da hastalıktan uyuyamadı.
Herkesin çocuğu farklı oluyor, ben sıcağı severim benimki de bana çekmiş.
Komşun sana çok şımartıyorsun derse "Çocuk bu elbette şımaracak" de geç hiç konuşturma bile.

Sürekli aç kapa daha fazla ödemene sebep olur .

Evim yerden ısıtmalı petek olsa kapatırım ama giden borulardan hangisi hangi odaya gidiyo bulmam biraz zor ,
daha kolay ısınıyor ama zaten evde değiliz akşama kadar açık mı bırakmalıyım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…