• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KALEM1981 Meme Estetiği Ameliyatı

Canlarım,

Cok haklısınız cok da yardımcı herseyden önce..( yaprak sıcacık sesinle de güven veriyosun)

Haklı olabilirsiniz ama naci bey göğüs kafesimin darlığını gözle baktı sanırım çünkü ölçmedii:( o çalı çırpı suan benim yaprakcım:)

Ya evet ama benim gibi çiroz olup da koca silikon yaptıranlar da var anlamıyorum ben sanırım bu işi:( en iyisi üç boyutlu da görmek dediğiniz gibi o kadar da küçük olmayabilir bende??? Cünkü ben küçüğüm:)

Kafam bir rahat etse siz ve sizin gibi bu ameliyatı geçirenler beni daha iyi anlıyorlardır yoksa bu konuyu bu kadar uzatmazdım:(

Canım herşeyi naci beye bırak sonuçta şunu söylediğinde demek istediğini anlayacaktır,bu ameliyatı olduğuna değsin... ben ameliyata giderken, naci beye dediğim tek şey şuydu,sizin estetik algınıza güveniyorum... Ne protezin profili,ne cc si... cc için bildiğim tek şey 300 cc üstü ve altı olabileceğiydi.. nasıl birşey istediğini iyice anlatıp ,gerisi naci beye kalıyor...Biz ne desek boş sonuçta uzman olan o

Cnm 210 ccde cok azmis gercekten bnmde gogus alti cevrem 72cm ama bana drum 350ye kadar cikabilecegini cokta dogal durucagini soylemisti ben cok buyuk olur goze batar die istemedim 300cc takildi ama bu bile kucuk bundan kucugunu dusunemiyorum bile

Evet cnm meme dokusuda onemli bnmde yoktu ama emzirdigim icin deri esnekligi vardi belki oda bi etkendir
Sonucta senin gorustugun dr kendini kanitlamis kaliteli bi dr
Seni mutlu etmiycek bisi yapmaz ona guven hakkinda hayirlisi olsun
Ne zaman ameliyat tarihin cnm

Bir doktor daha var görüşceğim ama temmuzda olcam ben.

Tabi çok iyi bir doktor ona şüphem yok ve çok da tatlı... Düşünenler için bir bilgi:)

göğüs kafesinin darlığını anlaması için mezureye ihtiyacı yok canım :D

naci bey bana 290 önermişti ilk ameliyatta ama bak şimdi 250 ccler var içimde. ama bu protezlerin tabanı daha dar öncekilere göre. koltuk altıma doğru taşma vardı ilk ameliyatımda. biraz fazla geliyordu bana. kaslarım da çok fazla kuvvetli olduğu için protezler o kadar çok yukarı kalkıyordu ki hareketlerimle, şaşar kalırdın. ben o nedenle kas zarı altına alınmasını istedim. naci bey de yaptı sağolsun. bu arada malzemeden de çaldı naci bey doğal olarak. :)) ama ruhum da göğsüm de daha sağlıklı ve sağlam şimdi.

özetle, doktorun işine karışmamak gerek mümkün olduğunca. önemli olan ne istediğimizi iyi anlatabilmekte.doktorumuz beklentilerimizi bilmeli ama bizler de bedenimizin sınırlarını bilmeliyiz.

Haklısın evet ve benim bedenim o kadar sınırlıki zavallı yok gibi bişey:(

Valla özeniyorum geniş omuzlu geniş bedenli insanlara:(

Üstelik senelerce tenis oynadım, dans ettim... Ama gel gör ki buyum işte...

Önümüzdeki hafta netleşcek canım herşey artık...

deri kalınlığı da önemli örneğin.
ayrıca, hem göğüs kafesinin genişliği hem meme altı -boyun arası mesafesinin uzunluğu seçilecek protezin boyutunu da etkiliyor.

keşke şu protez boyutlarını ayarlayanlar(üreticiler) biraz daha çalışsalar, uğraşsalar da "keşke şu aralıkta da bir boyut, biçim olsaydı" demesek! ben diyorum. diyen var mı başka? elini kaldırsın!

Öğretmenim öğretmenimmm!!!! Beeennnn!!!

