- 17 Eylül 2012
- 1.152
- 335
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar kalori sayım yöntemini kullanarak çok büyük hata yapıyorsunuz. 6 aya yakın aynı şeyi ben de yaptım ve 15 kilo verdim.sonrasında ne mi oldu,tabikide sağlığımdan oldum.artık midem hiç bir yiyeceği kabul etmemeye başlamıştı. ne yesem çıkartma isteği duyuyordum. kızarmış ekmek ve yoğurt yiyerek günümü geçirir olmuştum.günlük 1000 kaloriyi geçtiğimi hesapladığım anda deliye dönerdim.bir zeytin fazla yesem çektiğim vicdan azabıyla günlerce boğuşurdum: ''heh iyi yaptım işte kilo aldım ben ne yapıcam nasıl vericem hemen spor yapmalıyım şimdi 100 mekik çek sana ceza '' mekanizması oluşturmuştum kendi kendime. artık aklımı kaçırmak üzereydim.etin nasıl bir şeye benzediğini unutmuştum.bunun bir sonu yok gittikçe azaltırsın yediğini.biliçsizce sağlığından olursun.hayatta bizi en mutlu eden şey yemektir. tamam aldığınız bir biskuvinin yediğiniz bir meyvenin kalorisini bilmeyin demiyorum hatta mutlaka ne yediğinizi bilin, fakat porsiyonlarınızı kontrol altında tutun. vucudunuza,metabolizmanıza güvenin.unutmayın ki vucudunuz yedikçe yakar. maddi imkanınız varsa gidin uzmanlara danışın. yoksa da gerçekten bildiğim kadarıyla sizlere yardımcı olabilirim.aylardır kilo koruma programı içindeyim ve sadece bilgilendirmek amacıyla,saydığım için söylemiyorum,yüksek miktarda bir kalori alımım var ve artık bunu korkmadan yapabiliyorum.çünkü vucudumu tanıdım.metabolizmanın neler yapabileceğini gördüm..düzenli olarak sporumu yapıyorum bunun bir zorunluluk olduğunu düşünmeden,keyif alarak. hayat çok kısa hayatı kendinize zehir etmeyin. o bir kaç kilocuk fazlalık emin olun ki bizlere yakışıyor :) ilk kez yazıyorum buraya,umarım gönderilmiştir metnim :)
kızlar gerçekten kilo verdinizmi 600 kalori alsam hızlı kilo verirmiyim ?
Merhaba kizlar.1bucuk aydir kalori sayiyorum ve 1ayda 3 bucuk kilo verdim ama son 3 haftadir hic veremedim kilo vermem durdu.yilmadim devam ediyorum ama artik pes etmek uzereyim.gunde 1050-1100 kalori arasi aliyorum izgara etimi de yiyorum sebzemi de.sadece ekmegi ve abur cuburu kestim.ne olur bi akil verin bana cok fenalardahim yardima acil ihtiyacim var.
merhaba kızlar ben neredeyse bütün sayfaları okudum ve sayfayı takıp ederk 1.5 ayda 6 kilo verdim. ama eşimin sömestr tatili nedeniyle 1 hafta eve girmedim ve düzenim mahvoldu 2 kilo geri almışım. tekrar toparlanmam lazım ama toparlanamıyorum. ayran detoksu yaptım işe yaramadı. motivasyonumu toparlamak için buraya yazarak tekrar başlamaya karar verdim. umarım yine kilo vermeye başlarım...
bende yapmaya çalışıyorum ama kör topal birlikte başlayalım sonra bize katılanlar olur belki ne dersin ?
canım valla çok iyi olur desteksiz yapamıcam galiba artık birlikte başlayalım gelenler olur
merhaba yaklaşık bir aydır ben de malum siteden kalorilerimi yazıyorum. vermek istediğim kiloya göre 1500 kalorilik bir beslenmem var. bazen 1500 ü aşsa da genelde 1300 civarı alıyorum. yarım saat ila bir saat bantta yürümeye çalışıyorum. sadece 2 kilo vermeme rağmen arkadaslarım 5 kilo vermiş gibi duruyorsun diyor
sanırım bunu harekete gecmem sağladı.
