Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
3 kilo verdim yarım kilo daha vermiştim ama günde tekrar aldım 2 gündürde bi türlü düşmedi kilom uff puff

73 kilodan 70 düştüm (7 'dili rakamlardan 6' lı rakamlara çok az kaldı ) :)))

yediklerinizi nasıl bu şekilde yapabiliyorsun canım
ben kal. sepetinden kopyala yapıştır yapıyorum böyle olmuyor
alt alta uzun bi liste çıkıyor...

1.5 -2 sene önce 80 kiloydum
2012 şubat ayında 59.5 kg
yalkaşık 1 yıldırda 59.5-62 arası gidip geliyorum
ve kilomu koruduğumu düşünüyorum

valla tebrik ederim seni.nasıl becerdin korumayı..spor yapıyor musun mesela.heran kilolarını geri alma korkusu aluyo mu...eskiden çok sevdiğin şeylerden vavgeçtin mi,yoksa tadımlık da olsa yiyomusun..

valla tebrik ederim seni.nasıl becerdin korumayı..spor yapıyor musun mesela.heran kilolarını geri alma korkusu aluyo mu...eskiden çok sevdiğin şeylerden vavgeçtin mi,yoksa tadımlık da olsa yiyomusun..

Tekrar eskisi gibi tombik olma korkusu var tabi.
Yiyince kilo alan bir bünyem var maalesef
Ben kilo verirkende sevdiğim seylerden tamamen kısmadım
Günlere gidiyordum orda yerdim gündüz
Ama aksamı erken ve hafif geçiştirirdim
Simdi yine aynı
Baktım basını almış gidiyor kilolar bıkac gün dikkat ederim
Spor maalesef en büyük eksiğim
O da olsa suPer Olcak ama spor konusunda tembelim

benim günlük kalori ihtiyacım kk daki sayfadan hesaplattığımda 1872 çıkıyor başka yerde ise 1940 civarı bir başka yerde de 2200 civarı çıktı hangisi doğru bilemedim şimdi.. :44:

hergün yediklerimin kalorisini toplamak istiyorum ama sınırı nasıl belirliycemi bilemedim kızlar bir yardımcı olsanız..:44:

Merhaba, ben de günlük olarak 1000 kalori almayı planlıyorum. Sizlerin günlük kalori aralığınız nedir?

Merhaba, ben de günlük olarak 1000 kalori almayı planlıyorum. Sizlerin günlük kalori aralığınız nedir?

canım öncelikle kilon kaç? bence 60lı kilolarda değilsen birden düşürme,1200-1100 arası başla ,arada 1000 düşersin,yani bence şöyle yap 5 gün 1200 2 günde 1000 yap. ben öyle yaptım.bilemem faydası dokunur mu

boyum 162 kilom ise 66 bu şekilde 10 gün önce başladım yediklerime dikkat etmeye, kalori hesabı yapmayı 3 gün önce öğrendim. günlük 1280 kalori almalıymışım. 1.gün 1140 - 2. gün 650 - 3. gün ise 700 kalori aldım şuan gayet güzel bir şekilde ilerliyorum çok da memnunum. 10 gündür bir gün 1 saatlik yürüyüş 1 gün 1 saatlik fitness programı ile de spor yapıyorum ve şuan 62 kiloyum :) ilk günler çok dikkat etmememe rağmen 10 günde 4 kilo vermiş olmak moralimi yerine getirdi :) zayıflığı seven bir insan değilim hedefim 57-58 sanırım bu şekilde gidersem birazda esneterek 1 ayda istediğim kiloya ulaşacağım :)

1200 kaloride karar kıldım. Daha az kalori alınca kendimi halsiz ve mutsuz hissediyorum :) 1200'ün altına inmemekte fayda var.

bir porsiyon kaç yemek kaşığından oluşuyor bilen varmı
bende hesap yapmaya çalışıyorum 2 gündür ama porsiyonun ne kadar olacağını bilemiyorum, bilgi verirsniz sevinirim

kızlar slm bende kalori sepetini kullanıyorum acaba bilen varmı bir porsiyon karnıyarık derken miktar bir adet patlıcan mıdır? ben öyle olduğunu düşündüm ama yanılıyor muyum orta bir boy patlıcan olarak düşündüm ve o şekilde ayarladım porsiyonumu

slm kızlar uzun süredir buraya bakmamıştım yarın spora başlıyorum tekrardan katılayım dedm bzm kk daki kızlra :) bu arada canım 1 porsiyon 5 kaşıktan oluşuyor :)

İhtiyaç Duyulan günlük Kalori:2132.6
BMR :Hiç bir şey yapmadığınız durumda günde yakacağınız kalori mikrarı :1551.0
yarım saatlık kosuyla harcadığım kalori : 111

Toplam harcadığım kalori : 1662 oluyor
Bugun sabah kahvaltım :

3 dilim kızarmış kepek ekmeği : 35x3 = 105
2 yumurta suda pişmiş : 80x2 = 160
4 dilim peyaz peynir = 275

yani : 540 buna çayıda ekleyelim 600 dıyelım .