Canım herşeyi naci beye bırak sonuçta şunu söylediğinde demek istediğini anlayacaktır,bu ameliyatı olduğuna değsin... ben ameliyata giderken, naci beye dediğim tek şey şuydu,sizin estetik algınıza güveniyorum... Ne protezin profili,ne cc si... cc için bildiğim tek şey 300 cc üstü ve altı olabileceğiydi.. nasıl birşey istediğini iyice anlatıp ,gerisi naci beye kalıyor...Biz ne desek boş sonuçta uzman olan o

Çok haklısın canım doktorun kimse güvenip ya olacaksın bu ameliyatı ya da öylemiydi böylemiydi diye kafayı yiyceksin senelerce.. Boşa geçen zaman...

Çok haklısın canım doktorun kimse güvenip ya olacaksın bu ameliyatı ya da öylemiydi böylemiydi diye kafayı yiyceksin senelerce.. Boşa geçen zaman...

ben naci bey'i ilk görüşmemde tanıdım.
ayrıca hislerim de kuvvetlidir.
"tamam, buldun doktorunu sen!" dedi içimdeki ses.
"sen kimsin?" dedim.
"ben sen'im!" dedi.
"haaa, tamam o zaman :) "

beni rahatsız eden tek konu yöntemdi.
bunu buraya da yazmak istiyorum... ameliyat günü "sen kas zarı altı istiyorsun değil mi?" dedi naci bey.
"evet ama size bırakıyorum." dedim. (doktor olan O!!.)
ama içimden nasıl deli gibi istiyorum kas zarı altı olsun diye!
umudum var, belki bu yöntemle çıkarım diye, yine de korkuyorum...
"artık çok geç yaprak. şu dakikadan sonra ameliyat da ertelenmez.."
içimdeki ses hala konuşuyor:
-bak, demedi deme!
-doktorum tamam. daha ne!
-bir şey olacak, üzüleceksin.
-emin misin?
-eminim!
sen kimsin?
-ben, sen'im!

neler yaşamışım ben. aklıma geldikçe şaşırıp kalıyorum.
iyiyim şimdi. sadece çok açım! çayı demledim. kimse kalkmamış yine.
bu saatte uyunur muuuuu?!?!
ben başlıyorum, gelmezseniz gelmeyin. gün bitecek yahu!

hıımmm, ne diyordum. mailde de dediğim gibi. başka doktorlara gidip görüşmek hakkın tabi. daha önce de kimseyi etkilemediğim halde, kendi doktoruna ameliyat olmadık diye artık ilgilenmiyor diye suçlandım. bunu hakedecek biri değilim. herkese yetişmeye, yazmaya gayret ediyorum. beni bilen bilir. sağlık olsun :) ne diyeyim daha.

boy ve kilo tek başına protez boyutu ve biçiminin seçiminde yeterli kriter olamaz canım. aynı boyda olanların meme altı-omuz arasındaki mesafe aynı olmayabilir. bu protezin boyunun seçimini etkiler bence.

göğüs altı çevreni yanlış ölçmüş olabilir misin? sütyeninin alt çevresini ölçmelisin.

göğüs kafesin darsa ve sen bedenine uyabilecek en uygun memeyi istiyorsan naci bey bunu düşünerek söylemiştir sana protez boyutunu. göğüs kafesine uygun olmayan, tabanı geniş protezler dalgalanma yapar. bedenine sığmayan, bedenini zorlayan protez sıkışır göğüs kafesinde ve dışarıdan bile çirkin bir görüntü oluşturacak biçimde görünür. artık içerideki dokular da haliyle küfrediyor olacaktır. :)

göğüs kafesi dar olanların protez tabanı küçük tutuluyor protez taşma oluşturmasın diye. ve az önce bahsettiğim olumsuzluklar yaşanmasın diye. protez projeksiyonu cc oranı kadar önemli. örneğin 210 cc iki protezden biri yayvan olabilir, geniş bir tabana yayılmış olarak. haliyle yüksekliği fazla olmayacaktır. diğerinin tabanı dar olabilir ama yüksekliği fazla olur bu kez.

