Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
0.6 adet elma ne kız
kesmişken yiyeydin ya hepsini

ya aslında büyük bi elmanın yarısı o yarısnı da dün yemiştimm bizim evdeki elmalar nerdeyse 1.5 hesaplancak kadar büyük yarısı da işte 3 dilim fln ediyo yaklaşık normailde 2 dilim eder ya hani

[1] Portakal 1 ADET 50
[2] Mevsim Salata 1 POR.(150GR.) 45
[3] Tavuk Şinitzel 110 GRAM 249.7
[4] Zeytin (Siyah) 10 GRAM 20.7
[5] Tavuklu Şehriye Çorbası 2 PORSİYON 320
[6] Sütaş Tam Yağlı Koyun Peyniri 50 GRAM 173.5
[7] Uno Kepekli Ekmek 1.5 DİLİM 67.5
[8] Sütaş Light Ayran 0.250 LİTRE 82.5
[9] Portakal 1 ADET 50
[10] Elma 1 ADET 60
[11] Karper 1 ADET 65
[12] Uno Kepekli Ekmek 1 DİLİM 45
[13] Yumurta (haşlanmış) 120 GRAM 189.6
Toplam : 1418.5 kal.
İşten dönüşte acıkıyorum masada biraz fazla gidiyor.1600 Kcal sınırım onun için idare eder.

Merhabalar, ben de bu sekilde dun aksamdan itibaren kilo vermeye karar verdim. Sabahları surekli yaglı pogaca, hatta gun icinde 2 bile oluyor, aksamları da tatlı borek yemeye bayılan biriyim. Ama aksam ozellikle daha cok dikkat ederek ve yediklerimi hesaplayarak kilo vericem. Herkese kolay gelsin, umarım zayıf gunlerimize ulasmak yakındır :)

Bugun yediklerim de soyle

1 haslanmıs yumurta
maydanoz
1 parca tulum peynir
2 zeytin
1 pardak cubuk tarcınlı yesil cay

1 portakal
1 bardak ayran

yarım kase brokoli corba
yarım balık
salata

1 kivi

1 porsiyon şehriye çorbası
havuclu, lahanalı salata

yesil cay

yaklasık 700 kalori hesapladım.

Eve geliyorum atıştıyorum.sonrada ailemle akşam yemeği yiyorum.uff ufff.neysem çokta sıkmamak lazım sonra diyetler yarım kalıyor.

Selamlar :)

Hemen geldim, ilk fırsatta

Nasıl gidiyor? Ben bugün biraz kaçırdım maalesef :18:

Biliyordum böyle olacağını

Eve geliyorum atıştıyorum.sonrada ailemle akşam yemeği yiyorum.uff ufff.neysem çokta sıkmamak lazım sonra diyetler yarım kalıyor.

Çok güzel kilo vermişsin canım, tebrik ederim.

İnş böyle devam eder, bu azmin bana da bulaşsın biraz

1600 için idare eder ama böyle beslenerek 1 haftada kayda değer bi kilo veremezsin ve şevkin kırılır
2 porsiyon çorbaya ne gerek vardı? şinitzel de yemişsin zaten 1 porsiyonu gereksizdi...
onun dışında neyi hangi saatte yediğini bilemediğimden yorum yapamıyorum

bugün yediklern gayet güzel ama kilo vermek istiyosan kalori sınırını aşmasan bile o poğaçaları hayatından çıkarman lazım yoksa vücut az aldığı kaloriyi de depolar benden söylemesi...

sıkmadan kilo verilmiyomuş ben canlı örneğiyim ne kadar spor da yapsan sıkmadan gitmiyo kilolar tam tersine sıkmazda hem ben diyetteyim diye kilo vermeyi beklersen hem de düzensiz beslenirsen 1 hafatdan kırılır şevkin kilo fln veremezsin... bi kez kasmak ve tüm kilolar gidinceye kadar kasılı kalmak gerek ben 2 haftadır çok sıktım mesela hiç kaçamak yapmadım nrdeyse menülerimi görebilirsin önceki sayfalarda ve 2 haftada 2 kilo verdiim yağdan şu anda da son hız devam ediyorum evde yine poğaça kek ve börek var ama hiçbirine elimi sürmedim sürmicemde...

