Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
kızlar merhaba 7 gün sonra bende aranızdayım nasipse...ama şu spor işine gelince..eve koşu bandı aldırdım..5 yada 5.5 km hızla en fazla 30 dk yürüyebiliyorum..oda 80 kalori civarında yazıyo..acayip terliyorum ama bu kadar dayanabiliyorum yaaa çok az değil mi? :KK59: :KK59:

canım ben en fazla 4.5 ile yüreyebiliyorum. ben de 45 dakika yürüyorum ki bu sabah 50 dakika falan oldu, 105 kalori anca yazıyo ordakine göre. o hesap yanıltıcı.5 ya da 5.5 ile dakikada 120 135 adım atıyorsundan. 25 adımın bir kalori yaktığını düşünürsek, sen 30 dakikada 3900-4000 adım atıyorsundur. bu da en az 150-160 kalori eder. yani o ekran yanıltıcı.

ben 5 kilo verdim 10 gündür ortalama 45 dakika 4.5km/saat hızla yürüyürek ve 1300 kaloriyi geçmeyerek. kilom fazla olduğu için böyle çok. sen kaç kilosun bilmiyorum ama kesin sana da çok yararlı olacaktır.

aydasu koşu bandını etkin kullanan bir arkadaşımız. ona da sorabilirsin gördüğünde.

canım ben en fazla 4.5 ile yüreyebiliyorum. ben de 45 dakika yürüyorum ki bu sabah 50 dakika falan oldu, 105 kalori anca yazıyo ordakine göre. o hesap yanıltıcı.5 ya da 5.5 ile dakikada 120 135 adım atıyorsundan. 25 adımın bir kalori yaktığını düşünürsek, sen 30 dakikada 3900-4000 adım atıyorsundur. bu da en az 150-160 kalori eder. yani o ekran yanıltıcı.

ben 5 kilo verdim 10 gündür ortalama 45 dakika 4.5km/saat hızla yürüyürek ve 1300 kaloriyi geçmeyerek. kilom fazla olduğu için böyle çok. sen kaç kilosun bilmiyorum ama kesin sana da çok yararlı olacaktır.

aydasu koşu bandını etkin kullanan bir arkadaşımız. ona da sorabilirsin gördüğünde.

ayyy canım çok teşekkür ederim..koşu bandını 1 hafta oldu alalı hergün sabah akşam aynı şekilde yütrüyorum..bide isveç diyetindeyim şuan 6. günümdeyim.70 ile başladım 67 oldum.diyet bitsin bende kalori sayarak kilo vermeyi düşünüyorum..ama söylediğin şeyler motive etti beni..daha çok yürümeye devam o zaman :KK62: :KK62: :KK62:

Bana gerek kalmamış canım yeterınce bılgılendırıcı olmus...
Elıne sağlık :KK34:

ayyy canım çok teşekkür ederim..koşu bandını 1 hafta oldu alalı hergün sabah akşam aynı şekilde yütrüyorum..bide isveç diyetindeyim şuan 6. günümdeyim.70 ile başladım 67 oldum.diyet bitsin bende kalori sayarak kilo vermeyi düşünüyorum..ama söylediğin şeyler motive etti beni..daha çok yürümeye devam o zaman :KK62: :KK62: :KK62:

:KK36: :KK36: :KK36:
Kırmızı alarm...

Arkadaşım merhaba...
İsveç diyeti çok ama çok ama çok sakıncalı bir diyet...
Kısa vadede verdiğiniz kilolar yağ değil kas kütlenizden gidiyor...
Lütfen bünyenize eziyet etmeyiniz...

canım benim dillere destan bir göbeğim vardı. bugün sabah yürüdüm. yürüyüşten sonra baktım küçülmüş biraz. ki kilom fazla azalsın da öyle pilates falan yapayım diye bekliyorum. yürüyüşten başka bir şey yapmıyorum anlayacağın. faydasını kesin görürsün canım. :)

İSVEÇ DİYETİ

1. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram,) zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata

2. gün
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve

3. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker, 1 dilim kızarmış ekmek
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 domates, 1 meyve
Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata

4. gün
Öğle: 1 katı yumurta, 1 rendelenmiş havuç, 250 gram yağsız beyaz peynir
Akşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt

5. gün
Sabah: 1 büyük rendelenmis havuç (limonlu)
Öğle: Haşlanmış yağsız balık (200 gram, limonlu ve tereyağlı)
Akşam: 1 biftek (200 gram), salata ve brokoli

6. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 büyük rendelenmiş havuç
Akşam: Derisi alınmiş tavuk (200 gram), salata

7. gün
Sabah: Şekersiz çay
Öğle: Izgara et (200 gram), taze meyve
Akşam: Hiçbir şey

8. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme seker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haslanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram), zeytinyaglı ve limonlu yeşil salata

9. gün

10. gün

11. gün
Aşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt

12. gün

13. gün

----------

Gördüğünüz üzere son derece sağlıksız...
Diyet bile denemez...