anlatabildim mi bilemiyorum. karnım da ağrıyor... :14:
yaprak4 kesinlikle sana katılıyorum,konunuzu henüz okudum benden de bir örnek vereyim istedim;) 173cm boyum,45kg'm ve göüs altı ölçüm 70cm,meme ucundan köprücük kemiğine uzaklığım 19,5cm çıktı.Dr'um uzun yükseklik high profil damla model ve 290cc,kas altı yöntemini kullandı ama önce 275,290,ve 305 arasından sana uygun olana ameliyatta karar verecem dedi ve açıkçası ben büyük olmasını istemiyordum 275cc hayal ettim dr'um olursa 305 takacam dedi sonuç 2mizin dediğinin ortası oldu;) 15cc bile gözüme büyük geldi hele ameliyattan sonra nefret ettim çünkü kocaman görünüyordu ve inanılmaz mutsuz olmuştum meğersem şişlikmiş(o kadar şişebileceğini düşünmedim ,füze gibiydi) şimdi 1 ay geçti ödem gitti çok güzel bir büyüklükte oldu ve hani şu içi çift kat destekli sütyenlerimiz var ya tam o boyda oldu :D şuan çok mutluyum ama ilk hafta ben niye bu ameliyatı yaptırdım diye çok hayıflandım hem büyük olduğunu düşündüğüm için hemde çektiğim acılar için ..şimdi iyiki diyorum yaptırmışım;) tabi 1 ayın sonunda tek derdim kapsüller...2.hafta itibari ile oluşmaya başladı sürekli masaj yapıyorum ve çok acıyor masaj yaparken ama şimdi buna katlanmak zorundayım yoksa sonrası kötü olacak ve içimde inanılmaz endişe ve korku var:( iğne batmaları gibi ağrılar ve yanma hissi=kapsül oluşumuymuş... anlamıyorum bazıları masaj bile yapmıyor ama kapsül falan yok imreniyorum valla;)sizlerde yaşadınız mı ve ne önerirsiniz......birde ilginç birşey oldu bu ay regl olurken göğsüm şişti;)küçükken şişeydi ya ayda bir kere azıcık büyük göreydim yok ama nerde göğsümü büyüttüm o da regl döneminde şişti;)sonradan farketti meme olduğunu ve regl döneminde şişmesi gerektiğini..:)))))

yaprak4 kesinlikle sana katılıyorum,konunuzu henüz okudum benden de bir örnek vereyim istedim;) 173cm boyum,45kg'm ve göüs altı ölçüm 70cm,meme ucundan köprücük kemiğine uzaklığım 19,5cm çıktı.Dr'um uzun yükseklik high profil damla model ve 290cc,kas altı yöntemini kullandı ama önce 275,290,ve 305 arasından sana uygun olana ameliyatta karar verecem dedi ve açıkçası ben büyük olmasını istemiyordum 275cc hayal ettim dr'um olursa 305 takacam dedi sonuç 2mizin dediğinin ortası oldu;) 15cc bile gözüme büyük geldi hele ameliyattan sonra nefret ettim çünkü kocaman görünüyordu ve inanılmaz mutsuz olmuştum meğersem şişlikmiş(o kadar şişebileceğini düşünmedim ,füze gibiydi) şimdi 1 ay geçti ödem gitti çok güzel bir büyüklükte oldu ve hani şu içi çift kat destekli sütyenlerimiz var ya tam o boyda oldu :D şuan çok mutluyum ama ilk hafta ben niye bu ameliyatı yaptırdım diye çok hayıflandım hem büyük olduğunu düşündüğüm için hemde çektiğim acılar için ..şimdi iyiki diyorum yaptırmışım;) tabi 1 ayın sonunda tek derdim kapsüller...2.hafta itibari ile oluşmaya başladı sürekli masaj yapıyorum ve çok acıyor masaj yaparken ama şimdi buna katlanmak zorundayım yoksa sonrası kötü olacak ve içimde inanılmaz endişe ve korku var:( iğne batmaları gibi ağrılar ve yanma hissi=kapsül oluşumuymuş... anlamıyorum bazıları masaj bile yapmıyor ama kapsül falan yok imreniyorum valla;)sizlerde yaşadınız mı ve ne önerirsiniz......birde ilginç birşey oldu bu ay regl olurken göğsüm şişti;)küçükken şişeydi ya ayda bir kere azıcık büyük göreydim yok ama nerde göğsümü büyüttüm o da regl döneminde şişti;)sonradan farketti meme olduğunu ve regl döneminde şişmesi gerektiğini..:)))))

