Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
Merhaba hanımlar son 3 gündür 1101, 1153, 1129 diye gitti.
1300-1500 arası düşeyim mi bi ay sonunda diye sormuştum ve düşmek bana çok iyi geldi :126:

Bugünü de hesaplıyorum ama bi sorum var, 1 adet büyük enginar dolması kaç kaloridir tahminen :/ Bulamadım hiç

100 fr enginarda 53 cal var

ben telefonuma kalori cetveli app indirdim oradan butun sebze, meyve, tahil, et, balik... gramajina gore kalori degerlerini veriyor cok yardimci oluyor ve pratik

Evet bencede güzel plan da kaçta gidiyorsun okula cok merak ettim 3 4 te yattıktan sonra kaçta erken kalkabileceksin ki:KK70:
Birde sirkeli ballı karışım ne ya hiç duymamıştım sirkeyle bal baya kötü geliyo da kulağa:/

Canım yeni geldim okuldan anca yazabiliyorum :) Derslerim genelde 4 te başlıyor 3 gibi çıkıyorum evden genelde 1-2 arası kahvaltı yapardım ama bugunden itibaren 10 da kalkıp yapıyorum kahvaltımı öğlende salatamı yiyip öyle gideceğim :KK70: Ballı sirkeli karışımıda bu forumda gördüm ama nerde gördüğümü unuttum.1bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi 2 tatlı kaşığı bal karıştırıp günde 3 bardak (her öğünden önce) içince kilo vermeye büyük etkisi oluyormuş.Zaten elma sirkesinin faydalarına bakarsan ne kadar mucizevi birşey olduğunu görürsün.Ben bugün başladım tadının pek güzel olduğunu söyleyemeyeceğim ama içilmeyecek gibi değil :KK70: Ben baldan nefret ettiğim için yarım tatlı kaşığı koyuyorum.Bakalım zamanla etkisini görürüm umarım :)

Kızlar kafama çok takılmaya başladı ve sinirim bozuldu :KK70: Kalori diyetinde kaç günden yada haftadan itibaren sonuç almaya başladınız? Benim 9. günüm bitti ve 9 günde aldığım kalorilerin toplamı 9081.Ancak kilomda bir değişiklik yok.Bunun yanında günde yarım saat yürüyorum.Gece yatmadan 45 dk kadar dans ve spor yapıyorum.Bu diyete başlamadan öncede yediklerime dikkat ediyordum yani günde 1500 kaloriyi kesinlikle geçmiyordum.Vücudumda biraz incelme var zaten benim tek sorunum göbek ve birazda simitler.Göbeğim eskisi gibi değil ama tartıya çıktığımda hiçbir değişiklik göremiyorum ve bu olayı ciddi anlamda takıntı haline getirmeye başladım.Etrafımdaki arkadaşlarım zayıf ve hiç birşeye aldırmadan tatlıdan tut her türlü fast food yüksek kalorili şeyleri aşırı şekilde tüketiyorlar uzun zamandan beri göbekleri bile şişmiyor üstüne bide beni dalga konusu yapıyorlar :KK70: Ben sürekli salata eti form yeşil çay modundayım çok sinirime dokunuyor :KK70:

Sanırım yardımına ihtiyacım var bunu bu kadar uzun süre denemiş olan biri olarak bu yönteme yeni başlamış bana biraz yardım eder mısın:) ya ben her gün 1100 falan değilde mesela bir gün cok kaçırırsam ertesi gün 900 kalori falan alıyorum yani su bir haftadır ama bazı günler haftada birkaç gün 2000 e dayandığım bile oluyor mesela sence bu yolla kilo veremez miyim hep mı aynı sekilde aynı kalori sınırında beslenmeliyim gün telafisi değilde ogun olarak mı düşünemeliyim anlayacağın kafam baya karışık lütfen yardımcı ol:))

dün çok kalori aldıysan bugün dengelemek de çok mantıklı ve doğru tabiki.sadece gün içi dengelemek olarak düşünme.ama bence dengelerken 1000 altına hiç düşme.birçok araştırma 1000 altının metabolizmayı yavaşlatttığını ispatlamış.haftada bir 2000 al ama ertesi gün 1100 al mesela.haftalık 1400 ile başla mesela bir sonraki hafta 1300 e düşür.vücut direnç göstermeye başlayınca 1100 e düş.kalori alımına haftalık da bak.tabi bunlar matematiksel hesaplar her vücut farklı ama ortalama haftalık normal aldığından 3500 kalori daha az alırsan ortalama 0.5 kilo verirsin bir haftada.lütfen ACELE ETMEYELİM ARKADAŞLAR
ben 1000 kalori altı diyetleri şok diyetler olarak görüyorum.mesela 1 hafta sonra bir düğün vardır.günlük800-900 arsı alırsın haftada 1 kilo garanti.ama giden yağ mı kesinlikle hayır.1 gr yağın yakımı için en az 10 gün lazım zaten.o 1 haftadan sonra normal beslenmene döndüğün an o 1 kilo yine seninle:)

