Kalan mirası harcamada eşin söz hakkı var mıdır?

Bana da öyle.
Yani miras bu, anne baba o parayı/malı edinirken hiç bir şekilde yanında olmamış bir insan eş bile olsa bence hak iddia etmesi çok itici.
hah tam da bu işte .
Eşlerin söz hakkı nereden ileri geliyor .
Bir de çocukları bahane ediyorlar utanmadan.
Çok örneği var .Kadına para kalınca çocuk hakkı var ama erkeğe kalınca yok ne hikmetse .

miras kalan para mal vs paylaşım dahilinde değil ama mesela ben parayla ev aldım o eşimle ortak oluyo heralde ya da ne biliyim artık tapuda not düşülüyo şerh düşülüyo olabilir

Cnm onun ailesine harcadigi miktar kadarini sende kendi ailene harca kalan paralari birlestirip ev alirsiniz:)
Erkek degil mirasa eger hanimi calisiyorsa bu para uzerinde bile hakki yok cunku dinimz bakma vazifesini erkege vermis ama bu sekilde olursada evde huzursuzluk olur..madem esinden memnunsun ona iştisarenin öneminden bahset eger bu konunun ehemmiyetini bilirse bidaha sana danismadan bisey yapmaz:)

hah tam da bu işte .
Eşlerin söz hakkı nereden ileri geliyor .
Bir de çocukları bahane ediyorlar utanmadan.
Çok örneği var .Kadına para kalınca çocuk hakkı var ama erkeğe kalınca yok ne hikmetse .
Çünkü kadının yumuşak tarafı çocuklarıdır. Öyle derlerse kadın da bir düşünür ve çocuklarına öncelik verir haliyle.

ben olsam eşime kalan parayada karışırdım. evlilikte herşey ortak değil mi. kendinizi geri çekmenizi anlamyorum. bence gurur yapmaktan ziyade eşinizin ev alma fikrini destekleyin. yoksa bütün para gider bi yerlere.

ayrıca bi cam balkon en fazla 2000 lira tutuyor hadi 5000 lira harcasın yinede size kalan paranın 2 katı kalıyor elinde.

İki fikirde çoğunlukta. Üçüncü bi fikir var ki para mevzularını konuşanlardan hoşlanmayanlar siz fanusta yaşıyorsunuz sanırım! Şu an gundemimizde miras olayları var ve bu konuyu danışmak istedim.

İki fikirde çoğunlukta. Üçüncü bi fikir var ki para mevzularını konuşanlardan hoşlanmayanlar siz fanusta yaşıyorsunuz sanırım! Şu an gundemimizde miras olayları var ve bu konuyu danışmak istedim.

bence eşler ayrı ayrı değil birlikte düşünmeli hesaplarını. ticari şirket gibi ben ona karışmıyorum o da bana karışmasın çok yanlış, niye evlendiniz o zaman

Elbette para ayrimi olmamali Esler arasinda. Ama sizin esiniz size fikir sormamis cam Balkon icin. Bir fikrin varmi ne düsünüyorsun diye? Bana böyle yapacak olan ese bende hak sahibi tanimam. Ama o size fikir sunmamis direk ev aliriz demis cok sacma. Bir sor bakalim senin fikrin ney ne yapmayi düsünüyorsun diye babanin verecegi paradan. Karisik olduysa kusura bakmayin türkce bukadar

Yahu zaten bu para babasından gelmiyor mu? Hayır adamın acil ihtiyacı olsa bi kısmını alır geri kalanını verirdi. Bu kocalarda da kafa çalışmıyor bazen. Babadan gelen para babaya onun eksiklerine gidecekse ne anlamı kalıyor ki? Eşiniz size ait olan parayı değerlendirmede söz hakkını kendinde buluyorsa sizde onunkinde söz hakkına sahipsiniz. Bu cam balkon dediğiniz olay toplasan ne kadar tutacak? En kötü 40.000 i gene size kalır sizin 20.000 i de üstüne ekleyip ev almak mantıklı tabi :KK14:

