Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
Arkadaşlar bir tane sigara böreği peynirli 25 kaloriymiş eee yiyebilir miyiz yani gün içinde toplam 6 tane yesek 150 kalori çok az değil mii :26:

Arkadaşlar bir tane sigara böreği peynirli 25 kaloriymiş eee yiyebilir miyiz yani gün içinde toplam 6 tane yesek 150 kalori çok az değil mii :26:

Sigara böreği – kıymalı (1 adet) . . .200 kalori
Sigara böreği – peynirli (1 adet) . . .180 kalori

Banucum bir tanesinin 25 kalori olması imkansız.
Sadece yufkasını, peynirini tek başına saysan daha fazla kalori eder.
Kızartma olması nedeniyle kalorisinin artmasına değinmiyorum bile :)
Ben şimdi kalori değerlerine baktım, ortalama değerler kıymalı için 200, peynirli için de 180 dolaylarında.
Bu kalorileri göz önünde bulundurarak yiyebilirsin abartmadan :)
Ben olsam bu değerlere göre hesaplama yapardım, siteye baktım ben de şimdi, oradaki değer çok saçma geldi, aynı zamanda imkansız.

Sigara böreği – kıymalı (1 adet) . . .200 kalori
Sigara böreği – peynirli (1 adet) . . .180 kalori

Banucum bir tanesinin 25 kalori olması imkansız.
Sadece yufkasını, peynirini tek başına saysan daha fazla kalori eder.
Kızartma olması nedeniyle kalorisinin artmasına değinmiyorum bile :)
Ben şimdi kalori değerlerine baktım, ortalama değerler kıymalı için 200, peynirli için de 180 dolaylarında.
Bu kalorileri göz önünde bulundurarak yiyebilirsin abartmadan :)
Ben olsam bu değerlere göre hesaplama yapardım, siteye baktım ben de şimdi, oradaki değer çok saçma geldi, aynı zamanda imkansız.

De mi ya 25 kalori yazıyor bende heyecanlanmıştım yaaa mantıklı düşününce imkansız gerçekten ay tşk ederim en kısa zamanda yapmayı düşünüyordum vazgeçtim sevinem mi üzülem mi anlamadım :KK5::78:

De mi ya 25 kalori yazıyor bende heyecanlanmıştım yaaa mantıklı düşününce imkansız gerçekten ay tşk ederim en kısa zamanda yapmayı düşünüyordum vazgeçtim sevinem mi üzülem mi anlamadım :KK5::78:

Ben hesaplamaları hep aynı siteden yapmıyorum, hatta son zamanlarda kilotakibi.com'dan yapıyorum hesaplamaları çünkü tek tek yemekleri aramam gerekmiyor. Besinin adını yazmaya başlayınca kendisi çıkıyor zaten. Sigara böreği konusu kesinlikle yanlış bence. İnternette aradım, her yerde 180-200 kalori civarlarında göteriyor, bir de kilotakibi.com'dan baktım orda da 180-200 değerleri var. Bu siteyi de kullanalım, interneti de. Ben siteler yeterli gelmediğinde google aracılığıyla aklıma en çok yatan kalori değerini bulana kadar arıyorum.

Son düzenleme:
Bence de ya ben oradan bakmıcam artık wallahi katliam çıkarırdım az kalsın yemeyi düşünüyordum tabi işime geldi ya benimde 25 kalori :KK22: :KK36:

Bence de ya ben oradan bakmıcam artık wallahi katliam çıkarırdım az kalsın yemeyi düşünüyordum tabi işime geldi ya benimde 25 kalori :KK22: :KK36:

Hanımlar, internette gezinirken böyle güzel kalori hesaplama siteleri bulursanız bizi de haberdar edin, faydalanalım. Ben şu ana kadar doğru dürüst iki tane bulabildim o yüzden onlardan yararlanıyorum. kilotakibi.com daha pratik oldu bu aralar o yüzden onu kullanıyorum ama yine de aklıma yatmazsa, mantıklı gelmezse google da arayıp hesaplamanın sağlamasını yapıyorum. Hatta aklımıza yatmayan kalorileri burada soralım birbirimize, daha doğru bir hesaplama olur, zaten bunun için buradayız, birbirimize yardımcı olmalıyız :KK70:

ya benim bugün yiyecek fırsatım olmadı ki bütün gün mutfakta yiyecekelrile uğraştım hatta su böreğini fln ben yaptım akşama misafir var diye sarma,içli köfte,fırında tavuk,mantı,baklava,su böreği ohooo yanii hatta sırf bunlardan tadımlık alsam geçerim ben 1000 i die cafeye çıktım tost yedim geldim :KK70: tabi bi yandan temizlik te olunca meyve yemeye bile fırsatım olmadı şu anda da salatalık-yeşil çay geçiniyorumm :KK70: yarın düzene sokucam artık ya çok açım şu an aslında ama bu saatte yiyememm =(

ay evet ya bu kilotakibi daha güsel geldi bana, fırında sigara böreği yağda sigara b. peynirli kıymalı ay o kadar ayırmış ki çok hoşuma gitti yağda 6 tanesi 1080, fırında 360 ay o kadar fark varmış bak bilmiyodum teşekkürler nightwinglover :KK71:

ay evet ya bu kilotakibi daha güsel geldi bana, fırında sigara böreği yağda sigara b. peynirli kıymalı ay o kadar ayırmış ki çok hoşuma gitti yağda 6 tanesi 1080, fırında 360 ay o kadar fark varmış bak bilmiyodum teşekkürler nightwinglover :KK71:

