Çok şükür anne babalarımız vefat filan etmedi, kp eski evini müteahite verdi eşime 45 bin tl kaldı. İkimizde çalışıyoruz. Eşim kvdemlerin evine cam balkon yaptırmak istiyor tek eksikleri oymuş. Yeni evlerinin çeyrek fiyatını eşim ödediği için bekarken biz baya borç yaparak evlendik, 2 yıl dolacak hala bitmedi borçlarımız. Babasından kalan para olduğu için istediğine harca diyorum. İkimizin biriktirdiği para olsaydı bizim evimiz yokken her kim olursa olsun başkasının evinin eksiklerini yapmasını istemezdim. Sonra bende isterdim yaptırmasını. Benim babamda abime arsa aldığı için bana 20 bin tl verecek. Eşimde ikisini birleştirip ev alma işine gireriz diyo ben anlamadım bu işi ben ona karışmıyorum. Bu konularda söz hakkı düşüyor mu eşlere sizce?
Çok şükür anne babalarımız vefat filan etmedi, kp eski evini müteahite verdi eşime 45 bin tl kaldı. İkimizde çalışıyoruz. Eşim kvdemlerin evine cam balkon yaptırmak istiyor tek eksikleri oymuş. Yeni evlerinin çeyrek fiyatını eşim ödediği için bekarken biz baya borç yaparak evlendik, 2 yıl dolacak hala bitmedi borçlarımız. Babasından kalan para olduğu için istediğine harca diyorum. İkimizin biriktirdiği para olsaydı bizim evimiz yokken her kim olursa olsun başkasının evinin eksiklerini yapmasını istemezdim. Sonra bende isterdim yaptırmasını. Benim babamda abime arsa aldığı için bana 20 bin tl verecek. Eşimde ikisini birleştirip ev alma işine gireriz diyo ben anlamadım bu işi ben ona karışmıyorum. Bu konularda söz hakkı düşüyor mu eşlere sizce?
Adamının kıymetini bil.Çoğu erkek çingene gibi peşine düşer .Ben babamı yeni kaybettim eşim ben fikir sormadıkça karışmıyo sen bilirsin diyo bende şimdilik oğlumun eğitimi için yatırım diye bakıyorum
Hayır miras kişisel olup söz sahibi olamıyor. Misal ailenizden size ev kaldı, eşiniz boşanırken hak iddia edemiyor o evin üzerinde. Hukuken de böyle yani...Ben de bu şekilde biliyorumkaldı ki hukuken de böyle şimdi ayrılsanız yarısını eşinize verir mahkeme evlendikten sonra edinen tüm mallar ikiye bölünür diye biliyorum ben yanlışsam düzeltin :)
boşanırkeni sormuyor kadın .Hayır miras kişisel olup söz sahibi olamıyor. Misal ailenizden size ev kaldı, eşiniz boşanırken hak iddia edemiyor o evin üzerinde. Hukuken de böyle yani...Ben de bu şekilde biliyorum
doğrudur ortak mallar bölüşülüyor ama mirası bilemeyeceğim :)Hayır miras kişisel olup söz sahibi olamıyor. Misal ailenizden size ev kaldı, eşiniz boşanırken hak iddia edemiyor o evin üzerinde. Hukuken de böyle yani...Ben de bu şekilde biliyorum
boşanırkeni sormuyor da yasal olarak boşanırken böyle diye düşündüm ben Allah korusun öyle bişi olduğunu düşündüğümüzden değil :)boşanırkeni sormuyor kadın .
İster keyfi harcarım karışmaya hakkı var mı diyor?
Benim alıntı yaptığım kişi onu sormuş ama.boşanırkeni sormuyor kadın .
İster keyfi harcarım karışmaya hakkı var mı diyor?
doğru.Benim alıntı yaptığım kişi onu sormuş ama.
Bana da öyle.doğru.
Bana daral geliyor biliyor musunuz bu para konularında .Paraya düşkün insandan hoşlanmıyorum ne erkeği ne kadını