Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
arkadaşlar yazıyı sizinlede paylaşmak istedim şu bahsedilen yağları alıp denemek istiyorum...:KK31:

Göbek Eriten Diyet & Egrersizler

Pek çok kişi yazın hala istediği formda olamamaktan şikayetçi. Bazı kişiler biraz zayıfladıysa bile istediği yerlerden (göbek, bel, basen) incelememekten yakınıyor. Normal diyet programlarında kişiler zayıflasa bile çoğu kişide daha çok yüz bölgesi inceliyor. Ama aşırı yağlı bölgelerde pek incelme olmuyor.

Sizlere 3 haftada, özellikle göbek-bel bölgesinden incelmeyi de sağlayacak özel bir program vereceğim. Ancak öncelikle şu noktayı vurgulayayım: Sadece diyetle bölgesel zayıflama tam olmaz. Beraberinde özel egzersiz ve bazı özel bitkisel mönüler gerekir. Bu programı 3 hafta uygulayın, 21'inci günün sonunda müthiş incelmeyi hayretle göreceksiniz.

Mekik hareketi
Dizlerimiz bitişik ve ayaklarımız birbirine paralel şekilde tabanları yeri gösterirken iki elimizi enseye koyup hızlı hızlı, sık sık ve kesik kesik hareketlerle karnımız acıyana kadar sabah ve akşam ellişer kez bu hareketi yapıyoruz. Bu hareket özellikle karın bölgesindeki kasları kuvvetlendirir, yağ dokusunu harekete geçirir ve yağların yanmasına yardımcı olur.

Sopalı hareket
Bu harekette de bir sopayı ense kökümüze alıp iki elimizi geçiriyoruz. Ayaklarımızı yere sağlam basıp süratli bir şekilde sağa ve sola doğru daha çok kalçadan yukarısını hızlı bir şekilde döndürerek birkaç dakikada bu hareketleri yapıyoruz. Bu haraket karnın yan tarafındaki kasların şekillenmesi ve göbeğin erimesini sağlar.

Bel kasları için mekik
Bir taraftaki kolumuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizimize doğru hafifçe, sık sık ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu hareketi de birkaç dakika dayanabildiğimiz kadar yapmaya gayret ediyoruz. Daha sonra diğer taraftaki ayağımızı ve kolumuzu değiştiriyoruz. Bu hareket karnın yan tarafına doğru olan kasları çalıştırmak için yararlıdır.

Haftanın tek günleri bunları yiyin

Kalkar kalkmaz: 1 bardak ılık ballı limonlu su (içine yarım tatlı kaşığı bal, 10 damla limon konacak).

Sabah sporu: 35 - 40 dakika tempolu yürüyüş yapın. Bol ter atmaya gayret edin. Ardından fotoğraftaki gibi 15-20 dakika spor.

Duş: Ham ipek kese veya kabak lifi ile 5 dakika fırçalar gibi göbek, basen, popo, bel sertçe fırçalanacak. 5 dakika kadar susam yağı, kekik yağı, biberiye yağı, melisa yağı ile aynı bölgeye masaj yapılacak.

Kahvaltı: 1 adet kabuklu yeşil elma, 1 adet sert şeftali

Ara: 2 parmak taze dil peyniri yiyebilirsiniz.

Öğle: 1 porsiyon ızgara tavuk (derişiz), bol rokalı yeşil salata (taze soğanlı).

Ara(saat 15.00): 3-4 yulaflı bisküvi

Ara(saat 17.30): 1 adet yeşil elma.

Akşam: 4-5 kaşık zeytinyağlı fasulye (az yağlı), 1 dilim tam ekmek, mevsim salatası.

Gece: 1 bardak şekersiz tarçınlı ılık light süt. 3-4 fincan rezene çayı, yeşil çay, mısır püskülü, kiraz, avakado yaprağı karışım çayı içilecek.

Yasaklar
* Kolalı, şekerli içecekler

* Kızartma

* Hayvansal katı yağlar (tereyağı, kaymak, yağlı şarküteriler, yumurtanın sarısı, yağlı süt ürünleri, yağlı etler, tavuk - balık derisi, tam yağlı süt)

* Alkol (özellikle bira)

* Beyaz un,

* Beyaz şeker

* Doğum kontrol hapları

* Aşırı gündüz uykusu

* Çikolata

* Yağlı çerezler

* Cips

Zayıflatıcı çayı elinizden düşürmeyin
Bir su bardağı için 1-2 adet avakado yaprağı, 1 çay kaşığı yeşil çay, küçük bir tutam kiraz sapı ve mısır püskülü, 1 çay kaşığı rezene tohumu sadece 1-2 dakika kaynatılacak ve hafifçe fokurdadıktan sonra 3-4 dakika demlenmeye bırakılacak. Sonrasında şeker veya tatlandırıcı eklenmeyecek sadece çok ince bir dilim limonla içilecek. Yemeklerden biraz sonra da içebilirsiniz. Akşam mümkün olduğunca erken yenilecek. Sabah ise erken kalkmak önemli çünkü erken kalktığınızda metabolizma hızlanır, sabah sporu ise vücudu canlandırır, harekete geçirir.