kızlar iyi akşamlar..bugün 57.400 geldim..birşey dikkatimi çekti,16 şubatta başladım.24 şubatta (1 haftada) 61.900den 59.100e düşüvermişim ama 24 şubattan beri yani bir ayda 1.700 vermişim..şikayetim yok ama deneyimli arkadaşlar söyleyebilir mi,ödem attıktan sonra aylık 2 kg kayıp normal mi? hepberacım 66.6 olmuşsun maşallah tebrikler :) diğer arkadaşlar da kilo kayıplarını yazsalar da fikir edinsek keşke?ben çok mu sık tartılıyorum yoksa?

ilk zamanlar,özellikle ilk hafta tartıdaki eksilme kilo değildir maalesef.sağlıklı beslenmeye geçince vücudun gerksiz şeylerden arınması bir nevi detokstur ama bizi motive etmesi açısından iyi oluyo tabi:)ilk 1-2 kilodan sonra verdiklerimiz asıl kilodur.ne kadar yavaş verirsen o kadar mutlu ol bence çünkü yavaş veriyosan o kiloyu geri alma riskin azdır.ne kadar hızlı verirsen birkaç günlük bir abartmada geri gelir aynen.bu kiloya ayda 2-3 kilo alarak mı geldikki her ay 2-3 kilo vermeyi bekliyoruz
bu arada bende hergün tartılıyorum ama artı çıkarsam moralimi bozmuyorum

Sadece abur cubur yiyerek mutlu olan birisiyim, dengelediğim sürece yiyeceğim peki tamamda yağdan mı gider bu kilolar? Ben 52-53 kg arasıyım 50 olmak istiyorum çünkü hafif göbek var, yağdan gitmesi lazım kısaca yediklerimi dengelesem gider mi?

emin ol 1.5 ay öncesine kadar bende aburcubur ile yaşayan bir insandım.işyerindeki çekmecemle arkadaşlar dalga geçerdi bakkal gibi diye:) sen dengeli beslen ama acele etme sabırla en az 3 ay devam et tabiki yağdan gider.ama dediğim gibi diyet yapma sağlıklı beslen.karbonhidratı biraz azalt,aburcuburu hayatından çıkar yada sadece 1 ısırık al.sabret acele etme.fazlalık az oldukça kilo vermek zorlaşır.bence seninki fazlalık bile değil.günlük 30 mekik ile başlayıp artırsan 1 ayda göbek toparlar

Kızlar kafama çok takılmaya başladı ve sinirim bozuldu :KK70: Kalori diyetinde kaç günden yada haftadan itibaren sonuç almaya başladınız? Benim 9. günüm bitti ve 9 günde aldığım kalorilerin toplamı 9081.Ancak kilomda bir değişiklik yok.Bunun yanında günde yarım saat yürüyorum.Gece yatmadan 45 dk kadar dans ve spor yapıyorum.Bu diyete başlamadan öncede yediklerime dikkat ediyordum yani günde 1500 kaloriyi kesinlikle geçmiyordum.Vücudumda biraz incelme var zaten benim tek sorunum göbek ve birazda simitler.Göbeğim eskisi gibi değil ama tartıya çıktığımda hiçbir değişiklik göremiyorum ve bu olayı ciddi anlamda takıntı haline getirmeye başladım.Etrafımdaki arkadaşlarım zayıf ve hiç birşeye aldırmadan tatlıdan tut her türlü fast food yüksek kalorili şeyleri aşırı şekilde tüketiyorlar uzun zamandan beri göbekleri bile şişmiyor üstüne bide beni dalga konusu yapıyorlar :KK70: Ben sürekli salata eti form yeşil çay modundayım çok sinirime dokunuyor :KK70:

9 günde hiç değişiklik olmadıysa birşeyler yanlış demektir.muhtemelen az kalori aldığın için.kalori sepetindeki kilo ve boyunu yazıp çıkan enerji ihtiyacının 500 kalori eksiği ile başla.günlük ihtiyacın 2000 ise 1 hafta 1500 al.yavaş yavaş düşür.2.5 lt su,yeşil çayı unutma.o çevredeki çok yiyip incecik olanları hiç sorma.genetiğine ve metabolizma hızına razı ol

bu arada çok mesaj yazmışım ama bu topiğin hareketli olması hepimizi motive edecektir diye düşünüyorum.bir de diyetisyen edası ile yazdım hepsini ama lütfen yanlış anlamayın.sadece dukan,karatay,montignac ve başka yüzlerce diyet denemiş ve internette sürekli bu konuları araştıran biri olarak tecrübelerimi paylaşıyorum sadece.unutmayın en iyi diyet yaşam tarzına dönüştürebileceğiniz ve ömür boyu uygulayabileceğiniz diyettir(yani kalori dengelemek)

1 çay bardağı ay çekirdeği kaç gram eder bilen var mı?