Ne demek, maksat birbirimize faydamız dokunsun :KK16:

Birşey daha sorcam (of ne çok soruyorum yaa) kilotakibi sitesinde de kızarmış kepekli ekmek ile kızarmamış olanın kalorisini aynı vermiş kalori sepetinde de kızarmış kepekli ekmek hiç göremedim eeee bana 1 dilim kızarmış ekmek kaç kalori bilen birisi söyleyebilir mi :26:

Ben ekmek için paketin üzerinde yazar değeri kabul ediyorum :)
Eğer paketli ürün almadıysan ortalama bir değeri kabul edeceksin, kızarmış ekmek için 60 cal ortalamdır canım :)
Birşey daha sorcam (of ne çok soruyorum yaa) kilotakibi sitesinde de kızarmış kepekli ekmek ile kızarmamış olanın kalorisini aynı vermiş kalori sepetinde de kızarmış kepekli ekmek hiç göremedim eeee bana 1 dilim kızarmış ekmek kaç kalori bilen birisi söyleyebilir mi :26:

Hmmm... Ben kahve tüketiminin yağ yakımına engel olduğunu bilmiyordum :26:
Sadece su tutucu özelliği olduğunu biliyordum, yağ yakımını engellediğini öğrenmem iyi oldu, bundan sonra gerekmedikçe tüketmemeye dikkat edicem kesinlikle, çok teşekkür ederim bu konuda beni bilgilendirdiğin için :KK70:
Lahana suyunu denemedim daha önce. Etkili olduğuna inanıyor musun? Kokusu var mı?
Ben sadece ılık su içsem aynı etki olur mu ki? :26:

lahana suyunu netten çok araştırdım düzenli kullanımda verenler çok olmuş... Hastanede hemşire bir arkadaş var oda bununla müthiş kilo verdi hatta bize diyet miyet yapmayın sadece lahana suyu bile verdirir dedi, yinede diyet yapıyorum ben o belki vermiş ama ben diyet yapmadan vericeğime inanmıyorum.. Kokusu falan yok yada ben alıştım 3-4 yaprak lahanayı 2.5 bardak suda 10 dakika kadar kaynatıyorum bir bardağını sabah bir bardağınıda akşam yemekten önce içiyorum yanlışım yoktur inşallah ama geçen hafta kalçam 105 ti bu akşam ölçtüm 103 2 santim incelme görülüyor.. Kime desem çevremde herkesten olumlu bir yanıt alıyorum illaki tanıdık birilerininde bu yöntemle kilo verdiğini söylüyorlar .. Lahana suyunu içerkende kahveyi içmemeiz öneriliyor etkisini azaltığı için... inşallah başarıcam bugün 40 beden pantolon bana tam oldu hedefim 38 benden :KK8:

selam herkese

2011-01-29 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Çay 3 ADET 15 15
[2] Maydanoz 10 gr 4 4
[3] Zeytin (yeşil) 20 GRAM 28.8 28.8
[4] Beyaz Peynir 15 GRAM 37.5 37.5
[5] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110 110
Toplam : 195.3 kal.

şimdilik bu saate kadar bunları yedim :KK1: akşam yemeği düşünmüyorum bugün elma , salata idare edicem ..akşamdan kalan yemek var eşime yetecek kadar zaten hem yemek yapmamış olurum hem yemezsem kendimi iyi hissetmiş olurum hem formda kalırım hem mutlu kalırım :KK64: bakalım başarabilecekmiyim :44:

2011-01-29 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Elma 0.5 ADET 30 30
[2] Portakal 1 ADET 50 50
[3] soda limonlu 2 adet 136 136
[4] Patates (haşlanmış) 0.5 ADET 50 50
[5] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55 55
[6] Çay 3 ADET 15 15
[7] Maydanoz 10 gr 4 4
[8] Zeytin (yeşil) 20 GRAM 28.8 28.8
[9] Beyaz Peynir 15 GRAM 37.5 37.5
[10] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110 110
Toplam : 516.3 kal.

