- 22 Aralık 2010
- 2.349
- 3
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende bu diyete başladım ama anlamadığım bir nokta var. şimdi benim günlük kalori ihtiyacım 1800 çıkıyo bir sitede diyorki hedef kilonu ve kaç günde vermek istediğini yaz diyor ve günde ne kadar harcaman gerektiğini yazıyo günde 807 kalori vermek istediğim 4 kilo ve 30 günde ...
şimdi burayı okudyorum ve bir arkadaşa sordum 1300 kalorilik yemelisin dedi kafam karıştı rica etsem biri bana anlatabilirmi
insan vücudunun günlük her 1 kilo için 20 kaloriye ihtiyacı varmış
kilo x 20 = çıkan rakam (bu günlük metabolizma hızı)
çıkan sonucu
az hareketliysen 1.3 ile -- orta hareketliysen 1.4 ile --çok hareketliysen 1.5
ile çarpıyorsun ve buda günlük vücudunun ihtiyacı olan kaloriymiş.
bu sonuca göre günlük 500 kalori düşürürsen haftada 1 kilo veriliyormuş.
1 sitede böyle yazıyordu arkadaşlar.
kilo veren arkaaşlarım hepinizi tebrik ediyorum
bende geçen hafta 59.9 dum bu sabah tartıldım 58.9 um
hemde bu hafta hiç spor yapamamıştım...
kızlar özür dielrim bir kaç gündür giremiyorum misafirlerimiz vardı birde grip oldum da:2:
benim bugünkü kilom 69.2 gizemcim daha önce bildiremedğim için kusuruma bakma tatlım
hangi günler bildiriyorduk unuttum ben cumamıydı perşembe mi:78:
Kremalı kadayıfın kalorisini hesapladım.
200 gr. Tel kadayıf 600 kalori
yarım su bardağı tozşeker 370 kalori
4 çorba kaşığı tereyağ 280 kalori
4 su bardağı süt 490 kalori
4 çorba kaşığı şeker 160 kalori
4 çorba kaşığı un 140 kalori
1 paket vanilya
10 kaşık light krem şanti 110 kalori
toplam: 2150 kalori
Büyük borcamda yaptım ve 20 eşit parçaya böldüm.
Her parça 107,5 kalori yuvarlarsak 110 kalori.
Bu akşam maksimum 2 parça yiyebilirim :)
Nihtwinglower canın tatlı istemiş ya. Geçen nette karşılaştım. Paylaşayım sizinle. Tatlı canımız istediğinde şunu deneyebiliriz. Elma yada ayvayı yada isterseniz ikisini de soyup üzerine tarçın dökerek alüminyum folyoya sarıp fırına vermeyi deneyelim. Böyle bir tarif vardı. Güzel olabilir.
Çok tebrik ederim canım
En başından beri çok güzel gidiyorsun :)
en sevdiğim tatlı kl çokta değilmiş ben neredeyse bir aydır tatlı yapmıyorum ama artık bir muhallebili kadayıfı hakettim diye düşünüyorum
Eki Görüntüle 140496 Eki Görüntüle 140497 kızlar ekmek 28 gr yanı 90 kalori,tam yağlı beyaz peynir de 52 kaloriye denk gelıyo sıze bu mutfak tartısını onerırım super bısey bugun denedım 21 tl ye aldım yanlıs hatırlamıyosam ,62 kıloyum bugun basladım,onceden goz kararı hesaplıyodum 10 kılo vermıstım ama yanlıs hesaplıyomusum
Eki Görüntüle 140496 Eki Görüntüle 140497 kızlar ekmek 28 gr yanı 90 kalori,tam yağlı beyaz peynir de 52 kaloriye denk gelıyo sıze bu mutfak tartısını onerırım super bısey bugun denedım 21 tl ye aldım yanlıs hatırlamıyosam ,62 kıloyum bugun basladım,onceden goz kararı hesaplıyodum 10 kılo vermıstım ama yanlıs hesaplıyomusum
Alıntı nur_bozkurt kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Eklenti 140496Eklenti 140497 kızlar ekmek 28 gr yanı 90 kalori,tam yağlı beyaz peynir de 52 kaloriye denk gelıyo sıze bu mutfak tartısını onerırım super bısey bugun denedım 21 tl ye aldım yanlıs hatırlamıyosam ,62 kıloyum bugun basladım,onceden goz kararı hesaplıyodum 10 kılo vermıstım ama yanlıs hesaplıyomusum
evet tatlım aynen oyle goz hesabıyla yanlıs oluyo ya ac kalıyoz ya da fazla yıyoz bılmeden ,benım aklımda cok onceden vardı ama pahalı dıye almamıstım ucuzunu gordum aldım size de tavsıye ederım ,bende 62 yle basladım hayırlısı
Çok geçmiş olsun canım
Aman kendinize dikkat edin, hastalık her tarafta kol geziyor.
Biraz dışarı çıkıp gezindim, kafam ağrıdı, hasta olucam diye ödüm patladı