Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
kızlar dün menümü yazamadım bugün yazıyım sabah: 1 bardak süt peynir yarımdanda az kepek ekmek öğle bir bardak çay ve 1 taabak barbunya yemeği arada 1 elma akşam yarım tabak fasulye yemeği 3 kaşık pilav bir kase mercimek çorbası arada 1 portakal 1 mandalin ve 2 tane bisküvi 12de uyuduğum için biraz fazla oldu birde dün ateşim vardi nezle olmuşum geçti hemen evdekilerden hapımı felan içtim uyudum biraz birde dün gece kulağıma su kaçtı öldüm uyuyana kadar iki gündür sabah 6da uyandım allahtan geçti bugün çok rahatladım allah kimseyi hasta etmesin çok zor valla nesem bugünki menümde sabah: 1 bardak çay 3 siyah zeytin bir kibrit kutusu kadar peynir 1 dilim kepek ekmek:KK16:

İnternetten alışveriş yapma özürlüsüyüm ben :KK16:
60 liraya buldum bir tane bir mağazada ama fazla geldi bana :)
Büyük marketlere bakıcam, oralarda daha çok seçenek var.
Daha uygun fiyata bulabileceğimi düşünüyorum.
Zaten içimizden birinde mutfak tartısı olsa yeter.
Herkes sorar, o da bizim için ölçüp tartar :KK9:
netten baktım en ucuzu 20 tl falan tabi 150 200 tl ye kadar var ama ortalama 30-40 cnm çok pahalı değilmiş.. ve çok şirinlerr :)

haftasonları kahvaltılar kaçıyo işte biraz
benim baya bi kaçmış :KK17::KK53:

[1] Şeker (küp) 3 ADET 58.5
[2] Beyaz Peynir 15 GRAM 37.5
[3] Omlet 50 GRAM 95.5
[4] Zeytin Ezmesi 20 GRAM 58.6
[5] Nutella 15 GRAM 81
[6] Kızarmış Ekmek 5 DİLİM 175
Toplam : 506.1 kal.

Son düzenleme:
Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun, bal yemeyi, çayına tarçın eklemeyi unutma :KK70:
Şimdi bunlar kaç kalori yapıyor :KK61:
Hemen yazıp geçiştirme, kaç kalori olduğunu görelim :)

kızlar dün menümü yazamadım bugün yazıyım sabah: 1 bardak süt peynir yarımdanda az kepek ekmek öğle bir bardak çay ve 1 taabak barbunya yemeği arada 1 elma akşam yarım tabak fasulye yemeği 3 kaşık pilav bir kase mercimek çorbası arada 1 portakal 1 mandalin ve 2 tane bisküvi 12de uyuduğum için biraz fazla oldu birde dün ateşim vardi nezle olmuşum geçti hemen evdekilerden hapımı felan içtim uyudum biraz birde dün gece kulağıma su kaçtı öldüm uyuyana kadar iki gündür sabah 6da uyandım allahtan geçti bugün çok rahatladım allah kimseyi hasta etmesin çok zor valla nesem bugünki menümde sabah: 1 bardak çay 3 siyah zeytin bir kibrit kutusu kadar peynir 1 dilim kepek ekmek:KK16:

Katremcim ortalama 500 kalori diyelim kahvaltı için. Çok mu? Bence değil 600 kaloriye kadar yolu var :)
Hatta canın ne kadar kaçamak yapmak istiyorsa sabah yap; günün geri kalanında çorba, salata ve meyve ile dengelemek daha kolay oluyor :) Akşam kaçamak yapmaktan kat kat daha iyidir :KK8:

haftasonları kahvaltılar kaçıyo işte biraz
benim baya bi kaçmış :KK17::KK53:

[1] Beyaz Peynir 15 GRAM 37.5
[2] Omlet 50 GRAM 95.5
[3] Zeytin Ezmesi 20 GRAM 58.6
[4] Nutella 15 GRAM 81
[5] Kızarmış Ekmek 5 DİLİM 175
Toplam : 447.6 kal.

off çok yemişim ama biliyorsunuz
bir kaç gündür moralim bozuktu doğrudüzgün bişey yememiştim
artık bugün bir elma bir portakal ve de bi çorba içerim yeter
belki bir de yoğurt yerim

Vayyy iradene hayran kaldım yaa, o kadar şeyin içinde bile hiçbir şey yemeden durabilmissin ne guzell :) Regl doneminde de sıcak çikolata içebilirsin aslında. Hem şeker isteğini bastırır, hem de çok kalorili degil, yani pakette yazanlara gore tabi.Yada sıcak süte tarçın atıp içebilirsin bu da ben de işe yarıyor.

