Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
Yaa yaa bana bi menü yapalım mı yarına yaaa olmas mı kıslar :KK16: :KK31:

Son düzenleme:
porsiyon hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar 12 yaprak sarma yedim kaç kaloridir ki:18:

porsiyon hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar 12 yaprak sarma yedim kaç kaloridir ki:18:

Poff biliyorum kötü olcak ama bende yedim ve kalorisini öğrenince küçük çaplı bi sok geçirmiştim bi 300 kaloriyi gözden çıkar bence tabi bilmiyorum etli mı icinde nasıl yağ var ama öyleydi sanırım :18:

Son düzenleme:
İnşaallah tabi ki ama inşaallahı maşallahı yok gidecek o kilolar güveniyorum yine yaparsın:21:
evet haklısın başarmalıyım :KK15:
Merhaba sneem,
ben de kalori saymaya başladım, başlamadan önce topic'nizi inceliyordum bir süredir.
2 gündür senin yazdıkların dikkatimi çekiyor.
Yiyeceklerini sabahtan planlasan ve gün boyunca da dışına çıkmasan daha kolay olmayacak mı sence?
Gıdım gıdım, bütün gün kalori hesaplamak hem zor hem de bir süre sonra sıkılırsın.

Ben mesela sabahtan listemi hazırladım;
1471 kalorilik bir liste yaptım ve ona uyacağım. Öteki türlü aklın bütün gün yemekte oluyor,
ve yemeyeceğin varsa da yiyorsun. Bir de tok tutan şeyler yemeye çalış;
protein al, badem ye... çok tok tutuyor bunlar.

evet bende sabahtan yiyeceklerimi hesaplıyorum ona göre uyuyorum.
ii oluyor öyle...

Aslında ben biseyler düşündüm ama uğrayanlar bi bakabilir mı
Sabah:kepekli tost ya da domates salatalikli kepekli sandviç
Öğlen: ton balikli salata
Aksam:eek:nu pek bilemiyorum valla evde ne varsa :KK1:
Ara: yoğurt veya elma
Yemek saatleri de önemli diyolar o yüzden ben saatleri de yaziyim pek iyi degil saatler ama okul sagolsun. Sabah kahvaltımı 6-7 arası yapıyorum öğlen 12 gibi öğle yemeğimi yiyorum ve 4 gibi eve gelince de yemek yiyorum aksam yemeğim bu oluyor yani :21: ondan sonra da bi ara ogun koymak zorunda kaldım çünkü yatana kadar bes altı saat var acıkıyorum :KK34:

hazırlayabildinmi?

ben sana şöyle örnek vereyim bi tane :KK1:

sabah:
2 dilim kepek ekmek
1 haşlanmış yumurta
domates salatalık
peynir ve zeytin ,çay

ara:
1 elma
veya 1 avuç sarı leblebi ye,üzerine bolsu iç,tok tutar

öğle:
1 dilim k. ekmek
1 tabak sebze yemeği
yanına salata veya çorba

ara:
kepekli altınbaşak yada kuru meyve yiyebilirsin...

akşam:
et ve yanına salata yada çorba

bitki çayları iç...
her 5 kilo fazla için 1 lt. su içeceksin .ona göre suyunuda hesaplarsın

hazırlayabildinmi?

ben sana şöyle örnek vereyim bi tane :KK1:

sabah:
2 dilim kepek ekmek
1 haşlanmış yumurta
domates salatalık
peynir ve zeytin ,çay

ara:
1 elma
veya 1 avuç sarı leblebi ye,üzerine bolsu iç,tok tutar

öğle:
1 dilim k. ekmek
1 tabak sebze yemeği
yanına salata veya çorba

ara:
kepekli altınbaşak yada kuru meyve yiyebilirsin...

akşam:
et ve yanına salata yada çorba

bitki çayları iç...
her 5 kilo fazla için 1 lt. su içeceksin .ona göre suyunuda hesaplarsın
Sagol canım öğle hariç hepsine uyabilirim sanırım öğlen okulda sebze yemeği yiyemiyorum çünkü. Ama gerisi cok iyi olmuş sagol yani :KK37:

Son düzenleme:
kalori sayarak nasıl kilo verebilirim yardımcı olun :/

Bende yeni başladım ama arkadaşların bana verdikleri tavsiyeleri bende sana verebilirim :KK1: onceden bir menü hazırla kendine yasına boyuna kilona göre öncelikle bir siteden bazal metabolizma hızına bak ve ondan 200 flan indirerek başla sonra gün gün hafta hafta o kaloriyi azaltmaya başla yediklerinin kalorilerini not et 1000 in altına düşmemeye de dikkat et metabolizmanın yavaslamamasi icin :KK34: ara ogun yapmaya da dikkat et ana öğünlerinde cok acikip saldirmamak icin boyle yani bi de bol su yesil cay

Son düzenleme:
Poff biliyorum kötü olcak ama bende yedim ve kalorisini öğrenince küçük çaplı bi sok geçirmiştim bi 300 kaloriyi gözden çıkar bence tabi bilmiyorum etli mı icinde nasıl yağ var ama öyleydi sanırım :18:

etsizdi canım bulgurdu sade ama işte bildiğin zeytinyağlıydı ya öğrenciyim ve arkadaş evden getirince dayanamadım tutamadım kendimi ya:26:

