Kızlar merhaba, bende uzun zamandır araştırıyorum kalıcı makyaj konusunu. güvenilir ve temiz bir yer arıyorum İstanbul'a gelip yaptırmayı düşünüyorum sürekli orda olamadığım için yüzyüze öngörüşme şansımda yok maalesef anca internetten araştırıyorum çoğu fotoğrafta birbirinin aynısı zaten...
Sizin tavsiye edebileceğiniz yerler var mı?
Yaptıran arkadaşlar hala memnundur umarım sorun çıkarmadı değil mi sonradan?
Hem alt-üst göz hem de dudak çerçevesi istiyorum bir de ben..Long time liner'ı da araştırdım, gerçekten işinin ehli bir merkez ama fiyatlar inanılmaz uçuk geldi açıkçası...
arkadaslar ben daha bugun goz cevresine yaptirdim,suan gozlerim acaip şiş,ve aciyor,inanilmaz aci veren bir işlem yaklasik bi 45 dakika fln surdu,goz cevresi oldugu icin yapilirken korkuyorsunuz haliyle riskli oldugu icin ,sonucta bir igne giriyor,cok istiyordum ilk ciktigi gunden beri ve yaptiran bir arkdasim cok aciyor demesine ragmen gittim yaptirdim,sunu goze alin yaptiricaksaniz gercekten cookk aciyor,uyusturucu bi krem surdu ama ona ragmen bukdr cok acidi,nasil oldugunu anlayamiyorum suanda asiri şiş oldugu icin,uumuyorum cabuk iner şişligi..
Dövme yaptıran kişiler bilir,bazı dövmeler deri altına boya enjekte edilmesiyle yapılıyor,deri üstünde kapladığı bir alan yok,buda alınan abdestte engel teşkil etmiyor diye düşünüyorum,sonuçta normaldede deri altını ıslatamıyoruz,deri üstündede temiz olduktan sonra hiçbir dini sakıncası yok!Ama kalıcı göz makyajı deri altınamı üstünemi enjekte bilemiyorum... bie arkadaşımın düşüncesine katılıyorum,saçlara boya yaptırılıyor,tamemen doğallığı bir madde ile kaplanıyor... bu bence abdest konusunu daha çok etkiler...
ben senin yerinde olsam arkadaşım bu kadar kesin ve net konuşmazdım bu konuya peygamber efendimiz bile kesin ve net birşey dememiş sen dinen hiç bir sakıncası yok diyorsunyasakkelime
gusül alınırken saç diplerinin ıslanması suyu görmesi gerekir saçın değil buna dayanarak saçtaki boya nasıl olur da abdest konusunu daha çok etkiler??
hadisler var saç boyamakla alakalı boyanabilir diyen peygamber efendimizdir..böyle konular hakkında kesin bir yargı kullanma derim arkadaşım vebali senin olur ve bu da benim kıstaslarıma göre çok kötü bi vebaldir..düşünceni paylaş ama bence kesin bişeyler söyleme kaydirigubbakcemile5
Kızlar, kızmayın ama abdeste engel teşkil ediyor, bitkisel formül bile olsa içine kalıcılığı sağlayan kimyasal maddeler karışıyor ve bunun da su geçirgeiği şüphelidir. Aynı vücut dövmeleri gibidir. Cünüp gezersiniz mazallah... hatırlatam dedim.
Sana katılıyorum arkadaşım doğru söylüyorsun ama dediğim gibi dövme günah değil sadece mekruh ayrıca suyun olmadığı yerde teyemmüm yapıoruz sizce o toprak cildin altına geçiormu buyrun size yeni bir tartışma konusu :)yanlış bilgilendirmeyelim lütfen, eğer bu kalıcı makyaj da kalıcı dövme gibiyse abdeste engel teşkil etmez. dövme yapılırken boya cildin altına verilir. abdestte farz olan cildin üzerinin yıkanmasıdır. dövme yaptırmak günah sayılmıştır o ayrı.. ama abdeste engel değildir
Sana katılıyorum arkadaşım doğru söylüyorsun ama dediğim gibi dövme günah değil sadece mekruh ayrıca suyun olmadığı yerde teyemmüm yapıoruz sizce o toprak cildin altına geçiormu buyrun size yeni bir tartışma konusu :)
Bazı arkadaşlar kalıcı makyaj için dövme ifadesini kullanınca bende o şekilde cevap verdim ayrıca abdes geçmediğini ve günah olduğunu ifade etmişler benim söylemek istediğim su ile abdes alırken zaten derinin altına geçmez su bunuda anlatabilmek için teyemmüm ifadesini kullandım çünkü suyun olmadığı yerde toprakla abdes aldığınız zaman o toprak derinin altına geçiyormu yani ne alakadırki kalıcı makyajın günah olduğu ve abdestin kabul olmadığı umarım açıklayabilmişimdir....Şu forumda bazen yazılan şeyler karşısında şaşıp kalıyorum..
Dövme ile teyemmüm arasında nasıl bir ilişki kurdunuz öyle?
Açılan konu kalıcı makyaj, taa teyemmüme gelmiş..Sonra birisi kızıp ta farklı yorum yapınca iki kişi ban alıyor, konu kapatılıyor vs..Veryansınlar...
Konudan kopmadan keyifli sohbetler dilerim..
2 gün önce kaşlarıma kontür yaptırdım süper oldum yüzümdeki o bezgin yorgun ifade birden gidi verdi ne harika bişiymiş bu yahuuu biraz canım yandı ama uygulamadan 2 saat sonra bişiycik kalmadı niye daha önce yaptırmamışım bilmiyorum .
cnm nerde yaptırdın?bana özelden mesaj atarsan çok sevincem :lepi:arkadaşlar ben bugün kaşıma yaptırdım. çok da memnun kaldım. şu an ne ağrı ne sızı hiçbir şey hissetmiyorum. düşünenler varsa istanbul anadolu yakasında nerde yaptırdığımı söyleyebilirim. en azından görüşüp fikir alırlar. kendime adıma söyliim, benim içime sindi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?