Herkese merhaba. Ben bu kalori hesabı beslenme düzenini 2 haftadır yapıyorum. Tartılmadığım için tam nekadar zayıfladım bilmiyorum ama tahminimce ödem atıyorumdur. Çok az bir fark var göbek bölgemde. Sormak istediğim birşeyler var, cevaplayan olursa cok sevinirim. Boyum 1.63 kilom 73 idi. Şu an belki 71-72 olmuş olabilirim. Neyse, ulaşmak istediğim kilo 53-54 ve ben bunu sağlıklı bir şekilde yapmak istiyorum herkes gibi. Diyet olarakta bakmıyorum, beslenme düzenimi tamamen değiştirmeye çalışıyorum. Şekeri kestim, tereyağ ve zeytinyağ kullanıyorum sadece, ekmeği sadece 1 dilim sabahları yiyorum / kepek ekmeği / , su içmeye çalışıyorum, günde 40dk ya yakın egzersiz yapıyorum falan filan ama sorun şu ki ben ne kadar iyi beslendiğimi düşünsemde 900 kcal max alabiliyorum. 800-900 kalori alıyorum en fazla ve bu bence "sağlıklı" değil. 1200 - 1400 arası almam gerek minimum. Metabolizmamı mahvetmek istemiyorum. Size bir günlük yediklerimi yazıcam :
Kahvaltı - 1 dilim ekmek
2 haşlanmış yumurta
1 Domates
4-5 Zeytin
50 gr peynir
Ara : sütlü nescafe
Veya 1 kaşık fıstık ezmesiyle bir elma veya muz
Öğle - 30 gr yulaf
100 ml süt
Yarım muz
Cok az fıstık ezmesi
Akşam: 100gr et
Marul salatası
100gr yoğurt
Bu örnek bir menü normalde cok acıkırsam gece 100ml süt iciyorum ısıtıp. Veya gün içinde 15 tane yer fıstığı da tüketiyorum. Acaba fıstık ezmesiyle aynı günde tüketmemem mi gerek.
Sizce bu liste nasıl?