sabaha ek oldu biraz ama bugün çok az kalori almışım yinede geç oldu yemem artık enerjimde var yemeğe gerek yok:KK64:

ya bende kahveyi antioksidan özelliği var yağ yakımına yardımcı diye biliyodum ki çok da severim çok da içerimm kafam karıştı şimdi :S lahana suyu da istiyorum aslında ama bizim evde lahana yok hatta ben hiç lahana görmedim desemm? yani tam tanıyamam görsem herhalde sadece çok nadir sarma olarak görüyorum bütünü nasıl oluyo hiç bilmiyorum bizimkiler yemeğini hiç yapmaz yaprak sararken yanında lahana da sararlar arada ki kokusundan yanından bile geçemem yani =(

ya bende kahveyi antioksidan özelliği var yağ yakımına yardımcı diye biliyodum ki çok da severim çok da içerimm kafam karıştı şimdi :S lahana suyu da istiyorum aslında ama bizim evde lahana yok hatta ben hiç lahana görmedim desemm? yani tam tanıyamam görsem herhalde sadece çok nadir sarma olarak görüyorum bütünü nasıl oluyo hiç bilmiyorum bizimkiler yemeğini hiç yapmaz yaprak sararken yanında lahana da sararlar arada ki kokusundan yanından bile geçemem yani =(

lahana suyunu araştırırken bir kaç yerde okudum kahveyle ilgili yağtutma ve selülite neden olduğu konusunu bu yüzdende lahana suyunu uygularken kahve tüketmemek gerekir diye yazıyordu bulursam o siteyi yada yazıyı burada paylaşırım sizinlede ama bende önceden beri kahvenin selülite neden olduğunu biliyordum... Lahana suyunu içerken çok itici kokusunu duymasanda tadıda itici ama alıştım ilk başlarda üzerine hemen ılık suda içiyordum şimdi pek kötü gelmiyor ama dedğim gibi 2 santim incelme var kalçamda ve kokusuda tadıda erimeye değer :KK1:

Hanımlar her ne olursa olsun site ismi vermek yasakmış :26:
Bundan sonra herhangi bir yiyeceğin kalorisi konusunda tereddüte düştüğümüzde burdan sorarız ama yararlanacağımız herhangi bir site varsa özelden söyleriz. :97:

kilo veren arkadaşları tebrik ediyorum. darısı başımıza. ben dayanamayıp biraz önce çıktım tartıya, kıyafetlerle. ne göreyim. başlangıç kilomdan 1 kilo da fazlayım. sanırım dolu mide, bağırsaklar, kıyafet falan yüzünden, umuyorum yani :KK43:

bugünün bildirimi;

öğlen;
ton balıklı sandwiç 400 kal.

ara;
yarım portakal, bir tane kurabiye 200 kal.

akşam;
zeytinyağlı fasulye bir porsiyon, 2 dilim ekmek 400 kal.

ara;
50 adet çekirdek 50 kal.
13 gr. çikolata 80 kal.
5 tane eti hoşbeş çilekli 200 kal.

toplamda 1330 kal. falan.

moralim bozuldu. nasıl başlangıç kilomun üzerinde çıkarım ki? gerçi gece tartılmak, kıyafetle tartılmak, daha 2. günü olması falan.. offf :95:

kilo veren arkadaşları tebrik ediyorum. darısı başımıza. ben dayanamayıp biraz önce çıktım tartıya, kıyafetlerle. ne göreyim. başlangıç kilomdan 1 kilo da fazlayım. sanırım dolu mide, bağırsaklar, kıyafet falan yüzünden, umuyorum yani :KK43:

bugünün bildirimi;

öğlen;

ara;

akşam;

ara;
50 adet çekirdek 50 kal.
13 gr. çikolata 80 kal.

moralim bozuldu. nasıl başlangıç kilomun üzerinde çıkarım ki? gerçi gece tartılmak, kıyafetle tartılmak, daha 2. günü olması falan.. offf :95:

Benim kilom gün içinde yaklaşık 1,5-2 kilo kadar oynuyor.
Kaldı ki sen bir de kıyafetlerle çıkmışsın tartıya :)
Endişeye gerek yok, yanlış zamanda tartıya çıkmanın sonucu bu.

Benim kilom gün içinde yaklaşık 1,5-2 kilo kadar oynuyor.
Kaldı ki sen bir de kıyafetlerle çıkmışsın tartıya :)
Endişeye gerek yok, yanlış zamanda tartıya çıkmanın sonucu bu.

teşekkür ederim canım. dayanamadım işte :) haftaya cumartesiye kadar tartılmak yok :)

bu arada arkadaşlık talebi için de teşekkürler. kabul edebildim sanırım, tuşlar falan karışıktı. benim adım esra, seninki ne? :KK8:

çizelgenden 19 kilo verdiğini anlıyorum. ne kadar sürdü? paylaşırsan çok sevinirim tecrübelerini :)

Son düzenleyen: Moderatör:

bugünün bildirimi;

öğlen;

ara;

akşam;

ara;
50 adet çekirdek 50 kal.
13 gr. çikolata 80 kal.

gün içinde yedikleri, yeni yediklerin, bağırsaklarda birikenler çok etkiliyor yaklaşık 1,5-2 kilo farkediyor o yüzden üzülme sabah wc den sonra tartıl ama sık sık ta tartılma moral bozulursa yemeğe kalkışıyor insan bir gün koy haftada bir gün tartıl sadece ..:13:

X