Selamlar :)

Hemen geldim, ilk fırsatta

Nasıl gidiyor? Ben bugün biraz kaçırdım maalesef :18:

Biliyordum böyle olacağını
nasıl kaçırdın bakıymmm :44:

Bakın, ilk fırsatta geliyorum hemen :)

Ne yapmışsınız, diyetler nasıl gidiyor merak ediyorum hemen.

Zaten buraya göz atmazsam kontrol filan kalmıyor, ipin ucu iyice kaçıyor

Buraya gelmek benim için bir çeşit kendimi kontrol etme metodu :)

Bugün yeme konusunu abarttım. Kol böreği, mantı vs dahasını saymayayım gözünüz korkar

Genel olarak diyetler güzel gidiyor gördüğüm kadarıyla :)

Aman burayı boşlamayın güzel hanımlar yoksa diyet filan kalmıyor

1 porsiyon kol böreği (kıymalı)
1 porsiyon mantı :86:
1 simit :76:
2 porsiyon salata :128:
1,5 bardak asitli içecek (diyet filan da değil ha )
2 avuç çekirdek :86:
2 şekerli 1 kupa çay

Kötü yani :122:

En uygun ve en başarılı diyet sana uygun olandır.
Ben liste halinde verilen diyetlere uyamıyorum, ne yiyeceğime o gün kendim karar vermeliyim.
Bence insan diyette pizza da börek de yer ve kilo verir ama yavaş yavaş. Yani 1 ayda 10 kilo beklemek anlamsız olur. Ben istediğimi yiyerek ama sporumu da eksik etmeyerek, kimsenin böyle kilo verilmez demesine rağmen bayağı kilo verdim. Diyet deyince nedense bir şeyleri yasaklama gereği duyuyoruz ama bence uzun bir vadeye yayarak ve sporla destekleyerek çok güzel kilo verilebilir

kötü az kalır berbatt resmen kilo vermeyi geçtim normalde bile aşırı sağlıksız bi menü hele o 1,5 bardak kola! 42 küp şeker! börek! simit! bi de mantı... en azından bunları yedin bari mantı yerine daha hafif bişi yeseydin be güzelim bizim buranın yemeği o bide ne biçim kalorili yapılışından belli pişirirken ayrı yağ hamurunda ayrı yağ-un salça tuz offff offf
neyse biraz sert çıktım özür dilerim ama ipler iyice kaçamdan yakala lütfen...

Yok canım neden kızayım, dikkate alıp görüşlerini bildiriyorsun, tam aksine teşekkür ederim
Kalorileri hesapladım, 2100 kalori kadar almışım :78:
Dengelemeye çalışıcam diğer günlerde :)

Bende aynı seyi düşünüyorum.Kilo vermek için acele ediyoruz ve kendimizi çok sıkıyoruz.Aynı kilolar kısa sürede geri geliyor. Optimum bir seviyede tutmak lazım.ne çok ne az....1200 kalorinin altında diyetlerde sağlıksız bence.
Çalışan bayanlar için spor zor.Birde ev işleri bir yandan.keşke o iradeyi gösterebilsem.