Sagol caaaanim benim :KK5: 1000 en fazla 1100 olsun diyorum hem bugünü de telafi etmiş olurum biraz :21:

bence kahvaltıda haşlanmış yumurta ye o beni acayip frenliyo yanında domates salatalık falan yiyorum baya faydası oluyo acıkınca da yoğurda yulaf kepeği katıp yiyorum ara öğünde ve eğer kalorilere bi göz atarsan seçme şansın olunca daha az kalorili olanı bildiğin için onu seçersin canım ve en önemli şey yapabiliceğine inanmak 2 lt de su sonra gitsin kilolar:21:

Aslında ben biseyler düşündüm ama uğrayanlar bi bakabilir mı
Sabah:kepekli tost ya da domates salatalikli kepekli sandviç
Öğlen: ton balikli salata
Aksam:eek:nu pek bilemiyorum valla evde ne varsa :KK1:
Ara: yoğurt veya elma
Yemek saatleri de önemli diyolar o yüzden ben saatleri de yaziyim pek iyi degil saatler ama okul sagolsun. Sabah kahvaltımı 6-7 arası yapıyorum öğlen 12 gibi öğle yemeğimi yiyorum ve 4 gibi eve gelince de yemek yiyorum aksam yemeğim bu oluyor yani :21: ondan sonra da bi ara ogun koymak zorunda kaldım çünkü yatana kadar bes altı saat var acıkıyorum :KK34:

bence de acıkırsın 4 çok erken uyku saatine baya var canım hafif bişeyler yersin bence menün güzel:13:

Şuanda uyguladığım menümü yazayım beğenirsen uygularsın :)

Sabah 1: haşlanmış veya yağda 1 yumurta + 1 kk peynir + 4-5 yeşil zeytin + domates, salatalık + 1 dilim tam buğday ekmeği

Sabah 2: değişiklik için 1 dilim kızarmış ekmek + 1 tatlı kaşığı nutella veya reçel + 1 çay bardağı süt :KK34:

Öğle: sandviç veya tost (içine ne istersen)

Ara: meyve/kuru meyveli yoğurt/1 avuç kuruyemiş/3 form bisküvi

Akşam: çorba + sofradaki yemeklerden 1er kaşık + yoğurt veya ayran + yağsız salata

Bugünkü yediklerimi yazayım ben.

Ananas 100 gr 57
[2] Ekmek 1 DİLİM 65
[3] Tarhana Çorbası 0.5 KASE 145
[4] Yoğurt (tam yağlı) 200 GRAM 136
[5] yumurta 1 adet 80
[6] Börek 1 PORSİYON 330
[7] Yumurta (haşlanmış) 1 ADET 80
[8] Krem Peyniri 25 GRAM 85.25
[9] Ekmek 2 DİLİM 130
Toplam : 1108.25 kal.

Ve 3 lt su. 750 ml'si yeşilçay.
40 dk pilates.
18 dk mari winsor kalça basrn videosunu yaptım.

bence kahvaltıda haşlanmış yumurta ye o beni acayip frenliyo yanında domates salatalık falan yiyorum baya faydası oluyo acıkınca da yoğurda yulaf kepeği katıp yiyorum ara öğünde ve eğer kalorilere bi göz atarsan seçme şansın olunca daha az kalorili olanı bildiğin için onu seçersin canım ve en önemli şey yapabiliceğine inanmak 2 lt de su sonra gitsin kilolar:21:
Menü icin cok sagol canım. Domates salatalık ekmek kısmı cok iyi de yumurtayı sevmiyorum hiç ya ne kadar zorlasam da haslanmis yiyebilecegimi düşünmüyorum o yüzden ben onun yerine peynir yiyim ya bence :KK5:

Son düzenleme:
Şuanda uyguladığım menümü yazayım beğenirsen uygularsın :)

Sabah 1: haşlanmış veya yağda 1 yumurta + 1 kk peynir + 4-5 yeşil zeytin + domates, salatalık + 1 dilim tam buğday ekmeği

Sabah 2: değişiklik için 1 dilim kızarmış ekmek + 1 tatlı kaşığı nutella veya reçel + 1 çay bardağı süt :KK34:

Öğle: sandviç veya tost (içine ne istersen)

Ara: meyve/kuru meyveli yoğurt/1 avuç kuruyemiş/3 form bisküvi

Akşam: çorba + sofradaki yemeklerden 1er kaşık + yoğurt veya ayran + yağsız salata

Cok hoşuma gitti ya yani bunlar kac kalori ortalama öğlen icine domates salatalık peynir gibi seyler koyduğumuzu sofradaki yemeklerinde sebze yemeği olduğunu farzedersek ?? :KK39: gayet tok tutucu gozukuyo cunku :KK1:

Son düzenleme:
O zaman telefondan olduğu içindir canım boşver nasılsa :) yapınca da anlıyo herkes :)

Bu arada nasıl yapıldığını buldum yani telefondan nasıl yapacağımı kendim yazıyorum seçemiyorum ne yaptığımı pek görmüyorum ama deneye deneye buluyorum iste :KK1:

X