Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
[1] Limon 0.5 ADET 10.75
[2] Domates 0.7 ADET 9.8
[3] Çavdarlı Ekmek 0.5 DİLİM 27.5
[4] Kuru Üzüm (çekirdeksiz) 12 GRAM 36.6
[5] CEVİZ 0.5 adet 13.5
[6] fındık (1 adet) 2 adet 18
[7] pınar light süt 0.5 100 ml 17.5
[8] Yulaf 10 GRAM 36.4
[9] Elma 0.3 ADET 18
Toplam : 188.05 kal.
Eğer yanlış yazmadıysam gramları cok iyiii :KK16: bence yani :18:

Son düzenleme:
Yulafla bir seyler deneyenlerinz var mı kilo falan yapmıyor demi yulaf süt elmayla bisey yapacagım daa :KK5:

Kilo yapmaz + tok tutar kahvaltı veya öğlen yemeği olarak yoğurt/süt ile tüketilince iyi oluyo başlarda tadı iğrenç gelebilir ama alışıyosun şu şekilde yemeyi dene birde: 2-3 kaşık yulaf ezmesi, 1 kaşık yoğurt, 1 tatlı kaşığı reçel = tadından yenmez ve 225 kalori tutar en fazla :KK53:

1 çorba kaşığı yulaf ezmesi 15 gram bu arada

Son düzenleme:
Günaydııın kızlar :)

Şimdilik yediklerimi yazayım ben.

2013-03-25 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Yumurta (haşlanmış) 1 ADET 80
[2] Krem Peyniri 25 GRAM 85.25
[3] Ekmek 2 DİLİM 130
Toplam : 295.25 kal.

Kilo yapmaz + tok tutar kahvaltı veya öğlen yemeği olarak yoğurt/süt ile tüketilince iyi oluyo başlarda tadı iğrenç gelebilir ama alışıyosun şu şekilde yemeyi dene birde: 2-3 kaşık yulaf ezmesi, 1 kaşık yoğurt, 1 tatlı kaşığı reçel = tadından yenmez ve 225 kalori tutar en fazla :KK53:

1 çorba kaşığı yulaf ezmesi 15 gram bu arada

Bilmiyorum bugünkü denememden sonra bi daha yiyebilir miyim ama baya midem bulandı çünkü :KK1: sagol ama bilgiler icin tarifi deniycem zorlada olsa :KK8:

Son düzenleme:
selam.haftasonları fırsat bulamıyorum girmeye ama ne güzel topiğimiz şenlenmiş.ben her haftasonu olduğu gibi fazla karbonhidrat aldım bu haftada.misafirler sebebi ile kek börek yapıyorum tabi gözümün önünde olunca dayanamıyorum.kilomda bir değişiklik yok ama kaçamaklar vicdan azabına neden oluyor.neyse bugün pazartesi yola devam.hepimize bol iradeli bir hafta diliyorum

Ara: kayisili activia bi tane eti form limonlu
[1] Eti Form Limon Lifli-Kepekli Bisküvi 0.2 paket 38.6
[2] Activia Kuru Kayısılı 1 adet 104.7
Toplam 143 falan iste sabahla toplayincaaaaa 330 falan iste :KK55:

Son düzenleme:
Ara: kayisili activia bi tane eti form limonlu
[1] Eti Form Limon Lifli-Kepekli Bisküvi 0.2 paket 38.6
[2] Activia Kuru Kayısılı 1 adet 104.7
Toplam 143 falan iste sabahla toplayincaaaaa 330 falan iste :KK55:

Hepsini topluca yazsam daha iyi olacaktı ama neyse aksama hepsini de toplarım unutmayım diye yazıyorum yinede bir iki kasık taze fasulye yedim bi tane de lokumcuk :KK3: o da etti sana 100 kalori 450 ye yaklaştım :KK1:

Son düzenleme:
Fırında elma yapiyodum tatlı istegimi kessin diye. Bir bir buçuk saat durabilir diyordu bende bıraktım geçtim tv karşısına mutfağa gittiğimde fırından buharlar çıkıyordu :2: her taraf yanık kokuyor annem farketmesin diye kapıyı pencereyi actım oda parfümü sıktım :KK1: hepsi kul olmuş moralim cok bozuldu gittim iki buçuk tane kuru pasta yedim ve yanıklardan da biraz yedim :KK14: cubuk kraker yiyorum bide yanmasaydı ben ne güzel sağlıklı sağlıklı 50 60 kalorilik elmalarımı yiyecektim helal simdi onun yüzünden 225 kalori aldım 250 hatta :18: cok kötüyüm moral 0