bazı doktor masaj veriyor bazı doktor vermiyor,hatta aynı doktor bazı hastasına masaj veriyor bazısına masaj vermiyor,bu kişiye ,kullanılan yönteme ve malzemeye göre değişiyor sanırım.. ben de masaj yapan gruptandım,günde 2 defa sabah ve akşam yapıyordum,zaten vücut alarm veriyordu,kendimi gergin hissediyordum,işyeride lavaboya koşup yapıyordum,yapınca yumuşuyordu,sonra masaj yapmayı bırakıp yüz üstü yatmaya başladım, bana kalırsa ilk 6 ay ağrı devam edebiliyor,karıncalanma,kramplar,iğnelenme... tabi sürekli her gün değil,arada kendini unutturmamak için olan ağrılar... bakıldığında içeride iyileşmeye çalışan 13-14 cmlik yaralar oluyor ve vücuda iyileşmesi için fırsat vermek gerek... çok geçmişler olsun

doktoruna güvenmek ve doktorunun içine sinmesi çok çok önemli. Sonuçta bedenini emanet ediyorsun,işin uzmanı kişi olan doktorun. O yüzden herşeyi en ince detayına kadar konuşup ,aklında tek soru işareti bile kalmadan ameliyata gitmek ,ameliyat sonrası mutluluk için çok önemli

ben naci bey'i ilk görüşmemde tanıdım.
ayrıca hislerim de kuvvetlidir.
"tamam, buldun doktorunu sen!" dedi içimdeki ses.
"sen kimsin?" dedim.
"ben sen'im!" dedi.
"haaa, tamam o zaman :) "

beni rahatsız eden tek konu yöntemdi.
bunu buraya da yazmak istiyorum... ameliyat günü "sen kas zarı altı istiyorsun değil mi?" dedi naci bey.
"evet ama size bırakıyorum." dedim. (doktor olan O!!.)
ama içimden nasıl deli gibi istiyorum kas zarı altı olsun diye!
umudum var, belki bu yöntemle çıkarım diye, yine de korkuyorum...
"artık çok geç yaprak. şu dakikadan sonra ameliyat da ertelenmez.."
içimdeki ses hala konuşuyor:
-bak, demedi deme!
-doktorum tamam. daha ne!
-bir şey olacak, üzüleceksin.
-emin misin?
-eminim!
sen kimsin?
-ben, sen'im!

neler yaşamışım ben. aklıma geldikçe şaşırıp kalıyorum.
iyiyim şimdi. sadece çok açım! çayı demledim. kimse kalkmamış yine.
bu saatte uyunur muuuuu?!?!
ben başlıyorum, gelmezseniz gelmeyin. gün bitecek yahu!

hıımmm, ne diyordum. mailde de dediğim gibi. başka doktorlara gidip görüşmek hakkın tabi. daha önce de kimseyi etkilemediğim halde, kendi doktoruna ameliyat olmadık diye artık ilgilenmiyor diye suçlandım. bunu hakedecek biri değilim. herkese yetişmeye, yazmaya gayret ediyorum. beni bilen bilir. sağlık olsun :) ne diyeyim daha.

Cok tatlısın:)
Diycek bişey bulamıyorum:)

Sen bana asla doktor onermedinkii ben sana söyledim sadece... Aynı doktor değil ,amaç aynı hedef olmalı burda zaten... Seni suçlayan ayıp etmiş:(

Su köprücük kemiği neredinden ölçüyosunuz yaw??hemen omuz altından baslıyo ordan mı??
Bu arada regl dönemi olayına çok güldüm:)

doktoruna güvenmek ve doktorunun içine sinmesi çok çok önemli. Sonuçta bedenini emanet ediyorsun,işin uzmanı kişi olan doktorun. O yüzden herşeyi en ince detayına kadar konuşup ,aklında tek soru işareti bile kalmadan ameliyata gitmek ,ameliyat sonrası mutluluk için çok önemli