Akşam yemeğim : 3 adet haşlanmış patates : 300
Yoğurtlu kırmızı lahana : 100
Toplam gunluk alınan kalori : 1000

Doğrumu hesapladım sizce ?
Eğer boyleyse ben kısa surede kılo vermelıyım :)))

günlük 100 kalori ile hızlı şekilde kilo verirsin, fakat vüzüdunu şoka sokarsın, yani vücut açlık konumuna sokar kenini ve yediğin bir çok şeyi depo konumuna sokar. ayrıca bir ömür 100 kalori ile geçmez. diyeti bıraktığın al fazlası ile alırsın. tecrübe ve doktor görüşü ile sabit :/

canım doğru hesaplamışsın ama seninde kalori değerin çok düşük.

kızlar, diyetisyenler (4 ayrı doktor gezdim) diyet bırakıldıktan sonra fazlası ile kilo almamak için şunu diyorlar. günlük kalori ihtiyacınızı 500 kalori azaltmanızı. bunu ister 250 kalorisi spor 250 kalorisi yemek ten keserek yaparsınız ki bu çok daha kalıcı olur çünkü yağ yakımınız hızlanır, isterseniz de sadece diyetle kısarsanız. tabi diyet içerisinde şekerli-yağlı -beyaz unlu besinlerin tüketimi minimumda olacak

ama 100 kalorilik bir diyet gerçekten sağlığınız için hiç iyi değil.

o rakamlar bazal metabolizmanın yani bütün gün uyusanda vücudun çalışması için (nefes almak oganların çalışması giib) gerekli olan enerjinin üzerine, günlük aktivitene göre 300-700 arasında kalori ekliyorsun. o şekilde hesaplanıyor. çok monoton bir insan bazal metabozlimasının hesapladıktan sonra çıkan değer üzerine 300 eklerken, düzenli olarak spor yapan fiziksel aktivitesi yüksek bir insanın 700 eklemesi gerekiyor. yada bunlara hiç gerek kalmadan "günlük kalori ihtiyacı hesaplama " yazıp ilk çıkan sitelere bakarsan ortalama bir değer de alabilirsin.

günlük 1000 kalori ile hızlı şekilde kilo verirsin, fakat vücudunu şoka sokarsın, yani vücut açlık konumuna sokar kenini ve yediğin bir çok şeyi depo konumuna sokar. ayrıca bir ömür 100 kalori ile geçmez. diyeti bıraktığın al fazlası ile alırsın. tecrübe ve doktor görüşü ile sabit :/

canım doğru hesaplamışsın ama seninde kalori değerin çok düşük.

kızlar, diyetisyenler (4 ayrı doktor gezdim) diyet bırakıldıktan sonra fazlası ile kilo almamak için şunu diyorlar. günlük kalori ihtiyacınızı 500 kalori azaltmanızı. bunu ister 250 kalorisi spor 250 kalorisi yemek ten keserek yaparsınız ki bu çok daha kalıcı olur çünkü yağ yakımınız hızlanır, isterseniz de sadece diyetle kısarsanız. tabi diyet içerisinde şekerli-yağlı -beyaz unlu besinlerin tüketimi minimumda olacak

ama 100 kalorilik bir diyet gerçekten sağlığınız için hiç iyi değil.

Son düzenleme:

kesinlikle katılıyorum

Ben e kalori saymaya çalışıyorum 5 ay önce gittiğim dahiliye uzmanı 1450 kalori almamı söylemişti verdiği liste de dolu dolu normal yediğim öğünlerden daha sağlıklı daha doyurucu ve daha az kalorili, tabi ben uygulayamadım
Hadi birileri gelsin de canlansin burası

Nasıl kalori değerim dusuk ?
Gunluk 1000 kalori almış oluyorum yediklerim ki ben bunun cok net bır sonuc oldugunu sanmıyorum daha fazla olabılır kaşık , gram hatasından falan.
Kilo verebılmemız ıcın Aldıgımız kaloriden cok yakmamız gereken kalori olmalı dıye boyle bır uygulama yaptım ben yanlış mı acep

Netten baktım ama bulamadım

Evde yapılan ve üst kaymağı alınan yoğurdun kalorisini bilen var mı ??*

Aldığın kaloriyi en azından 1300 e sabitle...
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, bıraktığın an fazlasıyla alacaksın...
Günde yarım saat yürümeye çalış...10 dakika kadar da egzersiz..
300-400 kaloriyi bu iekişde yakmaya çalış ki verdiğin kilo kalıcı olsun...

Netten baktım ama bulamadım

Evde yapılan ve üst kaymağı alınan yoğurdun kalorisini bilen var mı ??*

Light yoğurtla eş değerdir evde yapılan yoğurt...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…