Son düzenleme:
Fırında elma yapiyodum tatlı istegimi kessin diye. Bir bir buçuk saat durabilir diyordu bende bıraktım geçtim tv karşısına mutfağa gittiğimde fırından buharlar çıkıyordu :2: her taraf yanık kokuyor annem farketmesin diye kapıyı pencereyi actım oda parfümü sıktım :KK1: hepsi kul olmuş moralim cok bozuldu gittim iki buçuk tane kuru pasta yedim ve yanıklardan da biraz yedim :KK14: cubuk kraker yiyorum bide yanmasaydı ben ne güzel sağlıklı sağlıklı 50 60 kalorilik elmalarımı yiyecektim helal simdi onun yüzünden 225 kalori aldım 250 hatta :18: cok kötüyüm moral 0

Merhaba sneem,
ben de kalori saymaya başladım, başlamadan önce topic'nizi inceliyordum bir süredir.
2 gündür senin yazdıkların dikkatimi çekiyor.
Yiyeceklerini sabahtan planlasan ve gün boyunca da dışına çıkmasan daha kolay olmayacak mı sence?
Gıdım gıdım, bütün gün kalori hesaplamak hem zor hem de bir süre sonra sıkılırsın.

Ben mesela sabahtan listemi hazırladım;
1471 kalorilik bir liste yaptım ve ona uyacağım. Öteki türlü aklın bütün gün yemekte oluyor,
ve yemeyeceğin varsa da yiyorsun. Bir de tok tutan şeyler yemeye çalış;
protein al, badem ye... çok tok tutuyor bunlar.

Merhaba sneem,
ben de kalori saymaya başladım, başlamadan önce topic'nizi inceliyordum bir süredir.
2 gündür senin yazdıkların dikkatimi çekiyor.
Yiyeceklerini sabahtan planlasan ve gün boyunca da dışına çıkmasan daha kolay olmayacak mı sence?
Gıdım gıdım, bütün gün kalori hesaplamak hem zor hem de bir süre sonra sıkılırsın.

Ben mesela sabahtan listemi hazırladım;
1471 kalorilik bir liste yaptım ve ona uyacağım. Öteki türlü aklın bütün gün yemekte oluyor,
ve yemeyeceğin varsa da yiyorsun. Bir de tok tutan şeyler yemeye çalış;
protein al, badem ye... çok tok tutuyor bunlar.

Evet coooooook haklisin ya ama ben bilmiyorum evde durunca aklım hep yemekte oluyor. Bir de ben sanırım baya takıntı haline getirdim bu durumu her an her lokmada kalori geliyor aklıma ama dediğin gibi yemeyeceğim olmasada yiyorum kafam orda olduğu icin sonrada şişiyorum pişman oluyorum on on bes dakika icinde bütün gunü mahvedebiliyorum. Dediğini daha önce denedim biliyorum ama bilmiyorum plana da pek sadik kalamıyorum yani cok kacamaklarim oluyo çünkü 1000 kalori falan düşünüyordum ben galiba az o yüzden atıştırma ihtiyacı hissediyorum yarın icin 1100 1200 lük bi plan yapıp uysam gercekten cok iyi olacak :26: yorumların icin sagol :KK28:

Son düzenleme:

Tarifi alabilir miyim ilk defa duyuyorum yapayım bi :KK53: Kaç kalori bu arada bir tanesi?

Evet coooooook haklisin ya ama ben bilmiyorum evde durunca aklım hep yemekte oluyor. Bir de ben sanırım baya takıntı haline getirdim bu durumu her an her lokmada kalori geliyor aklıma ama dediğin gibi yemeyeceğim olmasada yiyorum kafam orda olduğu icin sonrada şişiyorum pişman oluyorum on on bes dakika icinde bütün gunü mahvedebiliyorum. Dediğini daha önce denedim biliyorum ama bilmiyorum plana da pek sadik kalamıyorum yani cok kacamaklarim oluyo çünkü 1000 kalori falan düşünüyordum ben galiba az o yüzden atıştırma ihtiyacı hissediyorum yarın icin 1100 1200 lük bi plan yapıp uysam gercekten cok iyi olacak :26: yorumların icin sagol :KK28:

1000 kalori az diyorlar ama ben geçen ay 1000 alıyordum ve gayet doyuyordum.. Hiç plan yapmıyordum kahvaltıya mı oturdum bir dilim ekmekle ne yiyebiliyorsam kasmadan yiyordum, sonra sofradan kalkınca her yediğim şeyin kalorisini telefonumun hesap makinesine kaydediyordum kalorisini bilmiyorsam mobil internetten bakıyordum hemencecik :KK53: 1.5 hafta boyunca günlük 1000 kalori aldım haftanın 3-4 günü 30 dk yürüyüş yaptım evde mekik falan çektim birde üstüne her gün 200-300 kalorilik bir abur cubur izni verdim 1 kg gitti :KK1:

Son düzenleme:
Yaklaşık 1400 1500 kalori ile kapatıcam bugünü biliyorum fazla yarın 1100 lük bir plan yapacagım dediğiniz gibi bir plan yapacagım ve ona göre yiyeceğim yarın ki planda yardımcı olabilir mısınız? Öğlenleri okulda oluyorum ona göre tost yiyebilirim ya da evden kepek ekmege sandviç yapabilirim yaaaa daaa salata yapıp koyabilirim sizce hangisini yapayım sabah kahvaltımı 6 gibi yapıyorum öğlen 12 gibi yiyebilirim ve 4te de evde oluyorum o zaman da aksam yemeğimi yiyorum saat 6 7 gibi de bir meyve belki yarına yardım istiyorum lutfeeeen :KK4:
Birde bugun fazla yedim ama yürüyüş yaptım iyi baya yani ama tabiki o kadar kaloriyi yapabilecek kadar degil :KK3: iste sonuc olarak bi el atın da bana bi yarın icin menü yapalım ya :KK19:

Tarifi alabilir miyim ilk defa duyuyorum yapayım bi :KK53: Kaç kalori bu arada bir tanesi?

Ya cok kolay bisey aslında ama yanıkları bile güzeldi elmaları elma dilini seklinde dograyip yagli kağıtla tepsiye koyuyorsun üstüne de tarcin dokuyosun mmm ama sende benim gibi cıtir olsun diye incecik dograyip bi saat fırında bekletme biraz kalın yap :KK1:

1000 kalori az diyorlar ama ben geçen ay 1000 alıyordum ve gayet doyuyordum.. Hiç plan yapmıyordum kahvaltıya mı oturdum bir dilim ekmekle ne yiyebiliyorsam kasmadan yiyordum, sonra sofradan kalkınca her yediğim şeyin kalorisini telefonumun hesap makinesine kaydediyordum kalorisini bilmiyorsam mobil internetten bakıyordum hemencecik :KK53: 1.5 hafta boyunca günlük 1000 kalori aldım haftanın 3-4 günü 30 dk yürüyüş yaptım evde mekik falan çektim birde üstüne her gün 200-300 kalorilik bir abur cubur izni verdim 1 kg gitti :KK1:

Huuu inanmıyorum kesinlikle deniycem de bende aynısını yapiyodum yapmaya calisiyodum dogrusu yani benim yaptıgım kısım her dakika yediğimin kalorisini hesaplamak 1000 e tamamlamak degil yani yiyorum baya ama bu hafta 1000 deniycem inşallah :KK1:

Canın abur cubur istediğinde kuru meyve türü şeyler yemeye alıştırabilirsin bence kendini. Çünkü ben de 1 hafta öncesine kadar arka arkaya çikolata yiyordum. Evde oldukça da çikolatalar tutamıyordum kendimi.
Ama baktım olacak gibi değil aldı başını gitti göbeklerim :))
Bütün abur cuburlar bittikten sonra gittim kuru meyve ve special k aldım. Tatlı veya atıştırmalık istediğimde canım ara öğün olarak bunları yiyorum.
Tavsiye ederim :)))

Canın abur cubur istediğinde kuru meyve türü şeyler yemeye alıştırabilirsin bence kendini. Çünkü ben de 1 hafta öncesine kadar arka arkaya çikolata yiyordum. Evde oldukça da çikolatalar tutamıyordum kendimi.
Ama baktım olacak gibi değil aldı başını gitti göbeklerim :))
Bütün abur cuburlar bittikten sonra gittim kuru meyve ve special k aldım. Tatlı veya atıştırmalık istediğimde canım ara öğün olarak bunları yiyorum.
Tavsiye ederim :)))

Aaah ahh onları bi yiyebilsem alistirabilsem kendimi onu yesem de ardından gidip çikolata yiyorum daha kötü oluyo :KK53: meyve yiyorum falan bazen de bizim evde abir cubur bitmiyo ki sagolsun ablam çekmeceleri çikolatalarla dolduruyo görünce dayanamıyorum bende :KK17:

Son düzenleme:
X