Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
Kızlar sizce günde 800-900 kalori alarak 1 ayda aşağı yukarı kaç kilo verebilirim? (almam gereken ideal kalori 1700 falanmış)

Yaklaşık 2.5 kilo....
Bu süreci sporla desteklersen ayda 4.5 kilo kadar verebilirsin...

Yalnız beslenme şeklin de önemli...800-900 kaloriyi şekerli gıdalar ve karbonhidrat şeklinde alırsan boşa kürek çekersin..

Bu hesaplamaya göre mi yapılıyor :26:

Bazal metebolizmam 1350 çıktı :44: 1000 kalori alsam günde, geriye 350 kalır .(sporsuz)

1 kg 7000 kaloriye eşitmiş . 7000 /350 = 20 gün eder yaklaşık .

3 haftada 1 kilo az değil mi .

Matematiksel hesaplama yoluyla anlatın lütfen .

Son düzenleme:

Canım 1350 olduğuna emin misin? Yani mümkün değil:44:
Enaz 1700-1800 arasıdır bmr..Benim 1900 civarı mesela...

Son düzenleme:
Canım yaş 27 28'e az kaldı
Boy :165
Kilo : 56.50

Yaklaşık 1350 çıkıyor işte bazalım .

Bazal Metabolizma Hznz Hesaplayn - Diyet.com.tr Trkiye'nin Gncel Diyet Sitesi

Afedersin, ben günlük ihtiyaç olan kaloriyle karıştırdım

Ama canım bu rakam, sadece yatarak ya da işte nefes alarak yaktığın kalori...
Sen günde sadece nefes almıyorsun...
Hafif egzersizler, yarım saatlik bir yürüyüş v.b gibi spor aktiviteleriyle bu rakamı 1800 lere kadar çıkarabilirsin...
Çok zor değil yani..

Bu arada neden kilo vereceksin? onu da anlayamadım

Ben de yanlış bakmışım canım
Aslında spor hiç yapmıyor değilim :26: ama abur cuburu fazla kaçırdığım için ,veremiyorum .
Bundan sonra bu diyeti uygulayacağım .

Biliyor musun ben de senin için aynı şeyi düşündüm Gayet fit duruyorsun aslında.

Ne fiti, bildiğin şişkoyum
Ben 59 kiloyum, hedefim önce 55, sonra Allah ne verdiyse idi
Ama veremiyorum, sıkıntılı bir süreçten geçiyorum, diyeti bir kenara bıraktım şimdilik

sevgili hanım arkadaşlarım sizin ve kalori sayma yönetimi sayesinde ben de gevşek tavırlarıma rağmen 16 kilo verdim, şuara kilom 500-600 gram fazla çıksa da gayet iyi göründüüğümü söyleyen insan sayısı fazla. sanırım bundan olacak ben de bir hayli şımardım ve şimdi yeni yıla girmeden önce toparlanmak için geri döndüm. öncelikle sevgili arkadaşlar lütfen 68 kilonun altındaysanız çok "şişmanım" diye yakınmayın inanın ben üç yıl koskoca üç yıl boyunca 87 ve 88 kiloda dolaştım. kendimi çok yıprattım ve yerden yer vurdum ama nolur siz bunları demeyin en azından her gittğiniz yerde kıyafetler oluyordu. amacım kimseye sataşmak değil nacizane kendinizi böyle üzmeyin diye söylüyorum. şok mok diyet yapmadan hedefim 25 günde 4 kilo bilmem çok mu abartı bir kilo verişi olur? kalorimi 1100 olarak ayarlayacağım ve her öğünde 300 kalori aralarda toplam 200 kalori alacağım diye hesaplıyorum kafamdan ve protein ağırlıklı bir liste oluşturmayı istiyorum . tabi klasik diyet başlangıcı olarak da kendime 10.12.2012 tarihini belirliyorum

güzel hanımlar bana yorumlarınızla destek olursanız çok ama çok sevinirim , her nasihat benim için altın kıymetinde
,nihayetinde bugüne kadar altın para pul sahibi de olduk ama kilolarla mutlu olamadık

kalorisepeti'nde egzersizlere bakarken oturmak yazıyordu bi bakayım dedim oturmak epey kalori yakıyormuş. Bu doğrumu yaa :S

[1] Bisiklete Binmek 5 dak 24.6
[2] Yürümek (Asfalt) 30 dak 144
[3] soslu mısır 0.40 100 gr 160.4
[4] Karışık Salata 0.30 PORSİYON 36.9
[5] Kış Türlüsü 0.30 PORSİYON 71.4
[6] Pirinç Pilavı 0.40 PORSİYON 130.4
[7] benim`o 1 paket 448
[8] Salatalık (hıyar) 50 GRAM 6
[9] Domates 60 GRAM 10.6662
[10] Su 2500 ml 0
[11] Yürümek (Hafif Eğim - yokuş) 5 dak 24.6
[12] çay (şekersiz) (250ml) 1 bardak 1
[13] Beyaz Peynir 25 GRAM 62.5
[14] siyah zeytin 3 adet (3gr) 24
[15] Çavdarlı Ekmek 2 DİLİM 110
[16] Sucuklu Yumurta 0.5 PORSİYON 170

Toplam : 1038.0662 kal.