Son düzenleme:
[FONTKırmızı alarm...

Arkadaşım merhaba...
İsveç diyeti çok ama çok ama çok sakıncalı bir diyet...
Kısa vadede verdiğiniz kilolar yağ değil kas kütlenizden gidiyor...
Lütfen bünyenize eziyet etmeyiniz...[/FONT]

evet canım malesef ben bunun farkındayım ama kilolarımın acil gitmesi gerekiyo o yüzden bu diyeti seçtim..yarımda bırakılmıyormuş tatamlıycam artık..sonrada kalori sayarak yemeye baslıycam nasipse...sen ne kadar zamandır koşu bandı kullanıyosun...ne kadar yürüyosun merak ettim kaç kilo verdin yürüyüşle?

liste yazamam dedim ama hala evdeyim. bu zamana kadar yediklerimi yazayım en azından.

dün gece eve çok geç geldim. su için mutfağa bir girdim ki küçük tulumba tatlıları. dedim şimdi yeme, direk yağ olur, sabah ye. o yüden sabaha 2 tane tulumba tatlısıyla başladım küçük.

sabah;
2 küçük tulumba tatlısı 120 kkal.

sonra sporumu yaptım. saat 11 buçuk gibi kahvaltıya oturdum.

kahvaltı;
yarım simit, 20 gram beyaz peynir, birkaç dilim domates 200 kkal.

öğle; (iki dakika önce)
ton balıklı bol marullu sandwiç, 1 kaşık patates yemeği 450 kkal.

şimdiye kadar toplam; 770 kkal. bugün 1400e kadar yolu var. akşam da sebzeli etli bir yemek yapar yerim herhalde.

sabah kalktım toplam 50 dakika olan, 35 dakikası tempolu yürüyüşümü yaptım.

kızlar merhaba 7 gün sonra bende aranızdayım nasipse...ama şu spor işine gelince..eve koşu bandı aldırdım..5 yada 5.5 km hızla en fazla 30 dk yürüyebiliyorum..oda 80 kalori civarında yazıyo..acayip terliyorum ama bu kadar dayanabiliyorum yaaa çok az değil mi? :KK59: :KK59:

cnm ilk planda bu kadar bile dayanman gayet iyi bende spor salonunda kullanıyorum ilk başlarda 6 km de 20 dk zor dayanıyodum 1 ay fln sonra iyice alışıyosun tempolu yürümeye şu anda 7 km de 30-35 dk yürüyorum baya terliyorum ekranda da 200 küsür kalori gösteriyo ne kadar doğru bilemem
ama sana tavsiye bacaklarını bükmeden adım atarak yürü o zaman hem tüm bacak çalışıyor hemde daha zor yoruluyosun

İSVEÇ DİYETİ

1. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram,) zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata

2. gün

3. gün

4. gün
Akşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt

5. gün

6. gün

7. gün
Sabah: Şekersiz çay
Öğle: Izgara et (200 gram), taze meyve
Akşam: Hiçbir şey

8. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme seker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haslanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram), zeytinyaglı ve limonlu yeşil salata

9. gün

10. gün

11. gün
Aşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt

12. gün

13. gün

----------

Gördüğünüz üzere son derece sağlıksız...
Diyet bile denemez...

:KK36::KK36::KK36::KK36: yaşanır mı böyle yaww :S kilo vermenin daha kolayıı var guzzzummmm işkence etme kendine hem metabolizma hızınıda çok düşürür bu :S biter bitmez fazlasıyla alırsın bak uyarmadı deme

serapkayra çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için bende bol bol yürümeye çalışıyorum ama her öğünde en az 1 dilim ekmek değişimi yiyorum ben yürüyüşlerimde akşam yemekten sonra olmuyo genelde saat olarak inş bende senin gibi olabilirim yaa idolumsun şu an :KK34:

Son düzenleme:
evet canım malesef ben bunun farkındayım ama kilolarımın acil gitmesi gerekiyo o yüzden bu diyeti seçtim..yarımda bırakılmıyormuş tatamlıycam artık..sonrada kalori sayarak yemeye baslıycam nasipse...sen ne kadar zamandır koşu bandı kullanıyosun...ne kadar yürüyosun merak ettim kaç kilo verdin yürüyüşle?

