selam kızlar
Teşekkür ederim.Acele ediyorum:).sen kilolarını kalori hesabı yaparak mı verdin
genelede kalori saydım...lütfen acele etme..nasıl yavaş yavaş kilo aldıysak yine yavş yavaş vereceğiz...
bunları unuttum öğlen 3 tane fındık yedim.gece de 1tane tahinli kurabiye yedim dayanamadım
(.ben zaten en çok gece acıkıyorum.sanki kedi kaçmış içeme midemi tırmalıyor. evet yorumlarınızı bekliyorum:)
doktorlar bu duruma insülin direnci diyorlar..çabuk acıkma,gece atıştırma isteği ve buna bağlı hızlı kilo artışı...bence vakit kaybetmeden dahiliye ya da endokrine git..bi ilaçla hem daha kolay kilo verir hale gelirsin hem de geceleri yiyip suçluluk duymaktan kurtulursun:))ben kurtuldum:))demek ki benim kedi sana gelmiş:))
kalori sepeti genel bir porsiyon miktarı belirlemiş ona göre hesap çıkartıyor onu da göz önüne almak lazım mesela ben yemeklere ölçüyle yağ koyarım bnm hesabıma göre yemek 100 kaloridir, kalori sepeti 300der... bu farkı da göz önüne almak lazım
bir de meyve de olsa, belli ölçülerde yenmeli, şimdi diyelim ki öğünler 1000kalori yapıyor 3 porsiyon meyve yaklaşık 200kcal, eder 1200 ama bir de işin şu yönü var, her meyvenin bir glisemik indeks değeri var yani vücuttaki şekeri yükseltme oranı... aynı kaloride 2 diyet listesi var diyelim biri karbonhidrat yoğun olsun biri normal dengeli olsun, dengeli olan kilo verdirirken kalorisi aynı bile olsa, karbonhidratlı olan aldırabilir de... buna dikkat etmek gerek
waowwww...bu nasıl bi açıklama böyle
profesör olmuşsun diyet konusunda...maşşallah.....
slm kızlar bende ilk menümü yazayım
sabah;
1 poğaça yanında çay
öglen;
150 gr cacık
8 yk patlıcan yemegi
2 dilim ekmek
ara;
mini magnum
akşam;
1 kase çorba
1 dilim ekmek
3 adet köfte
salata
toplam kaç kalori bilmiyorm fazla degldlr umarım
başlangıç için çok güzel bi menü...tebrikler arkadaşım...zamanla eklediklerin olur..çıkardıkların olur..Allah kolaylık versin..
GÜNAYDINNN KIZLAR
nasılsınız bakalım? geçmişi okuyamadımm. ben çok iyiyimm hatta 3 aydır hiç bukadar iyi olmamıştım
sonuçlanması gereken şeyler vardı ve dün sonuçlandı çok şükür ailecek rahat bir nefes aldık.
beklmedigimiz süpriz gelişmeler oldu.... annemlere gitmiştim o sebeptenn.
kaç kalori aldım bilmiyorum ama 1100 ü geçtigimi sanmıyorum
bugün biraz dikkat edicem, sporda yapmadım dün bugünde gidemedim
evde lesile yapmayı düşünüyorum.
gözün aydın banucum..Allah bugününüzden kötü etmesin sizi inşallah..
selam kıslar . hayırlı cumalar dilerim
selam banuşum ,ablam, ecrin ,uruz lilişş ve diger tanimadim arkadaşlarım .
kendime faydası olan bir konuda sizlerede öneri de bulunmak için yazıyorum . beni tanıyanlar bilir test edip onaylamadım bişiyi arkadaşlarıma tavsiye etmem
şu 9.lu çayı öneriyorum en azından diyetinize yardımcı olacaktır .
sağolasın canım benimm...hemen alıyorum..
gülnihal abla nasilsin
ben sana ne yedigimi yazayim
dün
sabah
kiraz 400g
1 dilim ekmek sürme peynirle
ara 2 tane seftali
ara kahve ve 3tane kücük lokum
ögle
1 tane meyveli yogurt
biraz ceviz, findik
aksam
corba
yogurt ile kabak yemegi
böyle yiyorum abla
afiyet olsun suzn..akşam yemeği güzel olmuş..günde üç öğüne çıkarabilmişsin..tebrikler..sabah kahvaltıyı güzel yapabilseymişsin 2 ara yapmak zorunda kalmayacakmışsın..bundan sonra buna dikkat et canım..daha sık gel buraya..özledik kız seni
Kizlar yaklasik 1 haftqadir bu diyeti uyguluyorum yediklerimi yorumlarmisiniz lutfen 1 hatfda 1 kilo verdim su an 60.5 kiloyum temmuzun 31 ine 56 olmak istiyorum ortalama boyle bir menuyle istedigime kavusabilirmiyim tecrubelerinize siginiyorum?