Ben tatlı, börek işlerinden mümkün oldugunca evde yapmayarak ya da eve sokmayarak kaçmaya çalışıyorum, şimdilik iyi gidiyorum gibi, inşallah böyle devam etmeyi başarırım :)

ahhh ahhh bende ailemin yanında olmasam herşey daha kolay olcak zaten ama senelerdir az yediğim halde kilo veremememin sebebi bunlara dayanamayıp tadımlık diye ağzıma attıklarımdı... ama canıma yetti artık bana 5 en fazla 10 dk zevk vericek şeyler için vücuudumu ve de aynaya baktığımdaki mutsuzluğumla da beynimi yoruyorum o yüzden onlara artık düşmanımmış gibi bakmayı öğendim canım çok istediğinde de bi onlara bakıyorum sonra bi de bacaklarıma bakıyorum (çok kalınlar) ve vazgeçiyorum.... sende inşallah başarırsın canım ama unutma direnmeyi öğrenemezsen hayatın boyunca verdikten sonra da korumakta çok güçlük çekersin çünkü etrafımız fast food larla hamurişleriyle dolu...

Herkese günaydınnn :KK71: Ailenizle birlikte güzel bir pazar günü diliyorum :)

Bu sabah 500 gr az çıktım o yüzden çok mutluyum :119:

{Yediklerim}

2 dilim köy ekmeği - 120 cal

Sahanda 1 adet yumurta - 120 cal

50 gr peynir - 125 cal

1 bardak çay - 40 cal

2 adet İkram bisküvi - 100 cal

toplam: 505 cal

tebrik ederim canımm :KK9:

evet ya şart gerçekten göz kararyla yazıyorum ben hep hesaplarken ollmuyor :KK43:

bende istiyorum uzun süredir ama korkuyorum almaya annem artık kesin hastaneye götürür beni anoreksiya oldu die :KK70: şimdi bile kızıp duruyo hiç bişi yemiyosun yakında psikoloğa götürcem seni diyerek ben hı-hı anne tamam diip geçiştiiyorumm :KK70:

dün gece 4 te uyudum sabah 11.30 gibi kalkıp duşa girdim 12.30-13.00 kahvaltım:

[1] Domates 1 ADET 14.00
[2] Salatalık (hıyar) 2 ADET 22.00
[3] Beyaz Peynir 30 GRAM 75.00
[4] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55.00

Toplam : 166.00kal.

1 fincan açık limonlu çay (şekersizz)
1 fincan sade kahve

ve de sabah kalktıımdan beri 1 lt yi geçkin su =)

meraba kızlar
benide aranıza alırsanız sevinirim.
ben bir diyet topiğndepğim zaten 4 aydır
76 kilo ile başladım
şuana 71 kilodayım
son 2 aydır kilo vermem resmen durdu..
günde 1 sattte yürüyüş yapıyorum.
kalori hesaplamayı bende istiyorum fakat pek bi bilgim yok bende ara ara yazsam yediklerimi bana yardımcı olurmusunyz.?:KK69:

tabi ki oluruz canım =) hoşgeldinn =)) burda bizim menulerimizden de az çok görebilirsin hangi besin kaç kalori diye =)

kızlar bu arada şimdi 2 tane yaprak sarma yedim ama çok küçüktü böyle işaret parmağım kadar anca vardı sitede 125 diyo ama 100 fln anca eder onların kalorisi :) yani etti 266 kcal :KK43:

Merhaba Aygün, hoş geldin :)

Sen buraya ne yediğini yaz, sen kalori hesaplamayı pratikleştirene kadar buradaki herkes sana yardımcı olur :)
Önce günlük kaç kalori alacağını belirle istersen, ona göre hareket edersin.

meraba kızlar
benide aranıza alırsanız sevinirim.
ben bir diyet topiğndepğim zaten 4 aydır
76 kilo ile başladım
şuana 71 kilodayım
son 2 aydır kilo vermem resmen durdu..
günde 1 sattte yürüyüş yapıyorum.
kalori hesaplamayı bende istiyorum fakat pek bi bilgim yok bende ara ara yazsam yediklerimi bana yardımcı olurmusunyz.?:KK69:

tabi ki oluruz canım =) hoşgeldinn =)) burda bizim menulerimizden de az çok görebilirsin hangi besin kaç kalori diye =)

kızlar bu arada şimdi 2 tane yaprak sarma yedim ama çok küçüktü böyle işaret parmağım kadar anca vardı sitede 125 diyo ama 100 fln anca eder onların kalorisi :) yani etti 266 kcal :KK43:

Merhaba Aygün, hoş geldin :)

Sen buraya ne yediğini yaz, sen kalori hesaplamayı pratikleştirene kadar buradaki herkes sana yardımcı olur :)
Önce günlük kaç kalori alacağını belirle istersen, ona göre hareket edersin.

hoşbuldum kızlar..
günlük mesala 1000 kalori alsam bide 5 gün 1 saat yürüyüş yapsam ayda kaç kilo verriim?
yada günde 1500 kalori alsam 5 gün 1 saat yürüyüş yapsam kaç kilo olur öncelikle onu öğrenmem lazım yardımlarınızla inşallah..
kahvaltım
1 dilim tam buğday ekmeği
çeyrek simit
1 kk beyaz peynir
6 adet siyah zaytin
1 tatlı kaşığı kadar çilek reçeli
3 bardak az şekerli çay
(yarım kesme şeker kadar)
ara 1 portakal 2 adet petibör bisküvü.
evet kızlar tahminim
500 kalori falan ne dersiniz yorumlarmısınız?size zahmet..:):KK31:

hoşbuldum kızlar..
günlük mesala 1000 kalori alsam bide 5 gün 1 saat yürüyüş yapsam ayda kaç kilo verriim?
yada günde 1500 kalori alsam 5 gün 1 saat yürüyüş yapsam kaç kilo olur öncelikle onu öğrenmem lazım yardımlarınızla inşallah..
kahvaltım
çeyrek simit
1 kk beyaz peynir
6 adet siyah zaytin
3 bardak az şekerli çay
evet kızlar tahminim

ayyyyyyyyy nickin süpermişşşşş:KK60::KK60::KK60:

[1] Ekmek 1 DİLİM 65.00
[2] Simit 0.25 ADET 68.75
[3] Beyaz Peynir 30 GRAM 75.00
[4] Reçel 0.6 YEMEK KAŞIĞI 42.00
[5] Zeytin (Siyah) 12 GRAM 24.84
[6] Şeker (küp) 1.5 ADET 29.25
[7] Petibör Bisküvi 10 GRAM 43.80
[8] Portakal 1 ADET 50.00

Toplam : 398.64kal.

tebrikler canım gayet güzel 500 bile değil =))

evet ya çok haklısınnn =) ama benim regl m çok çok yaklaştı iştah patlaması yalıyorum 3 gündür ama tutuyorum kendimi bugün su böreği baklava fln akşama misafir vardı bütün gün mutfakta olmamama rağmen baklavaya elimi sürmedim su böreğini ben haşladım peynirini fln ben koydum piştikten sonra tadına bile bakmadım yaprak sarma vardı yemedim off offff bugün neler çektimm :KK70:

ne yazık ki evde ip atlayamam :S ama allahtan gün boyu pek bişi yiyememiştim gördüğünüz gibi bunları yemiş olmama rağmen 1000 i geçemedim :S bugün böyle avuttum kendimi en sonda 10 gibi yedim diye hala ayaktayım :KK43:
canım üyelik istemiyor sol tarafta ortalarda weight loss/fitness tn weight lose a tıklıcaksın gerisini halledersin zaten kolay ordan arka plan göstergeç fln seçiosun en sonda hedef kilonu boyunu şimdiki kilonu fln giriyosun hedef kilonu target weight a girceksin şimdiki kilonu da diğer yere (adını tam hatırlamıyorum ama alt altalar zaten)

çoook teşekkür ederim sonunda hallettim sayende tabii :KK62:

Aygün kaç kilosun?
Kilona göre alacağın kaloriyi belirlemelisin.

{Yediklerin}

1 dilim tam buğday ekmeği * 60 cal {Dilimin gramajı önemli. 24 grlık, 28 grlık vs ekmekler var ama ortalama değeri yazıyorum.)

çeyrek simit * 75 kalori

1 kk beyaz peynir * 125 cal {peynirin markasına göre değişiyor. İstersen peynir kutusunun üzerindeki değerleri söyle bize}

6 adet siyah zeytin * 100 cal

1 tatlı kaşığı kadar çilek reçeli * 15 cal { 1 tatlı kaşığı yaklaşık 5 gr eder}

3 bardak az şekerli çay (yarım kesme şeker kadar) * 30 cal

1 portakal * 50 cal

2 adet petibör bisküvi *
50 cal

toplam: 505 cal

Çok doğru hesaplamışsın :) :KK8:

hoşbuldum kızlar..
kahvaltım
çeyrek simit
1 kk beyaz peynir
6 adet siyah zaytin
3 bardak az şekerli çay
evet kızlar tahminim

biraz önce de 1 mandalina yedimm