Sen ınanma arkadasım o yarında kesılmıyormus laflarına...
Sağlıgından daha mı onemlı...
Dıyet degıl kı bu resmen ac kalmak...
13 gunde dert sahıbı olabılırsın benden soylemesı...
Biz kıloları 10 gunde almadık kı 10 gunde verelım...
Hadı ver elını de sağlıklı zayıflama adına kazanalım senı de :KK70:

Benım 3 yıldır kosu bandım var...
Ben 30 kılo verdım ama dısarda yurudum, işe basladıktan sonra da kılomu koruyabılmek adına aldım kosu bandını...
Hergun dısarda 60-90 dakıka arası yurudum ama dısarda...
4 ayda 20 kılonun uzerınde verdım...
Bantta en cok ama en cok 45 dakıka 5 km hızı tavsıye edebılırım o da ilk ve son bes dakıkası arttırmalı olmak uzere...

cnm ilk planda bu kadar bile dayanman gayet iyi bende spor salonunda kullanıyorum ilk başlarda 6 km de 20 dk zor dayanıyodum 1 ay fln sonra iyice alışıyosun tempolu yürümeye şu anda 7 km de 30-35 dk yürüyorum baya terliyorum ekranda da 200 küsür kalori gösteriyo ne kadar doğru bilemem
ama sana tavsiye bacaklarını bükmeden adım atarak yürü o zaman hem tüm bacak çalışıyor hemde daha zor yoruluyosun

:KK36::KK36::KK36::KK36: yaşanır mı böyle yaww :S kilo vermenin daha kolayıı var guzzzummmm işkence etme kendine hem metabolizma hızınıda çok düşürür bu :S biter bitmez fazlasıyla alırsın bak uyarmadı deme

serapkayra çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için bende bol bol yürümeye çalışıyorum ama her öğünde en az 1 dilim ekmek değişimi yiyorum ben yürüyüşlerimde akşam yemekten sonra olmuyo genelde saat olarak inş bende senin gibi olabilirim yaa idolumsun şu an :KK34:

tsk ederim canım koşu bandının faydası olacağı kesin..ama başladım bi kere bu düyete ve 13 gün sürecek sürekli böyle beslenmeyeceğim yani..ya gerçekten kendimi suçlu gibi hissettim ama hayatımda ilk kez kararlı ve istikrarlı olarak diyet yapıyorum hep pazartesi başlayıp salı günü biten diyetlere imza attım..ve bu sefer gerçekten mutluyum.. gözle görünür bi değişim var çünkü bedenimde bacaklarım ve belimde..bana kızmayın nolur ben bu diyeti tamamlayıp 7 gün sonra sizlerle birlikte kalori sayarak yemeye başlıycam nasipse..ama şimdi bu diyeti bırakırsam kendime olan güvenim gidecek ve işin ucunu kaçırıcam ben kendimi biliyorum :KK59: :KK59:

canım seninki yanlıs gosteriyor bence. Ben de genelde 40 dakika 5-5.5 km hızla yürüyorum. Bu da 200 kalori ediyor. Yani bana bu dogru gibi geliyor. 30 dakika da 160 civarı olmasi gerek

canım seninki yanlıs gosteriyor bence. Ben de genelde 40 dakika 5-5.5 km hızla yürüyorum. Bu da 200 kalori ediyor. Yani bana bu dogru gibi geliyor. 30 dakika da 160 civarı olmasi gerek

teşekkür ederim canım..benimki yanlış gösteriyor diyeyim o zaman :KK61:
yenide aldık ama aldığım yerede bi sorayım neden böyle diye...

qiz3mm
21 Ocak = 65.7
28 Ocak = 65.1
4 Şubat = 64.5
11 Şubat = 65
18 Şubat = 64.5

Katrem
14 Ocak = 83.1
21 Ocak = 81.2
28 Ocak = 80.5
4 Şubat = 79.4
11 Şubat = 78.2
18 Şubat =76.9

Bnnu
21 Ocak = 61.3
28 Ocak = 61.1
4 Şubat = 60.6
11 Şubat = 59.5
18 Şubat = 59.5

