Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
günaydınlarrr mı desem tünaydınlar mıı
geç bir kahvaltı oldu eşimi işe gönderdim geldimmm

Kepekli Ekmeğe Yağsız Beyaz Peynirli Tost
Domates ve Cappy Elma-Vişne (içmesem iyiydi ama 1 bardak canım çekti)

bi pazar günü olur o kadar :)) ama gün içinde şeker alımına dikkkat et çünkü hazır meyve sularında çok fazla şeker var zaten :)

Meyve suyu olmasaydı daha güzel olabilirdi :)

Ben tatlarını da pek sevmiyorum, bir sürü kimyasal var içlerinde her ne kadar doğal deseler de :KK31:

bundan sonra canın çekince öyle dene çok lezzetli oluyo :KK66: fırında da yapabilirsin ama tepsinin üstüne çok hafif yağ sürmen lazım ki yapışmasın :)) üstüne karabiber fln gibi çeşni de katabilirsin çok az tuz da olabilir belki bunların hepsi kızartmadan daha iyi :KK66:) bi zamanlar bende öyleydim kızartma dneilince tutamazdım kendimi sonra böyle yapmaya başladım sonra da hepten bıraktım :))

kıskançlık olayına gelince iyi mi desem kötü mü desem bilemedim :S çok aşırısı çok sıkıodur ama kararında olunca hoş bi duygudur herhalde :)) sen bi zayıfla da bak bakalım nasl kıskanıo milletten :KK70:

nese bende bugün 9.30 da kalktım duşa girdim 10.30 gibi çıktım
11.20 gibi kahvaltıma başladım...

2 bardak şekersiz çay
[1] Beyaz Peynir 10 GRAM 25.00
[2] Domates 1 ADET 14.00
[3] Yumurta (haşlanmış) 30 GRAM 47.40
[4] Patates (kızarmış) 10 gr 28.00
[5] Yumurta (yağsız pişmiş) 0.2 ADET 14.00
[6] Ekmek 0.5 DİLİM 32.50

Toplam : 160.90kal.

beyaz peynr dn 2 çatal aldım 1 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 30 gr flndır diye düşündüm ekmeğin ucundan minicik böldüm 1 lokmalık , patatesli yumurtadan 2 çatal aldım asıl hesaplatsam bilemedim :))

Pazar günü olduğu için kahvaltı saatine de yenilenlere de göz yummak lazım :KK1: :KK52::KK56:

ben'm ge.en pazar yasadigim kahvaltida 5 kurupasta faciasindan sonra meyve suyu cok masum bence pazar gunu icin :KK56::KK69: hem don 2 sayfa oncesne bi dha pizza hupletme yorumumu okuduktan sonra litfennnn :KK49:

ben'm ge.en pazar yasadigim kahvaltida 5 kurupasta faciasindan sonra meyve suyu cok masum bence pazar gunu icin :KK56::KK69: hem don 2 sayfa oncesne bi dha pizza hupletme yorumumu okuduktan sonra litfennnn :KK49:

:KK1::KK1::KK1:

Meyve suyunu kalorisinden dolayı eleştirmiyorum da çok fazla kimyasal var içinde :)

Hatta benim gibi midesi hassas olan biri meyve suyu içtiğinde ağrıya bile sebep olabiliyor :KK1:

Biz evde meyve suyu yapıyoruz, bak onlardan içiyorum işte doğal doğal :)

Ama bu devirde ne doğal kaldı ki, bir düşününce bu da bir gerçek, doğal hiçbir şey yok :KK31:

Pizza ile alakalı olan mesajı bulamadım :KK53::KK1:

Sucuksuz, salamsız, kaşarsız bir pizza yedim üstelik incecik kepekli hamurdan yapılmış :KK53:

Çok gördünüz bana :KK43::KK9::KK9:

:KK1::KK1::KK1:

Meyve suyunu kalorisinden dolayı eleştirmiyorum da çok fazla kimyasal var içinde :)

Hatta benim gibi midesi hassas olan biri meyve suyu içtiğinde ağrıya bile sebep olabiliyor :KK1:

Biz evde meyve suyu yapıyoruz, bak onlardan içiyorum işte doğal doğal :)

Ama bu devirde ne doğal kaldı ki, bir düşününce bu da bir gerçek, doğal hiçbir şey yok :KK31:

Pizza ile alakalı olan mesajı bulamadım :KK53::KK1:

Sucuksuz, salamsız, kaşarsız bir pizza yedim üstelik incecik kepekli hamurdan yapılmış :KK53:

Çok gördünüz bana :KK43::KK9::KK9:

ama meyve suyunun kalorisi de fazlaymış yaa
100 kal aldım bir bardaktan :KK50:

ama meyve suyunun kalorisi de fazlaymış yaa
100 kal aldım bir bardaktan :KK50:

Meyve suyuna göre değişiyor ama genelde 1 bardağın kalorisi 80-150 cal arasında değişiyor.
Ben kalorisine o kadar üzülmüyorum, başka şeyden kısılır da kola, meyve suyu gibi şeylerin içinde nerdeyse 8-10 küp şeker kadar şeker bulunuyor. Hatta böyle bir çalışma da yapmışlardı, tüm yiyeceklerin önüne içerdiği kadar küp şeker koyuyorlar. Günde kaç tane küp şeker tükettiğimi gördüm bir an. :KK53: Bu durum sadece senin için değil canım, hepimiz meyve suyudur, koladır vs seviyoruz bunları. :KK59: Hayatımızdan çıkarmaya çalışmamız lazım hep beraber :KK31:

Bak o çalışmanın resmini buldum.

http://imageshack.us

Son düzenleme:
Ben bir süre kalori sayımı yapmadığım için liste yazmicam, bilginize :)

pizzacık pidecik olayı mı :KK60:
aynen öyle :KK70: onların cık ı fln olmuyo ayrıca kepekli olması kalorisni ve içindki yağ miktarını değiştirmezzz sadece sindirime yardımcı olan lifleri almanızı sağlar ki 1 pizza da 1 su bardağı yağ var ben boşuna almadım 15 kg yu 1 yılda öğle yemeklerinde pizza yiyerek! asıl kalori hamurunda ztn malzemesinde değil...

