Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
kızlar, 1 ayda 2 kilo verdim. Kalori hesabıyla. Herşeyden yedim ama cok dikkat ederek.
haftada 3 gün spor da yapıyorum,
her sabah aç karına yeşil çay içiyorum. Şişkinliğim gitmeye başladı gibi hissediyorum.

kızlar, 1 ayda 2 kilo verdim. Kalori hesabıyla. Herşeyden yedim ama cok dikkat ederek.
haftada 3 gün spor da yapıyorum,
her sabah aç karına yeşil çay içiyorum. Şişkinliğim gitmeye başladı gibi hissediyorum.

az vermişin ya kaç kalorilik beslendin.

Hülya benim de kızım var 2,5 yaşında. O sebeple yapacağım spor eğlenceli olmalı ki yanımda dolansın oynasın:) Zumbayı kızım uyanıkken yapabilirim sanırım yani inşAllah :) Jillian cidden işe yarıyor. Ona da okul kapanınca başlayabilirim.

Hülya benim de kızım var 2,5 yaşında. O sebeple yapacağım spor eğlenceli olmalı ki yanımda dolansın oynasın:) Zumbayı kızım uyanıkken yapabilirim sanırım yani inşAllah :) Jillian cidden işe yarıyor. Ona da okul kapanınca başlayabilirim.

benimde 4.5 yaşında oğlum 5 aylık kızım var.şuan doğum iznindeyim.

Merhabalar, ben de kalori sayımı yapıyorum. Kalorisepetini kullanıyorum. En güzeli ve açıklayıcılı olan o geldi. Arada buraya bakıyordum ama çok aktif değil motivasyon düşer diye umursamamıştım. Benim hedefler 2 vadeli. Öncelik 1 Haziran a kadar 51 olmak. Sonrasında Ramazan Bayramına kadar 48 olmak. Bu arada sayıma başladığımda 55.2 ydi kilom.Kalori sınırımı hedefime göre 1083 verdi. Ben 1000 i geçmemeye özen gösteriyorum.

Tebrik ederim, çok güzel vemrişsiniz, darısı başımıza :KK16::KK16:

teşekkürler cevabınız için. evet ingilizcem var hatta almanca siteleri de takip ediyorum ama yeme alışkanlıklarımız ve tükettiğimiz besin çeşitleri farklı olduğundan özellikle Türk sitesi olsun istedim. Türkçe olarak bir kaç siteyi de inceledim ancak belki birbirine oranla daha kullanışlı olanı vardır diye sordum :KK1:

Ben en çok Diyetkolik ve MyFitnessPal'i kullanıyorum :KK1: Yabancı bir site ama simitten tutun da gözlemeye, dönere kadar birçok besinin kalorisi var :) Güzel tarafı siz de kalori ekleyebiliyorsunuz. Mesela ben kendi tarifime göre muhallebi, tatlı vs yapıp kalori, protein, karbonhidrat ve yağ değerleri de dâhil olmak üzere tüm bilgileri girip kendime göre bir isimle kaydediyorum, sonra tekrar tekrar hesaplamamaı gerek kalmıyor, diyeti çok kolay hâle getiriyor

bu mısır-pirinç patlağı dediğiniz bildiğimiz patlamış mısırlardan 1 tanecik mi oluyor?:44:

Yok, Eti'nin şu ürünü:

$misir-ve-pirinc2-300x192.png

Oy, maşallah henüz çok küçükmüş :) Emzirdiğin için 900-1000 kaloriyle doyman çok zor. Hiç çok yedim diye üzülme, zaten emzikli olduğun için günde ortalama 500 kalori hiçbir şey yapmadan harcıyorsun :KK34:

benm bu günlük daha dogrusu şimdiye kadar ki menüm şu şekilde (bugün ilk günüm)

Beyaz Peynir 30 GRAM 75
Türk Kahvesi (sade) 1 FİNCAN 0
Dost Yoğurt 120 GRAM 95
Mevsim Salata 1 POR.(150GR.) 45
Tavuk Döner 1 PORSİYON 250
Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
Domates 1 ADET 14

TOPLAM 490 cal şu ana kadar. 930 la günü kapatmayı planlıyorum....

