- Konu Sahibi kalbimEllerinde
-
Kahvalti
2 dilim kepek ekmek
2 kk beyaz peynir
bolca domates, salatalik
1 tatli kasigi kadar pekmez
sekersiz acik cay
kahvalti yapmadan önce bir bardak su ictim (ac karna)
Canım hani sana az yiyosun ilerde napcan falan dioduk ya işte şimdi bir örneğini sergilemişsin.Aslında yediğin sarmalar normale göre çok değil ama sen vucudunu okadar az yemeğe alıştırdınki umarım depo etmez.Buarada sabah kahvaltını beğendm sende benm gibi aç karnına su içmişsin afiyet olsun.
bn de aslında kk ölçüsünü bırakmıştım diyetisyen çünkü 1 dl peynir diyordu ki o kkdan da buyuk oluyor birazcıkbayadır süper gidiyosun zaten o kadarcık nutellayıda hakettin:) ayrıca peynir konusunda arkandayım bacımmm bende peynir manyağıyım ayrıca kibrit kutusu gibi ölçülerle peynir yemek sinirimiz bozuo zaten dier şeyleri yeterince kısıyoruz peynirde kalori yapmaz gibi gelio ama forumdaki kızlar benide bunlara alııştırdı kk kadar peynir değimiyle özdeşleştm aama mesela loru sınırsız yiyorum acısını lordan çıkarıorrum:) Buarada menünde herzamanki gibi şahane bide sen ne zamn tartılıodun cnım
biz de yurtdışındayken bitterli alıyorduk çikolata kremasını ve çok yağlı da değildi kaşıkla yediğimde de ekmeğe sürünce de cok lezzetli geliyordu burada bulamıyorum oylesiniherseyı yerinde yiceksin tabiki.. Küçükken benim nutellalarda almanyadan gelirdi. Halam falan ordaydı. Ama döndü tabii. Ordaki nutellalar daha lezzetliydi.ama bizim burdakilerde harikaaa. Ben yıyemıyorum öle yok cokokrem yok sarelle falan. Pis bir yağ var onlardaa. Nutella yıyen biri diğerlerini yiyemez zaten. Ferrero amcamıı çooook seviyorum. Keşke tr ye daha çok çeşit gelse.
Kahvalti
2 dilim kepek ekmek
2 kk beyaz peynir
cok kücük dilim light gouda (yarim dilim bile degildi)
1 tatli kasigi pekmez
bolca domates, salatalik
1 haslanmis yumurta
sekersiz nane cay
Ara: 1 mandalina
Aksam yemegi
1 kepce yogurt corbasi
1 parca buharda haslanmis karnibahar
1 parca b. haslanmis brokoli
5 tane karalahana sarmasi
aksam yemegimi saat 16:30 gibi yedim. fakat arada atistirdim biraz, mutfaga girip cikarken agzima sarma attim ( 5 tane)
aksam yemegiyle beraber toplam 10 sarma yedim bugün:26:
cokmu size göre kizlar akil verin
2 fincan yesil cay ictim bugün ve ögle saatlerinde 1 bardak süt ictim.
birazdan sporumu yapacam
kahvaltın süper afiyet olsunKahvalti
2 dilim kepek ekmek
2 kk beyaz peynir
bolca domates, salatalik
sekersiz acik cay
kahvalti yapmadan önce bir bardak su ictim (ac karna)
tatlım menünü beğendim
sarma da cok değil ztn sadiyem yazmış ama şöyle düşün ki ben sarma hastası olarak sana ölçü vereyim
5-6 tanesi 1 dilim ekmek diye düşün ok?
