KalbimEllerinde'nin Diyet Günlüğü

Kahvalti

2 dilim kepek ekmek
2 kk beyaz peynir
bolca domates, salatalik
1 tatli kasigi kadar pekmez
sekersiz acik cay

kahvalti yapmadan önce bir bardak su ictim (ac karna)

Canım hani sana az yiyosun ilerde napcan falan dioduk ya işte şimdi bir örneğini sergilemişsin.Aslında yediğin sarmalar normale göre çok değil ama sen vucudunu okadar az yemeğe alıştırdınki umarım depo etmez.Buarada sabah kahvaltını beğendm sende benm gibi aç karnına su içmişsin afiyet olsun.

insallah depo etmez tatlim yaaa
tskler canimm
alistirdim artik kendimi, sabah kalkar kalkmaz bir bardak su iciyorum

bn de aslında kk ölçüsünü bırakmıştım diyetisyen çünkü 1 dl peynir diyordu ki o kkdan da buyuk oluyor birazcık
ben de baktım herkes kk yazıyor bn de nasılsa bu mod'a girmeye hazırdım kkyı yıllarca kullanan biri olarak ama dl de yazabilirsin sorun olmaz yani
peynir faydalı ben yıllardır hep ölçülerle yediğim için ve peynir konusunda biraz da uyuz oldugumdan her peyniri yemiyorum
beyaz peynir ama az yağlı olacak yağ kokmayacak
yağlı peynirler midemi bulandırır hiç yiyemem
tuz da kullanmadığımdan ztn her peyniri yemiyorum bi lor bi de light beyaz peynir
geçmişte üçgen, labne, krem peynirleri de cok severdim ama artık yağı beslenmede azaltınca onları yiyemez oldum
bence herşey ölçülü yenmeli ne cok ne az

biz de yurtdışındayken bitterli alıyorduk çikolata kremasını ve çok yağlı da değildi kaşıkla yediğimde de ekmeğe sürünce de cok lezzetli geliyordu burada bulamıyorum oylesini
çokokrem eskiden cok yerdik ilkokulda falan şimdi aşırı şekerli geliyor
nutella fena değil ama garip bir kokusu var yiyemiyorum
alpella fena değil ama o da cok şekerli geliyor bana
bu bitterliler yeni çıktı ama hiç denemedim
annem bimden alıyor o fena değil ama ben fındıklı çikolata kremasını pek sevmiyorum sadece çikolata olmalı bence fındık çikolatanın aromasını bastırıyor
ferrero rocher'i de severim fındıklı çıtırlı çikolata ama uzun zamandır yemiyorum
bence de kalbim, sen minikke gönder düğün hediyesi olarak

tatlım menünü beğendim
sarma da cok değil ztn sadiyem yazmış ama şöyle düşün ki ben sarma hastası olarak sana ölçü vereyim
5-6 tanesi 1 dilim ekmek diye düşün ok?
başka ztn yorumluk bişey yok tebrikler

Kahvalti

2 dilim kepek ekmek
2 kk beyaz peynir
bolca domates, salatalik
sekersiz acik cay

kahvalti yapmadan önce bir bardak su ictim (ac karna)
kahvaltın süper afiyet olsun
ben de kalkar kalkmaz sabah en az 1-2 bardak su içerim çok güzel bir alışkanlık tavisye ederim:)

Son düzenleme:

tskler lilycimmm
bende sarma hastasiyimmm, mutfaga girdikce agzima atarim bitane
bugün 4 tane yedim bile mutfaga girip cikarken
aksama 4 tane daha yerim toplam 8 sarma yemis oluyorum
5-6 tanesi 1 dilim ekmekse sorun yok

aksam yemegim belli oldu

1 kepce yogurt corba
4-5 tane karalahana sarmasi
1 parca haslanmis tavuk
bolca salata

tavugu annem az önce marketten taze almis
benim icin hasliyor simdi canim annecim

buharda brokoli haslicaktim ama onun yerine güzel bi salata yaptirirm anneme birazdan

bu arada size sorum var kizlar, siz sabah kahvaltida salam yiyormusunuz??
annem almis bugün yine tavuk salami felan, hic birinizde görmedim simdiye kadar salam yedignizi.
alman diyetisyenler tavuk salami yiyebilirsiniz diyorlar malum onlarin salamlari (domuz etinden) cok asiri yagli oldugu icin..
türkler ne diyo peki bu ise
cevaplarinizi bekliyorum

Kahvalti

2 dilim kepek ekmek
2 kk beyaz peynir
bolca domates, salatalik
sekersiz acik cay

Ara: 1 tane kuru incir
1 tane mandalina

Aksam yemegi

1 kepce yogurt corba
7 tane sarma
1 kücük parca haslanmis tavuk
+ bolca salata

bugün mutfaga girip cikarken agzima sarma attim toplam 11 tane sarma yedim bugün
ay kizlar sarmaya bayilirim ne yapiyim

birazdan sporumu yapacam

Son düzenleme:
tatlım Türk diyetisyenler salam, sosis, sucuk tarzı şeylere pek izin vermezler diyet sürecinde, hatta normal beslenmede bile pek izin vermezler
biz günlük tutanlara gelince...
bir kaç arkadaş arada sucuklu yumurta yapıyor kaçamak tarzında ya da haftasonu kahvaltısında ama cok cok nadir, birinde geçen gün pastırma gördüm mecburiyetten o varmış evde onu yemiş, sosis yiyen de vardı ama bunlar hep anlık yani o anki duruma bağlı olarak yenmiş normalde çok nadir tercih edilen bişey
bana sorarsan, bizim eve de 3-4 yıl öncesine kadar arada sucuk giriyordu 10 yıl kadar önce de (biz de yurtdışındaydık o zamanlar) arada alıyorduk tavuklu salam, ama ben tuzu son 8 yıldır epey azalttım az tuzlu yiyordum (aslında tuzsuzdu dr.lar az tuzlu yiyebilirsin demişlerdi o zamanlar) sonra kilo alınca tuzu tamamen kestim 7-8 yıldır hiç tuzsuz yiyorum
dediğim gibi sucuk da aldırmıyorum artık eve
sonucta bu tür gıdalar bir takım işlemlerden geçiyor içine dayanması için katkılar konuyor aşırı tuzlu oluyorlar, nitrit, nitrat gibi şeylerle korunuyorlar ki bunlar dr ve diyetisyenler tarafından tavsiye edilmiyor
bir gıdacı kimliğiyle şunu söyleyebilirim ki imkan oldugu müddetçe hazır gıda tüketmeyiniz
mecbur kalınca yenmesine bişey diyemem her zaman dışarda her istediğimizi bulamayabiliyoruz ama mümkünse evde yapılan gıdalardan tüketin pudingi bile (ki biz artık yemiyoruz ama örnek olsun diye söylüyorum), nişasta, süt ve şekerle evde yapmak hazırından bin kat iyidir.
bilmem yeterince açıklayıcı oldu mu tatlım?????

Son düzenleme:
menün de gayet güzel afiyet olsun cnm bnm

evet tatlim cok aciklaici oldu tsk ederim
uzak durcam salamdan o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…