Kalan mirası harcamada eşin söz hakkı var mıdır?

Dinin soyledigini yapinca huzursuzluk mu olur ?
:)bi evde Allahin dedigi olursa en dogrusu olur ztn..bnm demek istedigim simdi diyelim ki bayanda erkekte calisiyor hani dinen erkege bakma vazifesi verilmis kadininda calistigi para uzerinde hakki yokya..ee bu durumda kadin kendi istegine gore yasarsa evin beyide maddi skntı cekerse diyorum ki hakki yok tmm ama o evde de huzursuzluk cikar bu durumda hakki yok diye yardimci olmamak olmaz demek istedim:)

Ben ev almak istiyorum zaten. O babasından kalan parayı ihtiyaçları yokken ve bizim evimiz bile yokken çok aciliyeti olmayan birşeye harcayabiliyor. Ben karışmıyorum, o bana karışıyor
senin paran benim param derken paranın bereketini kaçıracaksınız. Adam ne güzel ev alalım demiş. Bir de karışsaydın eşinin parasına neden karışmadın? o sen karışamazsın mı dedi?

Bana kalan mirasta olsa,eşime kalan mirasta olsa biz evliyiz.Her kararımız ortaktır.Bu konuda anne baba ölmemiş.Kalan bir miras yok.Baba daha ölmeden evladına para vermiş.Vermetebilirdi de.Altı üstü camlarını yaptırmış anne babasının.Sonuçta o evde nihayetinde evlatlara kalıyor.Anne babanın da bir camını yaptıracak hakkı olmalı evladında.Tüm parayı harcamamış.Ve kalan parasıyla eşinin parasını birleştirip ikisi için ev almak istiyor.

orası öyle

Öneri güzel bence ikisini brleştirmek istemiş. bana kalanı harcarım seninkiyle şunu yapalım dememiş öneri sunmuş istemezsen kabul etmeyebilirsin aklında başka birşey varsa kendine araba almak mesela sende fikirlerini söylemelisin eşler arasında para ayrımı olmaz bence

Bu durum icin de dinin önerdigi bi sekil vardir belki?

Hem dinde kadin calisiyorsa soyle calismiyorsa boyle denmiyor benm bildigim kadariyla?

Ortaya bi sikinti cikiyosa bu erkeklerin bakis acisini degistirmesi gerektigini gosyeriyo belki?

Neden hemen kadin "tmm huzursuzluk cikmasin ben de parami verim" demek zorunda ?

Bu sitede konular dinen tartisilmiyo toplumal , sahsi filan konusuliyor. Dini cerveveye girersek cikamayiz.

Siz dinen bisey soylediginiz icin sormak istedim, dini bir tartisma ciksin istemem

Babam bu konularda bilirkişi.Eğer dava durumu var ise size kalan mirasta eşiniz,eşinize kalan mirasta sizin bir hakkınız yok.Miras cocuğun aileden geçen doğuştan bir hakkıdır.

kaldı ki hukuken de böyle şimdi ayrılsanız yarısını eşinize verir mahkeme evlendikten sonra edinen tüm mallar ikiye bölünür diye biliyorum ben yanlışsam düzeltin :)

evlilik süresince edinilen karşılıksız kazandırmaları paylaştırmaz hakim, onlar kişisel maldır.

Ne guzel iste eviniz olur ,hem cam balkon denilen sey cok para degilki .bence hic kendinizi uzmeyin, bir an once paralariniz car cur olmadan ev almaya bakin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…