Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
Ben de dünya kadar kilo verip 58'i bile gördüm ama sonra yakınlarımın vefatı, hastalıklar, sorumluluklar derken tekrar kilo aldım 1-2 yıl içinde fark etmeden. Yani kilo vermeyi başarıyoum da kiloyu korumak ayrı bir sanat :)

kesinlikle kilo koruma zor iş canım.sana katılıyorum.bende de durum aynı..62 yi gördüm.sonra 72..şimdi 65 lerdeyim..ömrümüz böyle mi geçecek diye canım sıkılıyor

25 Mayıstan beri arada 2000 in üstünde kalarak ama genelde 1000 kalori civarinda kalori alarak 2.5 kilo verdim. Hiç dikkat etmediğim halde bu kadar veriyorsam dikkatli olsam nasil güzel sonuçlar alırım :)

Uzun suredir duraklama yasiyorum. Çözüm önerisi olan var midir acaba? :)

Bu arada verdiğim kilo 4.5 oldu ama orda da kaldi :)

25 Mayıstan beri arada 2000 in üstünde kalarak ama genelde 1000 kalori civarinda kalori alarak 2.5 kilo verdim. Hiç dikkat etmediğim halde bu kadar veriyorsam dikkatli olsam nasil güzel sonuçlar alırım :)

Bence doyma siniriniza gore karar verin. Benim bir günüm diğerine uymuyor, bazen çok aç hissediyorum 2000 kalori aliyorum bazen de aclik hissetmedigim için700-800 kalori ile kapatiyorum. Kati olmayan derim, vücudunuzu dinleyin :)

ben 63 kilo, boyu 1.60 olan 25 yaşında biriyim. bazal metabolizmamı 1400 ü aldım, + gün içinde yaktığımız kalori hareketsiz biriysek 500 kl imiş, yani toplamda 1900 ediyor günlük yaktığım. ben de 1000 sınır koydum kendime. hesaplarımda yanılıyor muyum sizce, boşa kürek çekmek de istemiyorum şu saatten sonra, 800 e falan indireyim mi sınırı ne diyorsunuz.

Sizi üye olmadan forumu takip ettiğim dönemlerden hatirliyorum, çok azimliydiniz. Gayet güzel vermiştiniz, yine verirsiniz :))

kesinlikle kilo koruma zor iş canım.sana katılıyorum.bende de durum aynı..62 yi gördüm.sonra 72..şimdi 65 lerdeyim..ömrümüz böyle mi geçecek diye canım sıkılıyor

Bir amaci olmadigi ya da yapacagina inanmadigi için kilo veremiyordur. Ben de kendime guvenene kadar "gittiği yere kadar ... " deyip durmaksizin yiyordum ama insan gerçekten inaninca yemekle ilişkisini saglikli zemine oturtabiliyor. Bence esi olarak ona yapabileceğiniz en büyük iyilik "yeme ya da diyet yap" demekten çok onu yapabileceğine inandırmak.

Alinti yapmayi unutmusum :)

Yaklaşık 2 aydır kalori sayıyorum 6 kilo verdim. 70 ile başladım 64 kilo oldum. Çok hızlı kilo verilmiyor ama artık normal insanlar gibi yiyerek de yaşanabileceğini anladım. Artık akşamları yediğim bir tas yeşillik bile çok gelmeye tıkamaya başladı. Meğer gün içinde anlamadan neler gömüyormuşum da farkında değilmişim. Bu farkındalığı yarattı bende. Normalde 3 günde almam gereken kaloriyi bazı haftasonları sadece kahvaltıda alıyormuşum meğer.

Eşim aşırı kilolu. Malesef iştahına da engel olamıyor. Sağlığı bozulacak diye çok üzülüyorum. Kalori saymayı önerdim. 2 gün devam etti 3. gün yemeye devam. Bilincine varıp kendi istemesi lazım ama bunu nasıl sağlarım bir fikrim yok. :cry:

Tesekkur ederim :) yediğim her şeyin kalorisini hesapliyorum ve günlük ortalama 1300-1400 kalori aliyorum ama dediğim gibi bu ortalama, bazi günler ac hissetmezsem 700-800 kaloride kaliyorim ya da disaridaysam ve çok acsam 2000 kaloriye kadar cikiyorum, tabi ertesi gün hemen telafi etmek kaydıyla :) hic spor yapmadim su ana kadar, günlük kosusturmam haricinde. Öyle pek de hareketli bir yasamim yok belirteyim :) Yasaklarim da yok, yani tatli yemeyeceksin veya sunu bunu asla yemeyeceksin gibi. Tatliyi fazla kacirirsam günü çok hafif geçirmeye calisip dengeli yorum. Daha önce de boyle kilo verdim ben, kendime yasaklar koyunca 2 günden fazla devam edemiyorum, o yasak psikolojisi daha çok yemek düşünmeye itiyor beni.

nsil verdigini anlatirmisin canim bu arada seni tebrik ederim :-)

Tesekkur ederim :) yediğim her şeyin kalorisini hesapliyorum ve günlük ortalama 1300-1400 kalori aliyorum ama dediğim gibi bu ortalama, bazi günler ac hissetmezsem 700-800 kaloride kaliyorim ya da disaridasam benim ve çok acsam 2000 kaloriye kadar cikiyorum, tabi ertesi gün hemen telafi etmek kaydıyla :) hic spor yapmadim su ana kadar, günlük kosusturmam haricinde. Öyle pek de hareketli bir yasamim yok belirteyim :) Yasaklarim da yok, yani tatli yemeyeceksin veya sunu bunu asla yemeyeceksin gibi. Tatliyi fazla kacirirsam günü çok hafif geçirmeye calisip dengeli yorum. Daha önce de boyle kilo verdim ben, kendime yasaklar koyunca 2 günden fazla devam edemiyorum, o yasak psikolojisi daha çok yemek düşünmeye itiyor beni.
ne kadar surede verdin ?

Mrb kızlar
Bu kadar mesaj olduğuna göre başarılı bi yöntem :)
170 boyundaym 59 60 arası gidip geliyorum
Bi programla mj sayiyosunuz kalorileri
Nasıl yapiyorsunuz:)?

Aynen, programa gore değişebiliyor ama en güvenilir olarak gotdugum myfitnesspal ve diyetkolikten bakiyorum kalori değerlerine. Eğer paketli bir urun aldiysam paketin üzerindeki ddeğerleri dikkate aliyorum. Kaç kilo olmak istiyorsunuz? Sanirim max 5 kilo filan çünkü su anda da iyi bir kilodasiniz :)

Mrb kızlar
Bu kadar mesaj olduğuna göre başarılı bi yöntem :)
170 boyundaym 59 60 arası gidip geliyorum
Bi programla mj sayiyosunuz kalorileri
Nasıl yapiyorsunuz:)?

internetten bakiliyor ama hepsi ayni degil degisebiliyor

X