Haklısın cok cok...
Görün bakın olacam ben bu ameliyatııı:)))

göğüs üst kısmından 3. ay dolunca da ölçü al. 3. ayda daha bir sabit kalıyor, cup ölçüsü daha bir netleşiyor. daha doğrusu sabit kalıyor çıkan sonuç.
kapsül 3. senede dahi oluyormuş. dalgalanmayı kapsül oluyor sanıyor olabilr misin?
mens döneminde, ameliyat olalı da en fazla 1 ay olduysa, iğnelenme oluyor. bana keyif veriyor, memeleri hissediyorum hiç hissetmediğim kadar.coşuyorum, şımarıyorum :52:
benim de eskiden gram büyümezdi mens zamanında. şimdi bir güzel ödem topluyorlar, değmeyin keyfime :))
ödem bile diyordur, biz burda olsak neeeee olmasak ne! o nedenledir. şimdi de meme dokusunu görünce ödem de dayanamıyor tabi :1:

ne güzel mutlusun sen de. sevindim adına.

bazı doktor masaj veriyor bazı doktor vermiyor,hatta aynı doktor bazı hastasına masaj veriyor bazısına masaj vermiyor,bu kişiye ,kullanılan yönteme ve malzemeye göre değişiyor sanırım.. ben de masaj yapan gruptandım,günde 2 defa sabah ve akşam yapıyordum,zaten vücut alarm veriyordu,kendimi gergin hissediyordum,işyeride lavaboya koşup yapıyordum,yapınca yumuşuyordu,sonra masaj yapmayı bırakıp yüz üstü yatmaya başladım, bana kalırsa ilk 6 ay ağrı devam edebiliyor,karıncalanma,kramplar,iğnelenme... tabi sürekli her gün değil,arada kendini unutturmamak için olan ağrılar... bakıldığında içeride iyileşmeye çalışan 13-14 cmlik yaralar oluyor ve vücuda iyileşmesi için fırsat vermek gerek... çok geçmişler olsun

masaj yapan gruptandın sen. gözümde bir topluluk canlandı. onların içinde düşündüm seni :)
lavaboya mı koşuyordun :D

masaj yapan gruptandın sen. gözümde bir topluluk canlandı. onların içinde düşündüm seni :)
lavaboya mı koşuyordun :D

evet lavaboya koşuyordum,öyle bir kasılıyordum kii o bölge hareketsiz,taş gibi oluyor gibi geliyordu, tabii yeni nesil protezlerde böyle bir his yoktur,siz bilemezsiniz:1: Hatta elim öyle alışmıştı ki yanlızken parmak uçlarım üzerinde dolaşıyordu,bazen topluluk içinde böyle birşey yapacağım diye korkuyordum... Hey gidi günler heyy

evet lavaboya koşuyordum,öyle bir kasılıyordum kii o bölge hareketsiz,taş gibi oluyor gibi geliyordu, tabii yeni nesil protezlerde böyle bir his yoktur,siz bilemezsiniz:1: Hatta elim öyle alışmıştı ki yanlızken parmak uçlarım üzerinde dolaşıyordu,bazen topluluk içinde böyle birşey yapacağım diye korkuyordum... Hey gidi günler heyy

işte o tehlikeli!
o nedenle yalnızken bol bol aynaya bakmalı,
duştan sonra yavaş yavaş giyinmeli, memeye doymalı. :17:
sonra topluluk içinde saçmalamamalı. (saçmalamemeli ya da)

bu arada giz, dün gece rüyamda bir oğlum vardı. babasını da gördüm hatta, hiç de tipim değildi :1:

ama çocuk çok tatlıydı. 2 ya da 3 yaşlarında. tombul yanaklı,mıncıklanası, öpülesi!

Son düzenleme:
bu arada giz, dün gece rüyamda bir oğlum vardı. babasını da gördüm hatta, hiç de tipim değildi :1:

ama çocuk çok tatlıydı. 2 ya da 3 yaşlarında. tombul yanaklı,mıncıklanası, öpülesi![/Q

hem de 2-3 yaşında vayy be.... ufff ben de bir defa kızım olduğunu görmüştüm çok tatlıydı,

hem de 2-3 yaşında vayy be.... ufff ben de bir defa kızım olduğunu görmüştüm çok tatlıydı,

daha önceden de kızım olduğunu görmüştüm. o kadar gerçek gibiydi ki, kalkınca ağlamıştım. anlatmıştım hatırlarsan.
ilk ameliyatımdan bir süre sonra da bebek emzirdiğimi görmüştüm :52: annelik muhteşem bir şey! yaşadığımda, tahmin ettiğimin milyon katı daha güzelmiş diyeceğime de eminim...

Son düzenleme:
Back