Meyve suyuna göre değişiyor ama genelde 1 bardağın kalorisi 80-150 cal arasında değişiyor.
Ben kalorisine o kadar üzülmüyorum, başka şeyden kısılır da kola, meyve suyu gibi şeylerin içinde nerdeyse 8-10 küp şeker kadar şeker bulunuyor. Hatta böyle bir çalışma da yapmışlardı, tüm yiyeceklerin önüne içerdiği kadar küp şeker koyuyorlar. Günde kaç tane küp şeker tükettiğimi gördüm bir an. :KK53: Bu durum sadece senin için değil canım, hepimiz meyve suyudur, koladır vs seviyoruz bunları. :KK59: Hayatımızdan çıkarmaya çalışmamız lazım hep beraber :KK31:

işte bu yüzden zero çıktığından beri zero içiyorum ki bunları içtiğim dönem kilo problemim yoktu benim zaten diyet fln yapmazdım hatta yemekleride az yerdim kolayla beslenirdim resmen... o tenekeden günde 2-3 tane biterdi :KK43:

14.00-14.30 ara öğün

büyük bi emanın yarısı 40 kcal fln dır
1 kase yağsız yoğurt 100 gr 55 kcal en fazla 100 kcal dır bu da
1 bardak yeşil çay

167 sabah
140 da 1 saat önce

307 toplam şu ana kadar =)

Ayy kızlar şimdi kendimden çok utandım günlerdir pizza olayı dönüp duruyor sayfalarda bir dilim de ben yedim ay bak çok utandım şimdi kendimden :KK30:

Yediklerimi yaziim :78:

1 bardak şekersiz çay

2.5 dilim kepekli ekmek 82.5

Sahanda yumurta (1/4) 40

5 gr dil peyniri 14.5

1 dilim pizza 190 :KK17:

Yoğurtlu bulgur köftesi (50 gr yoğurt 40cal) 250

Fırında mantar (Peynirli) 86.5

Tatlı 185

TOPLAM 847.5

Asitli içecekler bana çok dokunduğu için neyse ki pek bi derdim yok okuldayken de meyve suyu çok içerdim neyse ki bu dönem onu da bıraktım şekersiz çay içiyorum süper oluo :21:

bunlar bugün yediklerin mi?? pizza olmamışşşşşş nasıl soğutucam sizi ben pizzadan bilmiyorum ki ama pizza yediğiniz sürece gitmez o fazlalıklar bilmiş olun... bugün spor yapmadıysan akşama çok hafif tut ama mutlaka protein ağırlıklı beslen akşam mesela 1 kase çorba yanında 1 kase yoğurt ve salata çok güzel dengeler :KK66:

bende biraz önce 1 tane salatalık yedim annem akşama börek yapıodu peynirli bi çatal peynirden attım ağzıma bi parça da yufka böldüm :) ama açık duran hanımeller paketine dokunmadımm şimdi de yeşil çay içiyorum nasıl dayancam akşam böreğe bilmiyorum dua edin!

Yok canım ben akşam çok yemiyorum bir kase çorba içerim biraz da yoğurt yerim ya wallahi seni tebrik ediyorum independent o kadar iradelisin ki maşallah :nazar::KK71:

teşekkür ederimmmmm =)) :KK16: ama o kadar zor dayanıyorum ki anlatamam ya çok şükür bu akşam yiyebileceğim bişiler var akşam yemeğinde kabak dolması ve mercimek çorba yanında da yağsız yoğurdumu yerim diye düşünüyorum 1000 kcal la fln kapatırım bugünü en fazla =) sizde iradelisiniz aslında ya bence bi diyete başlama kararını almak ve uymaya çalışmak başlı başına büyük bi irade =) siz bakmayın bn böyle pizzaya birebir karşıyım ama 2-3 sene önce bende dayanamazdım o yüzden kilo aldım şimdi nefret ediyorum bana kilo yapan başlıca yiyecek olduğunu bildiğim için aldığım küloları düşünüorum 78 oldun pizza yüzünden unutma diyerek tutuyorum kendimi okulda o yüzden sizde 78 olmadan durun pizza yemeyinn!! :KK70:

Allahımmmm bir daha asla yemicem teşekkürlerrrr desteğin için :KK70:umarım umduğumuz kilolara kısa zamanda kavuşcaz yeterince kaçamak yaptım artık kaçamaklara da son yani dimi ayyy hem ben pizza sevmem ki ya ne o öyle hamur işi felan adını dahi duymak istemiyorum tadı berbaaaaaaaaaaaatttt:KK19:

evet yaaa vıcık vıcık yağ var onun içindee belimizden fışkıran simitleri oluşturan yağlardann şimdi o simitleri büyütmeye ne gerek var ki bi anlık zevk için dimi ama zaten 10 dk bile sürmüyo yemek hemencecik bitio ama depolanınca hemencecik gitmio işte belki 10 dk da aldığımız o yağ miktarını eritmek için 5 saat spor fln yapmamız gerekio değermi 10 dk için yani! :KK34:

X