Allah bağışlasın canım, emziriyorsan aZ kalorili diyet yapma bence. Sütün kalitesini ve miktarını azaltırsın.

Bazen sıkılıyorum sürekli kalori hesabı yapmaktan ama yine de en doğrusu bu geliyor.

Aslında fırsat bulsam diyetisyene gidip yağ kas ölçümü yaptırıp düzgün bir listeyle hedefime ulaşsam diyorum. Neyse bakalım şimdilik iyi gidiyoruz kafaya çok takmamak gerek. Hayırlı cumalar herkese

Kızlar aranızda Nutella, kahvaltılık çikolata seven var mı??? :)

Ben aslında hayatımda 1 bilemediniz 2 defa yemişimdir, hiç alakam yok ama nedense durup dururken aklıma geldi, hani 40 yıl düşünsem aklıma gelmez, canım çekmez :KK1:

Dukan tariflerinde şöyle bir tarife denk geldim:

• 2 tatlı kaşığı light labne peynir
  • 2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
  • 4 tatlı kaşığı splenda- tatlandırıcı
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı süt tozu

Tadı gerçekten çok hoş, kalorisi de oldukça düşük. Canınız çikolata çektiğinde biraz yiyebilirsiniz, tavsiye ederim
:KK16:

Kızlar aranızda Nutella, kahvaltılık çikolata seven var mı??? :)

Ben aslında hayatımda 1 bilemediniz 2 defa yemişimdir, hiç alakam yok ama nedense durup dururken aklıma geldi, hani 40 yıl düşünsem aklıma gelmez, canım çekmez :KK1:

Dukan tariflerinde şöyle bir tarife denk geldim:

• 2 tatlı kaşığı light labne peynir
  • 2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
  • 4 tatlı kaşığı splenda- tatlandırıcı
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı süt tozu

Tadı gerçekten çok hoş, kalorisi de oldukça düşük. Canınız çikolata çektiğinde biraz yiyebilirsiniz, tavsiye ederim
:KK16:

ben çok severim ama yemeyeceğim hazır gaza gelmişken ama kara günler için not ettim canım saol :)

16. GÜN

11.30
1 dilim tam buğday ekmeği - 65
1 haşlanmış yumurta - 100
27 gr siyah zeytin - 95
1 salatalık - 15

13.00

1 fincan şekersiz kahve - 0
3 mısır-pirinç patlağı - 75
1 kâse diyet muhallebi - 165

15.00
3 adet salatalık - 50
2 mısır - pirinç patlağı - 50
yarım porsiyon patlıcan kebap (2 köfte + yarım patlıcan olarak hesap ettim) - 130

18.30
1 mısır - pirinç patlağı - 25
3 diyet yulaflı-kepekli bisküvi - 77
kendi yaptığım ev yapımı light çikolata - 177
--------------------------------
1089 kalori

ben çok severim ama yemeyeceğim hazır gaza gelmişken ama kara günler için not ettim canım saol :)

Ben bu akşam yapıp yedim :KK1: Tarifte süt tozu var ama ben bir dahaki sefer süt tozu olmadan yapacağım, böylece kalorisi daha da azalacak, hem de %50 oranında :KK52: Labne peyniri, kakao ve tatlandırıcı yeterli bence :)

17. GÜN

09.00
60 gr sucuk - 225 (aldığım sucuk çok kaloriliymiş, dikkat etmemişim :KK30:)

12.00
2 adet mısır-pirinç patlağı - 50

15.00
Labne peyniri - 74
3 adet yulaflı- kepekli bisküvi - 77
yarım fincan nescafe (şekersiz-az yağlı sütle) - 40

16.00
4 mısır-pirinç patlağı - 100

18.30
1 tavuk döner dürüm - 700 (400 kalori diyor ama lavaşı kalın olduğu için ve içinde patates olduğu için ben fazla fazla hesaplıyorum, yoksa rahat edemem :KK1:)
1 .5 bardak light kola -15
-------------------------------------
1346 kalori

Son düzenleme:
X