2012-06-29 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Tavuk But (derisiz) 100 GRAM 128
[2] Yürümek (Asfalt) 110 dak 536.8
[3] Dost Yoğurt 100 GRAM 79.4
[4] Soğan 0.30 ADET 12.3
[5] Salça 0.5 YEMEK KAŞIĞI 14.7
[6] Ayçiçek Yağı 1 YEMEK KAŞIĞI 84
[7] Domates 0.5 ADET 7
[8] taze fasülye 300 gr 60
[9] Karpuz 1 DİLİM 132
[10] Elma 1 ADET 60
[11] Tulum Peyniri 60 GRAM 154.2
[12] Domates 1 ADET 14
[13] Hollanda Ekmeği (tahıllı ekmek) 75 GRAM 186
[14] yumurta 2 adet 160
[15] Karpuz 30 gr 7.8
Toplam : 562.6 kal.
hoşgeldin canım..bu kalori miktarıyla istediğin kiloya inmen zaman alır..önce hızlı verirsin ama sonra kilo vermen durur..sen daha az daha az yersin ama gram veremezsin..bence burda verilen menülere göz at..acele etme..Allah kolaylık versin..
GÜNAYDINNN
bu hafta 400 gr vermişim 67.4 üm
aslında daha çok bekliyordum ama regli olucam 4 gün sonra filan
onun etkisi vardır belki anlayamadım.
kilo veremiyordun banu..şimdi veriyorsun bu çok güzel..
herkese selamm,
bugun 7. haftam 87 ile basladım yolculuga ve suan 81,7 :)) benim icin cok buyuk bi basarı ..neler yaptıgımı ilerleyen gunlerde anlatırım
saglıklı yasama ve daha bilincli ve kalori hesabı yaparak verdim aslında bende ..
diyettt kelimesini hicc sevmiyorum ...pko rahatsızlıgım oldugu icin bu zamana kadar kilo cok zor vermistim ve hayatımda hic diyet yapmadım 3 -4 senedir sagolsun pko denilen illet yuzunden aldım kilocukları..
herkese bol kalori yakmalı gunler diliyorum
hoşgeldin canım..7. haftan...güzel kilo vermişsin..tebrik ederim..
selam bende kalori diyeti yapıyorum günde 1000-1200 kalori yi geçmiyorum. 2 hafta önce 82 kilo ile başladım 1 haftada 80e indim şimdi kaçım bilmiyorum bu hafta tartılmadım daha .. ama çok güzel gidiyor .kalori diyeti yapanlar kimler ve günde kaç kalori alıyorlar yazabilirlermi konuşalım biraz ..
hoşgeldin canım..82 kiloya 1200 kalori az bence..ben o kilodayken 1600-1800 arası yiyordum..bence artır..zamanla kilo verikçe yeniden hesaplama yaparsın ve kalori miktarını azaltırsın..kolay gelsin...
hemen yediklerimi yazmak istiyorum:
sabah: 2 dilim kepekli ekmek
1 dilim beyaz peynir
4 zeytin
1 domates
1 dilim pınar light hindi salam
ara: çok ince bir dilim çikolatalı pasta
öğlen: 2 haşlanmış tavuk butu
1 dilim kepekli ekmek
4 kaşık yoğurt
ara: 4 adet kuru kayısı
şimdilik bu kadar.
bu arada sırf bu konu için üye oldum ben :)
çok tatlısın:))hoşgeldin...başlangıç için menü güzel..
Sabah ne güzel kalkmışım, sağlıklıca kahvaltımı yapmışım, şeker tüketmemisim, öğlen karşımda fastfood yenilmesini seyrede seyrede salatamı yemişim. Sonra sen git kendini nutella kavanozuyla baş başa bul. Olacak iş değilllll.......
neymiiiiiişşşşş...evde nutella bulundurmamak gerekirmiiiişş..şaka bi yana..diyete başladığımdan beri mümkün olduğunca zararlı yiyecekleri evde bulundurmamaya çalışıyorum..gözümün ne zaman döneceği belli olmaz de mi:))
evet canım bende seni hatırladım. hem burdaydım hemde cuma zayflama yarışlarındaydım ve acayip azimliydim 62 kiloya kadar düşmüştüm ama buraları bırakınca sonuç aynı işte... cupppp 82.....
62 den geri çıktın öyle mi....en korktuğum şey bu işte....bu süreçte neler yaşadın yazar mısın..aynı hataları yapmayalım canım yaaa..