Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418

ben de öyle düşünüyorum. dayanamadım sanki mucize olacakmış gibi :)

çok teşekkür ederim arkadaşım. senin ne kadarın var vermen gereken?

kızlarrr ya ben çok açtım ya çayın yanında en son 3 salatalık, 2 tane lokmalık eti cin , 2,5 tane de centro gofretlerden yedim ama o gofretler nasıl desem bu büyük paketin içiden çıkanlardan hoşbeş gibi yani ya da 9 kat tat ın farklı versiyonu gibi 2 bardakta yeşil çay içtim valla engel olamadım kendime tahminen 3 slatalık bi 50 kcal maksimum, 2 eti cin de 75 fln eder, o centro gofretleride 300 saysak 425 daha ekliyoruz demektir ki enson 500 lerdeydim yine 1000 i geçmedim sanırsam =)) ama yarın tatlı yemek yok tabi bütün gün ayakta olup bi akşam oturunca çayın yanında bişiler istedi canım =(

ben de akşam acıktım tatlıyı fazla kaçırdım arkadaşım. gerçi en son tatlı yediğimden kan şekerim çabuk çıkıp düştü, yine acıktım. tatlıdan alamayalım minnacık kalorilerimizi. doğru düzgün beslenelim en iyisi :)

şişşşştttt bir daha olmasın accık sıkın dişinizi verin ondan sonra ufak ufak kilo almayacak şekilde yiyebiliriz ama yinede geceleri uzak durmakta yarar var sen şimdi en iyisimi biraz ip filan atla

bu ticker ları nasıl yaptınız ben yapamadım sitesine giriyorum ama kilo ile ilgili olanı bulamadım bide üyelik mi istiyor ???

evet ya çok haklısınnn =) ama benim regl m çok çok yaklaştı iştah patlaması yalıyorum 3 gündür ama tutuyorum kendimi bugün su böreği baklava fln akşama misafir vardı bütün gün mutfakta olmamama rağmen baklavaya elimi sürmedim su böreğini ben haşladım peynirini fln ben koydum piştikten sonra tadına bile bakmadım yaprak sarma vardı yemedim off offff bugün neler çektimm

şişşşştttt bir daha olmasın accık sıkın dişinizi verin ondan sonra ufak ufak kilo almayacak şekilde yiyebiliriz ama yinede geceleri uzak durmakta yarar var sen şimdi en iyisimi biraz ip filan atla
ne yazık ki evde ip atlayamam :S ama allahtan gün boyu pek bişi yiyememiştim gördüğünüz gibi bunları yemiş olmama rağmen 1000 i geçemedim :S bugün böyle avuttum kendimi en sonda 10 gibi yedim diye hala ayaktayım
bu ticker ları nasıl yaptınız ben yapamadım sitesine giriyorum ama kilo ile ilgili olanı bulamadım bide üyelik mi istiyor ???
canım üyelik istemiyor sol tarafta ortalarda weight loss/fitness tn weight lose a tıklıcaksın gerisini halledersin zaten kolay ordan arka plan göstergeç fln seçiosun en sonda hedef kilonu boyunu şimdiki kilonu fln giriyosun hedef kilonu target weight a girceksin şimdiki kilonu da diğer yere (adını tam hatırlamıyorum ama alt altalar zaten)

Vayyy iradene hayran kaldım yaa, o kadar şeyin içinde bile hiçbir şey yemeden durabilmissin ne guzell :) Regl doneminde de sıcak çikolata içebilirsin aslında. Hem şeker isteğini bastırır, hem de çok kalorili degil, yani pakette yazanlara gore tabi.Yada sıcak süte tarçın atıp içebilirsin bu da ben de işe yarıyor.

Ben tatlı, börek işlerinden mümkün oldugunca evde yapmayarak ya da eve sokmayarak kaçmaya çalışıyorum, şimdilik iyi gidiyorum gibi, inşallah böyle devam etmeyi başarırım :)

Son düzenleme:
Herkese günaydınnn Ailenizle birlikte güzel bir pazar günü diliyorum :)

Bu sabah 500 gr az çıktım o yüzden çok mutluyum :119:

{Yediklerim}

2 dilim köy ekmeği - 120 cal

Sahanda 1 adet yumurta - 120 cal

50 gr peynir - 125 cal

1 bardak çay - 40 cal

2 adet İkram bisküvi - 100 cal

toplam: 505 cal

kızlar günaydın,

nette araştırma yaparken osman müftüoğlunun günlük alınması gereken kalori miktarı ile ilgili yazılarını buldum. buraya da yapıştırmak istedim.

"Günlük toplam kalori alımınızı asla 800 kalorinin altında tutmayın, 1000 kalorinin altındaki zayıflama diyetlerini doktor kontrolü almadan uygulamayın. Önemli sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Düşük kalorili (1200-1500 kalori/gün) diyetleri tercih edin. Acele etmeyin, panik yapmayın.