Sabah kahvaltısında istediğim kadar ağır şeyler yedikten sonra diğer öğünlerde salata ve çorba ile dengeliyordum, kilo da veriyordum Ama dediğim gibi yavaş yavaş :) Ben patates kızartmasını, makarnayı vs hayatımdan çıkardığımı hatırlamıyorum. Sonra değişik diyetler denedim, hepsinde yasaklar vardı. Onlarla da kilo verdim ama bir süre sonra sıkıldım çünkü o kadar yasağa dayanamayıp pes ediyor, diyeti bozuyordum. Ben yine eski sistemle vermeyi düşünüyorum çünkü denedim ne böreksiz ne patatessiz olmuyor bu iş :)
İstersen ikimiz de böyle deneyelim 14 gün kadar :)
Yani 2 hafta boyunca 1600 kalorisini geçmeden istediğimizi yiyelim. Sen spor yapamıyorsun, sen spor yapmadan elde ettiğin sonucu yazarsın, ben de spor eşliğinde bu diyetle ne kadar verdiğimi yazarım. Olur mu? :)

iyi de sağlıklı şeyler yemeye başlayıp bunu hayatımızın beslenme düzeni haline getirirsek

ancak kilo verebiliyoruz.. bende bi zamanlar sizin gibi düşünüyodum hani diyodum sporda yapıyorum kasmama gerek yok nasılsa biraz dikkat etsem veririm diyodum ama öyle olmuyo işte... 2 sene böyle geçti nerdeyse yavaş yavaş bile kayda değer bi şekilde veremedim hatta hiç veremedim şu son bi aydrı artık düzenimi oturttum sağlıksız hiçbişi yemiyorum esajlarımda da görüyosunuz ztn mesela börek pişio annem tadımlık bi dilim ye diyo ama hayır diyorum eskiden olsa hiç sıkmazdım yerdim ama az yerdim ama kilo veremezdim... hıı istediğim kiloya gelince de ayda bi kere fln izin vericem kendime hani ayda bi kere 1 dilim börek hakkım var 15 günde bi kere 1 ince dilim kek hakkıım var gibisinden =)) o zaman işte kilo veremediğim ama almadığım zamanlara dönmüş olucam =))

benim tam tersi oluyorsabah çoğu zaman kahvaltı etmiyorum.11 gibi işe yanımda götürdüüm şeyleri yiyorum.genelde kepek ekmekli sandwich veya meyva ayran oluyor.akşam eve gelince atıştıyorum .sonrada akşam yemeği yiyorum.benim hatam burda işte.kalori hesabıyla dengelemeye çalışıyorum. kendime işkence yapacak değilim ya da podyuma çıkmıyorum değil mi?
burdan sonuçları karşıllaştırabiliriz motivasyon olur
geçen sene diyetisyene gitmiştim.bana 1600 kcal diyet vermişti.Bazal metobilazmam o kadar yakıyormuş.Tabi bir süre sonra salata ve yağsız yemekten sıkıldım.Kalori sayımı bence daha iyi.İstediğim şeyi miktarını ayarlayarak yiyebiliyorum.
İnşallah başarılı oluruz.En önemlisi kalıcı olur.

iraden için seni tebrik ederim.inşallah istediğin kiloya düşersin.Ben yapamıyorum.O kadar çok diyete başlayıp birkaç kilo verince bıraktım ki. Onun için belli bir ayarda tutmaya çalışıyorum.Ama gözükon o ki sen daha başarılısın

Son düzenleme:

Yatmadan 4-5 saat önce yeme-içme faslı bitmeli.
Bence en temel kural bu.
Yiyip de yatarsan olmaz :)
Gün içinde hareketli olduğun zamanlarda en fazla kaloriyi alacaksın, akşama doğru azalacak, hatta sadece ev yapımı çorba ve salata yemek en iyisi ya da meyve ve yoğurt. Hem uyurken de hafif hissediyorsun kendini :)

Diyetisyenlerden duydum sabahları günün diğer öğünlerine oranla daha fazla yenilmeli o zaman öğlede ve akşamda daha az yeme ihtiyacı doğacaktır yani sabahları krallar gibi yiin diğer öğünleri azaltın diyorlar ve en en en az da akşam yemeği olması gerekir.Kalori hesabı olsa da her diyette olduğu gibi dikkat edilmesi gereken kurallar var ama bizimki diğerleri gibi katı kural değil[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…