Makale : Ender Saraç

Arkadaşlar yediğiniz yiyecekleri gram olarak yazıyorsunuz ya nasıl hesaplıyorsunuz kaç gram olduklarını?

Mesela 50 gram kaşar veya peynir yazıyorsunuz, ben neyin kaç gram olduğunu hiç bilmiyorum:KK50:

canım çoğunlukla göz kararı arkadaşımında dediği gibi kibrit kutusu kadar peynir 30 gr ben tartı aldım onda da tarttım o kadar geldi aşağı yukarı oynamalar olur da onlar okadar farketmez kaşarıda tarttım şimdi senin için :KK1: yine kibrit kutusu büyüklüğünde ki kaşar 35 gr geldi sende bunlara göre ayarla.. mesela ortalama 5 zeytin 17-20 gr bir çorba kaşığı yoğurt 30-35 gr..........

Son düzenleme:
$www.JPG $lkglk.JPG $resimler grup 1 002.jpg

bayağı fazlalıkları atmışım ben yauuuu :21::21::21:

geçen doktor açıklama yaptı
ekmegi kızarttıgınız zaman içindeki su gider kalorisi degişmez demişti
aklında bulunsun cnm

Haklısın canım ama ben ekmeği kızarmış seviyorum o yüzden kızartıyorum birde ısparta ekmeği, kepek ekmeği yada çavdar seviyorum. beyaz ekmeği sevmem.. hele yumuşak yumuşak olursa hiç.. ekmek dediğin çıtırı çıtır olacak. ya bu arada canım acayip ankara simiti çekti.. yok ki burda ekmek hamurunda simit yapıyorlar hamur gibi oluyor.. :KK43:

canım ben sabah tartıldım 56.9 çıktım inanamayınca bir daha tartıldım 57.9 çıktım bu defa arada bir kilo oynuyor... kafam karıştı ikisinin arasını esas aldım ben de :44::44:

ben digital olmayan tartı kullanıyorum belki gram gram ölçemiyorum ama memnunum..

Arkadaşlar yediğiniz yiyecekleri gram olarak yazıyorsunuz ya nasıl hesaplıyorsunuz kaç gram olduklarını?

Mesela 50 gram kaşar veya peynir yazıyorsunuz, ben neyin kaç gram olduğunu hiç bilmiyorum:KK50:

mutfak tartıları var digital ben geçenlerde aldım simbo nun 20 lira sadece..gram merak edenlere hesaplayabilirim..

eminim bunu bugün çok duyacaksın süperrrrr görünüyorsun. kızım fazlalık mı kalmış sende :KK24: kıskandırıyorsun bizi..

bugün yediklerim

2 dilim kuruyemişli ekmek
180

10 tane zeytin
90

3 tane tek şekerli çay
60

50 gr tam yağlı beyaz peynir
130

1 domates
15

1 salatalık
10

1 tatlı kaşığı reçel
40

1/2 kaşar peynirli sandviç
190

1 tane ayran
90

650 gr yoğurt
325

2 kase çorba
200

1/2 kase puding
200

tavuklu salata (yağlı)
300

1 portakal
50

toplam: 1880 kalori

canım keşke spor yapsaydın da dengeleseydin. biraz fazla olmuş galiba pudingi yemeseydin daha iyi olacakmış. neyse bu güne bakalımm. afiyet olsun :KK56:

ya maşallah demek istiyorum süper olmuşsunuz nazar değmesin =) diyetlik bişi de kalmamış gerçekten fazlalık göremedim ben son halinizde =) (( bişi sorsam bacaklarınızda özellikle alt bacaklarınızda gözle görülür bi incelme olmuş özellikle ordan vermek için hareketler fln yaptınız mı yoksa zayıflayınca kendiliğinden mi gitti? ))

bu arada bu da benim haftasonu kahvaltım... poğaça vardı aslında tabaklarda ama ben ayrıca tabak alıp kepek ekmeğimden yedim millet yanımda poğaça yerkene...

[1] Karper 1 ADET 65.00
[2] Zeytin (yeşil) 15 GRAM 21.60
[3] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55.00
[4] Domates 2 ADET 28.00
[5] Ekmek 0.5 DİLİM 32.50
ve de şekersiz çay

Toplam : 202.10kal.

