Bi tarif bulmuştum light süt az bisey esmer seker kepekli unla falan yapılan birde elmayla ceviz koyarım diyorum icine cok kalorili olur mu ki acaba :/
Esmer şeker aldatmaca. Kalori bakımından beyaz şekerle arasında ciddi bir fark yok. Kaloriyi düşürmek için tatlandırıcı kullanabilirsin. Her tatlandırıcı kek yapımında kullanılamıyor, bazı tatlandırıcılar sadece çay-kahve için bazıları da kek-pasta yapımında kullanmak için. Markete gittiğinde bir bak istersen, fiyatlarını uygun bulursan alırsın.
Light kek yapmak istiyorsan Dukan tariflerine bakabilirsin. Dukan tariflerindeki kekler hem daha düşük kalorili hem de lezzetli. Tatlandırıcı, yağsız ya da light süt-yoğurt, yulaf kepeği ve aromalarla çok güzel kekler hazırlayabiliyorsun. Ben o tarifleri öneririm.
Doğadan yaseminli yeşil cay iste yani basta kötü geliyo tadı ama en fazla 3 gün sonra alışıyorsun ya. Evet çöp kutusu benimmmmya dediğim gibi düzene sokamadim bi türlü okula git orda yiyeceklerin belli eve de 4 te gelince oturup yiyorum falan cok karışık yani. Boy 1.63 aslında kilom fazla olmadıgı icin rahatım bu kadar fazla kasmıyorum ama dediğim gibi göbek cok rahatsız ediyor beni o bi gitse rahatlayacağım aama o da tahmin edebileceğin gibi düzensiz beslenmemden ara ogun yemediğimden hep yemek oncesi sonrası atıştırmaya seklinde oluyo o da yağ iste gobuse ( birde regl var üstüne 5 aydır olamadığım regl doktorun verdigi ilaca artık başlamalıyım sınavlar var diye erteliyordum ama yarın iceyim en iyisi
Gercekten cok iyi ya hem de tost pasta bile yemissin ve 1000 bile gecmemissin inanmıyorum. Ben nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum ki ben hemen 1000 i buluveriyorum ya
Ben de kalori saymaya başladım bir süredir.
Geçen sene karışık diyetler deneyerek ve sporla zayıflamıştım.
Ama şimdi çok kötü bir durumdayım. Geçen sene bile fazlalığım varken 8 kilo almışım resmen.
Hedefim, geçen sene aldığım pantolonun içine sığabilmek.
Ve bir haftadır tekrar kalori saymaya başladım. Pilates de yapıyorum. Yarından itibarende yediklerimi yazayım buraya.
İçimi döktüm ne güzel(
Doğadan yaseminli yeşil cay iste yani basta kötü geliyo tadı ama en fazla 3 gün sonra alışıyorsun ya. Evet çöp kutusu benimmmmya dediğim gibi düzene sokamadim bi türlü okula git orda yiyeceklerin belli eve de 4 te gelince oturup yiyorum falan cok karışık yani. Boy 1.63 aslında kilom fazla olmadıgı icin rahatım bu kadar fazla kasmıyorum ama dediğim gibi göbek cok rahatsız ediyor beni o bi gitse rahatlayacağım aama o da tahmin edebileceğin gibi düzensiz beslenmemden ara ogun yemediğimden hep yemek oncesi sonrası atıştırmaya seklinde oluyo o da yağ iste gobuse ( birde regl var üstüne 5 aydır olamadığım regl doktorun verdigi ilaca artık başlamalıyım sınavlar var diye erteliyordum ama yarın iceyim en iyisi
Ben 52-53 kiloda 1.63-1.65 arası boydayım ama yinede biraz göbek var abur cuburdan dolayı pis göbekten kurtulamadım, kalori sayımı yapıyorum bi süredir (haftaiçi en fazla 1500) ama sanırım hiç bi zaman kurtulamiycam dün ailemin zoruyla baya abarttım tatlılar börekler çikolatalar 1800-1900 almışımdır p.tesi düzene sokmaya çalışıcam bakalımNeyseki evdeki yemeklerle problemim yok az yiyip kalkabiliyorum dün akşam sadece çorba içtim ama ne fayda..
Ama şimdi çok kötü bir durumdayım. Geçen sene bile fazlalığım varken 8 kilo almışım resmen.
Ve bir haftadır tekrar kalori saymaya başladım. Pilates de yapıyorum. Yarından itibarende yediklerimi yazayım buraya.
İçimi döktüm ne güzel(
Ben yarın bu tarifi yapmayı düşünüyorum. Resimdeki tüm kekin kalorisi hesabıma göre 850. 12 eşit parçaya böldüğümde keyifle yenilebilecek yaklaşık 70 kalorilik tatlı atıştırmalıklar yapmış olacağım :)
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/379300_517474034963927_261174897_n.jpg
Malzemeler:
2 yumurta
1 yemek kaşığı süt tozu (süt tozu denilmiş ama süt tozunun kalorisi sütten daha fazla o yüzden ben de light sütle deneyeceğim)
1 fincan yoğurt
3 yemek kaşığı toz splenda
4 yemek kaşığı yulaf kepeği
SOSU İÇİN:
1 çay kaşığı kakao
1 yemek kaşığı süt tozu
2 yemek kaşığı süt
İlkay'ın Dukan Lezzetleri'nden alıntıdır. Bunu belirteyim de emek verenlere saygısızlık olmasın :)
İste aynı ben ya benimde kilom normal baya normal yani fazla degil ama göbek cok rahatsız ediyo birde vücuduma göre yanaklarım cok büyük geliyo bana onlardan cok rahatsızim fazlasıyla sınır oluyorum su göbeğim bi erise gitse valla başka bisey istemiyorum bide yanaklarım kuculebilse:/ bende su günlerde baya dağıttım gidiyo. sanırım özen gösterince dikkat etmeye çalışınca daha cok yiyorum çikolatayı falan böreği geçtim onları yediğim halde geçtim yani. Muhallebili krem santili biskuvili bir tatlı onu cok seviyorum<3 ama lanet olsun ona( su günlerde o olmasa onu yemesem inan 1000 kaloriye ulaşmam imkansız bile ama ben hala onu yiyorum bi bitse valla kurtulcam. Bugun yediklerimi hiç söylemek istemiyorum çikolata da yedim cips de yedim doner pilav da yedim ama hepsinden gercekten cok az yedim tadimlik yani bir çatal pilav birkaç parça doner az bisee de çikolata öyle iste aa sabah borek yedim sanırım bide of tamam sustum ben ya söyleye söyleye çoğalıyo (
İçimi döktüm ne güzel(
ben de antidepresanlar neticesinde çok kilo aldım. 163 boyunda ve 62 kiloyum 1 haftadır kalori diyeti yapıyorum ama tutamayıp yiyorum da. h
bugün şunları yedim sabah 3 adet ceviz
öğlen 200 gram haşlanmış makarna
100 gram tavuk göğüs
7-8 tane çilek
arada 10 gram bitter çikolata
akşam 200 gram haşlanmış makarna (domatesli) marul salatası 1 çay kaşığı zeytin yağıyla yapılmış
yatarken de bir şey yememeyi düşünüyorum
bunların kalorilerini bulabileceğim bir site yazar mısınız. sizce çok mu yiyorum.