başka ztn yorumluk bişey yok tebrikler
kahvaltın süper afiyet olsun
ben de kalkar kalkmaz sabah en az 1-2 bardak su içerim çok güzel bir alışkanlık tavisye ederim:)
tatlım Türk diyetisyenler salam, sosis, sucuk tarzı şeylere pek izin vermezler diyet sürecinde, hatta normal beslenmede bile pek izin vermezleraksam yemegim belli oldu
1 kepce yogurt corba
4-5 tane karalahana sarmasi
1 parca haslanmis tavuk
bolca salata
tavugu annem az önce marketten taze almis
benim icin hasliyor simdi canim annecim
buharda brokoli haslicaktim ama onun yerine güzel bi salata yaptirirm anneme birazdan
bu arada size sorum var kizlar, siz sabah kahvaltida salam yiyormusunuz??
annem almis bugün yine tavuk salami felan, hic birinizde görmedim simdiye kadar salam yedignizi.
alman diyetisyenler tavuk salami yiyebilirsiniz diyorlar malum onlarin salamlari (domuz etinden) cok asiri yagli oldugu icin..
türkler ne diyo peki bu ise
cevaplarinizi bekliyorum
menün de gayet güzel afiyet olsun cnm bnmKahvalti
2 dilim kepek ekmek
2 kk beyaz peynir
bolca domates, salatalik
sekersiz acik cay
Ara: 1 tane kuru incir
1 tane mandalina
Aksam yemegi
1 kepce yogurt corba
7 tane sarma
1 kücük parca haslanmis tavuk
+ bolca salata
bugün mutfaga girip cikarken agzima sarma attimtoplam 11 tane sarma yedim bugün
ay kizlar sarmaya bayilirim ne yapiyim
birazdan sporumu yapacam
menün de gayet güzel afiyet olsun cnm bnm
oldukça iyi gidiyosun canım benm
tatlım Türk diyetisyenler salam, sosis, sucuk tarzı şeylere pek izin vermezler diyet sürecinde, hatta normal beslenmede bile pek izin vermezler
biz günlük tutanlara gelince...
bir kaç arkadaş arada sucuklu yumurta yapıyor kaçamak tarzında ya da haftasonu kahvaltısında ama cok cok nadir, birinde geçen gün pastırma gördüm mecburiyetten o varmış evde onu yemiş, sosis yiyen de vardı ama bunlar hep anlık yani o anki duruma bağlı olarak yenmiş normalde çok nadir tercih edilen bişey
bana sorarsan, bizim eve de 3-4 yıl öncesine kadar arada sucuk giriyordu 10 yıl kadar önce de (biz de yurtdışındaydık o zamanlar) arada alıyorduk tavuklu salam, ama ben tuzu son 8 yıldır epey azalttım az tuzlu yiyordum (aslında tuzsuzdu dr.lar az tuzlu yiyebilirsin demişlerdi o zamanlar) sonra kilo alınca tuzu tamamen kestim 7-8 yıldır hiç tuzsuz yiyorum
dediğim gibi sucuk da aldırmıyorum artık eve
sonucta bu tür gıdalar bir takım işlemlerden geçiyor içine dayanması için katkılar konuyor aşırı tuzlu oluyorlar, nitrit, nitrat gibi şeylerle korunuyorlar ki bunlar dr ve diyetisyenler tarafından tavsiye edilmiyor
bir gıdacı kimliğiyle şunu söyleyebilirim ki imkan oldugu müddetçe hazır gıda tüketmeyiniz
mecbur kalınca yenmesine bişey diyemem her zaman dışarda her istediğimizi bulamayabiliyoruz ama mümkünse evde yapılan gıdalardan tüketin pudingi bile (ki biz artık yemiyoruz ama örnek olsun diye söylüyorum), nişasta, süt ve şekerle evde yapmak hazırından bin kat iyidir.
bilmem yeterince açıklayıcı oldu mu tatlım?????
cnm çok canın çekerse 1-2 dl tadarsın nefsini köreltmek için ama abartmamak gerekirevet tatlim cok aciklaici oldu tsk ederim
uzak durcam salamdan o zaman
Menün güzel hayatım.
11 sarmamı masallah
bencedebaska sarma yemek yok sakın unutma kı onun ıcınde de pırınc var 11 tane yeter bıttı say sen o sarmayı getr bana ben yerım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?