Çok şükür anne babalarımız vefat filan etmedi, kp eski evini müteahite verdi eşime 45 bin tl kaldı. İkimizde çalışıyoruz. Eşim kvdemlerin evine cam balkon yaptırmak istiyor tek eksikleri oymuş. Yeni evlerinin çeyrek fiyatını eşim ödediği için bekarken biz baya borç yaparak evlendik, 2 yıl dolacak hala bitmedi borçlarımız. Babasından kalan para olduğu için istediğine harca diyorum. İkimizin biriktirdiği para olsaydı bizim evimiz yokken her kim olursa olsun başkasının evinin eksiklerini yapmasını istemezdim. Sonra bende isterdim yaptırmasını. Benim babamda abime arsa aldığı için bana 20 bin tl verecek. Eşimde ikisini birleştirip ev alma işine gireriz diyo ben anlamadım bu işi ben ona karışmıyorum. Bu konularda söz hakkı düşüyor mu eşlere sizce?
Bana onun parası benim param,onun babasının mirası benim babamın mirası....gibi şeyler uzak geliyor.Biz evlendik.Aynı çatının altında aynı mutlulukları aynı dertleri çekiyorsak sen ben yok biz varız.

Hukuki olarak düşmez. Yani boşanma halinde eşlere kalan miras malları paylaşıma dahil olmaz. Ancak bu durumda eşlerin ortak yatırım yapması mantıklı geldi bana, parça parça harcanırsa yazık olur paraya. Ben eşimle ortak kullanırdım parayı, senin paran benim param mevzusu yapmayı sevmiyorum hiç.

Eşiniz size bir öneride bulunmuş.
Paranıza karışmamış.
Elbette karar sizin .Eğer istemiyorsanız.
Hayır ben bu parayla ev almak istemiyorum diyebilirsiniz.
Ama anladığım kadarıyla siz hem eşiniz ev alsın hemde benim parama dokunmasın istiyorsunuz.
Bu etik değil elbette.

O niye şu cam balkon için fikrinizi sormamış o zaman?

Cnm onun ailesine harcadigi miktar kadarini sende kendi ailene harca kalan paralari birlestirip ev alirsiniz:)
Erkek degil mirasa eger hanimi calisiyorsa bu para uzerinde bile hakki yok cunku dinimz bakma vazifesini erkege vermis ama bu sekilde olursada evde huzursuzluk olur..madem esinden memnunsun ona iştisarenin öneminden bahset eger bu konunun ehemmiyetini bilirse bidaha sana danismadan bisey yapmaz:)

Dinin soyledigini yapinca huzursuzluk mu olur ?

Bana onun parası benim param,onun babasının mirası benim babamın mirası....gibi şeyler uzak geliyor.Biz evlendik.Aynı çatının altında aynı mutlulukları aynı dertleri çekiyorsak sen ben yok biz varız.
evet evlilikte benim param senin paran olmaz ama burada sözkonusu olan aileden kalan para .Örnek veriyorum ben ailemden kalacak olan hakkımdan vazgeçip hepsini abime verirsem ve kocam buna tepki gösterirse kızarım .Çünkü bizim evliliğimiz ile alakalı bir mal değil .Kadın vazgeçince sıkıntı oluyor ama erkek dilediği gibi harcıyor .Sıkıntı burada

gerçekten eve giren para senin benim hesabına çekilince evlilik yıpranır duruma gelir sizde onun harcamalarına karışın ama annesi gile yardım etmesi evlerine birşey yaptırması konusu sizi bu kadar rahatsız etmemeli sizinde babanız kızım 15 bin vereyim sana eve cam balkon yaptırmam lazım dese hayır diyemezsiniz saçma sapan şeylere harcama yaparsa bence karışın

X