- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.578
- 34
-
- Konu Sahibi SevdaLinka
- #11.041
Yok ayol çalışsam diyorum zaten senden mi saklayacağım.Aslında saklasam iyi olur rakibim benim
Yükselti eğimli arazi karlı gün.
Cevap neki :26:
İç anadolu bir polato.Yükseltisi denize göre fazla olsada bunu dağlık olarak düşünemeyiz.Hali ile çığ olmaz.
Bilmiyorum cevap anahtarı henüz açıklanmadı ama I,II,III yok şıklarda.
Evet biliyorum ben de öyle dedim, ama yükseltisi çok, yani I seçeneğini alamayız demeye çalışmıştım. :26:
çIĞ OLMASI İÇİN YÜKSELTİ ŞART KARLI GÜN SAYISI FAZLA OLMASI ŞART MI ŞUAN ONA TAKILDIM bende.karlı gün sayısı az olsa dahi çığ oluşmuşsa oluşur.Anlatamadım düşündüğümüzde.Karlı gün sayısının fazla olması şart değil bunun için gibi düşündüm.
Bence yükselti ve eğim bu ikisi olmalı.
Fakat karlı gün sayısı az olsa dahi bu çığ oluşabilir.
Ben de II ve III olarak düşündüm. Engebe ve kar kesin olmalı ama yükseltide kararsız kaldım. İç Anadolu da yüksek mesela ama düz o yüzden çığ düşmüyor ama yükselti bir yandan da sıcaklığı etkiliyor. :26:
Ya işte ben de yükseltiye takıldım yükselti şart mı değil mi? Engebe şart o kesin, çünkü engebe yani dağ falan olmazsa kar nerden düşecek? Ama yükselti şart mı emin olamadım.
çIĞ OLMASI İÇİN YÜKSELTİ ŞART KARLI GÜN SAYISI FAZLA OLMASI ŞART MI ŞUAN ONA TAKILDIM bende.karlı gün sayısı az olsa dahi çığ oluşmuşsa oluşur.Anlatamadım düşündüğümüzde.Karlı gün sayısının fazla olması şart değil bunun için gibi düşündüm.
Yğkselti şart olması gerekir.Havanın soğuması işin yükselti lazım.Ama az bi yükselti değil bu misal canik dağları değil ağrı gibi.Nette bi bilgi yokmu bi bakayım ben
Şıklar:
Yalnız I
Yalnız II
II ve III
III ve IV
I,II ve IV
içanadolu düz ama düz yerde eğim ne kadar olabilirde çığ oluşur. yüksek ve eğimli olmalı ki oluşan karlar çığ oluşturabilsin:44:
Çığ; dağlık , engebeli ve eğimli rüzgar altı yamaçlarda tabakalaşmış veya toz kar örtüsünün kendi iç direnciyle veya dış etkilerle yerinden koparak yerçekimi etkisiyle vadi tabanına doğru hızla kayma olayıdır.
yalnız soruda çığ oluşan sahaların özellerini soruyor. çığın oluşma şartını sormuyor. ama dediğin doğru karın uzun sürmesi olmayabilir :26:
yalnız soruda çığ oluşan sahaların özellerini soruyor. çığın oluşma şartını sormuyor. ama dediğin doğru karın uzun sürmesi olmayabilir :26:
Aynı şekilde düşündüm işte yukarıdaki mesajımda onu anlatmaya çalıştım.Ben biraz baktım ama net bir sonuca ulaşamadım. Bir de şıkları öyle bir vermişler ki I II III olsa direkt atlayacaktım ben ama yok I ve II de yok
Doğu Anadolu olarak düşünürsek I,II,III olması gerekir. Eğer G.D.A yı da alırsak yalnız I oluyor gibi.
Doğu Anadolu olarak düşünürsek I,II,III olması gerekir. Eğer G.D.A yı da alırsak yalnız I oluyor gibi.
Yalnız yawrucanlar atladığımız bir şey var eğer Türkiye üzerinden soruyorsa soruyor çığ en çok doğu ve güneydığu anadıluda görülür deidik.Bağıl nem de en çok güney doğu anadoluda görülür.Hali ile eğim,yükselti,bağıl nem oluyor
Yalnız yawrucanlar atladığımız bir şey var eğer Türkiye üzerinden soruyorsa soruyor çığ en çok doğu ve güneydığu anadıluda görülür deidik.Bağıl nem de en çok güney doğu anadoluda görülür.Hali ile eğim,yükselti,bağıl nem oluyor
Hayır gda yı da alsak aynısı geçerli. Hakkariyi düşün hem yükseltisi hem eğimi fazla. Kışda uzun ve şiddetli geçiyor :26:
bi soruyu çözemedik