Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418

Masum, Hepbera nerelerdesiniz, tatil bitmedi mi daha? :)

Bu topic çok cansız kalmış :) canlansa artık :)

ben 53.8'im bu arada 1.8 kg kurtulduğumda hedef tamamdır .. sonra kalan 2 kilomu yavaş yavaş veririm inşallah

Kalori hesabı yapın arkadaşlar işe yarıyor .. Tabi ki kalorinizi tatlılardan dürümlerden değil de sağlıklı besinlerden almaya çalışın .)

dışarı çıktığınızda dikkat edin.. Örneğin ben dün dışardaydım ve çok acıktım yalnız da değildim yanımdakilere uyarak bir dönerciye girdik canım çok istedi pide et döner yiyeyim ama yemedim tavuk şiş söyledim bir de diyet kola.. (kola çok sık içmem nadirdir)

vee sonuç.. düne göre 600 gr eksiktim. Kalorinizi hesaplayın ve sağlıklı beslenin bu kadar :)

ayneeeen baştaki bi kaç sayfayı okudum da güldüm :) aynı gün içinde hem simit hem poğaça hem de karışık tost yemiş yanında da bir kola içmiş mesela bi arkadaş

ayneeeen baştaki bi kaç sayfayı okudum da güldüm :) aynı gün içinde hem simit hem poğaça hem de karışık tost yemiş yanında da bir kola içmiş mesela bi arkadaş

kalori hesaplamada öyle bir yanlış anlaşılma oluyor malesef.. istediğimi yerim ama kalorimi aşmam gibi mantık var.. İstediğini ye tamam ama hepimiz biliyoruz ki karbonhidrat ağırlıklı şeyler kilo aldırıyor.. İşimizi zorlaştırmayalım ve uzak duralım abur cuburdan :)

simit mi istiyoruz tamam sabah saatinde yarım simit yeriz ama öğlen ekmek yemeyiz.. Bu gibi basit denge işi işte..

Tatlısız da olmuyor insan arada istiyor dondurma yeriz en hafif tatlılardan..

Bu arada sende çok güzel kilo vermişsin maşallah .. Kalori hesaplamayla mı verdin ?

Bazen ölçü kaçıyor maalesef.
İnsanların sevdikleri yiyeceklerden vazgeçmeleri hiç de kolay değil, böyle durumda o yiyeceği tamamen kesmek yerine ölçüsünü azaltmak daha doğru.
Kişi günde 2 poğaça, 2 simit vs yerken bunu ilk aşamada yarıya indirebiliyorsa büyük başarıdır :)

Son düzenleme:
selam fıstıklar..tatil bitti geri döndüm..geçmişi okuyamıyorum..maşallah kaç sayfa olmuş öyle..eskiden 2-3 sayfa anca dolardı..uruzcum topiğe sahip çıkman işe yaramış canım..tatilde kilo 2 kilo aldım..başlamadan önce onu verdim şükür..aynı kilomla başladım işe tekrar:))son 3 kilo kaldı..Allahım yardım et hepimize..

evet öyle gerçekten ama bi anda vazgeçtim yediklerimden tabii irade meselesi bnde çikolatayı bırakamamıştm doğru.. ama ben her gün spor yaptım vazgeçmedim çnkü kendimi hor görülüyor gibi hissediyordum bi ara tatile gittim biraz saldım kendimi yemek konusunda bu da kilo vermemi hızlandırdı diye düşünüyorum bünyem sürekli diyetteyim düşüncesinden uzak kaldı oleey yaşasın arada tatil vaar oldu ama hedefim 48 inş başarabilirm :)

Kızlar çok yöntem denedim ama en başarılısı kalori sayım yöntemi oldu.birazcık dikkatle diyet yapmadan kilolarınızı verebiliyorsunuz.Bugünkü yediklerimi sıralayım bende.

Kahvaltı : 1 yumurta(Kahvaltı yapamadım) 80 cal

Ara : 2 şekerli sütlü nescafe 50 cal

Öğlen : 1,5 porsiyon kısır 300 cal
3 bardak şekerli çay 60 cal
3 tane çikolatalı bisküvi 150 cal

TOPLAM : 640 cal

bende bu yontemle 14 kilo vermistim ama suan hamileyim ve 2 kilo aldim. bulantilarim gectikten sonra yine bu yontemi fazla kilo almamak için uygulamak istiyorum. bircok yontem denedim en uzun vadeli ve basari sagladigim yontem bu oldu.yapmak isteyen herkese tavsiye ederim.yapmakta olanlarida devam etmelirini tavsiye ediyorum.