Ben paketli ürünlerden aldığımda paketi açar açmaz ölçüm yapıyorum, paketin üzerinde yazan gram değerine bölüyorum. Mesela 1 paket çekirdek aldıysan açar açmaz tüm paketin kaç çay bardağı ettiğine bak. 1 paket 2 çay bardağı çekirdek ettiyse ve paket 100 gramsa 1 çay bardağı 50 gramdır. En doğru ölçüm yöntemi bu. Ben bisküvi ya da başka abur cubur aldığımda da aynı şekilde kalori hesabı yapıyorum.

Selam kızlar bugun yediklerim:
Sabah: kepek ekmege beyaz peynirli tost dom. salatalık
Öğle: activia kayisili
Simdi eve geldim ve bu kadar dayanmama rağmen oturdum yine tatlı yedim ama sutlu tatlı muhallebili krem santili falan birde bisküvi var sizce kac kaloridir?? Tatlı harici 300 kalori falan yapıyor tatlıda hadi 500 550 desek kaldı mı bana 150 200 bsey ne yiyeyim simdi sizce?? :/

Kabızlık için kuru kayısı ve armut dışında önerebileceğiniz bir şey var mı?? 4-5 gün oldu tuvalete çıkamıyorum :KK50:

Selam kızlar bugun yediklerim:
Sabah: kepek ekmege beyaz peynirli tost dom. salatalık
Öğle: activia kayisili
Simdi eve geldim ve bu kadar dayanmama rağmen oturdum yine tatlı yedim ama sutlu tatlı muhallebili krem santili falan birde bisküvi var sizce kac kaloridir?? Tatlı harici 300 kalori falan yapıyor tatlıda hadi 500 550 desek kaldı mı bana 150 200 bsey ne yiyeyim simdi sizce?? :/

Akşam için soruyorsan çorba+salata yeterli bence, doymazsan 1 meyve ye :KK66:

Akşam için soruyorsan çorba+salata yeterli bence, doymazsan 1 meyve ye :KK66:

Salata yedim iki çatal tatlıyı cok yediğim icin canım bisey istemiyor simdi aksama da acikirsam elma yemeyi düşünüyorum belki ayran ya da süt icerim yanına da hatta yapabilirsem yeşil çayla beraber yerim elmacagzimi :KK70: sagol canım bugun dünden iyiyim en azından.p

Kabızlık için kuru kayısı ve armut dışında önerebileceğiniz bir şey var mı?? 4-5 gün oldu tuvalete çıkamıyorum :KK50:

Lif oranı yüksek olan tüm besinler kabızlığa çözüm olur. Baklagiller (mercimek, nohut, fasulye), ıspanak, karnabahar, brokoli, kuru meyveler vs hepsi lifli besinlerdir. Suyu da eksik etmezsen kesinlikle sonuç alırsın.

Aynı sıkıntı bende de fazlasıyla mevcut ama ben farkettim ki yoğurtta cok iyi geliyo gercekten normalde en fazla haftada iki defa anca çıkardım bende yani herkes günde bir kere çıkıyorum dediğinde cok sasirirdim bu yasıma kadar hep boyle geldim bende ama iste bıkac gündür activia kuru kayisili olanı yiyorum gercekten cok iyi geldi ilk kez bu kadar sık günde bi kere tuvalete çıkabildim yani bence onu dene hem sindirim sistemini düzene sokuyor hemde tuvalete rahat çıkıyorsun:KK66:

kesinlikle yulaf kepeğini tavsiye ederim ara öğününde yogurdun içine 1 bucuk kaşık kadar karıştır kesin faydasını görürsün hemde tok tutma özelliği var dukan diyetinde falan çok kullanıyo..

bu arada çok mesaj yazmışım ama bu topiğin hareketli olması hepimizi motive edecektir diye düşünüyorum.bir de diyetisyen edası ile yazdım hepsini ama lütfen yanlış anlamayın.sadece dukan,karatay,montignac ve başka yüzlerce diyet denemiş ve internette sürekli bu konuları araştıran biri olarak tecrübelerimi paylaşıyorum sadece.unutmayın en iyi diyet yaşam tarzına dönüştürebileceğiniz ve ömür boyu uygulayabileceğiniz diyettir(yani kalori dengelemek)

Kalori diyeti başlığı diğer diyet başlıkları kadar hareketli değil. Ne güzel, hem bilgilerinle katkıda bulunuyor ve insanlara yardımcı oluyor hem de başlığı canlı tutuyorsun :)

X