Selam arkadaşlar ben bu hafta 300 gram verebilmişim yani 58.7 kg oldum..
nasıl bukadar az veriyorum anlamıyorum yaaa...
walla 1300 kalori geçmiyorum ve hemen hemen hergün spor yapmaya çalışıyorum...
anlamadım gerçekten canım çok sıkıldı :26:

Serapcım çok güzel görünüyorsun...:KK9: bravooo
bende öneceki resimlerime bakıyorum seninki gibi fark var resimlerim arasında...

serapcım çok güzel olmuşsun, tebrik ederim canım.

bende öneceki resimlerime bakıyorum seninki gibi fark var resimlerim arasında...

canım dertlenme, senin vermen gereken kilo çok az. ve evrdiklerin sadece yağ. emin adımlarla ilerliyorsun bence.

bi de canım spor yaptığında 600 kalorilik, 400 kalorilik falan spor diyodun. nasıl bir spor yaptığını ve bununla yaktığın kaloriyi nasıl ölçtüğünü bilmiyorum ama insanın günlük bu kadar kalori yaktıracak spor yapması çok zor. hele senin gibi aslında kilosu az olan birinin. çünkü sporla yakılan kalori kilo daha fazlaysa artıyor. belki de bu seni yanıltıp beklentilerini yükseltiyordur. dediğim gibi uzun zamanda vermek aslında daha sağlıklı, o yüzden hiç bozma moralini.

kızlar liste harika, hepinizi tebrik ederim. gizemcim senin de ellerine sağlık.

ben hafta sonu liste yazamıcam sanırım. ama aldığım kalorileri belirtebilmeyi umuyorum. hepinizi kocaman öpüyorum. iyi tatiller.

Son düzenleme:
bengi_arwen

eminim bunu bugün çok duyacaksın süperrrrr görünüyorsun. kızım fazlalık mı kalmış sende kıskandırıyorsun bizi..

ca_cansu

Serap tebrikler valla değişim dedikleri bu olsa gerek incecik kız olmşsun. :)
airlikfeer -

serapkaya çokk güzel sonuç yaa canım tebrik ediyorum
serenay.30

serapkaya süper olmuşsun canım.tebrikler.

bnnu -
Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavvvvvvvvvvv tek kelimeyle süpper
hanoi -
Süper zayıflamıssın Darısı başımıza inşallah
1983

serapcım çok güzel olmuşsun, tebrik ederim canım.

çok çok teşekkür ediyorum :KK16::KK16::KK16: tamamen sizleri motive etmek için koydum resimleri isteyince oluyormuş herkesi böyle görücem eminim buna burası gerçekten farklı bir yer burda olmasaydım veremezdim daha önceki diyetlerimde olduğu gibi :KK19::KK19::KK19:

independent

bayağı fazlalıkları atmışım ben yauuuu
ya maşallah demek istiyorum süper olmuşsunuz nazar değmesin =) diyetlik bişi de kalmamış gerçekten fazlalık göremedim ben son halinizde =) (( bişi sorsam bacaklarınızda özellikle alt bacaklarınızda gözle görülür bi incelme olmuş özellikle ordan vermek için hareketler fln yaptınız mı yoksa zayıflayınca kendiliğinden mi gitti? ))

canım teşekkür ediyorum evet sanırım bunu ritimli yürüyüşüme borçluyum ama zaten benim bacaklarım kalın değildi fazla aldığım kilo kalçamda birikti ama son zamanlarda hep ince olan belimde kalınlaşmıştı işte o zaman diyete başladım.. diyete başladığımdan bu yana 1 ay oldu 7 kilo gitti ve kalçamdan 6 santim inceldim ama sporu hiç aksatmadım her akşam yemekten sonra 1-5 bazen 2 saat tempolu yürüdüm bazende koştum belediyenin spor aletlerinde hep bacak hareketeri çalıştım eve geldim mekik çektim :KK8: bir aydır böyle yani :KK16:

kızlar merhaba 7 gün sonra bende aranızdayım nasipse...ama şu spor işine gelince..eve koşu bandı aldırdım..5 yada 5.5 km hızla en fazla 30 dk yürüyebiliyorum..oda 80 kalori civarında yazıyo..acayip terliyorum ama bu kadar dayanabiliyorum yaaa çok az değil mi? :KK59: :KK59:

öncelikle teşekkür ediyorum canım:KK16: kilolarımız yakın seninle :KK70:
acaba akşamları atıştırmalarınmı ben mesela gün içinde ne yersem yiyim akşam yemeğini hafif geçiriyorum hatta bir iki lokmalık diyebilirim ve beyaz ekmeği bir aydır kestim kepeğide sadece kahvaltılarda yiyorum diyebilirim beyaz piriç yemiyorum bu bir ay zarfın da en fazla toplasan 3 yemek kaşığı pirinç girmiştir mideme gece asla birşey yemiyorum özellikle 8 den sonra çok acıkırsam öncelikli portakal oksa elma ... ben her hafta en az 1 kilo verdim. eee bir de düzenli her akşam 1.5- 2 saat ritimli yürüyorum bazen koşuyorum değişiyor 1 saatlik koşuyla da 600 kalorinin yandığını biliyorum .

Son düzenleme:
kızlar merhaba 7 gün sonra bende aranızdayım nasipse...ama şu spor işine gelince..eve koşu bandı aldırdım..5 yada 5.5 km hızla en fazla 30 dk yürüyebiliyorum..oda 80 kalori civarında yazıyo..acayip terliyorum ama bu kadar dayanabiliyorum yaaa çok az değil mi? :KK59: :KK59:

hoşgeldin canım :KK71:
banada az geldi arkadaşımda da koşubandı var kullanıyor ondan sorup öğreniyim nasıl yapıyor

X