bende bu yontemle diyetteyim su an canim...çok guzel bir yontem gerçekten , insan ne yedigini kaç kalori aldigini biliyor en azindan bugun çok yemisse ertesi gun dengeliyor... sen kac kilodan kaça dusmustun?? birde kaç ayda verdin bu kiloyu ha birde kaç kalorilik diyet yaptin???baya vermissin 14 kilo az degil masallah sana....
evet bende hamileyken bu yontemle kilomu kontrol altinda tutmak istiyorum 2. bebegime insallah....

ben 71 kilodan 57 kiloya indim canim. 7-8 ayda, bu kadar uzun surmesi birazda benim gevsekligimden kaynaklandi bazi zamanlar fazla kacamak yapiyodum o zamanda kilo vermem duruyodu.ama o kacamaklari yapmasaydim belki bu kadar uzun sureli yapamazdim diyeti.ben birde hafta içi hergun sporda yaptim. fransiz kanalinda drect8'de gymdrect diye bir program var sabah 6'da yayinlaniyo ama youtube'den bulabilirsin videolari yada cihaza kaydetip yapabilirsin. sporun cok faydasi oluyo bi alistinmi birakamiyosun. benim bulantilar gecsin hareketleri biraz yavas yaparak yarim saat kadar yapmak istiyorum. ben 1100-1200 kalori aliyodum bazen 1300'u buluyodu tabi. ama herkesin dedigi gibi 1000'in altina dusmemek lazim.

supersin canim yaa ne azimliymissin masallah...genelde 70 kilodan 63 62 ye inmek kolay da gerisi zor olur hatta hiç olmaz bir alir bir verirsin...ama sen 50 lere inmissin bravo valla...bence sen bu sekilde gidersen en fazla 70 71 kiloyla doguma girersinyani baya bir karli olursun bu isten iyiki vermissin kilolarini hamile kalmadan once...peki sporu kac saat yaptin gunde???sabah 6 da kalkamam gunduz yapmaya calisirim stepperimle yada lesli yaparim bende...ama sana çok imrendim simdi idolumsun artik

kızlar günü tamamladım yazıyorum :

Kahvaltı : 1 yumurta(Kahvaltı yapamadım) 80 cal

Ara : 2 şekerli sütlü nescafe 50 cal

Öğlen : 1,5 porsiyon kısır 300 cal
3 bardak şekerli çay 60 cal
3 tane çikolatalı bisküvi 150 cal

Akşam : 1 kase nesle nesfit 200 cal
1 tane muz 100 cal

toplam : 940 cal

1.5 porsiyon kisir 300 kalorimiymis ???çok iyiymis, ne kadar kisir 1.5 porsiyona denk geliyor ki???

Tesekkur ederim canim. Evet hamile kalmadan fazla kilolardan kurtulmam iyi oldu. Bide benim bu kilolar hbirinci hamileligimden degildi oncesinde gordugum tedaviden kalmislardi yani 4-5 senelik yillanmis yaglardi. Hamileligimde 10 kilo almistim. Dogumdan 3hafta sonrada hamile kaldigim kiloya inmistim ama sonra emzirme doneminde bikac kilo geri aldim.
Bende sporu 6 kalkip yapmiyodum.oglenleri oglani uyutunca yapiyodum.1 saat suruyo. Yarim saatlik videolarda var ama onlar az geliyo.

canim sen ilk bebegine kaç kiloyla hamile kalmistinki?? çok az kilo almissin dikkat etmismiydin fazla almamak için??kaçinci asilamada oldu senin bebegin?
ben oglusumu uyutunca evin hangi isini yapacagimi sasiriyordum daha birkaç ay oncesine kadar surekli pesimde o yuzden o uyuyunca yemek , temizlik yapiyordum spora vakit kalmiyordu ama simdi okula basladi , gittigi zamanlarda hep yapicam bende.....

20 gündür bu yöntemi uyguluyorum her şeyi yiyip sadece kalori sınırımı aşmamaya çalışarak 2 kilo verdim 53 kiloyum şu an hatta bi kaç gün de baya baya geçtim sınırımı 1800 kaloriler aldığım günler oldu..

Ben ikinci asilamada hamile kaldim oncesinde hap tedavisi falan oldu. 68 kiloyla hamile kalmistim doguma giderken 78 kiloydum.8 kilosunuda ikinci trimeste almistim sonra hamilelik sekeri cikinca dikkat etmek zorunda kaldim fazla kilo almadim. Benim oglan gunduzleri baya uyuyo3-4 saat.islerimide o uyanikken yapabiliyorum.o uyurkende kendime zaman ayiriyorum.

1.5 porsiyon kisir 300 kalorimiymis ???çok iyiymis, ne kadar kisir 1.5 porsiyona denk geliyor ki???

canım benim listede 2 yemek kaşığı kısır 125 kalori yazıyor.Ama bu kuru bulgurdan bahsediyordur.içine domates yeşillik yağ da girince 2 yemek kaşığını 150 cal hesapladım.bir porsiyonda en az 3-4 yemek kaşığı vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…