- 29 Mayıs 2011
- 1
- 1
- Konu Sahibi Kucukcezve
Merhaba, Haziran ayında 3 yasına girecek bir kızım var. Bizim problemimiz kızımın kakasini yapmak istememesi. Yaklaşık 2 ay kadar önce bu problemimiz başladı. 2 yasinda bezini atti, cisini ve kakasini gayet güzel haber verir tuvalete yapardi ta ki 2 ay oncesine kadar. İlk önce 8 gün tuttu, evde cesitli yontemler denedik olmadi, hastanede lavman yapıldı. Bu arada beslenmesine de cok dikkat ediyorum, sebze lif agirlik besliyorum. Doktoru duphalack verdi günde 2 ölçek ona rağmen 8 gün daha tuttu. Kakasini yapmak istememe sebebinin yaparken acima hissi oldugunu anladik, pedegoga da gittigimizde bize ayni seyi soyledi doktor. Bizi pediatrik gastroentrologa yönlendirdiler. Biogaia, debrirat ve magnesie calcinee ilaçlarını verdi, bunları kullandığında bildiginiz sulu ishal seklinde kakasini yapmaya başladı. Bu sekilde aci hissiyatı da ortadan kaybolacaktı zaten bu sekilde sulu kakayi tutmanın imkanı da yoktu. 1 ay boyunca bu ilaçları kullandık ama ona rağmen büyük bir irade ile tutmayı başarıyor hatta psikolojik olarak hiçbir ilerleme kaydedemedik. Hala cisini cok güzel yapıyor ama kaka olunca oturmuyor klozete, "yapmicam, gelmedi, aciyor" diye bagiriyor sinir krizleri geçiriyor ve sonunda kalkınca tutamayip altına yapıyor, buna da cok üzülüyor. Denemedigimiz yöntem kalmadı kizdik olmadi, anlattik olmadi, odul verdik, ceza verdik ama yok yok. Bizim olayımızın boyutu psikolojik. Kaka yapamıyor degil, "kaka yapmak istemiyor"... Ne yapacagınızı şaşırdık, tecrübe sahibi olanlardan yorum bekliyorum. Bu sıkıntıyı yaşayan herkese sabır diliyorum, cok zor bir is...