Medusa
21 Ocak = 67.7
28 Ocak = 66.8
18 Şubat = 66.3

Nightwinglover
21 Ocak = 81.6
28 Ocak = 80.6
4 Şubat = 79.8
11 Şubat = 80
18 Şubat = 77.7

independent
17 Ocak = 71
24 Ocak = 70.1
11 Şubat = 70.1

Anna_maria
28 Ocak = 70.2
4 Şubat = 69.7
11 Şubat = 69.2
18 Şubat = 69.2

Hanoi
28 Ocak = 56.7
4 Şubat = 56.7
12 Şubat =55.8
18 Şubat = 55

Ca_cansu
28 Ocak = 53.1
4 Şubat = 52.7
11 Şubat = 52.2
18 Şubat =51.4

Serapkaya
28 Ocak = 61.9
4 Şubat = 59.8
12 Şubat = 58.1
18 Şubat = 57.3

Aydasu
31 Ocak = 0
6 Şubat = 1 kilo 100 gr verdi
18 Şubat = 600 gr verdi

Citol
4 Şubat = 117
11 Şubat = 115
18 Şubat = 114.5

1983
4 Şubat = 100
11 Şubat 97.8
18 Şubat = 95

Aycaozdemir
8 Şubat = 69

Nınım
6 Şubat = 59.5
11 Şubat = 59
18 Şubat = 58.7

Arzuhelin
7 Şubat = 79.4
11 Şubat = 77.4
18 Şubat = 79

fffiliz
9 Şubat = 65
18 Şubat = 64.25

serenay.30
11 Şbat = 74.5
18 Şubat = 73.4

sevgilim_benim
11 Şubat =62.7
18 Şubat = 62

airlikfeer
11 Şubat =57.7
18 Şubat = 56.7

bengi_arwen
18 Şubat = 63

serapcım çok güzel olmuşsun, tebrik ederim canım.

canım dertlenme, senin vermen gereken kilo çok az. ve evrdiklerin sadece yağ. emin adımlarla ilerliyorsun bence.

bi de canım spor yaptığında 600 kalorilik, 400 kalorilik falan spor diyodun. nasıl bir spor yaptığını ve bununla yaktığın kaloriyi nasıl ölçtüğünü bilmiyorum ama insanın günlük bu kadar kalori yaktıracak spor yapması çok zor. hele senin gibi aslında kilosu az olan birinin. çünkü sporla yakılan kalori kilo daha fazlaysa artıyor. belki de bu seni yanıltıp beklentilerini yükseltiyordur. dediğim gibi uzun zamanda vermek aslında daha sağlıklı, o yüzden hiç bozma moralini.

canım tekür ederim desteğin için..
benim evde bir aletim var ismini unuttum burda bir arkadaşın daha var..twistt sapper olabilir ismi yanılıyorda olabilirim
üstüne çıkıyorsun dağa çıkıyor gibi yürüyorsun yani zor biraz onun üzerinde kalori ve zaman yazıyor..
Hatta eşim ( dr olduğundan) evdeki aleti uzun süreli kullanırsan kas yaparsın diyor pek kullanmama izin vermiyor..işime çok karışıyor .bacaklarımın çok kaslı olmasını istemiyorda :KK69:
birede bizim sitede spor merkezi var oranın da yürüyüş bandını kullanıyorum...
yani oradanda yaktığım kaloriyi görebiliyorum...
oda senin gibi yağdan veriyorsun diyor...
yavaş olsun kalıcı olsun diyor...

öncelikle teşekkür ediyorum canım:KK16: kilolarımız yakın seninle :KK70:
acaba akşamları atıştırmalarınmı ben mesela gün içinde ne yersem yiyim akşam yemeğini hafif geçiriyorum hatta bir iki lokmalık diyebilirim ve beyaz ekmeği bir aydır kestim kepeğide sadece kahvaltılarda yiyorum diyebilirim beyaz piriç yemiyorum bu bir ay zarfın da en fazla toplasan 3 yemek kaşığı pirinç girmiştir mideme gece asla birşey yemiyorum özellikle 8 den sonra çok acıkırsam öncelikli portakal oksa elma ... ben her hafta en az 1 kilo verdim. eee bir de düzenli her akşam 1.5- 2 saat ritimli yürüyorum bazen koşuyorum değişiyor 1 saatlik koşuyla da 600 kalorinin yandığını biliyorum .

canımcım walla pilav yemiyorum ve evdede yaptırmıyorum inan..
akşam atıştırmalarım pazen portakal yada küçük bir kase iğde oluyor..iğde
tatlı krizimi önlüyor..Ama senin gibi akşam atıştırması değilde salata ve az yemek yiyorum ..
Bende senin gibi sadece sabah kahvaltısında 2 dilim denge light yiyorum..
yapmadığım 1.5-2 saatlik spor..oğlum bana bağımlı olmasa walla hemen salona giderim..

Kızlar ben bu diyeti çok sevdim.

2 gündür 1500 civarında kalori alıyorum ve 200 kadarını da Leslie ile yakıyorum.

Regl olmama rağmen 700 gram vermişim:KK16:

Bir de bolca yoğurt yemeye başlayacağım şimdi:21:

X