Çok sağol.bugün tam buğday ekmeği aldım ve kepek ekmek almayacağım çok zorda kalmadıkçaMerhaba .
Tam bugday tavsiye ederim oncelikle . Cavdarda olabilir ama kepek ekmegi tavsiye etmem . Cunki kepek ekmek beyaz una kepek katilmis ekmektir .
Bence günlük kalori alımına herkes kendi karar versin :)
Genelde 1000 kalorinin altına inmek tavsiye edilmiyor ama kendinizi rahat hissediyorsanız ya da bir önceki günü dengelemek istiyorsanız o kadar kalori alabilirsiniz.
Ben kalori alımımı duruma göre değiştirmeyi düşünüyorum ama bir şekilde dengelicem. Bazen 1400, bazen 800 olabilir
Merababende kalori sayarak kilo vermek istiyorum ama yolum uzun. 30 kilo kadar vermem gerekiyor. bana da biri yardım etse destek olsa ? hep konuşabileceğim birbirimizi motive edebileceğimiz konuşup paylaşabileceğim bir yoldaş arıyorum ?
1 ayda 3 kilo iyi geldi banaArkadaslar bende 1 aydır kalori sayımı yaparak rejim yapıyorum, 70 kilo ile başladım 67 ye indim, 29 yaşında 160 boyunda öğretmenim ,günlük almam gerek kalori de ortalama 2000 k. Bende bu bir ay süre boyunca 1100 ile 1400 kalori arası beslendim,3 kilo çok az sizce Nerede yanlış yapmisimdir ne yapmam lazım
Arkadaşım şöyle 5 kilo falan verseydim iyiydi ama 3 kilo biraz az geldi ama olsun hiç vermemekten iyidir1 ayda 3 kilo iyi geldi bana
Kızlar ben de 1 haftadır deftere yediklerimi ve kalorilerini yazıyorum işey yarıcağına eminim çünkü biraz kaçırdığım zaman deftere yazamaya utanıyorum, böylece daha az yemeye başladım
selam uruz.ben de seni gördüğüme sevindim.senin topik en çok benim işime yaradı zaten :) 62 leri görmüş ve diyeti bırakmıştım.şimdi 72 oldum.yeniden diyete başladım.60 olurum inşallah.
kızlar kafamı karıştıran bir husus var. Şu bazal metabolizma hızı her sitede farklı sonuç veriyor. üç ayrı sitede yaptım tamamen birbirinden kopuk değerler. 2208 - 1406 ve 1880. Bunlardan hangisi doğru olabilir bilmiyorum. günlük 1000-1100 arası almaya başladım ama bazal metabolizmam 1406 ise çok yavaş kilo veririm bu hesapla. 1000 in altına inmek de istemiyorum, napıyım ben şimdi.
kızlarr aklıma takılan bişey oldu.Diyetlerde kepek ekmek yerine çavdar ekmeği tercih edin diye bir gazete yazısı okudum.ben hep kepek ekmek alıyordum şu tost ekmeği gibi poşetlerde olanlardan.Siz diyetinizde kepek mi çavdar mı kullanıyorsunuz ???
ben 63 kilo, boyu 1.60 olan 25 yaşında biriyim. bazal metabolizmamı 1400 ü aldım, + gün içinde yaktığımız kalori hareketsiz biriysek 500 kl imiş, yani toplamda 1900 ediyor günlük yaktığım. ben de 1000 sınır koydum kendime. hesaplarımda yanılıyor muyum sizce, boşa kürek çekmek de istemiyorum şu saatten sonra, 800 e falan indireyim mi sınırı ne diyorsunuz.Çok basit hesaplama araçlarının olduğu sitelerde doğru sonuçlar olmuyor. Kilonuzun kaç olduğunu bilmiyorum ama 2208 kalori çok uçuk geliyor bana :) Kadınların bazal metabolizması kiloya ve yaşa göre genelde 1200-1700 arasında oluyoru. 2208 kalorilik bazal metabolizmanız olması için 50 kilo fazlanız olması lazım.