Alınacak kalori: sağlıklı kilo x 2 x 10 (almamız gereken kalori miktarı sağlıklı kilomuzu 2 ile çarpıp sonra 10 ile çarparak bulabiliriz)"

benim alınacak kalorim: 65 x 2 x 10 =1300 böyle hesaplayabilirsiniz siz de.

hepinize öpücükler

Son düzenleyen: Moderatör:

tebrikler arkadaşım :)

Bilgilendirici yazı için teşekkür ederim canım

Günlük kalori konusunda internette birçok hesaplama yöntemi var ki biz de onlardan yararlanıyoruz. Mesela burdaki hesaplama yöntemi de güzel, benim yaptığım hesaplamayla aynı yola çıkıyor, aynı mantık üzerine kurulu. Ama bunlar standart, ortalama hesaplar. İmkanınız varsa bir hastanede, bir diyetisyende metabolizma hızınızı ölçtürün derim. Aynı yaşta ve aynı kilodaki insanlarda bile farklar oluyor. İmkanınız yoksa böyle mantıklı hesaplamalardan yararlanmak güzel olur :)

Canım tebrik mesajın için de ayrıca teşekkür ederim

Nasıl kilo verdiğimi sormuştun, ona da cevap vereyim.
Birçok diyet denedim, birkaçından iyi sonuçlar aldım.
Ben kalori sayımı, karbonhidrat diyet ve protein diyetini zaman zaman değiştire değiştire uyguluyorum :)
Şu aralar kalori sayımındayım ama kendimi hazır hissettiğimde tekrar karbonhidrat ya da protein diyeti yapıcam :) Bence mesele sana en uygun olan diyeti bulabilmek. Şu sıralar yoğun olduğum için beni ancak kalori sayımı kurtartıyor, o da işe yarıyor. Bu sabah 500 gr vermiş olduğumu gördüm

evet değiştirerek uygulamak çok mantıklı. bir süre sonra sıkılıyor insan. gerçi kalori saymada her şeyden az az yiyebildiğin için sorun olmuyordur. sanırım benim için en uygun diyet bu :)

inşallah hepimiz istediğimiz kiloya inebiliriz bir an önce :)

25 tede bi doğruluk payı var canım.. orada yağsız olarak verilmiş
bende merak edip hesapladım
örn; 10 gr yufka 15 civarı 5 gr peynir 13 civarı
e buda 25 e yakın oluyor.. yani ordaki küçük ve yağda pişmöemiş olarak veriliyo bence :)

Ben ekmek için paketin üzerinde yazar değeri kabul ediyorum :)
Eğer paketli ürün almadıysan ortalama bir değeri kabul edeceksin, kızarmış ekmek için 60 cal ortalamdır canım :)

kızarmış ekmek 35-40 arası dır canım.

kahvaltım
1] Yoğurt (tam yağlı) 30 GRAM 20.4
[2] Salam 1 DİLİM 29
[3] Zeytin (Siyah) 5 GRAM 10.35
[4] Salatalık (hıyar) 0.5 ADET 5.5
[5] Domates 0.5 ADET 7
[6] Beyaz Peynir 20 GRAM 50
[7] Kızarmış Ekmek 3 DİLİM 105

Toplam : 227.25 kal.

kızarmış ekmek 35-40 arası dır canım.

Bu aldığımız paketli ekmeklerin her dilimi ortalama 28 gr., kızartınca belli bir ağırlığını kaybedip ( genelde su kaybediyor) 15 gr kadar oluyor o yüzden kalorisini daha az kabul ediyorlar ama ben kepekli kızarmış ekmeği 60 kalori kabu ediyorum çünkü gramı değişse de içeriği değişmiyor, giden sadece su. Bazı siteler bu mantıkla 60 kalori diyor, bazıları da gramajı azaldığı için kalorisini azaltıyor ama ben her zaman yediğim şeyleri en yüksek kaloriden hesaplıyorum Daha az yemek için :)

Sigara böreğini çok mantıklı düşünmüşsün, haklısın, pişmemiş halini söylemiş ama bu da ortalama değer yani lor peynirinler yaparsan 10 gr peynir 8.5 kalori yapar, normal peynirle yaparsan 25-30 kaloriye denk gelir... O yüzden herkes mümkün olduğunda kendi yemeğinin kalorisini kendisi hesaplamalı bence. :26: Sadece meyve- sebze gibi besinlerde ortalama değerlere ihtiyaç var, onun dışında ben her şeyi ürünün üzerindeki değerlerden hesaplıyorum.

Araya yediklerimi de sıkıştırayım

İkram bisküvi - 190 cal

toplam: 695 cal

aslında mnik mutfak trtıları var keşke onlardan olsa :26:
ama kızarmış ekmek kalorisi düşüyo cnm yandığı için içeriğide değişiyor bence.. ama tabi yüksek hesaplaman az yemen için daha mantıklı haklısın .. benmde kilo vermem durunca 800 e indirmeyi düşünüyorum kaloriyi

Mutfak tartısı şart aslında, almayı düşünüyorum şöyle en makul fiyatlı olanından :)
Birçok diyette gerekiyor zaten :)
Uygun fiyata bir tane bulursam sizi de bilgilendiririm, siz de bulursanız beni haberdar edin, alıcam

evet ya şart gerçekten göz kararyla yazıyorum ben hep hesaplarken ollmuyor

netten baktım en ucuzu 20 tl falan tabi 150 200 tl ye kadar var ama ortalama 30-40 cnm çok pahalı değilmiş.. ve çok şirinlerr :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…