+ 2 bardak maydanoz suyu.

Mısırdan dolayı ilk günden 900 kaloriyi geçtim maalesef.. :26:

Son düzenleme:
selam :)
vicdan azabıyla yazıyorum hemen..
1 kepekli tost 3 adet zeytin
15 badem
2 adet haşlanmış tavuk butu
10 badem
yarım porsiyon mantı -- sevgilimle dışarıda yemek yerken canımız çekti ama ben tabağımın tam yarısını yedim kalan yarısını her zamanki gibi o yedi :) kalorisi ne kadar eder bilmiyorum ama vicdan azabımın sebebi budur
birazdan da 3-5 tane kestane yiyeceğim.

Ne fiti, bildiğin şişkoyum
Ben 59 kiloyum, hedefim önce 55, sonra Allah ne verdiyse idi
Ama veremiyorum, sıkıntılı bir süreçten geçiyorum, diyeti bir kenara bıraktım şimdilik

:26:Yaza kadar daha çok zamanımız var canım :) veririz hayırlısıyla inş.
Bari burada yazma bunu sen şişkoysan ,millet kendini atsın bir yerden .

--------

Sabah
1 adet biber
4-5 tane zeytin
Çok az peynir
2 tane kraker

Ara: Limonta (şekersiz),2 badem ,2 ceviz ,2 fındık

Öğlen :Yumurtalı ve maydanozlu omlet +yogurt .

Çok zorlacak bu diyet beni

Son düzenleme:
Arkadaşlar yeşil çay içen var mı İğrenç bir tadı varmış .Kusacağım şimdi böğhhhhhhhhh .

İçine bal mı katıyorsunuz ,napıyorsunuz :26:

Arkadaşlar yeşil çay içen var mı İğrenç bir tadı varmış .Kusacağım şimdi böğhhhhhhhhh .

Nasıl sevmezsin yeşil çayyyyy :) ben yıllardır siyah çay yerine hep yeşil çay içerim. onun yaseminli ,çileklisi falan var onları dene istersen tadı kötü geldiyse.

Arada içiyorum ben. İçilmicek gibi değil ama ya. Bal katabilirsin ya da limon..
Annemde aynı şeyi söyledi .
Nasıl sevmezsin yeşil çayyyyy :) ben yıllardır siyah çay yerine hep yeşil çay içerim. onun yaseminli ,çileklisi falan var onları dene istersen tadı kötü geldiyse.

Sahiden mi Bir de şekersiz içtim onu

-----------

Midem küçüldü sanki arkadaşlar .Dün 6'dan sonra hiçbirşey yemedim .

Sabah eynir ,zeytin ,biber ve çok az ekmek .

Ara: Badem,ceviz + gene limonata (c vitamini almak için)

Öğlen:Ispanak +yogurt .

Akşama evde ne yemek var bilmiyorum :26:

arkadaşlar önceden kilolu olup,kilo verdikten sonra geri almayan uzun süredir formunu koruyan var mı...merak ediyorum.yıllardır kilo alıp veriyorum bi kaç aydan fazla koruyamadım kilomu.şu an ümidimi kesmiş gibiyim..ne yapacağımı bilemiyorum..şu an hısımdan bütün dünyayı yemek istiyoruuuuummmmmmmm

Kızlar sizce günde 800-900 kalori alarak 1 ayda aşağı yukarı kaç kilo verebilirim? (almam gereken ideal kalori 1700 falanmış)
arkadaşım 800-900 çok az sağlığından olursun, çabuk pes edersin verdiğinide fazlasıyla geri alırsın bana kalırsa 1100 kalori ideal altına düşme derim ve mutlaka spor yap ritimli yürüyüş en iyisi hiç yapamazsan yarım saat evde egzersiz yapabilirsin...

çok güzel program yapmışsın tebrik ederim bizleride motive edersen sevinirim bende daha önce 52 ye düştüm burada 12 kilo verdim şimdi 59 la geri döndüm ağır ağır kalıcı vermek istiyorum inşallah....

bende pek sevmem yaseminlisini içebiliyorum birtek onu dene ve bal karıştırma onun tamamen şekersiz içince faydası var ...

ben korumayı beceremedim ama koruyanları biliyorum olmayacak bişey değil abur cuburu kesmek bol su içmek akşam 7 den sonra bişey yemeyerek diyet yapmadan da koruyabiliriz... :26:

1.5 -2 sene önce 80 kiloydum
2012 şubat ayında 59.5 kg
yalkaşık 1 yıldırda 59.5-62 arası gidip geliyorum
ve kilomu koruduğumu düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…