- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
Adamının kıymetini bil.Çoğu erkek çingene gibi peşine düşer .
Ben ondan razıyım Allah da ondan iki cihandarazı olsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Adamının kıymetini bil.Çoğu erkek çingene gibi peşine düşer .
hah tam da bu işte .Bana da öyle.
Yani miras bu, anne baba o parayı/malı edinirken hiç bir şekilde yanında olmamış bir insan eş bile olsa bence hak iddia etmesi çok itici.
Ne mutlu size .Allah ağzınızın tadını bozmasın .Ben ondan razıyım Allah da ondan iki cihandarazı olsun
Çünkü kadının yumuşak tarafı çocuklarıdır. Öyle derlerse kadın da bir düşünür ve çocuklarına öncelik verir haliyle.hah tam da bu işte .
Eşlerin söz hakkı nereden ileri geliyor .
Bir de çocukları bahane ediyorlar utanmadan.
Çok örneği var .Kadına para kalınca çocuk hakkı var ama erkeğe kalınca yok ne hikmetse .
Bana onun parası benim param,onun babasının mirası benim babamın mirası....gibi şeyler uzak geliyor.Biz evlendik.Aynı çatının altında aynı mutlulukları aynı dertleri çekiyorsak sen ben yok biz varız.Çok şükür anne babalarımız vefat filan etmedi, kp eski evini müteahite verdi eşime 45 bin tl kaldı. İkimizde çalışıyoruz. Eşim kvdemlerin evine cam balkon yaptırmak istiyor tek eksikleri oymuş. Yeni evlerinin çeyrek fiyatını eşim ödediği için bekarken biz baya borç yaparak evlendik, 2 yıl dolacak hala bitmedi borçlarımız. Babasından kalan para olduğu için istediğine harca diyorum. İkimizin biriktirdiği para olsaydı bizim evimiz yokken her kim olursa olsun başkasının evinin eksiklerini yapmasını istemezdim. Sonra bende isterdim yaptırmasını. Benim babamda abime arsa aldığı için bana 20 bin tl verecek. Eşimde ikisini birleştirip ev alma işine gireriz diyo ben anlamadım bu işi ben ona karışmıyorum. Bu konularda söz hakkı düşüyor mu eşlere sizce?
Cnm onun ailesine harcadigi miktar kadarini sende kendi ailene harca kalan paralari birlestirip ev alirsiniz:)
Erkek degil mirasa eger hanimi calisiyorsa bu para uzerinde bile hakki yok cunku dinimz bakma vazifesini erkege vermis ama bu sekilde olursada evde huzursuzluk olur..madem esinden memnunsun ona iştisarenin öneminden bahset eger bu konunun ehemmiyetini bilirse bidaha sana danismadan bisey yapmaz:)
evet evlilikte benim param senin paran olmaz ama burada sözkonusu olan aileden kalan para .Örnek veriyorum ben ailemden kalacak olan hakkımdan vazgeçip hepsini abime verirsem ve kocam buna tepki gösterirse kızarım .Çünkü bizim evliliğimiz ile alakalı bir mal değil .Kadın vazgeçince sıkıntı oluyor ama erkek dilediği gibi harcıyor .Sıkıntı buradaBana onun parası benim param,onun babasının mirası benim babamın mirası....gibi şeyler uzak geliyor.Biz evlendik.Aynı çatının altında aynı mutlulukları aynı dertleri çekiyorsak sen ben yok biz varız.