Kalori saymadaki en guzel sey abur cubur olayını epey azalttım çok sükür.. bir de bilinçlenmeye başladım. beyaz ekmek ve diğr ekmek çeşitlerinin kalorilerine ve lif miktarlarına göre bile beslenme listemi guncelledim. pilav makarna birer tabak degil tadımlık 1 kaşık koyuyorum tabağıma. bir de sınıra yaklaşırsam o gunku sporumu artırıyorum. mesela tatlı yersem en azından 20-30 dk fazla yuruyorum...
ben şimdilik memnunum bu yontemden hem doyuyorum hem inceliyorum hem de şeker-tuz-yağ dolu aburcuburlardan uzaklaşmaya başladım..(hala kopmadım ama)
bu arada hedefim 30 mayısta gebelik oncesi kiloma yani 62 ye gelmek. sonra da yavaş yavaş 58 filan olsam bana yeter..sadece artık 38 bedene donmek istiyorum..
kızlar gerçekten kilo verdinizmi 600 kalori alsam hızlı kilo verirmiyim ?
ben son bi kaç aydır uğrayamadım ama bir ay yapmıştım. haklı olabilirsin senin yaptığın gibi yapıldığı zaman çok zararlı olabilir. ama hatırladığım kadarı ile kalori sayarken besinleri dengeli bir şekilde almaya dikkat ediyorduk. yani ben öyle yapıyordum en azından dengeli beslenip fazlasını almamaya dikkat ediyordum. ama önerilerini de dikkate alacağım teşekkürler :)
bu arada arkadaşlar yeniden aranıza katılabilir miyim :)
Merhaba kizlar.1bucuk aydir kalori sayiyorum ve 1ayda 3 bucuk kilo verdim ama son 3 haftadir hic veremedim kilo vermem durdu.yilmadim devam ediyorum ama artik pes etmek uzereyim.gunde 1050-1100 kalori arasi aliyorum izgara etimi de yiyorum sebzemi de.sadece ekmegi ve abur cuburu kestim.ne olur bi akil verin bana cok fenalardahim yardima acil ihtiyacim var.
merhaba kızlar ben neredeyse bütün sayfaları okudum ve sayfayı takıp ederk 1.5 ayda 6 kilo verdim. ama eşimin sömestr tatili nedeniyle 1 hafta eve girmedim ve düzenim mahvoldu 2 kilo geri almışım. tekrar toparlanmam lazım ama toparlanamıyorum. ayran detoksu yaptım işe yaramadı. motivasyonumu toparlamak için buraya yazarak tekrar başlamaya karar verdim. umarım yine kilo vermeye başlarım...
merhaba yaklaşık bir aydır ben de malum siteden kalorilerimi yazıyorum. vermek istediğim kiloya göre 1500 kalorilik bir beslenmem var. bazen 1500 ü aşsa da genelde 1300 civarı alıyorum. yarım saat ila bir saat bantta yürümeye çalışıyorum. sadece 2 kilo vermeme rağmen arkadaslarım 5 kilo vermiş gibi duruyorsun diyor
sanırım bunu harekete gecmem sağladı.
Kalori saymadaki en guzel sey abur cubur olayını epey azalttım çok sükür.. bir de bilinçlenmeye başladım. beyaz ekmek ve diğr ekmek çeşitlerinin kalorilerine ve lif miktarlarına göre bile beslenme listemi guncelledim. pilav makarna birer tabak degil tadımlık 1 kaşık koyuyorum tabağıma. bir de sınıra yaklaşırsam o gunku sporumu artırıyorum. mesela tatlı yersem en azından 20-30 dk fazla yuruyorum...
ben şimdilik memnunum bu yontemden hem doyuyorum hem inceliyorum hem de şeker-tuz-yağ dolu aburcuburlardan uzaklaşmaya başladım..(hala kopmadım ama)
bu arada hedefim 30 mayısta gebelik oncesi kiloma yani 62 ye gelmek. sonra da yavaş yavaş 58 filan olsam bana yeter..sadece artık 38 bedene donmek istiyorum..
diyete bu akşam itibariyle başlıyorum..bu akşam 7 den sonra yemek yok:))
hoşbulduk :) tamam artık gerçekten başlayabilirim biraz önce dayanamayıp bir büyük menü yedim ama sende geldiğine göre :) başlayalım bir de bi tarif var sodalı yeşil çaylı zayıflama kürlerinde bir arkadaş yazmış herkes çok kilo verdiğini söylüyor ona da başlayacağım. bugün başka bir ana öğün yapmayacağım hamburger yediğim için.. meyve ya da kuru kayısıyla geçiştireceğim hepimize kolay gelsin
günaydın kızlar.......
bence de kolay gelsin canım.dün 7 den sonra yemeyeyim dedim..diyeti unutmuşum yahu..açım açım diye dolanıyorum ortalıklardasonrasında midem bulanmaya başladı.oğlana makarna hazırlamıştım.ondan 3-4 kaşık yedimbir de sonra üçgen peynir yedim..diğer akşamlara göre yine de çok çok az yediğim bi akşam oldu ilk gece için iyiydim.kendimi beğendim sabah çok aç uyandım..1 dilim kepekli ekmek üstüne üçgen peynir sürdüm yanında tatlandırcılı çayla yedim oni kendimi iyi hissediyorum.55 hayali beni mutlu ediyor bakalım akşama ne halde olurum