kızlar ben bebeğim bir aylıkken sağlık ocağının tavsiyesi üzerine bebeğime kalça ultrasonu çektirdim ve fizyolojik çıkmasına rağmen normal dediler bu rapor bende 1 ay gezdi ve taki sağlık ocağına götürene dek...
kontrol günü raporu sağlık ocağına götürdüm ve ordaki hemşire bebeğin bir bacağı diğerine oranla 1 cm kısa gözüküyor dedi ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü ve raporu aldığım gibi hast. gittim ordaki dr.da evet doğru söylemişler dedi bende daha önce niye uyarmadınız diye bağırmaya başladım tabi bizi hemen ortopediye yolladı ve bebeğime yeniden röntgen çekildi ve sonuç aynı bir problem var ve doktor bir ay çift bez bağlayın düzelmezse 4 aylıkken demirden aleti bebeğin kalçasına bağlacağız ve düzelmezsede yürüremeyecek dedi eve geldik eşimle ama çok kötüydük bir anne için en kötü haberlerden biriydi ne ümitlerle doğan bebeğim belkide yürüyemeyecekti ,
1 ay boyunca çift bez taktım ve bacaklarını hep açık tuttum ve hiç kimseyede zorlattırmadım bebeğimi ve tekrar doktora gittik ve düzelmiş dedi ikimzide çok şaşırdık ama inanmadık ordan raporları aldık ve bebeğimizi başka bir hastaneye götürdük ordaki uzman dr.da röntgen istedi ve tek tek inceledi raporu ve adamda düzelmiş dedi benim size yazmamım sebebi geçenlerde bir yakınımın bebeğinin başınada aynısı geldi oda normal doğumdu ve bebeği 5 aylıkken sorun var diye götürmüşler ve dr çok geç kalınmış demiş şu an makinede bağlı yavrucak ve 1 yaşında ama hala yüreyemiyor benim doğumum çok zor geçmişti ve sanırım ondan olmuştu zaten 3 nedeni varmış anne karnında, doğumda yada doğumdan sonra yanlış tutmayla alakalıymış siz siz olun kalça ultrasonunu 1 aylıkken çektirin bu çok önemli arkadaşlar benimkinde çıkmaz demeyin